صفحه 1 از 8

اجرام مسيه

ارسال شده: جمعه ۱۳۸۸/۶/۲۰ - ۲۰:۴۶
توسط p.kparham
سلام .
اين پست رو من و mamy و aht-astronomy و راشين باز مي كنيم و مي خواهيم هر روز عكس و مطلب درباره ي دو جرم آسماني درونش قرار بديم .
از دوستان خواهشمندم نظر و عكسي در اين پست ارسال بكنند زيرا باعث جامع شدن پست مي شود . از M1وM2شروع مي شود و هر روز براي دو جرم بعدي قرار مي گيرد.كمكمان كنيد... smile124
اين قوانين مي تواند توسط من و mamy يا راشين تغيير كند.
........................
پرهام و mamy و راشين aht-astronomy


فهرست اجرام:
550px-Messier.all.750pix.jpg

Re: اجرام زيباي آسماني .

ارسال شده: جمعه ۱۳۸۸/۶/۲۰ - ۲۱:۲۰
توسط p.kparham
سحابي خرچنگ يا m1 معروف به crab nebula يا NGC1952
1. قدر ظاهری:8.4
2. اندازه:یک مستطیل 4*6 دقیقه مربع
3. نوع:سحابی بامانده ابرنواختری
4. صورت فلکی:ثور(گاو)
5. بعد: ۰۵:۳۴
6. میل : ۲۲:۰۱
7. (kly) فاصله ۶/۳
تاريخچه:مسیه در 28 اوت 1758 به طور اتفاقی متوجه گوی مه آلودی در آسمان می شود. این گوی برعکس دیگر اجرامی که او دیده بود جا به جا نمی شد. او با دیدین اجرام دیگری به مانند این تصمیم گرفت که لیستی از آنها تهیه کند که به آن امروزه اجرام مسیه می گویند. اولین جرم آسمانی او M1 نام گرفت که همان سحابی خرچنگ است.، که امروزه می دانیم یک بازمانده انفجار ابرنواختری است. مسیه در سال ۱۷۶۵ فهرستی از ۴۱ جرم غیرستاره‌ای را منتشر کرد که از این تعداد ۱۷ یا ۱۸ تای آن را خودش کشف کرده بود و بقیه را ستاره‌شناسانی دیگر کشف کرده بودند.
اسناد ثبت شده به وسیله چینیها٬ژاپنیها و سرخپوستان آمریکا حاکی از آن است که در سال ۱۰۵۴ یک ابرنواختر در کهکشان ما منفجر شده‌است.اکنون می‌دانیم که بااقیمانده آن ابرنواختر٬جسمی است در صورت فلکی گاو که سحابی خرچنگ نامیده می‌شود.این سحابی که در اوایل یک سحابی سیاره‌ای تلقی می‌شد ٬اکنون به منزله یکی از شناخته شده ترین بقایای ابرنواختری است.سحابی خرچنگ٬هم از نظر ویژگیهای مشاهده شده در آن و هم از نظر گستره وسیع تابشهایی که از ان دریافت می‌کنیم و به ما اطلاعات می‌رساند٬جسم قابل ملاحظه‌ای است.معلوم شده‌است که بیشتر این تابش‌ها به وسیله فرآیند سنکروترون تولید می‌شود.

کشف شده‌است که سحابی خرچنگ با سرعتی حدود ۱۰۰۰۰ کیلومتر بر ثانیه منبسط می‌شود.انتظار می‌رود که این سحابی ٬درچند هزار سال آینده٬به تدریج در تمام طول موجها کم فروغتر شدده و سرانجام ناپدید گردد. در این میانه سحابی خرچنگ قوی ترین منبع تابش امواج رادیویی و پرتوی ایکس در آسمان است که احتمال می‌رود یکی از عوامل صدور بخش بزرگی از پرتوهای کیهانی آسمان همین سحابی باشد.

یکی از قابل ملاحظه ترین نمودهای سحابی خرچنگ جسم مرکزی آن است که اکنون به عنوان بازمانده ستاره مسبب ابرنواختر شناخته می‌شود.این جسم اصلاْ یک ستاره معمولی نیست بلکه فقط در چند هزارم ثانیه می‌درخشد٬و با دوره‌ای در حدود۰٫۰۳ ثانیه برق می‌زند و سپس خاموش می‌شود وبه احتمال زیاد یک تپ‌اختر است.
m1.jpg
m11.png
taurus.gif

Re: اجرام زيباي آسماني .

