چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

مدیران انجمن: parse, javad123javad

نمایه کاربر
slice_of_god

عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۲/۱۲ - ۱۸:۱۲


پست: 1163

سپاس: 654

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط slice_of_god »

فارادی اومدم از حرافات در بریم!!!نه اینکه برگردیم سر خرافات!از این داستانا ننویس که وقتش نیست کسی اینا رو بخونه
کسی که سکوت می کند
بازی را مسخره کرده
ما که حرف می زنیم
باخته ایم .

نمایه کاربر
alijohar

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۶/۵/۱۶ - ۱۳:۲۲


پست: 3570

سپاس: 94

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط alijohar »

slice_of_god نوشته شده:
alijohar نوشته شده:
slice_of_god نوشته شده:
albert maryam نوشته شده:من نمیدونم دعاهایی ویا آیاتی از قرآن هستنتد که برخی باور دارند برای چشم زخم است
من دوست دارم فلسفه اینارو بدونم آیا واقعا خرافه و باور های غلط است؟
smile072
من شنیم توی بیشتر فرهنگ ها و ادیان این قضیه چشم زدن هست!!!
چشم زدن ؛ اندیشه ای غیر قابل تحقیق است.
مبنای تحقیق ِ صادق بودن آن مشخص نیست.
ولی من فکر می کنم واقعی هست!
تقریباً در همه فرهنگهای جهان گونه ای از اعتقاد به چشم زخم “Evil Eye”مشاهده می شود و به نظر ما نیروهايي چون حسادت ، نفرت و انتقام جويي می تواند تاثیرات منفی و آزار دهنده ای در زندگی انسانها داشته باشد و این به معنی قبول انرژی های معجزه آسا نیست بلکه گاهی چند کلمه حرف، یک نگاه و یا حتی یک حرکت دست می تواند آشوبی بر پا کند. آدمی باید خود را از مصاحبت اینگونه افراد بر کنار دارد و به خصوص امتیازات خود را در معرض نگاه همگان نگذارد.
دشمن طاووس آمد پر او / ای بسا شه را بکشته فّر او
مثنوی
یعنی شما معتقدی اگر گزاره ای تحقیق پذیر نباشه و نتوان شرایط صدق برایش تعیین کرد می توان آن را جز باور هایمان قرار بدهیم
و مبنای عمل فردی و اجتماعی خود گردانیم ؟

آن مطلب حضرت مولانا هم ربطی به چشم زخم نداشت.
اين جهان زندان و ما زندانيان
بر شكن زندان و خود را وا رهان

نمایه کاربر
slice_of_god

عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۲/۱۲ - ۱۸:۱۲


پست: 1163

سپاس: 654

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط slice_of_god »

alijohar نوشته شده:
یعنی شما معتقدی اگر گزاره ای تحقیق پذیر نباشه و نتوان شرایط صدق برایش تعیین کرد می توان آن را جز باور هایمان قرار بدهیم
و مبنای عمل فردی و اجتماعی خود گردانیم ؟

.
نه smile039
کسی که سکوت می کند
بازی را مسخره کرده
ما که حرف می زنیم
باخته ایم .

نمایه کاربر
alijohar

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۶/۵/۱۶ - ۱۳:۲۲


پست: 3570

سپاس: 94

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط alijohar »

Farady نوشته شده:چشم زدن:(کپی پیست smile055 )


