جنگ هسته‌ای چه عواقبی دارد؟

جنگ هسته‌ای چه عواقب زیست محیطی دارد؟
جنگ هسته‌ای چه عواقب زیست محیطی دارد؟
مجله علمی ایلیاد – کشورهای هند و پاکستان دو همسایه‌ای هستند که به خون یکدیگر تشنه‌اند و هر دوی آن‌ها نیز تا بُن دندان مسلح هستند. چه چیزی بدتر از این می‌تواند در دنیا وجود داشته باشد؟ در ماه‌های اخیر تنش‌های دیپلماتیک بین این دو کشور به نقطه‌ی جوش رسیده است و به همین خاطر اخیراً مقاله‌ای در مجله‌ی Science Advances منتشر شده است که هزینه‌های بالقوه‌ی جنگ هسته‌ای بین این دو کشور را محاسبه کرده است. جنگ هسته‌ای نه تنها می‌تواند به مرگ میلیون‌ها نفر منجر شود، بلکه علی‌رغم اینکه هر دو کشور در جنوب آسیا قرار دارند، جنگ آن‌ها می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری نیز به اقلیم کل زمین وارد آورد.

هر کدام از این کشورها دارای ۱۴۰ تا ۱۵۰ کلاهک هسته‌ای هستند و تعداد این کلاهک‌ها تا سال ۲۰۲۵ به ۲۰۰ تا ۲۵۰ عدد در هر کشور می‌رسد. محاسبات این مقاله بر اساس پرتاب کردن ۱۵۰ هزار تُن بمب از طرف پاکستان و ۱۰۰ هزار تُن بمب از طرف هند انجام شده است. برای اینکه مقیاس این مقدار بمب دست‌تان بیاید بد نیست بدانید که بمب پرتاب شده بر روی شهر هیروشیما از طرف آمریکا فقط ۱۵ هزار تُن بود.

هر دو کشور هند و پاکستان دارای جمعیت بالایی هستند و جنگ هسته‌ای در وهله‌ی اول بین ۵۰ تا ۱۲۵ میلیون نفر را به کام مرگ می‌کشاند. دانشمندان با مطالعه‌ی وضعیت هیروشیما دریافتند که طوفان آتش در شهرهای هند و پاکستان می‌تواند ۱۶ تا ۳۶ تتراگرم دوده وارد اتمسفر زمین کند. این مقدار دوده می‌تواند ایجاد «زمستان هسته‌ای» کند. وجود مقادیر بالای کربن و دوده می‌تواند از رسیدن مستقیم نور خورشید به زمین جلوگیری کند و در نتیجه دمای زمین را بین ۲ تا ۵ درجه کاهش دهد. در ادامه‌ی این اتفاق میزان برف و باران نیز بین ۱۵ تا ۳۰ درصد کاهش می‌یابد. ترکیب کم شدن نور خورشید و همچنین کم شدن بارش منجر به کاهش نرخ ذخیره‌ی انرژی توسط گیاهان به صورت جرم‌های زیستی روی زمین بین ۱۵ تا ۳۰ درصد و کاهش بین ۵ تا ۱۵ درصد این جرم‌های زیستی درون اقیانوس‌ها می‌شود. در نتیجه تولید جهانی غذا کم شده و باعث قحطی می‌شود.

پاکستان تهدید کرده است که حتی اگر مورد حمله‌ی زمینی از طرف هند واقع شود، دست به جنگ هسته‌ای می‌زند. هند نیز سیاست استفاده نکردن از سلاح هسته‌ای به‌عنوان کشور اول را کنار گذاشته است. بنابراین وضعیت واقعاً بغرنج است. لازم به ذکر است که اتفاقات شرح داده شده در این مقاله در حالتی است که کشورهای در حال جنگ در همسایگی یکدیگر هستند. در حال حاضر ۱۴،۰۰۰ کلاهک هسته‌ای در ۹ کشور دنیا وجود دارد که هر کدام سر درگیری با برخی از دیگر کشورها دارند. دانشمندان در یک مقاله‌ی جدید اثرات جنگ هسته‌ای بین روسیه و آمریکا را مورد مطالعه قرار داده‌اند که وضعیت به مراتب بدتری نسبت به هند و پاکستان دارد.
مترجمامید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● منشاء رود نیل کجاست؟● دانشمندان درونی‌ترین هسته‌ی زمین را کشف کردند● آیا کاهش جدی گازهای گلخانه‌ای در دنیا امکان‌پذیر است؟● چرا زلزله‌ی ترکیه و سوریه تا این حد تلفات داد؟● کدام منبع انرژی باعث تکامل حیات شده است؟● نادرترین ماده‌ی معدنی روی زمین چیست؟● هسته‌ی داخلی زمین جهت چرخش خود را تغییر داده است● در ۱۰۰ سال آینده رنگین‌کمان‌های بیشتری خواهیم دید● اَبرها چقدر وزن دارند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند