دانشمندان منشاء زلزله در مریخ را پیدا کردند

دانشمندان منشاء زلزله در مریخ را پیدا کردند
دانشمندان منشاء زلزله در مریخ را پیدا کردند
مجله علمی ایلیاد - زلزله پدیده‌ای منحصر به زمین نیست. دنیاهای دیگر در منظومه‌ی شمسی نیز به خاطر فرآیندهای داخلی خود دچار لرزش می‌شوند. زلزله بر روی ماه چندین دهه پیش کشف شد، ولی در سال ۲۰۱۸ مریخ‌لرزه‌ها نیز توسط ماموریت اینسایت ناسا کشف شدند.

مریخ‌نورد اینسایت تا کنون دو زلزله‌ی بزرگ شناسایی کرده است و محققین این پروژه توانسته‌اند منشاء بزرگ‌ترین این لرزه‌ها را پیدا کنند. منشاء زلزله ناحیه‌ای به نام «سربروس فوسا» در ۱،۶۰۰ کیلومتری شرق محل استقرار اینسایت بوده است. رصدهای گذشته نشان داده بود که این منطقه دارای سیستم خاصی است و اکنون این داده‌ها می‌توانند رصدهای گذشته را تایید کنند. این ناحیه به طرز عجیبی فعال است.

مریخ لرزه‌های کشف شده در ۲۳ مه و ۲۷ جولای ۲۰۱۹ و به عبارت دیگر در روز مریخی ۱۷۳ و ۲۳۵ ماموریت اینسایت رخ داده‌اند. بزرگی این مریخ‌لرزه‌ها بین ۳ و ۴ ریشتر بوده است که بر روی زمین زلزله‌ی به این بزرگی می‌تواند فقط ساختمان‌های بزرگ و ماشین‌های پارک شده را به لرزه درآورد، ولی بر روی مریخ که صفحات تکتونیکی وجود ندارد، لرزه‌های این‌چنینی اهمیت بالایی دارند.

دلیل این لرزه‌ها در مریخ ناشناخته است. اینسایت به دنبال اطلاعاتی است که متخصصین بتوانند به کمک آن‌ها مدل‌های خود را در مورد درون سیاره‌ی مریخ بهبود بخشند. وجود تنش در راستای ترک‌های موجود در سطح مریخ می‌تواند یکی از احتمالات باشد.

سربروس فوسا اولین منطقه‌ی فعال لرزه‌ای بر روی مریخ است که توسط متخصصین شناخته شده است. تیم محققین اینسایت امیدوارند که در آینده بتوانند این اندازه‌گیری‌ها را با رصدهای ماهواره‌ای این منطقه ترکیب کنند و اطلاعات جذابی برای ارائه تولید کنند. لرزه‌هایی مانند چیزی که اینسایت تشخیص داده، می‌تواند باعث ایجاد رانش‌های سطحی نیز شود. محققین در نظر دارند که به دنبال اینچنین رانش‌هایی بگردند. اگر این رویکرد موفقیت‌آمیز باشد، محققین می‌توانند مرکز لرزه‌ها را مشخص کنند و مدل‌های خود را بهبود بخشند.

نتایج یافته‌های این محققین برای اولین بار در اتحادیه‌ی زمین‌شناسان آمریکا ارائه شده است. در مقاله‌ای که این تیم ارائه داده‌اند، جزئیات بیشتری در مورد ساختار لرزه‌ها و دیگر مشخصات لرزه‌ای مریخ آورده شده است. اینسایت یک سال پس از فرود بر روی مریخ پنجره‌ی جدیدی به روی مریخ گشوده است.
مترجمامید محمدی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● آیا می‌توان بر روی ماه کشاورزی کرد؟ ● آیا بر روی مریخ نیز رعد و برق رخ می‌دهد؟● چند نوع منظومه در کیهان وجود دارد؟● منشاء اَبَرسیاه‌چاله‌های نخستین چه بوده است؟● آیا احتمال انفجار دوباره‌ی جهان وجود دارد؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟● کشف آنزیمی که هوا را به انرژی تبدیل می‌کند● چگونه از شر مگسک چشم خلاص شویم؟● آیا اسب تک‌شاخ واقعاً وجود داشته است؟● چطور هوش هیجانی‌مان را اندازه گیری کنیم؟● منشاء رود نیل کجاست؟