مقدمه : باید دانست اسباب و علل پدیده ها ، منحصر به اسباب عادی و محسوس نیست و خداوند در جهان هستی برای بعضی پدیده ها چندین علت قرار داده است به طوریکه بعضی از این اسباب دارای اثرات خاصی بر روی اشیاء هستند .
بنابرآنچه گفته شد معلوم می شود که چشم زخم می تواند یکی از علل و عوامل پاره ای حوادث ناگوار باشد –چنانکه در روایات به ان اشاره شده است _ همان طور که هزاران عامل دیگر نیز می توانند علت حوادث ناگوار باشند مثل برف ، باران ، سیل ، زلزله ، رعد و برق ، طوفان ، بی احتیاطی ، خشم ، بدگمانی ، حسادت ، غیبت ، دروغ ، ناسزاگویی، اعتماد بدون تحقیق ، بی اعتمادی بدون دلیل ، و صدها و هزاران عامل دیگر که هر کدام می توانند موجب بروز حادثه ای بد و ناگوار برای ما یا دیگران باشند ؛ بنابراین چشم زخم هم علتی است مثل بقیه علل و تفاوت خاصی با دیگر علل طبیعی یا غیر طبیعی( ماوراء الطبیعی ) ندارد .
بنابراین همان طور که وجود ارتباط علی و معلولی در بسیاری از پدیده ها منافاتی با عدالت خداوند ندارد بلکه اساسا نظام علی حقیقتی ضروری و اجتناب تاپذیر در عالم است ، وجود قدرت و نیرویی در چشم _ که باعث ایجاد نوعی اثرات در اشیاء میشود _ هم با عدالت خداوند تضادی ندارد و بخشی از نظام ضروری علی است.
از طرف دیگر هم چنانکه اثر بسیاری از پدیده ها را می توان توسط عواملی دیگر از بین برد ، اثر چشم زخم را هم می توان از راههای خاصی خنثی کرد .
در روایات را ههای خنثی کردن اثر چشم زخم هم بیان شده است که به برخی از آنها اشاره می شود.
1- از امام صادق(ع) روایت شده است: «هر کس از سیرت و صورت برادر مسلمانش خشنود شود، خدا را یاد کند؛ زیرا وقتى خداوند را به یاد آورد ضررى به برادر مؤمنش نمى‏رسد»، (بحارالانوار، ج 60 ، ص 25)
2- - گفتن «تبارک اللّه‏ احسن الخالقین» امام صادق(ع) فرمود: «کسى که چیزى از برادرش او را
3- متعجب ساخت این جمله را بگوید، زیرا چشم‏زخم حق است»، (همان، ص 26)
4- - گفتن «آمنتُ باللّه‏ و صلى اللّه‏ على محمد و آله» پس از آن اثر چشم‏زخم خنثى مى‏گردد.
5- -قرائت سوره «ناس» و «فلق» هنگام ترس از چشم‏خوردن، (همان، ج 92) 5- نوشتن سوره‏هاى «حمد»، «اخلاص»، «ناس»، «فلق» و «آیه‏الکرسى» در ورقه‏اى و به همراه داشتن آن، (همان، ص 25)
6- - قرائت سه مرتبه ذکر «ماشاءاللّه‏ لاحول ولا قوه الا باللّه‏ العلى العظیم» به هنگام ترس از چشم خوردن یا چشم زدن، (همان، ص 26)
7- - حرز امام جواد و یا انگشتر حاوى حرز امام جواد بنا به آنچه در روایت آن آمده است به جهت حفظ از بلاها و بدى‏ها و هر چه که انسان از آن مى‏ترسد مفید است، (بحار، ج 50، ص 98) که از جمله آن چشم‏زخم مى‏تواند باشد گرچه به خصوص چشم‏زخم در این روایت تصریحى نشده. درخصوص انگشتر عقیق هم روایاتى وارد شده که انسان را از بلاها و هرگونه بدى حفظ مى‏کند، (وسائل‏الشیعه، ج 5، ص 89 -)



