چرا هیچ ستاره‌ای سبز دیده نمی‌شود؟

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
Yousef Esmailie rad

نام: یوسف اسماعیلی راد

محل اقامت: Tehran , Sajad

عضویت : پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۶/۲۵ - ۲۰:۱۹


پست: 8

سپاس: 9

جنسیت:

تماس:

چرا هیچ ستاره‌ای سبز دیده نمی‌شود؟

پست توسط Yousef Esmailie rad »

رده های قرمز ، نارنجی ، زرد و آبی وجود دارد. چرا ستاره سبز نیست؟من یک مثال میزنم یک مشعل بردارید (مجازاً!) و یک میله آهن را گرم کنید. پس از یک لحظه قرمز ، سپس نارنجی و سپس سفید مایل به آبی می درخشد. سپس ذوب می شود هر ماده ای بالاتر از دمای صفر مطلق (حدود -273 درجه سانتیگراد) نور ساطع می کند. میزان نوری که می دهد و مهمتر از آن طول موج آن نور ، به دما بستگی دارد. هرچه جسم گرمتر باشد ، طول موج کوتاهتر می شود.تصویر
اجسام سرد امواج رادیویی ساطع می کنند. اجسام بسیار داغ ، اشعه ماوراء بنفش یا اشعه ایکس ساطع می کنند. در دمای بسیار محدود ، اجسام داغ نور مرئی (طول موج از حدود 300 نانومتر تا حدود 700 نانومتر) از خود ساطع می کنند.اجسام تنها یک طول موج نور ساطع نمی کنند. در عوض ، آنها فوتون ها را در طیف وسیعی از طول موجها منتشر می کنند. اگر بخواهید از نوعی آشکارساز استفاده کنید که نسبت به طول موج های نوری که توسط یک جسم ساطع می شود حساس است و سپس تعداد آنها را در برابر طول موج رسم می کند ، یک نمودار نامطلوب به نام منحنی جسم سیاه بدست می آورید.جسمی که در 4500 درجه کلوین (حدود 4200 درجه سانتیگراد یا 7600 درجه فارنهایت) قرار دارد در قسمت نارنجی طیف قله دارد. آن را تا 6000 کلوین (حدود دمای خورشید ، 5700 درجه سانتیگراد یا 10000 درجه فارنهایت) گرم کنید و به رنگ آبی-سبز به اوج خود برسد. آن را بیشتر گرم کنید ، و قله ها به رنگ آبی ، یا حتی به سمت طول موج های کوتاه تر حرکت می کنند. در واقع ، داغترین ستارگان بیشتر نور خود را در فرابنفش قرار می دهند ، در طول موجهای کوتاهتر از آنچه ما با چشم می بینیم.
حالا یک ثانیه صبر کنید (دوباره) ... اگر اوج خورشید در رنگ آبی-سبز است ، چرا آبی-سبز به نظر نمی رسد؟
آه ، این سوال اصلی است! این به این دلیل است که ممکن است در رنگ آبی-سبز به اوج برسد ، اما همچنان در رنگهای دیگر نور ساطع می کند.
برای مشاهده جسمی به اندازه خورشید به نمودار توجه کنید. این منحنی به رنگ آبی-سبز است ، بنابراین بیشتر فوتون های خود را در آنجا ساطع می کند. اما هنوز برخی از آنها آبی تر و برخی قرمزتر هستند. وقتی به خورشید نگاه می کنیم ، می بینیم که همه این رنگ ها با هم ترکیب شده اند. چشمان ما آنها را با هم مخلوط کرده و یک رنگ تولید می کند: سفید. بله سفید. برخی از مردم می گویند خورشید زرد است ، اما اگر در نظر ما واقعاً زرد بود ، ابرها زرد به نظر می رسیدند و برف نیز (همه آن ، نه فقط برخی از آن در حیاط پشتی شما ، جایی که سگ شما در آن معلق است).
