چگونه خاطرات را به‌یاد می‌آوریم؟

چگونه خاطرات را به‌یاد می‌آوریم؟
چگونه خاطرات را به‌یاد می‌آوریم؟
مجله علمی ایلیاد - دانشمندان علوم اعصاب در دانشگاه بیرمنگام ثابت کردند که بخش‌های مختلف مغز انسان چگونه با هماهنگی یکدیگر کار می‌کنند تا حافظه‌ی اپیزودیک را ایجاد و بازیابی کنند. مدل‌ها حاکی از آن است که در حین شکل‌گیری حافظه، اطلاعات از قشر مغز «کورتکس» به «هیپوکامپ» منتقل می‌شود، در حالی که در حین بازیابی حافظه این جریان اطلاعاتی معکوس خواهد بود.

محققان بیرمنگام برای اولین بار ثابت کردند که در انسان، این جریان اطلاعات از هیپوکامپ و به هیپوکامپ توسط نوسانات مغزی قابل ردیابی است؛ به این شکل که امواج آلفا که فعالیت قشری را منعکس می‌کنند، نوسانات گاما فعالیت هیپوکامپی را بازتاب می‌دهند.

بیمارانی که حافظه‌شان را از دست داده‌اند، می‌توانند از این تحقیق نفع ببرند؛ زیرا این تحقیق اطلاعاتی را درباره‌ی نحوه‌ی پردازش‌های مغزی و بازیابی حافظه ارائه می‌دهد. محققان دانشگاه بیرمنگام و بیمارستان دانشگاه، ارلانگن آلمان، به رهبری دکتر «سیمون هانسلمایر» یافته‌های‌شان را در مجله‌ی PNAS منتشر کردند.

دکتر هانسلمایر می‌گوید: «برای تعمیر چیزی که شکسته است، ابتدا باید نحوه‌ی کارکرد آن‌را دانست. مطالعه‌ی ما نشان می‌دهد که نئوکورتکس و هیکامپ چگونه با یکدیگر تعامل برقرار می‌کنند تا حافظه‌ها را تشکیل داده و بازیابی کنند. درک این تعامل کلیدِ توسعه‌ی دستگاه‌های تحریک عصبی است که به کاهش مشکلات حافظه در جمعیت‌های بالینی کمک می‌کند. با این اطلاعات جدید می‌توانیم به یک پرسش حیاتی در علوم اعصاب مدرن پاسخ دهیم؛ آن اینکه مناطق مغزی مختلف چگونه با یکدیگر تعامل برقرار می‌کنند تا حافظه‌ها را تشکیل دهند؟»

حافظه‌ی اپیزودیک در واقع یک حافظه‌ی بسیار دقیق از یک رویداد شخصی است. تشکیل و بازیابی چنین حافظه‌هایی به اطلاعات پردازش مغزی مرتبط با رویداد و پیوند این اطلاعات با یک اپیزود منسجم بستگی دارد. نظریه‌ی موجود حاکی از آن است که پردازش اطلاعات توسط شبکه‌های آلفا و بتای نئوکورتیکال صورت می‌گیرد، در حالی که ایجاد حافظه با تتای هیپوکامپ و نوسانات گاما تسهیل می‌شود.

این چارچوب نظری پیشنهاد داد که دو مکانیزم باید با یکدیگر همکاری کنند، زیرا نقص هریک از آن‌ها می‌تواند پیامدهای نامطلوبی را در پی داشته باشد؛ یک ردیابی حافظه‌ی ناقص. دکتر هانسلمایر می‌گوید: «این نتایج حاکی از آن است که یک جریان دوجهته‌ی اطلاعاتی بین نئوکورتکس و هیپوکامپ اساسِ تشکیل و بازیابی حافظه‌های اپیزودیک است. ما شواهدی از این تعامل به‌دست آوردیم و همچنین ثابت کردیم که فرکانس‌های گامای هیپوکامپ مجزا منجر به تشکیل و بازیابی حافظه می‌شوند، به این صورت که گامای سریع منجر به رمزگذاری و گامای آهسته منجر به تسهیل بازیابی می‌شود.»
مترجمسحر الله‌وردی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● زندگی در ارتفاعات چه تاثیری بر روی سوخت‌وساز بدن دارد؟● چرا انسان طی تکامل به موهای فرفری رسید؟● چرا برخی از مردم از خون می‌ترسند؟● انسان در چه سنی کمترین خواب را دارد؟● کشف اثرات منفی جدید برای سیگارهای الکترونیکی● زنان بوی مردان مجرد را تشخیص می‌دهند● بارداری بر روی مغز ماردان چه تاثیری دارد؟● انسان طی یک میلیون سال آینده چه شکل خواهد بود؟● فرضیه‌ای جدید در مورد مرگ بروس‌لی● داستان افتادن دندان‌ها در انسان‌جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