چگونه علائم سرطان سینه را بشناسیم؟

انجام خودآزمایی سینه
انجام خودآزمایی سینه

مجله‌ی آموزش ایلیاد - سرطان سینه هنگامی رخ می‌دهد که سلول‌های سینه به طور غیرقابل کنترلی رشد کنند و تومور بدخیم شکل بگیرد. این نوع خاص از سرطان، بیشتر در زنان ایجاد می‌شود، هرچند گاهی اوقات در مردان تیز دیده شده است. برای جلوگیری از شیوع سرطان سینه، شناسایی آن بسیار مهم است. تکمیل خودآزمایی منظم سینه یا BSE می‌تواند به شما در تشخیص سرطان قبل از شیوع سرطان کمک کند. ماموگرافی منظم نیز مهم است.
 

انجام خودآزمایی سینه

زمان خودآزمایی سینه را تعیین کنید

زمان انجام BSE را روی یک تقویم علامت‌گذاری کنید. هدف خود را انجام یکبار BSE در ماه، ترجیحاً پنج تا هفت روز پس از پایان عادت ماهیانه، قرار دهید. انجام منظم BSE به شما کمک می‌کند تا با حالت «طبیعی» سینه‌ی خود آشنا شوید. یادآور BSE را در حمام یا اتاق خواب خود قرار دهید تا فراموش نکنید. همچنین، یک دفترچه‌ی یادداشت برای ثبت مشاهدات خود در نظر بگیرید.
•    برنامه‌ریزی کنید تا خودآزمایی سینه را در یک اتاق با نور مناسب انجام دهید.
 

معاینه بصری انجام دهید

جلوی آینه بایستید و دستان‌تان را پایین نگه دارید. ببینید که آیا سینه‌های شما اندازه، رنگ و شکل طبیعی دارد یا خیر. اگر هر یک از علائم زیر را دارید، با پزشک خود مطرح کنید:
•    تورم قابل توجه‌ای دارید که مربوط به قاعدگی نیست.
•    پوسته پوسته شدن، لکه‌دار شدن یا برجسته‌شدن پوست.
•    نوک سینه‌های فرو رفته
•    نوک سینه‌های جابجا شده
•    قرمزی، جوش یا دردناک بودن نوک سینه
 

بازوهای خود را بالا برده و معاینه بصری قبل را تکرار کنید

به دنبال ترشح از نوک سینه‌های خود باشید. اگر ترشح دارید، رنگ آن (زرد یا شفاف) و غلظت آن (خونی یا شیری) را چک کنید. از ترشحاتی که بدون فشردن نوک سینه اتفاق می‌افتد، آگاه باشید. همچنین اگر ترشحات شفاف یا خونین دارید، یا اگر فقط از یک سینه ترشح دارید، به پزشک رجوع کنید.
 

سینه‌های خود را لمس کنید

دراز بکشید. دست چپ را زیر سر قرار دهید. سه انگشت میانی دست راست خود را به هم نزدیک کنید. با حرکات دورانی کوچک و با استفاده از سه انگشت میانی، سینه‌ی سمت چپ را معاینه کنید تا زمانی که کل ناحیه‌ی سینه و زیر بغل را پوشش دهید. این روند را با دست مخالف و سینه‌ی مخالف تکرار کنید. پس از آن، بایستید یا بنشینید و این مراحل را تکرار کنید. اگر هرگونه توده‌ی قابل تشخیص و یا هرگونه تغییری را احساس کردید، باید به پزشک گزارش دهید.
شما باید سینه خود را با فشار ملایم، متوسط و محکم معاینه کنید. به عبارت دیگر، یک بار حرکات دایره‌ای با فشار ملایم انجام دهید و سپس با فشار متوسط و محکم، همان ناحیه را تکرار کنید. برای معاینه‌ی نزدیکترین بافت‌ها به سطح پوست، باید فشار ملایم اعمال کنید. فشار متوسط به شما امکان می‌دهد بافت‌های عمیق‌تر را معاینه کنید و محکم‌ترین فشار به شما کمک می‌کند تا به بافت‌های عمقی نزدیک دنده دسترسی داشته باشید.
 

لازم نیست نگران باشید

برخی از مطالعات نشان داده که صحبت از ترویج خودآزمایی سینه باعث افزایش ترس و نگرانی در خانم‌ها شده است. با پزشک خود در مورد BSE صحبت کنید، او به شما کمک می‌کند که به سادگی با سینه‌های خود آشنا شوید تا در صورت بروز تغییرات آن‌ها را بشناسید.
درک عوامل خطر
درک عوامل خطر

درک عوامل خطر

به اهمیت درک عوامل خطر پی ببرید

تشخیص زودرس سرطان سینه بسیار حیاتی است. اگر فاکتورهای پرخطر دارید، حتماً BSEهای منظم را انجام دهید. اگر احساس توده دارید یا در معرض خطر بالا و چهل سالگی هستید، باید ماموگرافی انجام دهید.
 

