کدام انسان‌ها بیشتر به دیگران کمک می‌کنند؟

کدام انسان‌ها بیشتر به دیگران کمک می‌کنند؟
کدام انسان‌ها بیشتر به دیگران کمک می‌کنند؟
مجله علمی ایلیاد - طبق تحقیقات جدید، در محلاتی که جمعیت آن‌ها را افراد تحصیل‌کرده و افراد دارای شغل‌های بااعتبار تشکیل می‌دهد، نوع‌دوستی رایج‌تر است. «وستلاک» و همکارانش گوناگونی‌های شدید و نظام‌مندی را در تمایلات نوع‌دوستانه در حومه‌های شهری با ویژگی‌های متفاوت اجتماعی-اقتصادی یافتند. به نظر می‌رسد این گوناگونی به وسیله‌ی تحصیلات و سطح شغلی ساکنان در حومه‌ی شهر، شرطی شده و دائماً تحت تاثیر منابع اقتصادی یا میزان جرم و جنایت نیست.

نوع‌دوستی یک صفت جهانی بشر است، اما درمورد تنوع درون جمعیتیِ آن اطلاعات کمی داریم. وضعیت اجتماعی- اقتصادی تاثیر مثبتی بر نوع‌دوستی دارد، اما متغیرهای خاص اجتماعی-اقتصادی، نظیر منابع اقتصادی، تحصیلات، شغل و میزان جُرم، در پس این رابطه هنوز مبهم است. دکتر «سیریل گروتر» پژوهشگر دانشکده‌ی علوم انسانی دانشگاه وسترن استرالیا، می‌گوید: «تمایل فرد برای کمک به افراد غریبه به محیط اجتماعی- اقتصادی او بستگی دارد. اما دقیقاً چه چیزی در وضعیت اجتماعی-اقتصادی وجود دارد که باعث می‌شود مردم هدفشان را به سمت کمک به یک فرد غریبه تغییر دهند؟»

دکتر گروتر و همکارانش در این مطالعه از «تکنیک نامه‌ی گمشده» استفاده کردند تا رابطه‌ی بین انواع متغیرهای اجتماعی-اقتصادی و تمایل به کمک به غریبه را بررسی کنند. آنها می‌گویند: «در مجموع ششصد نامه در بیست حومه‌ی شهر پرث، در غرب استرالیا، توزیع شد. این حومه‌ها بر اساس تعدادی معیار گزینشی انتخاب شد، مانند؛ بزرگ‌تر از سه چهارم حاشیه‌ی شهر باشد، عاری از هرگونه کیفیت‌های روستایی باشد و اندازه‌ی کافی برای توزیع سی نامه داشته باشد. نامه‌ها به گونه‌ای طراحی شدند که گویی فرستنده به‌طور تصادفی از آدرس اشتباهی برای گیرنده استفاده کرده یا اینکه هنگام نوشتن آن اشتباهی صورت گرفته. آدرس فرستنده پشت نامه نوشته شده بود، به‌طوری که اگر گیرندگانِ نامه تصمیم به اقدامی نوع‌دوستانه می‌گرفتند، می‌توانستند نامه را به فرستنده بازگردانند.»

نتایج نشان می‌دهد که میزان جُرم  و جنایت و منابع اقتصادی با احتمال بازگرداندن نامه ارتباطی نداشت. در عوض، وضعیت تحصیلات و وضعیت شغلی بود که تاثیر مثبت عمیقی بر رفتارِ کمک‌ کردن داشت. دکتر گروتر می‌گوید: «دلیل دقیق رواج نوع‌دوستی در مناطقی که دارای افراد بسیار تحصیل‌کرده و دارای شماغل با درجه‌ی بالا است، باید بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد. اما این نتایج، نگاه جالبی به نگرش جامعه ارائه می‌دهد و ممکن است به توسعه و مداخله‌ی سیاست هم ارتباط داشته باشد.»

این مطالعه در مجله‌ی Evolutionary Human Sciences چاپ شده است.
مترجمزهرا جهانبانی - مجله علمی ایلیاد
مجله ایلیاد رادر اینستاگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر تلگرام دنبال کنید...مجله ایلیاد رادر آپارات دنبال کنید...مطالب مشابه● آیا عدد ۱۳ واقعاً نحس است؟● آیا علم عشق در نگاه اول را تایید می‌کند؟● آیا تنبیه بدنی کودکان در تربیت آن‌ها موثر است؟● با این مکانیسم، جوان بمانید● ماسک زدن بر روی رفتار انسان‌ها تاثیر داشته است● غمگینی و تنهایی بیش از سیگار انسان را پیر می‌کند● چرا خرافات را باور می‌کنیم؟● حال روز مردان پس از پدر شدن چگونه است؟● پنج راه برای مقابله با استرس● طالع‌بین‌ها چگونه آینده‌ی ما را پیش‌گویی می‌کنند؟جدیدترین مطالب● آمار سرقت پس از قانون کاهش مجازات ● چطور لکه‌های مداد را از روی دیوار پاک کنیم؟● غلبه بر یکی از محدودیت‌های قانون اول ترمودینامیک● باکتری‌ها چگونه به مغز حمله می‌کنند؟● دانشمندان گامی دیگر به اینترنت کوانتومی نزدیک‌تر شده‌اند● چطور ویتامین B12 مورد نیاز بدن‌مان را تامین کنیم؟● ورود اورانیوم به خاک چه ارتباطی با کودهای کشاورزی دارد؟● آیا گیاهان هم صدا دارند؟● چطور در خانه توت فرنگی بکاریم؟● شواهد جدید برای مدل استاندارد کیهان‌شناسی● چطور جلوی استفراغ شیرخوار را بگیریم؟● سیاره‌ی ناهید فعالیت‌های آتشفشانی دارد● چطور برای یک سفر کمپینگ آماده شویم؟● قدیمی‌ترین نشانه‌های برخورد شهاب‌سنگ‌ها با زمین● تصویری فوق‌العاده از یک برج پلاسمایی بر روی سطح خورشید● چگونه با عدم تعادل شیمیایی در مغز برخورد کنیم؟● کشف درخشان و داغِ جیمز وب● پنج فایده‌ی دارچین برای سلامتی● کدام حیوان بلندترین گردن را در قلمرو حیوانات داشته است؟● چطور رادیاتور خودرو را تخلیه و تعویض کنیم؟