جهان های موازی

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
خلیل کرمی

نام: khalil karami

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۳/۷/۷ - ۱۷:۲۲


پست: 41

سپاس: 26

جنسیت:

جهان های موازی

پست توسط خلیل کرمی »

جهانهای موازی
آیا میتوان این بحث را مطرح کرد که جهان های بسیار زیادی در یک زمان و در یک مکان در کنار یکدیگر در حال جریان هستند و ما فقط میتوانیم در یکی از آن ها زندگی کنیم؟
عالمی که ما در آن هستیم آنقدر بزرگ و پیچیده است که هر اتفاق غیر عادی و دور از ذهنی میتواند در آن رخ دهد.یکی از شگفت انگیزترین و دور از ذهن ترین وقایع عالم که بسیاری از دانشمندان و کیهانشناسان را مجذوب خود کرده وجود چندین جهان در کنار هم به طور همزمان و در یک مکان است که تحت عنوان نظریه جهان های موازی ارائه شده است.نظریه ای که برگرفته از نظریاتی از قبیل مکانیک کوانتومی , نسبیت و ریسمان می باشد.
Parallel-Universe.jpeg

جهانهای موازی فرضیه ای در باره ی وجود واقعیت های جداگانه در کنار واقعیت کنونی است . جهان هایی که در آن ها بسیاری از قوانین طبیعت متفاوت هستند , (به عنوان مثال در آن هیچ محدودیت نسبیتی وجود ندارد و میتوان سرعت نور را پشت سر گذاشت) این جهان ها را می توان در شمار جهان های موازی به حساب آورد .تعریف درست جهان های موازی به این صورت است که : جهان های موازی "جهان هایی هستند که از یکدیگر تنها توسط یک رویداد کوانتومی جدا می شوند ." چقدر شگفت انگیز است وقتی می فهمیم که چند جهان به صورت هم سطح با یکدیگر در حال جریانند اما شاید یکی از دلایلی که این جهان ها قابل رؤیت نیستند این است که هر کدام از این جهان ها از قوانین متفاوتی پیروی می کنند . جهان هایی که شاید موجودات زنده ی دیگری داشته باشند و یا حتی آنقدر ابتدایی باشند که ماده در آنها شکل نگرفته باشد(شرایط لازم برای تشکیل ماده را نداشته باشد) ولی به طور کلی بشر به این واقعیت پی برده است که جهان های بسیار زیادی وجود دارند که ما فقط قادر زندگی کردن و رؤیت یکی از آنها هستیم آن هم جهان محل زندگی خود ما . دانشمندان مقدمه این فرضیه را آزمایش ریچارد فاینمن در زمینه ی پراش نور می دانند .طریقه آزمایش فاینمن به این صورت بود که به جای استفاده از دو شکاف در آزمایش پراش یانگ یک شکاف را به کار برد آن هم به طوری که فقط یک فوتون از آن عبور کند.در آزمایش یانگ چون دو شکاف برای عبور نور وجود دارد نور عبوری از آنها پس از عبور به خاطر تداخل با هم دوایری تاریک و روشن بر روی پرده ی مقابل شکاف ها ایجاد میکنند با این استدلال فاینمن انتظار داشت که تداخلی ایجاد نشود اما در کمال تعجب پرده ی رو به روی شکاف تداخل نور را نشان داد. در آن زمان فاینمن برای این پدیده توجیهی نداشت اما امروزه دانشمندان این پدیده ی عجیب را به جهان های موازی ربط داده و معتقدند که تداخل نور عبوری از شکاف با نور های دیگر در جهان های دیگر باعث ایجاد پراش شده است.
حال سؤال اینجاست که آیا می شود در بین این جهان ها رفت و آمد کرد؟
با توجه به نظریات و فرضیات جدید پاسخ این سؤال" آری" است اما در زمان کنونی به دلیل نبود تجهیزیات کافی این کار نا ممکن است . پاسخ کامل این سؤال را میتوان در نظریه ی کرم چاله های فضا-زمان جستجو کرد . یکی از نتایجی که از این نظریه برداشت میشود گذر از جهانی به جهان دیگر یا همان رفت و آمد بین جهان های موازی می باشد . به طور خلاصه می توان گفت که نظریه کرم چاله های فضا-زمان به این صورت است که : در فضا-زمان تونل های بسیار کوچکی وجود دارد که به آنها تونل های کوانتومی می گویند چرا که ابعاد بسیار کوچکی دارند. این تونل ها ساختار های فضا-زمانی پل مانندی هستند که دو گستره ی جدا از یک فضا-زمان یا دو فضا-زمان جدا از هم را به یکدیگر پیوند می دهند . کرم چاله ها مسافت و زمان لازم برای رسیدن از یک نقطه به نقطه ی دیگر را کوتاه و آسان میکنند . در صورت گذر از این تونل های کوانتومی میشود در زمان سیر و نیز به جهان های دیگر سفر کرد .
این واقعیت بسیار دور از ذهن است اما دانشمندان سر نخ هایی برای اثبات این نظریه جمع آوری کرده اند . به تازگی هم دانشمندان دانشگاه های کارولینای شمالی و کارنگی ملون موفق به شناسایی اولین گواه قطعی از وجود جهانهای دیگر شدند. کیهانشناسان با بررسی نقشه ای از داده های فضاپیما ی پلانک نتیجه گرفته اند که این نقشه نشانگر نا هنجاری هایی است که تنها می توانند توسط کشش گرانشی جهان های دیگر ایجاد شده باشد .
در قسمتی از حدیث امام باقر(ع) که در پاسخ به سؤال یکی از یارانش در مورد لفظ آسمانها در قرآن فرمودند به وجود جهان های دیگر اشاره شده است : "شاید تو پنداری که خدای عزوجل فقط این عالم را آفریده یا اینکه خدای عزوجل آدمی جز شما نیافریده است؟! آری به خدا سوگند البته خدای تبارک و تعالی هزار هزار عالم و هزار هزار آدم (ابوالبشر) آفریده و تو دنبال این همه عالم و این همه آدمیانی."

نویسنده : خلیل کرمی
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.
پریدن باور پرنده ای است که به پرواز می اندیشد
وگرنه دلیل پرواز پر نیست...!!

ارسال پست