ارسال شده: جمعه ۱۳۸۸/۶/۲۰ - ۲۱:۵۳
توسط p.kparham
m2
شماره در جدول مسيه:
M2
شماره در فهرست عمومي جديد:
NGC 7089
صورت فلکي:
دلو
ميل:
-0 درجه و 47 دقيقه‌ي قوس
بعد:
21 ساعت و 34 دقيقه
قدر:
7.5
فاصله:
37000 سال نوري
اندازه ظاهري:
'12.9
شرح:
خوشه‌ي کروي

توضيحات:
یک خوشه کروی در صورت فلکي دلو که در فاصله دوری از صفحه کهکشان راه شیری و منطقه ای خالی از ستارگان روشن قرار دارد. شامل حدود 100000 ستاره بوده وحدود 13 میلیارد سال عمر دارد. در صورت فلکی دلو قرار داشته و با دوربین دوچشمی براحتی قابل مشاهده است و حتی در تاریکی بسیار امکان مشاهده آن با چشم غیر مسلح افراد تیزبین نیزوجود دارد. ستارگان هسته آن بدلیل فشردگی هسته قابل تفکیک نیستند ولی به کمک بزرگنمایی زیاد می توان چند ستاره را در لبه های آن مشاهده کرد.
m2.jpg

Re: اجرام زيباي آسماني .

ارسال شده: شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۱ - ۰۹:۱۷
توسط آیاز
smile124

Re: اجرام زيباي آسماني .

ارسال شده: شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۱ - ۱۲:۱۱
توسط mamy72
اين هم دو عكس m1 كه در اولي توسط مادون قرمز گرفته شده و در دومي ميتونيد به راحتي تفاوت تصوير اين جرم رو در طول موج هاي مختلف ببينيد

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۱ - ۱۹:۲۹
توسط p.kparham
امروز اجرام M3وM4 را داريم. smile039
هر اطلاعات و عكسي داريد بفرستيد... smile015 smile124
حداكثر مطالب براي تعويض اجرام 5 پست است. smile034
(از هركدام)

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۱ - ۱۹:۳۴
توسط p.kparham
M3

یک خوشه ستاره‌ای کروی در صورت فلکی تازی‌ها است. و در سال ۱۷۶۴ توسط شارل مسیه کشف شد, این خوشه یکی از درخشان‌ترین و بزرگ‌ترین خوشه‌های کروی است که بالغ بر ۵۰۰٬۰۰۰ ستاره دارد. و در فاصله ۳۳٬۹۰۰ سال نوری از زمین قرار دارد. M3 قدر ظاهری 6.2 دارد.این جرم نیز یک خوشه ی کروی است که در صورت فلکی تازی ها قرار دارد.این خوشه توسط خود شارل مسیه کشف شده و بعد ها مورد باز بینی ویلیام هرشل قرار گرفت.این خوشه از قدر شش و دو دهم است و سی و سه هزار و نهصد سال نوری با ما فاصل دارد.
این خوشه دارای پانصد هزار ستاره است.با تو جه به اینکه تازی ها یک صورت فلکی بهاریست بهترین زمان مشاهده این خوشه اردیبهشت است.
M3.jpg

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۱ - ۱۹:۳۹
توسط p.kparham
M4
M4یا چشم گربه:این یکی هم یک خوشه ی کروی است و در صورت فلکی عقرب قرار داره.هفت هزار سال نوری با زمین فاصله داره و قدرهفت است
در فهرست ان جی سی.ngc6121نام دارد.
این خوشه نزدیکترین خوشه کروی به زمین است.
این خوشه به قدر شش و نیم می درخشد و برای یافتن ان لازم است تا از ستاره ی قلب العقرب پنج درجه به غرب حرکت کنید.
M4.2.jpg

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۲ - ۱۰:۵۴
توسط راشين
سلام!

ممنون تاپيك خيلي خوبي هست .


