آیا می توانیم ماده تاریک را پیدا کنیم؟

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
ArmanOrouji

نام: C137

عضویت : شنبه ۱۳۹۹/۱۰/۲۷ - ۲۳:۲۶


پست: 11

سپاس: 2

جنسیت:

آیا می توانیم ماده تاریک را پیدا کنیم؟

پست توسط ArmanOrouji »

اگر فرض بر این باشد که ماده تاریک نه نوری از خود بازتاب می دهد و نه با پاد ماده و ماده واکنشی نمی دهد.
می توانیم بگوییم که با تابش مستقیم نور در فضا می توانیم ماده تاریک را پیدا کنیم.
یعنی انحنای نور در فضا خالی به دلیل وجود ماده تاریک است؟

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3268

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

Re: آیا می توانیم ماده تاریک را پیدا کنیم؟

پست توسط rohamavation »

تا کنون پیدا نشده و تلاش میشود از روی اثار ان کشف شود .
ما ناهنجاری های گرانشی (منحنی های چرخش کهکشان ، عدسی گرانشی را که جرم عدسی را نمی بینیم مشاهده کردیم) مشاهده کردیم علاوه بر این ، به نظر نمی رسد که ما می توانیم محتوای ماده جهان و ساختار بزرگ را توضیح دهیم.ورود ماده تاریک به نظریه های موجود همه این مشکلات را برطرف می کند
برای غلبه بر این مشکل ، مجبوریم آشکارسازهای جدیدی را براساس فناوری های جدید بسازیم و انجام این کار احتمالاً دهه های بیشتری به طول می انجامد.
ماده تاریک نوعی ماده است که تصور می شود تقریباً 85٪ ماده موجود در جهان و حدود یک چهارم کل تراکم جرم-انرژی آن یا حدود2.241 × 10 -27 کیلوگرم / متر 3 . وجود آن در انواع مشاهدات اخترفیزیکی ضمنی است ، از جمله تأثیرات گرانشی که با نظریه های پذیرفته شده گرانش قابل توضیح نیستند مگر اینکه ماده بیشتری از آنچه دیده می شود وجود داشته باشد. به همین دلیل ، بیشتر کارشناسان فکر می کنند ماده تاریک به وفور در جهان وجود دارد و تأثیر زیادی در ساختار و تکامل آن داشته است. ماده تاریک تاریک نامیده می شود زیرا به نظر نمی رسد با میدان الکترومغناطیسی تعامل داشته باشد ، به این معنی که تابش الکترومغناطیسی را جذب ، بازتاب یا ساطع نمی کند و بنابراین تشخیص آن دشوار است.
شواهد اولیه ماده تاریک از محاسبات نشان می دهد که بسیاری از کهکشانها از هم دور می شوند ، یا اگر مقدار زیادی ماده غیب نداشته باشند تشکیل نخواهند شد یا مانند آنها حرکت نخواهند کرد. سایر شواهد شامل مشاهدات در عدسی گرانشی و در زمینه مایکروویو کیهانی ، همراه با مشاهدات نجومی از ساختار فعلی جهان قابل مشاهده ، شکل گیری و تکامل کهکشان ها ، مکان جرم در هنگام برخورد کهکشانی است ، و حرکت کهکشانها در درون خوشه های کهکشان . در Lambda-CDM استانداردمدل کیهان شناسی ، انرژی کل جرم جهان شامل 5٪ ماده و انرژی عادی ، 27٪ ماده تاریک و 68٪ نوعی از انرژی است که به عنوان انرژی تاریک شناخته می شود بنابراین ، ماده تاریک 85٪ از جرم کل را تشکیل می دهد ، در حالی که انرژی تاریک به علاوه ماده تاریک 95٪ از محتوای کل جرم - انرژی را تشکیل می دهد.
از آنجا که ماده تاریک هنوز مستقیماً مشاهده نشده است ، در صورت وجود ، به سختی باید با ماده باریونیک و تابش متقابل باشد ، مگر از طریق نیروی جاذبه. تصور می شود که بیشتر ماده تاریک ماهیتی غیر باریونی دارند. ممکن است از برخی ذرات زیر اتمی هنوز کشف نشده تشکیل شده باشد. کاندید اصلی ماده تاریک نوعی ذره بنیادی است که هنوز کشف نشده است ، به ویژه ذرات عظیم ضعیف برهم کنش آزمایش های زیادی برای شناسایی و مطالعه مستقیم ذرات ماده تاریک به طور فعال انجام می شود ، اما هیچ یک هنوز موفق نشده اند. ]ماده تاریک با توجه به سرعت (به طور دقیق تر ، طول جریان آزاد ) به عنوان "سرد" ، "گرم" یا "گرم" طبقه بندی می شود . مدلهای فعلی از یک سناریوی ماده تاریک سرد ، که در آن ساختارها با تجمع تدریجی ذرات بوجود می آیند ، طرفداری می کنند.
منحنی چرخش کهکشان مارپیچی معمولی: پیش بینی شده و مشاهده شده ماده تاریک می تواند ظاهر "تخت" منحنی سرعت را تا شعاع بزرگ توضیح دهد.