خوب ، بنابراین خورشید سبز به نظر نمی رسد. اما آیا می توان با درجه حرارت دست و پنجه نرم کرد تا ستاره سبز به دست آید؟ شاید یکی کمی گرمتر یا سردتر از خورشید باشد؟
معلوم می شود که نه ، شما نمی توانید. یک ستاره گرمتر آبی بیشتر و یک ستاره سردتر قرمز بیشتری نشان می دهد ، اما مهم نیست که چه اتفاقی می افتد ، چشم ما آن را سبز نمی بیند.بنابراین تنها راهی که می توان یک ستاره را سبز دید این است که فقط یک نور سبز منتشر کند
هر ستاره ای که عمدتا سبز ساطع کند ، مقدار زیادی قرمز و آبی نیز از خود نشان می دهد و باعث می شود ستاره سفید به نظر برسد. با تغییر دمای ستاره ، رنگ نارنجی یا زرد یا قرمز یا آبی به نظر می رسد ، اما نمی توانید سبز شوید. چشم های ما به سادگی آن را نمی بینند.
همانطوری که می دانید رنگ یک ستاره به دمای سطحی آن وابسته است . سردترین ستارگان قرمزند و دمای سطحی در حدود 3500 کلوین دارند. داغ ترین ستارگان به رنگ آبی اند که دمای سطحشان بیش از 12000 کلوین می باشد. خورشید ما تقریباً تماماً به رنگ سفید می درخشد و دمای سطح آن نیز در حدود 6000 کلوین است . ستارگان قادرند در قسمت های مختلف طیف بدرخشند : مادون قرمز، قرمز، نارنجی، زرد، سبز، آبی، نیلی، بنفش و ماورای بنفش. ستاره شناسان منحنی نوری را که از فوتون های نور ستاره دریافت می شود مورد بررسی قرار می دهند. به عبارت دیگر، نسبت فوتون هایی که از هر قسمت از طیف نوری ستاره دریافت می شود را محاسبه می کنند. داغ ترین ستارگان، بیشترین نسبت نور دریافتی را در قسمت آبی طیف و ستارگان سرد در قسمت قرمز طیف دارند. در مورد خورشید، بیشتر فوتون های دریافتی در قسمت سبزرنگ طیف قرار دارد و از اینرو سفید به نظر می آید. تصویر
ستارگانی با کم رنگ ترین آنهایی هستند که مانند خورشید ما در رنگ سبز به اوج خود می رسند. این به این دلیل است که این ستاره های "سبز" نور قرمز و آبی زیادی نیز از خود ساطع می کنند. نور با هم ترکیب می شود و در چشم ما سفید به نظر می رسد.
ستارگان در طیف وسیعی از طول موج (یا رنگ) نور ساطع می کنند. ... هیچ ستاره ای سبز وجود ندارد زیرا "طیف بدن سیاه" ستارگان ، که میزان نور را در هر طول موج توصیف می کند و به دما بستگی دارد ، طیف رنگی یکسانی را برای مثال رنگین کمان تولید نمی کند.اگرچه می توانید رنگ های زیادی از ستاره ها را در آسمان شب مشاهده کنید ، اما ستاره های بنفش و سبز به دلیل نحوه درک نور مرئی توسط انسان دیده نمی شوند. ... هرچه ستاره داغتر باشد ، طول موج نوری که از خود ساطع می کند کوتاهتر می شود. داغ ترین آنها آبی یا آبی-سفید هستند که طول موج های کوتاه تری از نور دارند .البته قرارداد رصد خانه کالج هاروارد ترتیب تقسیم‌بندی از گرمترین به سردترین O و B و A و F و G و K و M می‌باشد. از حروف دیگر جهت اشاره به انواع نادرتر ستارگان و نواخترها استفاده می‌شود. هر رده، خود به زیر رده‌های بیشتری تقسیم می‌شود. این کار معمولاً با نسبت دادن اعداد بین ۰ تا ۹ صورت می‌پذیرد (عدد ۰ برای گرمترین، و ۹ برای سردترین)

ارسال پست