از روایات معصومین (ع) بر می آید که چشم زخم واقعیت دارد و در وجود انسانها و حیوانات و اشیاء دیگر اثرگذار است رسول اکرم(ص) فرمود: «چشم زخم واقعیت دارد و مرد را در قبر و شتر را در دیگ قرار مى‏دهد»، (بحارالانوار، ج 63، ص 26) یعنی شخص در اثر چشم زخم ممکن است بمیرد و شتر در اثر چشم‏زخم مریض شود و صاحبش از ترس تلف شدنش آن را ذبح ‏کندو دیگ بپزد. و از رسول گرامى اسلام روایت شده که آن حضرت روزى از قبرستان بقیع مى‏گذشت. در آن‏جا فرمود: «به خدا قسم بیشتر اهل این قبرستان به سبب چشم‏زخم در این جا آرمیده‏اند»( تفسیر منهج‏الصادقین، ج 9، ص 391). در روایات را ههای خنثی کردن اثر چشم زخم هم بیان شده است که برخی از آنها اشاره می شود : 1- یاد کردن خداوند؛ از امام صادق(ع) روایت شده است: «هر کس از سیرت و صورت برادر مسلمانش خشنود شود، خدا را یاد کند؛ زیرا وقتى خداوند را به یاد آورد ضررى به برادر مؤمنش نمى‏رسد»، (بحارالانوار، ج 60 ، ص 25) 2- گفتن «تبارک اللّه‏ احسن الخالقین» امام صادق(ع) فرمود: «کسى که چیزى از برادرش او را متعجب ساخت این جمله را بگوید، زیرا چشم‏زخم حق است»، (همان، ص 26) 3- گفتن «آمنتُ باللّه‏ و صلى اللّه‏ على محمد و آله» پس از آن اثر چشم‏زخم خنثى مى‏گردد. 4-قرائت سوره «ناس» و «فلق» هنگام ترس از چشم‏خوردن، (همان، ج 92) 5- نوشتن سوره‏هاى «حمد»، «اخلاق»، «ناس»، «فلق» و «آیه‏الکرسى» در ورقه‏اى و به همراه داشتن آن، (همان، ص 25) 6- قرائت سه مرتبه ذکر «ماشاءاللّه‏ لاحول ولا قوه الا باللّه‏ العلى العظیم» به هنگام ترس از چشم خوردن یا چشم زدن، (همان، ص 26) 7- حرز امام جواد و یا انگشتر حاوى حرز امام جواد بنا به آنچه در روایت آن آمده است به جهت حفظ از بلاها و بدى‏ها و هر چه که انسان از آن مى‏ترسد مفید است، (بحار، ج 50، ص 98) که از جمله آن چشم‏زخم مى‏تواند باشد گرچه به خصوص چشم‏زخم در این روایت تصریحى نشده. درخصوص انگشتر عقیق هم روایاتى وارد شده که انسان را از بلاها و هرگونه بدى حفظ مى‏کند، (وسائل‏الشیعه، ج 5، ص 89 - 90)
بنابرآنچه گفته شد معلوم می شود که چشم زخم می تواند یکی از علل و عوامل حوادث ناگوار باشد همان طور که هزاران عامل دیگر نیز می توانند علت حوادث ناگوار باشند مثل برف ، باران ، سیل ، زلزله ، رعد وبرق ، طوفان ، بی احتیاطی ، خشم ، بدگمانی ، حسادت ، غیبت ،دروغ ، ناسزاگویی، راستگویی در جایی که مصلحت نیست ، اعتماد بدون تحقیق ، بی اعتمادی بدون دلیل ، وصدها و هزاران عامل دیگر که هر کدام می توانند موجب بروز حادثه ای بد و ناگوار برای ما یا دیگران باشند ؛ بنابراین چشم زخم هم علتی است مثل بقیه علل و تفاوت خاصی با دیگر علل طبیعی یا غیر طبیعی( ماوراء الطبیعی ) ندارد .
اینکه گفته می شود سرنوشت هر انسانی از قبل معیّن است ، به این معنی نیست که ما مجبوریم و به هیچ وجه در سرنوشت خود نقشی نداریم و نمی توانیم از بروز حوادث جلوگیری کنیم . سرنوشت ما از قبل معیّن شده ولی به صورت مشروط معین شده است نه به صورت مطلق .
