تایپیک شهدای هسته ای

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
armin57ghazal

نام: آرمین

محل اقامت: تهران

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۱/۶ - ۱۹:۲۷


پست: 484

سپاس: 579

جنسیت:

تماس:

تایپیک شهدای هسته ای

پست توسط armin57ghazal »

یادداشت: میراث شهید شهریاری
بنام خدا

متن زیر نوشته ای است بر پایان غم آلود یکی از میراث هایی که شهید شهریاری

برای ما و این کشور بجا گذاشته اند...



نویسنده : مجید میرزایی

میراث شهریاری

یکی از میراث‌هایی که شهید شهریاری برای ما بجا گذاشتند غنی‌سازی 20 درصد هست؛ شاید بهتر باشد بگوییم بود! این میراث باید در دستور کار جدی دولت و گروه مذاکره‌کننده هسته‌ای باشد، موضوعی که آقای رئیس‌جمهور نیز بر آن تأکید دارند، ولی در عمل شاهد از­بین رفتن این میراث هستیم. از میان امتیازاتی که ایران در توافق ژنو به‌طرف مقابل داده است، می‌توان گفت امتیاز تعلیق غنی‌سازی 20 درصد از درجه اهمیت بالاتری برای ایران و طرف مقابل بوده و هست. تا آنجا که بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ازجمله افرادی بود که با رایزنی با کشورهای 1+5 به‌صورت جدی به دنبال محروم کردن ایران از این حق بود. وی بارها در سخنرانی­های خود غنی‌سازی 20 درصدی ایران را نشانه غیر صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی عنوان کرده بود و حتی برای متوقف ساختن ایران در این زمینه دستگاه جاسوسی دولت وی، چند تن از دانشمندان هسته‌ای ایران را که به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم با موضوع غنی‌سازی 20 درصد مرتبط بودند ترور کرد.

تصویر
اما غنی‌سازی 20 درصد از چه جهاتی اهمیت دارد: اول آنکه غنی‌سازی در این مقیاس نیاز ایران به کشورهای غربی برای تامین سوخت نیروگاه مهم تهران و درنتیجه نیاز بیماران به رادیو دارو را مرتفع می‌ساخت. دوم آنکه ایران می‌توانست بر اساس اختیاراتی که NPT برای کشورهای عضو در نظر گرفته، با فروش سوخت 20 درصد کسب درآمد کند. سوم آنکه ایران با استفاده از اورانیوم 20 درصد می‌توانست غنی‌سازی در سطح بالاتر را نیز تجربه کند. مثلاً برای سوخت برخی زیردریایی‌ها و کشتی‌ها غول‌پیکر نیاز به اورانیوم 45 تا 50 درصد است. چهارم آنکه اورانیوم 20 درصد قابلیت فرار هسته‌ای ایران را بالابرده بود. هرچند ایران بارها به‌صورت رسمی اعلام کرده بود که به دنبال ساخت بمب اتم نیست و حتی مقام معظم رهبری در فتوایی دینی-سیاسی ساخت این نوع سلاح‌ها را حرام اعلام کرده بودند، اما توانایی ایران در تولید اورانیوم 20 درصد این ترس را در میان غربی‌ها به وجود آورده بود که در صورت برخور نامتعارف با ایران به‌عنوان ‌مثال حمله اسراییل به تأسیسات هسته‌ای ایران، جمهوری اسلامی کمتر از 6 ماه اورانیوم 20 درصد خود را به اورانیوم 90 درصد تبدیل می‌کند و به دنبال ساخت بمب اتم می‌رود. درواقع فرار هسته‌ای هیچ‌گاه از سوی ایران بالفعل نمی‌شد اما ایران با همین برگه می‌توانست بزرگ‌ترین امتیازات را از غرب بگیرد. ادعای غربی‌ها این بود که اورانیوم 20 درصدی کاربرد دوگانه دارد و هم می‌تواند در تحقیقات پزشکی و تولید رادیو دارو استفاده شود و هم می‌تواند مورداستفاده برای تولید بمب اتم قرار گیرد.

