فوتون ذره اي يا رشته اي

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2406

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط MRT »

فوتون ذره اي يا رشته اي ، فوتون يك ثانيه اي يا چند ثانيه اي ، كوانتيده شدن انرژي در همبافته فضا - زمان





قبل از شروع مبحث ، ميبايست توضيحات ساده و مختصري در مورد موج و انرژي پيوسته و همچنين موج و انرژي ناپيوسته يا كوانتومي ( بسته‌اي ) ارايه شود .


تصویر


در شكل يك ، باطري انرژي نوسانگر را به طور پيوسته تامين مي‌كند . در نتيجه نوسانگر تا اتمام شارژ باطري ، امواج راديويي توليد و منتشر خواهد كرد .

ولي در شكل دو ، خازن انرژي نوسانگر را به طور لحظه‌اي تامين مي‌كند . در نتيجه نوسانگر به نسبت انرژي ذخيره شده در خازن ، امواج راديويي را به صورت گسسته و مقطعي توليد و منتشر خواهد كرد .

در فيزيك كلاسيك به راحتي ميتوان امواج الكترومغناطيس ( راديويي ) پيوسته را با استفاده از يك منبع تغذيه و يك مدار نوسانگر توليد و منتشر كرد ، ولي براي توليد نور ( طيفهاي مريي ) نياز به تحريك ترازهاي انرژي اتمها داريم . براي اينكار ميتوان درون تيوپ شيشه‌اي ، گاز بخصوص و يا خالصي پر كنيم ( حتي بخار فلزات ) و بعد از كم كردن فشار درون آن ، جرياني با ولتاژ بالا عبور دهيم كه نتيجه اين كار شارژ ميدان الكتريكي در ترازهاي اتم يا برخورد الكترونهاي جريان با الكترونهاي مدار اتمي است كه چون ترازهاي انرژي اتمها در جذب و گسيل نور محدوديت دارند ، اين نقل و انتقال انرژي در بازه‌هايي از كميت زمان انجام مي‌گيرد و مسلما كوانتومي خواهد بود .



تصویر



همانطور كه در مبحث اصل تبادل انرژي كوانتومي توسط لايه‌ها و زير لايه‌ها در اتم‌ها كاملا توضيح داده شد ، تبادل انرژي مابين اتمها به صورت كوانتومي و يا بسته‌اي است كه مربوط به فركانس موج بوده و از طريق معادله معروف پلانك يعني :



E=hf



به دست مي‌آيد كه E انرژي فوتون يا موج الكترومغناطيس گسسته ، f فركانس يا همان بسامد موج الكترومغناطيس و h ثابت پلانك ميباشد كه انرژي خردي معادل 34-^10*6.626 ژول بر ثانيه دارد .




تصویر


همانطور كه ميدانيم تمامي قطارها يك لوكوموتيو يا همان كشنده دارند كه نيروي حركت يا شتاب كل مجموعه ( خود كشنده و واگنها ) را تامين مي‌كند . اينك براي محاسبه اندازه حركت يا تكانه قطار از فرمول زير استفاده مي‌كنيم .

تصویر


P تكانه يا همان اندازه حركت قطار ، m جرم ، v سرعت ، mt جرم قطار ، vt سرعت قطار ، mv جرم هر واگن ، n تعداد واگنها و ml جرم كشنده يا همان اسب قطار است . اينك اگر مانعي بر سر راه قطار قرار گيرد در لحظه تصادم تمام اندازه حركت و يا انرژي جنبشي قطار به مانع منتقل ميشود و لازم نيست كه تمام واگنها از محل تصادم گذر كنند براي اينكه متريال قطار صلب و به هم متصل است و اين تكانه از واگن آخر تا واگن جلو و همچنين خود كشنده قطار به نقطه تصادم و مانع منتقل ميشود .


تصویر


اگر تصادم با مانع سنگيني صورت بگيرد و تكانه در مدت زمان كوتاهي بخواهد منتقل شود ، طبيعي است كه واگنها از مسير خود و از روي ريل به بيرون منحرف ميشوند . براي اينكه واگنها با محور متحرك و چرخان به همديگر وصل شده و آزادي چرخش دارند و نيروي ضربه باعث پراكنده شدن آنها ميشود . همانطور كه در مبحث وارونگي ميادين الكتريكي ، توجيهي جديد براي توليد زوج ماده - پاد ماده . بر خلاف انتظار ما ، ماده - پاد ماده يكديگر را نابود نمي‌كنند گفته شد :





تابش گاما چيست ؟



اشعه گاما از نوع امواج الكترومغناطيس مي‌باشد ، البته با فركانس بسيار زياد . طبق تعاريف فعلي موج الكترومغناطيس نوسان سينوسي يك ميدان الكتريكي است كه يك ميدان مغناطيسي مشابه نيز در راستاي عمود بر آن پديدار ميشود . به شكل ( نمودار ) زير توجه نماييد .