از نظر مذهب شیعه که قائل به اختیار است و جبر و تفویض را محال می داند انسان ـــ تا آنجایی که مربوط به اراده و اختیار او می شود ـــ حاکم بر وضع آینده خود است. وضع آینده یک انسان شبیه یک ورقه امتحانی است و نمره ای که به آن داده می شود تعیین کننده سعادت یا شقاوت اوست. در این ورقه امتحانی هیچ جوابی نگاشته نشده است و تنها چیز موجود در آن سؤالات و توضیحاتی در مورد سؤالات است بخشی از این سؤالات را خدا طراحی کرده است واز دست ما خارج است ؛ این سؤالات بر دو گونه اند برخی تکوینی هستند و برخی تشریعی. مثلا ما نمی دانیم که امروز در خیابان با چه حادثه ای روبرو خواهیم شد ولی با هر حادثه ای که روبرو شویم یک سؤال امتحانی است که باید به آن جواب درست دهیم.حوادثی که در اثر چشم زخم ممکن است برای ما رخ دهد نیز از این گونه سوالات است ؛ این گونه سؤالات، سوال های تکوینی هستند بنابراین هر اتفاق تکوینی که برای ما رخ دهد چه عذاب باشد، چه رحمت باشد چه برای امتحان باشد و چه عقوبت اعمال گذشته خودمان وچه از امور طبیعی باشد و چه از وجود دیگر انسانها ناشی شده باشد و چه ... همگی سؤال امتحانی هستند و جواب درست ما را طلب می کنند لذا لزومی ندارد که ما بدانیم این حادثه از چه سنخی است، آنچه مهم است عکس العمل درست ما در مقابل آن است و عکس العمل و جواب درست را فطرت و عقل و دین به ما یاد داده است؛ یا به عبارتی جواب درست را خدا در فطرت و عقل و دین به ما عرضه کرده است. اما سؤالات تشریعی عبارتند از واجبات و محرمات و مستحبات و مکروهات؛ واجبات را حتما باید بجا آورد و محرمات را حتما باید ترک کرد اینها سوالاتی هستند که نمره آنها تعیین کننده ی وضع آینده یا به اصطلاح سرنوشت ماست ولی مستحبات سوالاتی هستند که اگر آن را با آگاهی انجام دهیم نمره تشویقی دارد واگر مکروهات را ترک کنیم خدا در نمره دادن به ما با ارفاق عمل می کند .
بنابراین سرنوشت ما به صورت سوالی معین شده است نه به صورت خبری؛ خدا سرنوشتهایی را برای ما طراحی کرده و راه رسیدن به هر کدام را به ما آموخته است و از بین آنها بهترین راه با ارسال انبیاء به ما پیشنهاد می کند و از ما سوال می کند که کدام راه وسرنوشت را می خواهی انتخاب کنی ؟ هر راهی را ما انتخاب کنیم خدا ما را در همان راه قرار خواهد ؛ لذا این ما هستیم که با جوابهای اختیاری خودمان سرنوشت نهایی خود را انتخاب می کنیم . تمام حوادثی که برای ما رخ می دهند باید این سوال را در ما ایجاد کنند که حالا من در مقابل این حادثه چه کاری باید انجام دهم ؟عده ای وقتی با حوادث ناگوار مواجه می شوند به راههای انحرافی و غیر دینی را بر می گزینند مثلا وقتی دچار چشم زخم می شوند پیش رمّال و فال گیر و امثال آنها می روند که شرعا کار نادرستی است و عدهای دیگر در این حال متوجه خدا می شوند و چاره ی کار را از دین و علمای دین می پرسند و علما از روایات اهل بیت (ع) چاره کار را یافته و در اختیار شخص می گذارند . حکمت عمده ی حوادث ناگوار نیز همین است که انسان را متوجه خدا و دین حق کند .

