«شهــــــرهای گمشــده»

مدیران انجمن: parse, javad123javad

نمایه کاربر
Angel!

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۲/۱۸ - ۲۱:۴۳


پست: 2552

سپاس: 955

«شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط Angel! »

تصویر
ال بروجو: در سال 2006/ 1385، در حین حفاری هرم ساخته شده از آجرهای گلی فرهنگ موچه واقع در ال بروجو در شمال پرو، جان ورانو به دنبال جسد مومیایی و تتو شده زن جوانی می‌گشت که در حدود 1500 سال قبل مرده بود. وقتی جسد مومیایی را در میان اشیای گرانبهای قبر یافتند، ورانو این کشف را به کشف آرامگاه توت‌آنخ‌آمون در مصر تشبیه کرد.
تصویر
افرودیسیاس:‌ این‌جا زمانی شهر قدیمی افرودیسیاس واقع شده بود؛ اما وقتی کنان اریم، باستان‌شناس، برای اولین بار این سایت را در ترکیه دید، تنها یک خرابه بود و پر بود از علف‌های هرزی که همه‌جا با ارتفاع بلند روییده بودند. اما طی دو دهه بعد (1966- 1988) حفاری‌های پرزحمت او، شهر حیرت‌آوری را به آشکار کرد، معجزه‌ای در مرمر، با میدان‌ها، حمام‌های عمومی و معبد افرودیت که در عکس می‌بینید. این شهر به مدت 7 قرن می‌درخشید، تا این‌که جنگ‌ها و زلزله‌ها آن را از بین ببرند.
تصویر

لاونتا: 11 سر سنگی عظیم‌الجثه‌ای که متیو استیرلینگ در دل جنگل‌های مه‌آلود جنوب مکزیک از زیر خاک بیرون آورد، ‌اولین نشانه‌های تمدنی بودند که تا آن زمان ناشناخته بود و در نهایت، اولمک نامیده شد. با کنار زدن خاک‌ها بین سال‌های 1938 و 1942، وی یک آرامگاه با ستون‌های بازالتی، یک تابوت سنگی با سر یوزپلنگ و گنجینه‌ای از اشیای مصنوع پیدا کرد که باعث شد این دهکده به عنوان لا ونتا و سن لورنزو تنوشتیتلان برای همیشه روی نقشه باستان‌شناسی ثبت شود.

تصویر

هرکولانیوم: پمپی و هرکولانیوم دو شهر باستانی در ایتالیا هستند که زیر شن‌های زمان مدفون شده‌اند. در واقع آن‌ها زیر چندین تن صخره و خاکستر مدفون شدند که در سال 97 میلادی از دل کوه وزوویوس فوران یافت. چنان که دکتر سارا بیزل در دهه 1980 در حفاری‌های هرکولانیوم کشف کرد، بسیاری از مردم در آن زمان به سمت دریای مدیترانه گریختند. وی بقایای انسان‌هایی را یافت که در حالت وحشت‌زده خشک شده و به خاکستر تبدیل شده‌اند،‌ اسکلت‌هایی که هنوز جواهرات خود را دارند و یا دست‌هایی که برای محافظت به دور کودکان حلقه زده شده و به همان شکل باقیمانده است.

تصویر

ماچوپیچو:‌ هیئت‌های اعزامی پرو به سرپرستی پروفسور هیرام بینگهام در فاصله سال‌های 1912 تا 1915،‌ مهم‌ترین پروژه‌های این حوزه را در ماچوپیچو انجام دادند،‌ چرا که اولین ماجراجویی‌های باستان‌شناسانه در آن اتفاق می‌افتاد. منظره حاصل از این تلاش‌های اولیه، ‌نمی‌توانست از این خاص‌تر و زیباتر باشد: قله‌ای از آند، در میان ابرها،‌ جایی که این گروه با همکاری دانشگاه ییل،‌ اولین حفاری‌ها را در شهر گمشده اینکاها انجام داد.