بازوهای کهکشانهای مارپیچی به دور مرکز کهکشان می چرخند. چگالی جرمی درخشان کهکشان مارپیچی با رفتن از مرکز به حومه کاهش می یابد. اگر همه جرم درخشان باشد ، می توانیم کهکشان را به عنوان یک جرم نقطه ای در مرکز مدل کرده و توده هایی را آزمایش کنیم که به دور آن می چرخند ، مانند منظومه شمسی . از قانون دوم کپلر انتظار می رود که سرعت چرخش با فاصله از مرکز ، مشابه سیستم خورشیدی ، کاهش یابد. این مشاهده نمی شود در عوض ، با افزایش فاصله از مرکز ، منحنی چرخش کهکشان مسطح باقی می ماند.
عدسی گرانشی ضعیف با استفاده از تجزیه و تحلیل آماری از نظرسنجی های گسترده کهکشان ، تحریفات دقیقه ای کهکشان ها را بررسی می کند . با بررسی تغییر شکل برشی آشکار کهکشان های زمینه مجاور ، می توان توزیع میانگین ماده تاریک را مشخص کرد. نسبت جرم به نور مربوط به تراکم ماده تاریک است که توسط سایر اندازه گیری های ساختار در مقیاس بزرگ پیش بینی شده است. ماده تاریک خود نور را خم نمی کند. جرم (در این حالت جرم ماده تاریک) زمان-زمان را خم می کند . نور از انحنای زمان-زمان پیروی می کند و در نتیجه اثر عدسی ایجاد می شود.
تا آنجا که می توانیم بگوییم ، چیزهای بیشتری نسبت به کیهان وجود دارد - نوعی ماده وجود دارد که کاملاً برای ما قابل مشاهده نیست. ماده تاریک هر چه باشد ، این نوع جدیدی از ذرات است که با نور برهم کنش ندارند ، به این معنی که تابش الکترومغناطیسی را ساطع نمی کند ، جذب نمی کند ، منعکس نمی کند یا شکست نمی دهد. که بدان معنی است که ما نمی توانیم آن را ببینیم. که آن را تاریک می کند.
هنوز هم ، به ندرت (دقیقاً چقدر هنوز به ندرت شناخته نشده است) ، یک ذره ماده تاریک سرکش می شود و از طریق نیروی هسته ای ضعیف با ذره ای از ماده طبیعی تعامل می کند . این شامل انتقال انرژی است (به عنوان مثال ، ذره ماده تاریك ذره طبیعی را لگد می زند) ، و ماده طبیعی را به پرواز در می آورد ، چیزی كه در اصل حداقل می توانیم آن را تشخیص دهیم.
اما از آنجا که بسیار نادر و بسیار ضعیف است ، تلاش های ما برای شناسایی نتیجه ای نداشته است. ما به آشکارسازهای بزرگی نیاز داریم که حجم زیادی را اشغال می کنند (از آنجا که فعل و انفعالات بسیار نادر است ، یا یک آشکارساز غول پیکر می سازد یا صدها سال صبر می کند تا خوش شانس شود). علاوه بر این ، ما باید این آشکارسازها را در عمق زیر زمین دفن کنیم ، عمیق ترین آنها 1.2 مایل (2 کیلومتر) زیر سطح است. این به این دلیل است که مزاحمت های زیر اتمی زیادی در جریان است: سایر ذرات با انرژی بالا ، مانند نوترینوها و پرتوهای کیهانی ، ضربات مشابهی ایجاد می کنند و ما باید قبل از برخورد به آشکارساز ، از سنگ های زیادی برای جذب آنها استفاده کنیم ، اطمینان حاصل کنید که اگر این کار را انجام دهیم یک سیگنال را ببینید ، احتمالاً علت آن ماده تاریک است.
پوسته زمین خود به عنوان یک ردیاب عظیم ماده تاریک عمل می کند. هنگامی که ذرات ماده تاریک سرگردان با ماده طبیعی درون سنگ برهم کنش داشته باشند ، یک پروتون یا نوترون می تواند سست شود و باعث تغییر ترکیب شیمیایی سنگ در مجاورت محل برخورد می شود. این به طور بالقوه حتی می تواند ذره را به پرواز در آورد و جای زخم میکروسکوپی باقی بماند.
حتی بهتر ، حفاری های عمیق به بخشهایی از پوسته زمین بیش از دو برابر عمیق تر از آشکارسازهای ماده تاریک فعلی ما دسترسی دارند ، و این نتایج امیدوار کننده حتی آزادتر از سردرگمی اشعه های کیهانی و سایر ذرات مزاحم است. و از آنجایی که صخره ها برای میلیون ها و حتی صدها میلیون سال باقی مانده اند ، در تمام آن مدت فعل و انفعالات ماده تاریک را ثبت کرده اند ، بسیار بیشتر از آنچه که در طول زندگی آزمایش هایمان می توانیم به آن دسترسی داشته باشیم..I hope I help you understand the question. Roham Hesami smile072 smile261 smile260
آخرین ویرایش توسط rohamavation سه‌شنبه ۱۴۰۰/۶/۲ - ۰۸:۰۲, ویرایش شده کلا 1 بار
تصویر