وچون کلا تحقیق پذیر نیستند ؛ کلا در حکم Meaningless قرار می گیرند. هر چند کسانی به آنها باور داشته باشند smile022
اين جهان زندان و ما زندانيان
بر شكن زندان و خود را وا رهان

نمایه کاربر
نسيم*7*

محل اقامت: آنلا

عضویت : شنبه ۱۳۸۶/۱۱/۶ - ۱۴:۰۸


پست: 595

سپاس: 28

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط نسيم*7* »

alijohar نوشته شده:عقاید خرافی و احمقانه ریسک اشتباه در زندگی ما را بالا می برند.
با چه متدی تشخیص دهیم این فکر ، این اندیشه ؛ این ایده ؛این عقیده ِ به ارث رسیده ؛ حقیقی است یا احمقانه و خرافی ؟
باید بدانیم هر اندیشه ای که "شرط صدق" نداشته باشد مهمل و بی معنی است.
این اصل تحت عنوان اصل تحقیق پذیری شناخته می شود.The Principle of Verification .
مثال :
فلانی با فلانی ازداوجشان بهم خورد ؛
چون قسمتشان این نبود !

این قضاوت ؛ غیر قابل تحقیق و شرایط صدق این گزاره نامشخص است.
اگر ازدواجشان بر قرار می شد ؛ می گفتیم : چون قسمتشان این بود .
از دوستان می خواهم کمک کنند فهرست اندیشه های خرافی و احمقانه را لیست کنیم./ smile072
در این باره کتاب نیرنگستانِ صادق هدایتِ عزیز هم خوبه.
می گذارمش اینجا کیف کنید.
neyrangestan.part1.rar
قسمت اول
neyrangestan.part2.rar
قسمت دوم
neyrangestan.part3.rar
قسمت سوم
smile056
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.
"هر چه كمتر شود فروغ حيات،رنج را جانگداز تر بيني"
"سوي مغرب چو رو كند خورشيد،سايه ها را درازتر بيني"
"رهي معيري"

furogh

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۶/۷/۳ - ۰۰:۲۵


پست: 667

سپاس: 16


تماس:

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط furogh »

شمار آنها زیاد است. و قانون بقای خرافات هم وجود دارد!!

تو بگو چگونه پرهیز کنیم؟ مثالهایی برای عملی کردن فرمولت بیار.
تن ما به ماه ماند كه ز مهر ميگدازد
دل ما به چنگ زهره كه گسسته تار بادا

نمایه کاربر
نسيم*7*

محل اقامت: آنلا

عضویت : شنبه ۱۳۸۶/۱۱/۶ - ۱۴:۰۸


پست: 595

سپاس: 28

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط نسيم*7* »

furogh نوشته شده:شمار آنها زیاد است. و قانون بقای خرافات هم وجود دارد!!

تو بگو چگونه پرهیز کنیم؟ مثالهایی برای عملی کردن فرمولت بیار.
قانون بقایی وجود ندارد! smile072
اگر همین خرافات رو به نسل های آینده منتقل نکنیم کافیست.

این که وقتی بچه چرا میکنه!
اگر نمی دونیم،صادقانه بگیم نمی دونم!
و الکی با استفاده از این خرافات دلیل تراشی نکنیم.
"هر چه كمتر شود فروغ حيات،رنج را جانگداز تر بيني"
"سوي مغرب چو رو كند خورشيد،سايه ها را درازتر بيني"
"رهي معيري"

نمایه کاربر
alijohar

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۶/۵/۱۶ - ۱۳:۲۲


پست: 3570

سپاس: 94

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط alijohar »

furogh نوشته شده:شمار آنها زیاد است. و قانون بقای خرافات هم وجود دارد!!

تو بگو چگونه پرهیز کنیم؟ مثالهایی برای عملی کردن فرمولت بیار.
قانون انتخاب طبیعی به تدریج خرافه را منقرض خواهد کرد.
یکی از خرافه های رایج بین مردم توکل و توسله ، هیچکدام از این دو عقیده ؛ Testable نیستند. یعنی تحقیق پذیر نیستند.
نذر یکی دیگر از این اعتقادات است.
روز ِ خوب و روز بد هم یکی دیگر
شگون ! داشتن نداشتن
نحوست هم یکی دیگر.

وظیفه روشنفکر مبارزه با هر گونه راز آلودگی است.
اين جهان زندان و ما زندانيان
بر شكن زندان و خود را وا رهان

نمایه کاربر
Amir75

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۱/۴/۷ - ۰۰:۴۲


پست: 298

سپاس: 78

جنسیت:

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط Amir75 »

alijohar نوشته شده:
furogh نوشته شده:شمار آنها زیاد است. و قانون بقای خرافات هم وجود دارد!!