تصویر
بامیان، قبل از طالبان: بعد از قرن‌ها بسته بودن به روی بیگانگان،‌ افغانستان تا سال 1931/1310 به اندازه‌ای درهای خود را به روی خارجی‌ها گشوده بود که هیئت اعزامی آسیاپیمایی سیتروئن- هاردیت را بپذیرد. این گروه برای اولین بار می‌خواست ‌با خودرو،‌ فاصله بین مدیترانه تا دریای زرد را در دل آسیا بپیماید. وقتی که گروه به دره بامیان افغانستان رسید، مینارد اوون ویلیامز از نشنال‌جئوگرافیک،‌ توانست اولین عکس رنگی را از مجسمه‌های بودایی غول‌پیکر متعلق به قرن ششم، در فرورفتگی‌های صخره‌های دره بگیرد.
تصویر

بامیان، بعد از طالبان: از وقتی طالبان،‌ دو مجسمه بزرگ بودایی دره بامیان را در سال 2001/1380 از بین بردند، باستان‌شناس افغان، زماریالی تارزی، به دنبال مجسمه سومی می‌گردد که گفته می‌شود مجسمه عظیم یک بودای خوابیده است که بر اساس نوشته‌های باستان بیش از 300 متر طول دارد و جایی در بامیان دفن شده است.‌. تا به حال او موفق شده بقایای نمونه‌های کوچک‌تری را در معبدی در همان نزدیکی پیدا کند،‌ اما او به جستجوی خود تا یافتن مجسمه بزرگ ادامه خواهد داد،‌ تا چنان که خودش می‌گوید، ارزش و اهمیت باستان‌شناختی سایتی را نشان بدهد که بسیاری خیال می‌کنند برای همیشه از بین رفته است.
تصویر
معبد آنگ‌کور: با وجود قرن‌ها جنگ و بی‌توجهی، معبد بزرگ آنگ‌کور کامبوج همچنان آرام پا برجا است. این معبد زمانی قلب امپراطوری بزرگ آنگ‌کور بود که بین قرن‌های نهم تا شانزدهم حکمرانی می‌کردند. باستان‌شناسانی چون رولاند فلچر اخیرا درک ما از این منطقه را تغییر داده‌اند. آن‌ها کشف کرده‌اند که زمانی این منطقه بسیار پرجمعیت بود. استفاده از سیستم‌های رادار تصویربرداری هوایی، شواهدی به دست داده که زمانی، مناطق شهری، دارای سیستم پیشرفته انتقال آب از صدها کیلومتر دورتر و در جهات مختلف بود.
تصویر
گرندکانیون: انبارهایی که در دل این صخره‌ها رو به دره نانکوویپ، یکی از شاخه‌های گرندکانیون، کنده شده‌اند، به دوران قبل از تاریخ برمی‌گردند و توسط داگلاس و. شوارتز، ‌انسان‌شناس، کشف و حفاری شده‌اند. وی در دهه 1960/1340، از پایه‌گذاران مطالعات باستان‌شناسی بر روی اماکن مهم و معروف بود. وی با کار روی گردنه عظیم و ترسناک و نیز لبه‌های شمالی همسایه آن، تصویرها، پایه‌های بنا و حتی آثار به جا مانده از سیستم‌های آبی را کشف کرد که به نحوی هوشمندانه ساخته شده بودند.
تصویر
تولوم:‌ بقایای تولوم که به نحوی عجیب به سنگ‌های صخره‌هایی پیشرفته در آب‌های شبه‌جزیره یوکاتان واقع در مکزیک پرچ شده‌‌، روزگاری یک بندر مهم در سرزمینی بود که حالا کلمبیا نامیده می‌شود. چنان که باستان‌شناس کلمبیایی، پیلار لونا برای اولین بار در اواسط دهه 1980/1360 نشان داد، مهم‌ترین ساختار آن که سال‌ها به نام ال‌کاستیلو شناخته می‌شد، نه یک قلعه که یک برج راهنمای ناوبری بوده که بسیار هوشمندانه طراحی شده و به شکلی قرار گرفته بوده که نحوه به چشم آمدن نور چراغ‌ها از درون پنجره‌هایش به دریانوردان نشان می‌داد که چه‌طور و چه وقت با امنیت می‌توانند قایق‌های خود را به بادبان‌ها بسپارند.
تصویر
مجسمه‌های بزرگ مِمنون: این مجسمه‌های افسانه‌ای حدود 3500 سال است که در صحرای مصر در نزدیکی لوکسر خودنمایی می‌کنند،‌ اما تازه در دهه 1970/1350 بود که یک باستان‌شناس به معنای واقعی شروع به مطالعه در مورد این دو مجسمه دوقلو از فرعون امن‌هوتپ سوم، با رویکرد مهندسی مدرن نمود. روبرت فلمینگ هایزر با استفاده از تحلیل فعال‌سازی نوترونی، کشف کرد که معادنی که سنگ‌های به کار رفته در این مجسمه‌های غول‌پیکر از آن‌جا آورده شده‌اند در نزدیکی قاهره،‌ یعنی چند صد کیلومتر دورتر قرار گرفته‌اند. هر کدام از قطعات آن حدود هزار تن وزن دارد،‌ بنابراین به احتمال زیاد،‌ در زمان ساخت، کانالی در دل صحرا کنده شده و قطعات سنگی غول‌پیکر سوار بر کرجی به محل فعلی آورده شده‌‌اند.
تصویر
پرسپولیس:‌ انبوه فرستادگانی که هدایا و خراج‌ها را به همراه آورده‌اند، ‌برای همیشه در کنار پلکان تشریفاتی باقیمانده‌های پرسپولیس یا تخت جمشید، شهری که روزگاری پایتخت امپراطوری هخامنشیان بود،‌ خواهند ایستاد. شهری که در دوران سلطنت خشایارشاه (486- 465 قبل از میلاد مسیح)، بر سراسر دنیای متمدن حاکم بود. متیو استولپر از دانشگاه شیکاگو،‌ سرپرستی برنامه‌ای برای پاکسازی، حفاظت و تصویربرداری دیجیتالی از ده‌ها هزار لوح سنگی به جا مانده در خرابه‌ها را بر عهده گرفته است؛ لوح‌هایی که همگی زمانی به بایگانی امپراطوری متعلق بوده‌اند.
تصویر
که در دره‌ای بزرگ در اردن مخفی است، زمانی به این شکل توصیف می‌شد: شهر رز قرمز به قدمت نیمی از تاریخ. البته در مقایسه با زیستگاه‌های مربوط به عصر آهنی که در نزدیکی آن قرار دارند، ‌هنوز جدید به حساب می‌آید. در حالی که نمای سردر معروف خزانه آن در حدود 2000 سال پیش تراشیده شده ، توماس ایی.لوی، باستان‌شناس، روی سایتی در نزدیکی آن به نام وادی فایان که مرکز معادن مس است و در واقع یک منطقه صنعتی به حساب می‌آید به دنبال بقایایی مربوط به هزار سال پیش از آن می‌گردد. کایل ناب هم برای اولین بار مطالعه باستان‌شناختی سیستماتیکی را در سایت دیگری در نزدیکی وادی فید آغاز کرده است.
تصویر

