سموم صنعتی چه بلایی بر سر نسل‌های آینده‌ی بشر می‌آورد؟

سموم صنعتی چه بلایی بر سر نسل‌های آینده‌ی بشر می‌آورد؟
سموم صنعتی چه بلایی بر سر نسل‌های آینده‌ی بشر می‌آورد؟
مجله علمی ایلیاد - مطالعه‌ای جدید نشان داده است که قرار گرفتن مادر در معرض آلودگی‌های صنعتی می‌تواند باعث آسیب رساندن به سیستم ایمنی فرزندان وی شود و این آسیب می‌تواند به نسل‌های آینده نیز وارد شده و قوای دفاعی بدن افراد را در برابر عفونت‌هایی مانند ویروس آنفلوآنزا ضعیف کند.

این مطالعه به سرپرستی دکتر «پایگ لارنس» از دانشگاه روچستر انجام شده و نتایج آن در نسخه‌ی Cell از مجله‌ی iScience به چاپ رسیده است. این مطالعه بر روی موش انجام شده است، زیرا عملکرد سیستم ایمنی بدن آن مشابه بدن انسان است.
دکتر لارنس می‌گوید: «ضرب‌المثل قدیمی «شما همان چیزی هستید که می‌خورید» در مورد سلامتی انسان کاربرد فراوانی دارد، ولی اکنون باید آن‌را گسترش دهیم و بگوییم که شما همان چیزی هستید که مادربزرگتان خورده است.»

مطالعات گذشته نشان داده بودند که قرار گرفتن در معرض آلودگی‌های محیطی می‌تواند بر روی نرخ زاد و ولد، عملکرد ریه و سیستم عصبی نسل‌های آینده نیز اثر داشته باشد، ولی در این مطالعه‌ی جدید مشخص شده است که سیستم ایمنی بدن نیز از این عامل متاثر می‌شود.

با این یافته شاید بتوانیم درک کنیم که چرا واکسن آنفوآنزا، سالانه برای برخی افراد عملکرد بهتری دارد و برای برخی دیگر عملکرد خوبی ندارد و چرا برخی از افراد با قرار گرفتن در معرض ویروس آنفلوآنزا دچار مریضی شدید می‌شوند، ولی دیگران می‌توانند به آسانی با این ویروس‌ها مقابله کنند؟ هر چند که سن، جهش‌های ویروسی و دیگر عوامل نیز می‌توانند این تفاوت‌ها را توضیح دهند، اما گوناگونی پاسخ‌های افراد مختلف به عفونت‌های ویروسی را نمی‌توان با این عوامل توضیح داد.

لارنس می‌گوید: «وقتی آلوده به عفونت می‌شوید و یا واکسن آنفلوآنزا دریافت می‌کنید، سیستم ایمنی تولید نوع خاصی از گلبول‌های سفید را برای پاسخ به این وضعیت شروع می‌کند. هر چقدر این پاسخ جدی‌تر باشد، گلبول‌های بیشتری تولید می‌شوند و توانایی بدن برای مقابله با عفونت بیشتر می‌شود.»

در این مطالعه محققین موش‌های باردار را در معرض سموم شیمیایی به‌نام «دی‌اوکسین» قرار دادند که به‌عنوان محصول جانبی صنایع تولید می‌شود. این سموم راه خود را به مواد غذایی انسان پیدا کرده‌اند و در نهایت توسط انسان مصرف می‌شوند. محققین دریافتند که بدن این موش‌ها توانایی خود در برابر ویروس آنفلوآنزا را از دست داده است. این وضعیت در فرزندان این موش‌ها و حتی نسل‌های بعدی آن‌ها نیز مشاهده شده است. محققین دریافتند که این وضعیت در جنس مونث نسل‌های آتی شرایط بدتری دارد.
مترجمامید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● چگونه باکتری‌ها به آنتی‌بیوتیک مقاوم می‌شوند؟● غذاها و نوشیدنی‌هایی که الکل دارند و نمی‌دانیم● کرونا خطر بروز بیماری‌های خودایمنی را افزایش می‌دهد● روش تشخیص سریع آلزایمر مهیا شد● دانشمندان درمان جدیدی برای آسیب‌های نخاعی یافتند● کبد چرب بر روی مغز چه تاثیراتی دارد؟● آیا واقعاً مصرف قهوه فشار خون را کاهش می‌دهد؟● حل پازل ۸۰ ساله‌‌ی مرگ کودکانجدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