تو بگو چگونه پرهیز کنیم؟ مثالهایی برای عملی کردن فرمولت بیار.
قانون انتخاب طبیعی به تدریج خرافه را منقرض خواهد کرد.
یکی از خرافه های رایج بین مردم توکل و توسله ، هیچکدام از این دو عقیده ؛ Testable نیستند. یعنی تحقیق پذیر نیستند.
نذر یکی دیگر از این اعتقادات است.
روز ِ خوب و روز بد هم یکی دیگر
شگون ! داشتن نداشتن
نحوست هم یکی دیگر.

وظیفه روشنفکر مبارزه با هر گونه راز آلودگی است.
این طور که معلومه شما فقط خرافاتومربوط به اسلام وقران می دونید در صورتی می بینید که باپیشرفت علم تمامی سخنان ائمه وقران داره اثبات می شه پس خرافات نیست بعدشماگیربه دعاونذرو...دادیددرصورتی در درستی شون بحثی نیست وبایدفقط درک درستی داشته باشید
وچرابه خرافات چینی ها وهندی ها وبوداها وقوانین فنگ شویی نمی پردازید که مثلانعل اسب روجلوی درخونتون بذارید واقعاچرا؟
که متاسفانه ایرانی ها خودشون کم خرافات دارن که اینهاهم واردکشورمون شده البته به نظرمن شیوع خرافات مربوط می شه به این که بدون فکر ازافکار کشورهای دیگه پیروی کردن واونهاروازخودمون(ایرانی)برتردونستن که اگرمردم ما یاحتی خودمون کمی مطالعه داشته باشیم تادلیل چیزی روندونیم ازش پیروی نکنیم این همه خرافات ایجادنمی شه شماهم دوست عزیزاگرخوب به سخنان ائمه توجه کنید می بینید که دلایل قانع کنندگی امروزه براشون پیداکردن اگرهم اعتقادنداری می تونی بادیدگاه سخنان یه عالم ویابزرگی وفیلسوف به اونا نگاه کنی smile026 smile018
امیدواری به خداوند، ارزشمندترین چیزها و نردبان عزت است. "امام جواد(ع)"


سرگشته بودن در وادی امید، بهتر از بدبینی است. "ویل دورانت"

نمایه کاربر
alijohar

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۶/۵/۱۶ - ۱۳:۲۲


پست: 3570

سپاس: 94

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط alijohar »

ann sherly نوشته شده:
alijohar نوشته شده:
furogh نوشته شده:شمار آنها زیاد است. و قانون بقای خرافات هم وجود دارد!!

تو بگو چگونه پرهیز کنیم؟ مثالهایی برای عملی کردن فرمولت بیار.
قانون انتخاب طبیعی به تدریج خرافه را منقرض خواهد کرد.
یکی از خرافه های رایج بین مردم توکل و توسله ، هیچکدام از این دو عقیده ؛ Testable نیستند. یعنی تحقیق پذیر نیستند.
نذر یکی دیگر از این اعتقادات است.
روز ِ خوب و روز بد هم یکی دیگر
شگون ! داشتن نداشتن
نحوست هم یکی دیگر.

وظیفه روشنفکر مبارزه با هر گونه راز آلودگی است.
این طور که معلومه شما فقط خرافاتومربوط به اسلام وقران می دونید
هرگز ! من هر گونه اندیشه ای که "تحقیق پذیر " نباشد را رد می کنم. یعنی آن اندیشه را بی معنی میدانم.
در صورتی می بینید که باپیشرفت علم تمامی سخنان ائمه وقران داره اثبات می شه

بر عکس ! داره رد می شه.
من بحث دینی نمی خواهم بکنم ؛ چون ممکن است عده ای ناراحت شوند.
من می گویم عقیده های در دایره "معرفت" قرار می گیرد که راه "صدق" و "کذب" آن مشخص باشه. در غیر اینصورت موهومه .
مثلا ما نمی توانیم درستی ایده نذر را تحقیق کنیم. پس جزء موهومات می شه. و هر فکر دیگر .
پس خرافات نیست بعدشماگیربه دعاونذرو...دادیددرصورتی در درستی شون بحثی نیست وبایدفقط درک درستی داشته باشید
بحث هست.من بحث دارم. من می گویم تحقیق پذیر نیستند.پس موهوم هستند.
وچرابه خرافات چینی ها وهندی ها وبوداها وقوانین فنگ شویی نمی پردازید که مثلانعل اسب روجلوی درخونتون بذارید واقعاچرا؟
فنگ شویی و ... اینها هم خرافه هستند. ولی در ایران خرافه های مذهب خودمان بیشتر رایجه تا خرافه دیگر ادیان. در مسیحیت هم خرافات
زیاد داریم.