استون‌هنج: معبد آفتاب، محل رصد ستاره‌شناسی، تقویم، ... بسیاری از محققین تا به حال تلاش کرده‌‌اند معمای این حلقه سنگی معروف را که در جنوب انگلستان قرار گرفته،‌ کشف کنند. به نظر می‌رسد که امروزه، مایک پارکر پیرسون و همکارانش در این زمینه از همه جلوترند و به پاسخ این معما بسیار نزدیک شده‌اند. نتیجه بررسی‌های آن‌ها در اطراف این بنای عجیب و شگفت این احتمال را بیان می‌دارد که استون‌هنج در دنیای باستان به طور همزمان هم مکانی ابدی برای آرام گرفتن اجساد اجداد باستانی و هم مکانی مشهور برای شفا گرفتن بود.

تصویر
ماریتیمای قیصریه: شاید کانال‌هایی که روزگاری برای آوردن آب شیرین به کار می‌رفته‌اند،‌ حالا مهم‌ترین آثار به جا مانده در مخروبه‌های ماریتیما قیصریه باشند،‌ اما روزگاری، شهری که پادشاه بزرگ دنیای باستان، هرود، روی سواحل مدیترانه بر پا کرده بود، بیش از هر چیز دیگری، یک بندرگاه بسیار مهم بود. کاوش‌های متعدد به سرپرستی روبرت هولفلدر در دهه 1980/1360 نشان داد که این بندر یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین بنادر دنیای باستان بود. بورلی گومن، باستان‌شناس و جغرافی‌دان، کشف کرده است که یک سونامی در قرن اول یا دوم بعد از میلاد مسیح،‌ به این شهر حسابی آسیب رسانده و احتمالا از آن به بعد، ‌شهر رو به نابودی رفته است.

http://surveyor-top.mihanblog.com/post/1227 smile072 smile072

نمایه کاربر
Angel!

