اگه قصد مسافرت دارید به شهر دامنه (شهر دو طبقه) تشریف بیارید

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
elahe79

نام: الهه خانی

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۹/۹ - ۲۱:۵۸


پست: 12

سپاس: 6

جنسیت:

تماس:

اگه قصد مسافرت دارید به شهر دامنه (شهر دو طبقه) تشریف بیارید

پست توسط elahe79 »

نسخه چاپيارسال به دوستان
سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی فریدن خبر داد
کشف شهر زیرزمینی در منطقه دامنه شهرستان فریدن

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فریدن از کشف دست‌کندهای‌ (شهرهای زیرزمینی) شهر دامنه فریدن خبر داد.
خبرگزاری فارس: کشف شهر زیرزمینی در منطقه دامنه شهرستان فریدن

Tweet

محمود سلیمی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در فریدن درباره دست‌کندهای کشف شده شهر دامنه در این شهرستان، اظهار کرد: طبق گفته اهالی و ریش‌سفیدان این شهر این دست‌کندها مربوط به 2 هزار سال پیش هستند.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فریدن با بیان اینکه اسنادی که مستند و نشان‌دهنده قدمت این آثار باشد در دسترس نیست، تصریح کرد: اسنادی مبنی بر قدمت دقیق این آثار در دست نیست اما ما با آثاری که در شهر دامنه وجود دارد می‌توانیم استناد کنیم که این آثار مربوط به دوران صفویه است.

وی با تأکید بر اینکه این مکان‌ها باید کاوش‌شناسی و باستان‌شناسی شود تا قدمت دقیق آن مشخص شود، عنوان کرد: ما می‌توانیم این آثار را به عنوان یک شهر زیرزمینی معرفی کنیم و تعداد این آثار زیاد است.

سلیمی با اشاره به اینکه پنج مورد از این آثار شناخته شده است، اضافه کرد: تعدادی از این آثار ارزشمند در این شهر شناسایی شده که در حال پیگیری و کشف سایر موارد هستیم.

وی با اعلام اینکه در حال پیگیری ثبت آثار کشف شده در دامنه هستیم، گفت: درصدد هستیم که آثار کشف شده در دامنه به ثبت برسند و در حال پیگیری و کشف بقیه آثار باستانی در این شهر و شهرستان هستیم.

سلیمی با بیان اینکه طول و عرض این آثار متغیر است، بیان کرد: مساحت این آثار بستگی به تعداد دام طوایف و افراد ساکن در این مکان‌ها دارد اما طول بعضی از ورودی‌ها به 50 متر می‌رسد.

وی با تشریح کارآیی این دست‌کندها، خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط جوی هوای شهرستان و هوای بسیار سرد حاکم بر دامنه این آثار بیشتر جهت مقابله با شرایط جوی هوا و نگهداری دام بوده‌ است.

سرپرست نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فریدن در ادامه با عنوان این مطلب که در ورودی این آثار سنگ کار شده و دیواره‌ها نیز از جنس خاک است که طبیعت طبیعی زمین است، ادامه داد: از آنجایی که در این مکان‌ها اسکان صورت می‌گرفته، چاه‌های آب جهت تأمین آب اهالی و دام‌ها، حفره‌های متناسب با تعداد دام‌ها، مکانی جهت آذوقه و استفاده دام‌ها و حتی مکان‌هایی برای نماز خواندن نیز کشف شده است.

وی در پایان به مجموع آثار باستانی ثبت شده در این شهرستان اشاره و عنوان کرد: حدود 16 اثر شامل تپه‌ها، حمام‌ها و کلیساهای تاریخی فریدن به ثبت رسیده است و تعدادی واجد شرایط هستند و ارزش ثبت دارند که به 90 اثر می‌رسند.
در تخت جمشید(پارسه) و در کتیبه های کشف شده نوشته شده:
"اگر کارگری در هنگام کار در این بنا آسیب دید موظف هستیم وسایل امرار معاش اورا تا پایان زندگانیش بی هیچ چشمداتی فراهم و پرداخت کنیم ..."

ارسال پست