دکتر سعید جلیلی، دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی کشورمان درباره این مسئله می‌گوید: سوخت ۲۰ درصد را برای این تولید کردیم که در آن سال ۸۵۰ هزار بیمار در کشور وجود داشت که لازمه تولید دارویشان تولید سوخت ۲۰ درصد بود و قدرت‌های استکباری به خاطر این نیاز از ما باج‌خواهی کردند. شهید شهریاری در کمتر از دو سال فن‌آوری سوخت و تبدیل به صفحات سوخت را ایجاد کرد. علی‌اکبر صالحی، رئیس فعلی سازمان انرژی اتمی ایران نیز پس از شهادت دکتر شهریاری گفته بود: برای ساخت صفحات سوخت، ما نیاز به فنّاوری جدیدی داشتیم. الا ما چرا تقاضای سوخت کرده بودیم؟ برای اینکه بلد نبودیم بسازیم! ایران با اتمام این سوخت و با تعلل غرب برای در اختیار گذاشتن سوخت 20 درصد موردنیاز ایران، دستور تولید سوخت 20 درصد داده شد. شهریورماه ۸۹ ایران اعلام کرد موفق به تولید ۲۵ کیلوگرم اورانیوم ۲۰ درصد در نطنز شده است. مغز متفکری که پشت این دستاورد عظیم بود کسی جز شهید شهریاری نبود. تقریباً چهار ماه بعد از بیانیه تهران و در شهریورماه 89 ایران اعلام کرد موفق به تولید 25 کیلوگرم اورانیوم 20 درصد در نطنز شده است. دکتر شهریاری در 8 آذر سال 89 توسط گروه‌های تروریستی وابسته به رژیم صهیونیستی ترور شد. مردادماه 1390 دکتر رضایی‌نژاد و 22 دی‌ماه همان سال مصطفی احمدی روشن که در پروژه فردو فعالیت می‌کردند، ترور شده و به شهادت رسیدند.

در توافقنامه ژنو، میراث شهید شهریاری یعنی غنی‌سازی ۲۰ درصد محور مذاکرات بود و ۱+۵ توانست ایران را متقاعد کند این سطح از غنی‌سازی را به حالت تعلیق درآورد. بر اساس این توافقنامه اولین بند از اقدامات داوطلبانه ایران به موضوع غنی‌سازی ۲۰ درصد اشاره دارد: "نیمی از اورانیوم موجود غنی‌شده ۲۰ درصد را به‌صورت اکسید ۲۰ درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره نماید. بقیه UF6 ۲۰ درصد را به مواد کمتر از ۵ درصد رقیق نماید. خط برگشت‌پذیر وجود نداشته باشد (نتوان دوباره آن را به ۲۰ درصد تبدیل کرد)". دومین بند نیز به موضوع غنی‌سازی 20 درصد اشاره دارد: ایران اعلام می‌کند برای این دوره 6 ماهه اورانیوم را به سطح بالاتر از 5 درصد غنی‌سازی نکند. بر اساس بند سوم نیز ایران پذیرفت تأسیسات نطنز و فردو که در آن غنی‌سازی اورانیوم با غلظت 20 درصد صورت می‌گرفت را گسترش ندهد؛ یعنی ایران این اجازه را نمی‌یابد حتی سانترفیوژهای مورد نظر خود را در این تأسیسات بدون آنکه بخواهد آنان را به راه بیاندازد، نصب کند. ایران امتیازات زیادی داد که یکی از بزرگترین این امتیازها تعلیق غنی‌سازی 20 درصد و اکسید کردن ذخایر اورانیوم 20 درصدی بود. امتیازی که در آلماتی 2 به تنهایی با رفع تحریم های بانکی و نفتی متوازن بود.