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۲/۱۸ - ۲۱:۴۳


پست: 2552

سپاس: 955

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط Angel! »

من خیلی این شهرارو دوست دارم smile039 smile043 smile072

نمایه کاربر
TopNotch

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۰/۶/۲۲ - ۱۵:۱۴


پست: 693

سپاس: 322

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط TopNotch »

عالی بود
it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.

astro g!rl

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۱/۳/۱۸ - ۱۴:۴۰


پست: 195

سپاس: 112

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط astro g!rl »

دوستان کسی درباره شهر گمشده اتلانتیس اطلاع نداره؟واقعا وجود داشته یا فقط یه افسانس؟
من دربارش سرچ که کردم دیدم ازش تو کتابای بعضی فیلسوفا و عالما یاد شده ولی از یه طرف دیگه اتلانتیس از شهرای افسانه های یونانه

نمایه کاربر
TopNotch

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۰/۶/۲۲ - ۱۵:۱۴


پست: 693

سپاس: 322

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط TopNotch »

من یه چیزایی میدونم ولی هنوز نفهمیدم افسانه بوده یا نه ولی فکر کنم واقعیت داشته!!
it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.

astro g!rl

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۱/۳/۱۸ - ۱۴:۴۰


پست: 195

سپاس: 112

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط astro g!rl »

اخه طبق افسانه های یونان اتلانتیس یه جزیره قشنگ بوده که غرق میشه.پادشاهشم از خدایان توی افسانه های یونان بوده

نمایه کاربر
Angel!

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۲/۱۸ - ۲۱:۴۳


پست: 2552

سپاس: 955

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط Angel! »

تصویر
آتلانتیس (به یونانی: Ἀτλαντὶς νῆσος)، در اسطوره‌های یونان، جزیره‌ای افسانه‌ای در آن سوی ستون‌های هرکول در اقیانوس اطلس است.
نخستین فرد ساکن این جزیره، اونور، با لئوکیپه ازدواج کرد و صاحب یک دختر به نام کلیتو شدند. خدای حامی جزیره، پوسیدون عاشق کلیتو شد و کلیتو از او پنج جفت پسر دوقلو به دنیا آورد. پوسیدون جزیره را بین پسرها قسمت کرد و پسربزرگ‌تر اطلس را پادشاه جزیره کرد. از این جزیره در نوشته‌های افلاطون یاد شده‌است.
حدود ۳۵۰ سال قبل از میلاد افلاطون در رساله‌ای تیمائوس (Timaeus) چنین نوشت : «۱۲ هزار سال پیش از این جزیره‌ای بوده‌است بزرگ با تمدنی ستایش انگیز موسوم به آتلانتیس که...» به این ترتیب نام قاره آتلانتیس برای نخستین بار بر قلم افلاطون جاری شد و به زودی بر سر زبانها افتاد. وی در رساله دیگری به نام کورتیاس (Critias) شرح بیشتری از قاره آتلانتیس و تمدن آن نوشت «آتلانتها افزون بر ۲۰ میلیون نفر بودند که در جزیره‌ای خوش آب وهوا به وسعت ۱۵۴ هزار مایل مربع زندگی می‌کردند در جنگلهای انبوه آتلانتیس انواع جانوران بزرگ وکوچک می‌زیستند و شهرهای آباد آن با ساختمانهای عظیم با شکل هرم درخشش نور بود و مرمر ...»
مطابق گزارش افلاطون «... بر این سرزمین اطلس حکومت می‌راند که مردم او را ستون آسمان می‌دانستند و در مرکز جزیره در بزرگداشت اطلس معبدی با شکوه ساخته بودند که دیوارهای عظیم داشت و درهای آن تزیین یافته بود از سنگها و فلزات قیمتی در زیر تابش نور خورشید همچون الماس می‌درخشید .» افلاطون ادامه می‌دهد :«مقدس‌ترین حیوان در نزد مردمان اتلانتیس گاو نر بود که مظهر قدرت بی شمار می‌رفت و به عنوان برترین هدیه به پیشگاه اطلس با مراسمی شکوهمند در برابر معبد بزرگ قربانی می‌شد تا فوران خون سنگهای مرمر را رنگ‌آمیزی کند .» به نوشته افلاطون : «در قاره آتلانتیس شهرها به شکلی هندسی و زیبا ساخته شده بودند و کانال‌های آب که همچون رگها در بدن به هر سو امتداد داشتند مزرعه‌ها و باغها را سیراب می‌کردند . اساس فرهنگ و تمدن این مردمان سعادتمند همانا برادری و صفات عالی انسانی بود. اما چون قدرت ایشان روز افزون شد به تدریج شروع به دست درازی به دیگر سرزمینها کردند افلاطون می‌گوید :روح احساس و کمک در آنها دیگر از بین رفته بود آنها اعتقاد و ایمان خود را از دست داده بودند آنها با سپاهیانی بی شمار قصد فتح آتن و سرزمین‌های شرق را داشتند.» اما زئوس طوفانی بر انها نازل کرد . مجازاتی که به هیچ وجه قابل تصور نبود . افلاطون در این باره نوشت «طوفان سبب زمین لرزه و سیل‌های بزرگی شد که به مدت یک شبانه روز به شدت ادامه داشت وقتی دریا جزیره آتلانتیس را به زیر خود فرو برد و ناپدید گشت» افلا طون تردید داشت که هرگز نشانه‌ای از این سرزمین گمشده به دست آید .او نوشت «اقیانوس در آن نقطه به مکانی غیر قابل عبور و جستجو تبدیل شده است».
تصویر