ما همكاري مي كنيم.

موفق باشيد smile124

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۲ - ۱۲:۰۳
توسط p.kparham
خواهش مي كنم... smile072
هدف ما از اين پست اين بود كه در اخر يك پست كاملا جامع از اجرام مسيه داشته باشيم. smile018
پست نفرساديد ديگه smile054
اجرام عوض ميشهm5وm6

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۲ - ۱۲:۳۰
توسط p.kparham
m5
یک خوشه کروی قدر ششم در صورت فلکی سر مار است که در فاصله 8 درجه‌ای جنوب غربی آلفای مار به عنوان یک جرم زیبای آسمانی برای دیدن قرار دارد. فاصله آن تا زمین 26000 سال نوری است.
خوشه کروی M5 اولین بار توسط Gottfried Kirch و همسرش Maria Margarethe در پنجم می سال 1702 دیده شد. آنها در این تاریخ در حال رصد یک ستاره دنباله دار بودند که متوجه وجود یک ستاره تار و محو در صورت فلکی حیه شدند. بعد از آن در بیست و سوم می همان سان چارلز مسیه آن را به صورت جسم مستقل غیر ستاره ای ثبت کرد و آن را به صروت یک "سحابی گرد بدون ستاره توصیف کرد. اما ویلیام هرشل اولین کسی بود که M5 را یکخوشه ستاره ای خواند. او با تلسکوپ بازتابنده خود حدود 200 ستاره در این خوشه پیدا کرد. اگرچه در منطقه میانی این خوشه تراکم آنقدر زیاد است که نمی توان مولفه ها را از هم تشخیص داد.
در ساختمان این خوشه ساختاربیضی شکل واضحی مشاهده می گردد. این خوشه در زاویه 50 درجه کشیده شده است (زاویه موقعیت به ما درباره ظاهر اجسام کروی سماوی آشنایی می دهد؛ این زاویه برابر است با زاویه بین شمال و مسیر مطرح شده در جهت پادساعت است.) این خوشه از پیرترین خوشه ها شمرده می شود و طبق محاسبات عمری معادل 13 میلیارد سال دارد. قطر این خوشه حدود 165 سال نوری است و همین آن را در رده بزرگترین خوشه ها جای داده است. در فاصله این خوشه که 24 هزار سال نوری است، قطر این خوشه 23 دقیقه قوس اندازه گیری شده است البته ظاهر آن موقع رصد و در عکس ها مقداری متفاوت و حدود 10 تا 12 دقیقه قوسی را نشان می دهد.
منبع:تالار گفتگوي ستاره شناسان
5.jpg
m5.jpg

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۲ - ۱۴:۱۴
توسط kiarash
ممنون...
smile124

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۲ - ۱۷:۰۷
توسط mamy72
سومين عكس m5 اشتباهه مطمئنم اون عكس m3 است

اين هم عكس m5
تصویر

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۲ - ۱۷:۱۷
توسط mamy72
اين هم عكس m6 كه يكي از زيباترين خوشه هاي باز آسمانه كه با قدر 5 اين روز ها مي تونيد اون رو در بالاي دم عقرب در آسمان جنوب ببينيد . ngc 6416 و ngc 6383 هم دو خوشه باز هستند كه در دو طرف اين خوشه قرار دارن كه مي تونن در ميدان ديد هاي بسته تلسكوپ با m6 اشتباه بشن

تصویر

Re: اجرام مسيه

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۸۸/۶/۲۲ - ۱۸:۱۰
توسط p.kparham
m6
این یکی یک خوشه ی باز است و به خوشه ی پروانه مرسوم است.این یکی هم مانند M4در صورت فلکی عقرب قرار دارد ودر فهرست ان جی سی،NGC6405نام دارد.
این خوشه باز از قدر چهارم بوده و از درخشان ترین اجرام مسیه محسوب می گردد.
درآسمونی تاریک با چشم دیده میشه ودرست دربالا سمت راست m7درعقرب قرار داره.برای دیدن نمای کلی بهتره ازبزرگنمایی زیر15برابراستفاده کرد.یک خوشه ی باز باقدرحدود4.5وگستردگی20دقیقه ی قوسیه!
file_002.png