شورای ملی ایرانی آمریکایی (نایاک) به نقل از منابع دیپلماتیک مفاد تمدید برنامه اقدام مشترک را منتشر کرد. بنابر ادعای این مجموعه، ایران در تمدید توافق ژنو متعهد شده است که در طول هفت ماه آینده، 35 کیلوگرم از مجموع 75 کیلو ذخایر اکسید اورانیوم با غنای 20 درصد خود را به سوخت تبدیل کند.



و این پایانی سوزناک است برای میراث آنکه جاودان شد...
آخرین ویرایش توسط armin57ghazal یک‌شنبه ۱۳۹۳/۹/۹ - ۱۱:۴۳, ویرایش شده کلا 1 بار

نمایه کاربر
armin57ghazal

نام: آرمین

محل اقامت: تهران

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۱/۶ - ۱۹:۲۷


پست: 484

سپاس: 579

جنسیت:

تماس:

Re: تایپیک شهدای هسته ای

پست توسط armin57ghazal »

دانلود مستند میراث مجید : درباره شهید مجید شهریاری

دانشمند برجسته هسته ای کشور
حجم: 76 مگابایت

دانلود مستند
تصویر

نمایه کاربر
armin57ghazal

نام: آرمین

محل اقامت: تهران

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۱/۶ - ۱۹:۲۷


پست: 484

سپاس: 579

جنسیت:

تماس:

Re: تایپیک شهدای هسته ای

پست توسط armin57ghazal »

تصویر

نمایه کاربر
armin57ghazal

نام: آرمین

محل اقامت: تهران

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۱/۶ - ۱۹:۲۷


پست: 484

سپاس: 579

جنسیت:

تماس:

Re: تایپیک شهدای هسته ای

پست توسط armin57ghazal »

این روزها مصادف است با چهارمین سالگرد شهادت مظلومانه دکتر مسعود علیمحمدی، استاد فیزیک دانشگاه تهران و دومین سالگرد شهادت محقق و مدیر جوان صنعت هسته‌یی کشور، مهندس احمدی روشن و همکار شهیدش رضا قشقایی.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر مسعود علیمحمدی که در صبح‌گاه بیست و دوم دی ماه 88 در اثر انفجار بمبی که کنار منزلش کار گذاشته شده بود به شهادت رسید، استاد پایه 22 فیزیک دانشگاه تهران و نماینده ایران در پروژه سزامی (مرکز تابش سینکروترون برای تحقیقات و علوم کاربردی در خاورمیانه) بود.

مهندس مصطفی احمدی روشن هم که صبح چهارشنبه 21 دی ماه 1390 در دومین سالگرد شهادت استاد علیمحمدی به همراه راننده‌اش رضا قشقایی به شهادت رسید از دانش آموختگان نخبه دانشگاه صنعتی شریف در رشته مهندسی شیمی و از دانشمندان جوان هسته‌یی کشور بود که معاونت بازرگانی سایت نطنز سازمان انرژی اتمی ایران را نیز برعهده داشت.

دکتر مسعود علیمحمدی که نخستین دانش آموخته دکتری فیزیک داخل کشور به شمار می‌رود تا زمان شهادت بیش از 80 مقاله در معتبرترین مجلات علمی جهان به چاپ رسانده و در سال 86 در بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی خوارزمی حائز رتبه دوم پژوهش‌های بنیادی شده بود.

مسعود علیمحمدی، سوم شهریور 1338 در تهران متولد شد. تحصیلات دانشگاهی‌اش را با قبولی‌ در مقطع کارشناسی رشته فیزیک در دانشگاه شیراز از سال 1356 آغاز کرد که در مجموع به دلیل هفت ترم تعطیلی دانشگاه‌ها پس از انقلاب فرهنگی، هشت سال به طول انجامید.

