تشابه عجیب برخی سیاره‌های فراخورشیدی با زمین

تشابه عجیب برخی سیاره‌های فراخورشیدی به زمین
تشابه عجیب برخی سیاره‌های فراخورشیدی به زمین
مجله علمی ایلیاد - کوتوله‌های سفید چگال هستند و در نتیجه‌ی سوختن ستاره‌های معمولی ایجاد شده‌اند. به خاطر کشش گرانش بالایی که دارند، اتمسفر سطحی این اجرام مملو از عناصر سبکی مانند هیدروژن و هلیوم است. اتمسفر برخی از این کوتوله‌ها آلوده به عناصر سنگین‌تری مانند منیزیوم، آهن و اکسیژن است. رصدهایی که از شش کوتوله‌ی سفید انجام شده به دانشمندان دانشگاه لس‌آنجلس و MIT اجازه داده است تا عناصر سازنده‌ی سیارات سنگی فراخورشیدی را اندازه‌گیری کنند و میزان وجود آهن اکسید شده در بین سنگ‌های آن‌ها را تعین کنند. محققین دریافتند که اجرام سنگی که در اطراف این کوتوله‌های سفید می‌چرخند از نظر شیمیایی و فیزیکی شباهت‌هایی به زمین و مریخ دارند.

«آلکساندرا دویل» از دانشگاه لس‌آنجلس، می‌گوید: «با مشاهده‌ی کوتوله‌های سفید و دقت در عناصر موجود در اتمسفر آن‌ها می‌توان به عناصر موجود در اجرامی که در اطراف این کوتوله‌ها می‌چرخند، پی برد. کشش گرانشی بالای کوتوله‌های سفید باعث می‌شود مواد موجود در سیارات و اجرام اطراف آن‌ها به روی سطح کوتوله سقوط کنند. اگر یک کوتوله‌ی سفید تنها را مشاهده کنید، فقط هیدروژن و هلیوم روی آن می‌بینید؛ ولی در داده‌هایی که ما از شش کوتوله دریافت کرده‌ایم، عناصری مانند منیزیوم، کربن، اکسیژن، آهن و سیلیکون نیز مشاهده می‌شود. این مواد از طریق اجرام اطراف کوتوله‌ها به روی آن‌ها سقوط کرده‌اند.»

پروفسور «ادوارد یانگ» از دانشگاه لس‌آنجلس، می‌گوید: «سنگ‌های روی زمین، مریخ و دیگر اجرام ریز و درشت منظومه‌ی شمسی نیز دارای ترکیبات شیمیایی مانند این اجرام اطراف کوتوله‌ها هستند و سطح اکسید آهن در آن‌ها به شدت بالا است. ما میزان وجود آهن و اکسید آهن را در اجرام برخورد کرده به کوتوله‌های سفید اندازه‌گیری کرده‌ایم. همه‌ی واکنش‌های شیمیایی که بر روی سطح زمین انجام می‌شوند، در نهایت به وضعیت اکسیداسیون روی این سیاره مرتبط هستند. این حقیقت که ما اقیانوس داریم و همه‌ی عناصر مورد نیاز زندگی را نیز داریم، به وجود اکسیداسیون روی زمین برمی‌گردد. در واقع سنگ‌ها هستند که شیمی این کار را کنترل می‌کنند.»

تا کنون دانشمندان نمی‌دانستند که سیاره‌های فراخورشیدی سنگی به زمین و مریخ شبیه هستند یا با آن‌ها تفاوت دارند. دویل می‌گوید: «شباهت‌ها زیاد است. از نظر اکسیداسیون آهن شباهت زیادی به زمین و مریخ دارند. ما دریافته‌ایم که سنگ در همه جا همان سنگ روی زمین است و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی مشابهی دارند.»

نتایج این مطالعه در مجله‌ی Science چاپ شده است.
مترجمامید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