که متاسفانه ایرانی ها خودشون کم خرافات دارن که اینهاهم واردکشورمون شده البته به نظرمن شیوع خرافات مربوط می شه به این که بدون فکر ازافکار کشورهای دیگه پیروی کردن واونهاروازخودمون(ایرانی)برتردونستن که اگرمردم ما یاحتی خودمون کمی مطالعه داشته باشیم تادلیل چیزی روندونیم ازش پیروی نکنیم این همه خرافات ایجادنمی شه

درسته.
ولی من متد علمی تفکیک خرافه از غیر خرافه را بیان کردم. ابتدا تاپیک را بخونید. اصل تحقیق پذیری ؛ توسط حلقه وین به رهبری افرادی
مثل راسل و کارناپ ارئه شده از خودم نمی گم.

شماهم دوست عزیزاگرخوب به سخنان ائمه توجه کنید می بینید که دلایل قانع کنندگی امروزه براشون پیداکردن
نه ! متاسفانه ائمه ما از اهل سنت خرافی ترند. مثل چاه جمکران و زنده بودن امام غایب و. توسل و ... این ها قرانی نیست.
اگرهم اعتقادنداری می تونی بادیدگاه سخنان یه عالم ویابزرگی وفیلسوف به اونا نگاه کنی
[/quote]
با دقت همه را خوندم و بلدم.
افکارشان یا موهومند یا در تضاد با قرآن .
اعتقاد باید بر اساس دانش باشه. همینطوری که نباید معتقد شد. smile072
اين جهان زندان و ما زندانيان
بر شكن زندان و خود را وا رهان

کارنبر

عضویت : جمعه ۱۴۰۱/۵/۲۸ - ۱۲:۱۸


پست: 318

سپاس: 6

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط کارنبر »

بهترین جوابی که به دعانویسان دیدم این بود:

چرا یک دعا برای پول دار شدن خودتان نمی نویسید تا محتاج پول دعانویسی برای مردم نباشید!؟
Mornië utúlië
Mornië alantië

۱۲۳۴

نام: مینو

عضویت : سه‌شنبه ۱۴۰۰/۶/۲۳ - ۱۱:۵۲


پست: 310

سپاس: 3

جنسیت:

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط ۱۲۳۴ »

کارنبر نوشته شده:
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۳/۲ - ۲۱:۱۶
بهترین جوابی که به دعانویسان دیدم این بود:

چرا یک دعا برای پول دار شدن خودتان نمی نویسید تا محتاج پول دعانویسی برای مردم نباشید!؟
بعضی هاشون البته بعضی هاشون که دعاهای قرآنی می نویسند برای بعد مادی قضیه نیست .
اگر نابغه نیستی که از زندگی پیشتر روی
با او همگام شو smile072

کارنبر

عضویت : جمعه ۱۴۰۱/۵/۲۸ - ۱۲:۱۸


پست: 318

سپاس: 6

Re: چگونه از عقاید خرافی و احمقانه پرهیز کنیم ؟

پست توسط کارنبر »

۱۲۳۴ نوشته شده:
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۳/۲ - ۲۱:۱۹
کارنبر نوشته شده:
سه‌شنبه ۱۴۰۲/۳/۲ - ۲۱:۱۶
بهترین جوابی که به دعانویسان دیدم این بود:

چرا یک دعا برای پول دار شدن خودتان نمی نویسید تا محتاج پول دعانویسی برای مردم نباشید!؟
بعضی هاشون البته بعضی هاشون که دعاهای قرآنی می نویسند برای بعد مادی قضیه نیست .
این جواب لااقل برای پوچ کردن دست دعانویسان پولی، یعنی اکثریت قریب به اتفاق دعانویسان، موثر است.
Mornië utúlië
Mornië alantië

ارسال پست