وی با وجود دریافت امتیاز استفاده از بورس تحصیلی‌ برای رفتن به خارج از کشور با قبولی در دوره‌ کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف در سال 1364، تصمیم به ادامه تحصیل در رشته‌ فیزیک در داخل کشور گرفت.

سه سال بعد همزمان با فارغ التحصیلی از این دوره، به عنوان یکی از پذیرفته‌شدگان اولین دوره‌ دکتری فیزیک دانشگاه صنعتی شریف در کنار دیگر دوستانش به تحصیل خود ادامه داد.

تحقیقات پایان نامه‌ دکتری وی در زمینه‌ «نظریه‌ ریسمان» زیر نظر دکتر حسام‌الدین ارفعی انجام شد.
تصویر

شهید دکتر علیمحمدی

بعدها خود وی از یکی مقالاتش که در دوره دکتری راجع به مدل WZW با گروه (3) SU در تراز k= 3 نوشته بود به عنوان یکی از کارهای مهمش یاد کرد.

وی در سال 1371 به عنوان نخستین دانش آموخته دوره‌ دکتری فیزیک در داخل کشور از پایان‌نامه خود دفاع کرد.

دکتر علیمحمدی پس از یک سال همکاری با دانشگاه تربیت معلم تهران از سال 1372 به طور رسمی به عضویت هیات علمی دانشکده‌ فیزیک دانشگاه تهران درآمد و در همان سال‌ها برای مدتی کارهای پژوهشی خود را به همراه دیگر دوستانش در پژوهشگاه دانش‌های بنیادی پی‌گیری می‌کرد.

او تا لحظه‌ شهادتش در نهایت خلوص، از آن چه در توان داشت در جهت پیشرفت روز افزون کشور در زمینه‌ پژوهش، آموزش و مدیریت علمی دریغ نورزید.

پس از تمام ارتباطش با پژوهشگاه دانش‌های بنیادی، تلاش‌های زیادی جهت راه‌اندازی پژوهشکده «فیزیک کاربردی» در دانشگاه علم و صنعت ایران کرد که به دلایلی این تلاش‌ها به نتیجه‌ مطلوب نرسید.

یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های وی، همواره تعریف روندی قانو‌ن‌مند بر وجود ملاک ها و معیارهای علمی برای انتخاب مدیران علمی بود. از جمله سمت‌های مدیریت علمی او ریاست گروه فیزیک، معاونت پژوهشی پردیس علوم و عضویت در هیات ممیزی دانشگاه تهران بود.

علیمحمدی در زمینه‌ آموزش، معلمی توانمند وکم‌نظیر بود. او کار تدریس را به گفته‌ خودش، از سال آخر کارشناسی یعنی از سال 1363 با مربیگری آزمایشگاه آغاز کرده بود.

وی درس‌های متنوعی از جمله‌ مکانیک کوانتومی، مکانیک کلاسیک، ذرات بنیادی، نظریه‌ میدان‌های کوانتومی و مکانیک آماری را در دانشکده‌ فیزیک ارائه می‌کرد. او همچنین کتاب مکانیک کوانتومی نوشته‌ ساکورایی را به همراه حمید‌رضا مشفق به فارس برگردانده است.

علیمحمدی با تمام فعالیت‌هایش، یکی از پژوهشگران تراز اول فیزیک ایران بود. طبق گزارش برآمده از ISI Web of Knowledge، پنجاه و شش مقاله علمی در مجلات معتبر ISIچاپ کرده است. میانگین تعداد ارجاعات به هر مقاله‌اش تا سال 89 در حدود 8.5 و شاخص h (تعداد n مقاله با بیش از n ارجاع) او 13 گزارش شده بود.

زمینه‌ تحقیقاتی وی عمدتا فیزیک انرژی‌های زیاد، مدل‌های حل پذیر، تا حدودی ماده چگال نرم و در اواخر، گرانش و کیهان شناسی بود.

او درسال 1386 یکی از برگزیدگان جشنواره بین‌المللی خوارزمی بود که طرحش رتبه‌ دوم پژوهش‌های بنیادی را کسب کرد.