سوابق ژنتیکی را بشناسید

زنان بیشتر از مردان به سرطان سینه مبتلا می‌شوند. علاوه‌بر این، اگر بستگان نزدیک‌تان مثل مادر یا خواهر، مبتلا به سرطان سینه بوده‌اند، احتمال ابتلا به سرطان سینه در شما نیز افزایش می‌یابد. همچنین جهش‌های ژنتیکی ارثی وجود دارد که خطر سرطان سینه در یک فرد را افزایش می‌دهد. این جهش‌های ژنی BRCA1 و BRCA2 نام دارند. پنج تا ده درصد موارد سرطان سینه ناشی از همین جهش ژن است.
•    در ایالات متحده‌ی آمریکا، زنان سفید پوست بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند.
•    برخی از گروه‌های قومی مستعد ابتلا به ژن‌های جهش یافته BRCA هستند. این افراد شامل نژادهای نروژی، ایسلندی، هلندی و نژاد یهودی اشکنازی هستند.
 

اهمیت تاریخچه‌ی پزشکی خود بدانید

بسیاری از خصوصیات در تاریخچه‌ی پزشکی شما وجود دارد که می‌تواند بر روی خطر ابتلا به سرطان سینه تأثیر بگذارد. زنانی که به سرطان سینه در یک سینه مبتلا شده‌اند، احتمال دریافت دوباره‌ی آن وجود دارد. افرادی که در کودکی تحت اشعه در ناحیه‌ی قفسه سینه قرار گرفته‌اند نیز در معرض خطر بیشتری قرار دارند. علاوه بر این، سایر موارد مثلاً اگر اولین دوره‌ی قاعدگی شما در سن ۱۱ سالگی یا کمتر اتفاق بیفتد، می‌تواند خطر را افزایش دهد. شروع یائسگی دیرتر از حد متوسط نیز یک خطر محسوب می‌شود.

 

بدانید که سبک زندگی چگونه می‌تواند خطر ابتلا را افزایش دهد

افراد چاق شانس بالاتری برای ابتلا به سرطان سینه دارند. زنانی که سه‌بار مشروبات الکلی در هفته مصرف می‌کنند نیز پانزده درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه قرار دارند. افراد سیگاری و به ویژه زنانی که قبل از تولد فرزند اول‌شان سیگار می‌کشیده‌اند نیز خطر بیشتری برای ابتلا به سرطان سینه دارند.
پیشگیری از سرطان سینه
پیشگیری از سرطان سینه

پیشگیری از سرطان سینه

مرتباً به متخصص زنان مراجعه کنید

در طول معاینه‌ی سالانه، پزشک سینه‌های شما را از نظر توده‌ها یا ناهنجاری‌ها بررسی می‌کند. اگر او چیزی نامنظم را تشخیص دهد، ممکن است توصیه کند که ماموگرافی داشته باشید.
 

ماموگرافی منظم انجام دهید

از سن  سالگی ۴۰ تا ۷۴ سالگی، زنان باید هر دو سال یکبار یک ماموگرافی انجام دهند. هرچه زودتر سرطان سینه را تشخیص دهید، بدین ترتیب زنده ماندن راحت‌تر خواهد بود. شاید شنیده باشید که ماموگرافی دردناک است، اما درد لحظه‌ای است و بدتر از گرفتن عکس نیست. به علاوه، می‌تواند زندگی شما را نجات دهد. اگر در معرض خطر زیادی قرار دارید، با پزشک خود صحبت کنید که چند وقت یکبار باید ماموگرافی انجام دهید. اگر در معرض خطر ابتلا قرار دارید و با اینکه سن‌تان کمتر از ۴۰ سال است، ممکن است پزشک‌تان ماموگرافی را توصیه کند.
 

در مراجعه به پزشک، هوشیار و سریع باشید

توجه و آگاهی از سینه‌های خود بهترین کاری است که می‌توانید برای تشخیص علائم سرطان سینه انجام دهید. اگر در مورد آنچه در BSE خود یافت می‌کنید، نگرانی دارید، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
 

پیشگیری را یک تلاش گروهی کنید

با ترتیب دادن یک مهمانی هر ساله، با ترویج دادن خودآزمایی سینه و ماموگرافی، ‌دوستان و خانواده‌ی خود را سالم نگه دارید. با این روش می‌توانید ترس از سرطان سینه و انجام ماموگرافی را از بین ببرید و به یکیگر در یادگیری این روش‌ها کمک کنید.
 
مجله‌ی آموزش ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● چطور با کامپیوتر اسکرین شات بگیریم؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● منشاء رود نیل کجاست؟● چرا در استوا وزن همه چیز کمتر است؟● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