نمایه کاربر
zika99

نام: Nathaniel Purasiond

محل اقامت: Bukan-iran

عضویت : چهارشنبه ۱۴۰۰/۵/۲۷ - ۲۳:۰۴


پست: 26

سپاس: 6

جنسیت:

تماس:

Re: آیا می توانیم ماده تاریک را پیدا کنیم؟

پست توسط zika99 »

برای درک بهتر ماده تاریک کتاب در جستجوی ماده تاریک اثر کن فریمن و جف مک نامارا را بهتون پیشنهاد می کنم.
آخرین ویرایش توسط zika99 پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۶/۴ - ۱۵:۴۲, ویرایش شده کلا 1 بار
انجیل: قرنتیان 8-13:4
عشق صبور است، عشق مهربان است. هرگز حسادت نمی‌کند، هرگز به خود نمی‌بالد، مغرور نیست. گستاخ نیست و خودخواه نیست، به سادگی خشمگین نمی‌شود، خطاهای دیگران را به خاطر نمی‌سپارد. عشق از همدمی با شیطان لذت نمی‌برد بلکه دوست دار حقیقت است. همواره حافظ است، همواره به دیگران اعتماد دارد، همواره امیدوار است و همواره پاینده است. عشق هرگز شکست نمی‌خورد.

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3268

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

Re: آیا می توانیم ماده تاریک را پیدا کنیم؟

پست توسط rohamavation »

روش دیدن و کشف ماده تاریک ببینید بر خلاف ماده عادی ماده تاریک با نیروی الکترومغناطیسی تعامل ندارد.یعنی قابلیت که که نور را جذب ، منعکس یا ساطع کند نداره و تشخیص آن بسیار دشوار است.و محققان تنها از طریق تأثیر گرانشی که به نظر می رسد بر ماده مرئی دارد ، قادر به وجود ماده تاریک هستندروش تشخیص اون از طریق لنزهای گرانشی که تغییرات نور تولید شده توسط اجرام آسمانی دور را تشخیص می دهند تشخیص داده میشه/یک عدسی گرانشی زمانی رخ میده که مقدار زیادی ماده مثل کهکشان ها یک میدان گرانشی ایجاد می کنه که نور را از کهکشان های دور که در پشت آن هستند اما در یک خط دید هست حریف و بزرگنمایی می کنه.با همین تلسکوپ هابل و جدید اینده جیمز وب توزیع ماده تاریک برسی میکنند.چون خوشه های بزرگ کهکشان حاوی ماده تاریک و ماده عادی هستند ببینید همه چیز در جهان دارای جرم است و کشش گرانشی دارد. اگر یک جسم به اندازه کافی عظیم باشه کشش شدید گرانشی آن را نور را خم می کنه یک میدان گرانشی یک شیء بسیار وسیع مانند یک سیاره ستاره یا کهکشان یا خوشه کهکشان یا حتی یک سیاهچاله بیشتر در اشیاء در فضای اطراف بیشتر می شود. همون خم شدن فضا زمان دیگه.I hope I help you understand the question. Roham Hesami smile072 smile261 smile260
آخرین ویرایش توسط rohamavation شنبه ۱۴۰۰/۶/۶ - ۰۷:۴۴, ویرایش شده کلا 2 بار
تصویر

johnconner

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۳/۲/۳ - ۰۰:۴۷


پست: 118

سپاس: 24

Re: آیا می توانیم ماده تاریک را پیدا کنیم؟

پست توسط johnconner »

خب این چه طرز توضیح دادنه آخه؟ سه ساعت مطلب سرهم میکنی فکر نمیکنی بنده خدا گیج میشه؟

آرمان اروجی!
چیزی که میگی یکی از روش هایی هست که تا الان وجود ماده تاریک رو باهاش حدس زدند. بهش میگن همگرایی گرانشی. اولین مشاهدات مربوط به ماده تاریک اینطور بود که کهکشان طبق محاسبات یک جرمی داشت و از طرفی با بررسی سرعتش به این نتیجه رسیدن که برخی کهکشان ها با سرعتی دور خودشون میچرخن که نیروی گریز از مرکز باید تا الان ستاره هایی که لبه های این کهکشان ها بود رو پرت میکرد بیرون. اما این اتفاق نیافتاده بود. لذا گفتن لابد باید جرم اضافه ای باشه که گرانش اضافه ای ایجاد کنه که این ستاره ها تو مدار کهکشانی شون باقی بمونن.
بعدها از طریق لنز گرانشی (همین چیزی که شما میگی) هم اضافتا به عنوان یک منبع مستقل صحت این مشاهدات قبلی تثبیت شد.
خلاصه اینکه بله! از این روش دوستان کیهان شناس برای تشخیص حضور ماده تاریک در نقطه ی مشخص استفاده میکنن و به کمک محاسبات میزان حضور ماده تاریک رو هم تخمین میزنن.
مرا همان جوانی که مانده بی‌جوانی / رها بکرد و گفتم در آخرالزمانی

ارسال پست