به گفته همکاران، وی یکی از کارهای خوب تحقیقاتی‌اش را کار مشترکش با دکتر محمد خرمی در مورد «بررسی کلی گذار فاز مدل‌های یانگ میلز تعمیم یافته» می‌دانست. پر ارجاع‌ترین مقاله وی نیز مقاله‌ای بود در مورد پروسه‌های کاتورهیی غیر تعادلی که با همکاری محمد خرمی و وحید کریمی‌پور نوشته شد.

شهید علیمحمدی پایان‌نامه‌های بسیاری در مقاطع مختلف کارشناسی ارشد و دکتری فیزیک را به عنوان استاد راهنما هدایت کرد.

وی خرداد ماه سال 87 به عنوان یکی از دو نماینده ایران در پروژه سزامی (مرکز تابش سینکروترون برای تحقیقات و علوم کاربردی در خاورمیانه) منصوب شده بود.

دکتر علیمحمدی در ساعت ۷:۳۰ صبح ۲۲ دی ۱۳۸۸ هنگام خروج از منزل در اثر انفجار بمبی که در یک موتورسیکلت در کنار در منزلش جاسازی شده بود به شهادت رسید.

پیکر استاد شهید دکتر علیمحمدی، پنجشنبه ۲۴ دی ۱۳۸۸ با حضور انبوه تشییع کنندگان در جوار امامزاده علی اکبر در شمال تهران به خاک سپرده شد.

دو سال پس از شهادت دکتر علی محمدی در 21 دی ماه 1390 شهید مصطفی احمدی روشن، دانشمند هسته‌یی و معاون بازرگانی سایت هسته‌یی نطنز هم به دست عوامل تروریستی وابسته به سرویس‌های اطلاعاتی خارجی به شهادت رسید. وی پس از شهیدان مسعود علیمحمدی، مجید شهریاری و داریوش رضایی نژاد، چهارمین شهید فناوری هسته‌یی ایران به شمار می رود.
تصویر

شهید مصطفی احمدی روشن

شهید احمدی روشن در 17 شهریور سال 1358 در روستای سنگستان استان همدان به دنیا آمد. وی دوران راهنمایی را در مدرسه خیام همدان گذراند و سپس به دبیرستان ابن سینا رفت. وی که هشتاد و پنجمین شهید دبیرستان ابن سینای همدان است در سال 1377 با قبولی در آزمون سراسری وارد دانشگاه صنعت شریف تهران شد و در سال 81 از این دانشگاه در رشته مهندسی شیمی فارغ التحصیل شد.

احمدی روشن که دانش آموخته کارشناسی ارشد دانشگاه صنعتی شریف در رشته پلیمر بود مقالات متعددی در مجلات علمی معتبر بین‌المللی داشت.

شهید احمدی روشن ساعت 8:20 صبح چهارشنبه 21 دی 1390 هنگامی که با یک دستگاه خودروی پژو 405 در حال رفتن به محل کار خود بود در اثر انفجار بمبی که توسط تروریست‌های موتورسوار به خودرویش وصل شده بود در مقابل دانشکده ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در تهران به شهادت رسید.

راننده شهید احمدی روشن، رضا قشقایی نیز در پی این عملیات تروریستی به علت شدت جراحات در بیمارستان به شهادت رسید.

پیکرهای مطهر شهید مصطفی احمدی روشن و شهید رضا قشقایی در 23 دی ماه پس از تشییع در نماز جمعه تهران در امام زاده علی اکبر چیذر به خاک سپرده شدند.

نمایه کاربر
armin57ghazal

نام: آرمین

محل اقامت: تهران

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۱/۶ - ۱۹:۲۷


پست: 484

سپاس: 579

جنسیت:

تماس:

Re: تایپیک شهدای هسته ای

پست توسط armin57ghazal »

تصویر

ارسال پست