در دسترس بودن داروی اچ‌آی‌وی چه اثراتی دارد؟

در دسترس بودن داروی اچ‌آی‌وی چه اثراتی دارد؟
در دسترس بودن داروی اچ‌آی‌وی چه اثراتی دارد؟
مجله علمی ایلیاد - در ایالت کالیفرنیا قانونی به تصویب رسیده است که به کمک آن فروش داروهای پیشگیری و درمان اچ‌آی‌وی را می‌توان بدون نسخه‌ی پزشک خریداری کرد و به این ترتیب دسترسی مردم به این داروها آسان‌تر می‌شود. داروخانه‌ها می‌توانند دو نوع از داروهای پیشگیری از اچ‌آی‌وی را بدون دستور پزشک به فروش برسانند. کالیفرنیا اولین ایالتی است که این قانون در آن اجرایی می‌شود.

این قانون از یکم ژانویه‌ی سال ۲۰۲۰ میلادی اجرایی خواهد شد و از آن پس مردم می‌توانند PrEP و PEP را بدون نسخه‌ی پزشک تهیه کنند. داروسازها می‌توانند این دو دارو را با توجه به شرایط بیمار و بدون نسخه‌ی پزشک به بیمار بدهند. طبق این قانون بیمه‌ها نیز باید هزینه‌های این داروها را بدون نسخه‌ی پزشک پرداخت کنند.

«ریک زبور» از سازمان برابری اجتماعی کالیفرنیا، می‌گوید: «اپیدمی اچ‌آی‌وی یکی از خطرات امروزی است که بشر را تهدید می‌کند. این خطر در جوامع رنگین پوست و اقوام در جوامع روستایی بیشتر است. با امضا شدن این قانون جدید توسط فرماندار کالیفرنیا، یک قدم به برطرف کردن این خطر نزدیک شده‌ایم. افزایش دسترسی به داروهای پیشگیری از اچ‌آی‌وی راهی برای حذف کردن این بیماری از جامعه است.»

PEP دارویی ضدویروسی است که پس از قرار گرفتن در معرض ویروس اچ‌آی‌وی مصرف می‌شود تا از آلودگی به این ویروس جلوگیری شود و در موقعیت‌هایی مانند پاره شدن کاندوم حین رابطه‌ی جنسی با فردی که مبتلا به ویروس اچ‌آی‌وی است، مصرف آن ضروری است. در زمانی که معتادان از سرنگ مشترک استفاده می‌کنند نیز استفاده از این دارو ضروری است. مصرف این دارو در بازه‌ی زمانی ۷۲ ساعته پس از قرار گرفتن در معرض ویروس، کارآمدی بالایی دارد.

PrEP ترکیبی از دو دارو است و زمانی مصرف می‌شود که خطر آلودگی فرد به ویروس اچ‌آی‌وی بسیار بالا باشد. مصرف درست این دارو نیز کارایی بالایی دارد. متخصصین می‌گویند که این دارو احتمال ابتلا به اچ‌آی‌وی در حین رابطه‌ی جنسی را تا ۹۹ درصد کاهش می‌دهد. در کالیفرنیا ۲۹،۴۰۰ نفر از این دارو استفاده می‌کنند، ولی داروی PEP فقط توسط ۶۰۰۰ نفر مصرف می‌شود.

قانون‌گذاران امیدوار هستند که قانون جدید با برداشتن سدهای مقابل بیماران برای دسترسی به دارو، باعث کمتر شدن افراد مبتلا به اچ‌آی‌وی شود. البته قابل ذکر است که این قانون برای افراد خاصی مورد استقبال قرار می‌گیرد؛ زیرا هزینه‌های مرتبط با این داروها هنوز مشکلات زیادی برای بسیاری از افراد ایجاد می‌کند. PrEP در سال بین ۸۰۰۰ تا ۱۴۰۰۰ دلار هزینه برای بیمار در بر دارد و هر دوره مصرف PEP نیز بین ۶۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار هزینه دارد.
مترجمامید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