نمایه کاربر
Angel!

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۲/۱۸ - ۲۱:۴۳


پست: 2552

سپاس: 955

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط Angel! »

عاشقو شیفته موضوعاتی هستم که هنوزم یه رازن smile043
و مخصوصا شهر ها و تمدن های گم شده smile043
کلا عاشقه راز های پنهانم smile035
smile017 smile028

نمایه کاربر
TopNotch

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۰/۶/۲۲ - ۱۵:۱۴


پست: 693

سپاس: 322

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط TopNotch »

ممنون
it is a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing.

astro g!rl

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۱/۳/۱۸ - ۱۴:۴۰


پست: 195

سپاس: 112

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط astro g!rl »

فوقالعاده بود ممنون. smile072
منم عاشق این جور چیزام smile017

نمایه کاربر
brando

عضویت : شنبه ۱۳۹۱/۴/۲۴ - ۲۳:۰۸


پست: 176

سپاس: 52

جنسیت:

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط brando »

astro g!rl نوشته شده:فوقالعاده بود ممنون. smile072
منم عاشق این جور چیزام smile017
اینم عاشق این چیزاست .

astro g!rl

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۱/۳/۱۸ - ۱۴:۴۰


پست: 195

سپاس: 112

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط astro g!rl »

نمک نریز

نمایه کاربر
brando

عضویت : شنبه ۱۳۹۱/۴/۲۴ - ۲۳:۰۸


پست: 176

سپاس: 52

جنسیت:

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط brando »

astro g!rl نوشته شده:نمک نریز
نمک نریختم که . حرف تورو تایید کردم .

نمایه کاربر
Angel!

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۲/۱۸ - ۲۱:۴۳


پست: 2552

سپاس: 955

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط Angel! »

بچه ها منحرف نکنین میخوام مطالب تاریخی بزارم
شما هم اگه مطلب تاریخی دارین بزارین
ممنونم
smile046 smile041

نمایه کاربر
brando

عضویت : شنبه ۱۳۹۱/۴/۲۴ - ۲۳:۰۸


پست: 176

سپاس: 52

جنسیت:

Re: «شهــــــرهای گمشــده»

پست توسط brando »

albert maryam نوشته شده:بچه ها منحرف نکنین میخوام مطالب تاریخی بزارم
شما هم اگه مطلب تاریخی دارین بزارین
ممنونم
smile046 smile041
تاریخی باشه یا راجع به شهرهای گمشده و اینا باشه؟

ارسال پست