تصویر

تصویر



اينك اين دو ميدان موجي شكل را از هم تفكيك و جدا جدا برسي مي‌كنيم :


تصویر


همانطور كه مي‌دانيم قطبهاي همنام الكتريكي و مغناطيسي همديگر را مي‌رانند و در موج الكترومغناطيسي ، در كنار هم قرار گرفته‌اند پس با تصادم اين امواج ايكس و گاما ، تكانه و ضربه آخرين طول موج گسسته توسط رانش و نيروي دافعه الكترومغناطيسي قطبهاي همنام به طول موج اول و همچنين نقطه تصادم و مانع يا هدف انتقال مي‌يابد ، همچنين تكانه ساير طول موجها و لازم نيست كه حتما تمامي طول موجها از نقطه تصادم و مانع گذر كنند . اينك تكانه يا اندازه حركت موج الكترومغناطيس كوانتيده و يا اصطلاحا فوتون را اندازه گيري مي‌كنيم .

تصویر

E انرژي مربوط به هر سيكل يا بسامد موج الكترومغناطيس است كه مقدار آن h ثابت پلانك ميباشد و λ طول موج است . در مرحله اول تكانه هر سيكل موج را محاسبه مي‌كنيم .


تصویر

بعد از بدست آوردن اندازه حركت يك سيكل موج ، آن را در فركانس كل البته در طول مدت يك ثانيه ضرب و تكانه كل موج الكترومغناطيس گسسته را بدست مي‌آوريم:


تصویر


كه نتيجه بدست آمده همان نتايج بدست آمده قبلي است يعني :


تصویر


و نتيجه گيري كلي اين است كه انرژي در بازه‌هايي از هم بافته فضا - زمان كوانتيده ميشود كه مربوط به زمان يعني همان ثانيه و مسافت پيموده شده توسط نور در يك ثانيه است كه بيانگر اين واقعيت مهم است كه تقسيمات زماني رايج و مرسوم ما همچون ثانيه ، دقيقه ، ساعت و ... كار انسان نيست بلكه مربوط به موجودات فوق هوشمندي ميشود كه از هندسه و رياضيات پيشرفته‌اي همچون حساب دوجيني استفاده مي‌كنند و آنها اين دانش اندازه گيري زمان و تقويم را به ما انتقال داده‌اند و اولين ساعت يعني نشانگر زمان به دست آنها ساخته شده است براي اينكه واحد فركانس مورد استفاده در رابطه پلانك به صورت سيكل بر ثانيه است و اين يعني اينكه انرژي الكترومغناطيس در كميت زمان و واحد آن ثانيه و همچنين كميت طول و واحد آن يعني متر كوانتيده و يا بسته بندي ميشود . ما ميتوانيم اين بسته را به صورت ذره‌اي مكانيكي يعني فوتون و يا به صورت رشته‌اي به طول ct و t=1 در نظر بگيريم . امواج الكترومغناطيس در هنگام جذب و توليد و برخورد با مانع رفتارهاي گوناگوني از خود نشان مي‌دهند . به طور مثال دسته‌اي از آنها توسط لايه‌هاي اتمسفر منعكس ميشوند و بعضي از آنها مثل مايكروويو ( رادار ) توسط آب جذب ولي توسط اجسام صلب منعكس ميشود . همچنين طيفهاي مريي نور توسط سطوح صيقلي مثل آينه منعكس ميشوند و اشعه گاما جذب زوج الكترون - الكترون شده و زوج الكترون - پوزيترون را پديدار مي‌كند و اشعه ايكس نيز در پديده كامپتون اگر زاويه تابش عمود باشد منعكس شده ولي اگر كمتر باشد مقداري از انرژي آن جذب الكترون شده و بقيه موج منحرف ميشود و ......... كه همگي اينها فقط با تصور ذره گون بودن الكترومغناطيس و نور قابل توجيه نيستند ، بلكه كوانتوم نور يا همان فوتون ذاتا ذره‌اي نبوده بلكه به صورت رشته‌اي به طول ct و t يك ثانيه و طول موج λ و تعداد آن به مقدار f ميباشد يعني شكل زير :

تصویر

ولي اين كوانتومها ميتوانند با ذرات بدون جرم برهمكنش كرده و انواع ذرات جرمدار و يا باردار را پديدار كنند . با اين تواصيف تمام فوتون هاي تابش شده توسط اتمها يك ثانيه‌اي هستند و اين مسئله به اين معني نخواهد بود كه انتشار و جذب آنها يك ثانيه زمان بر است بلكه انرژي كوانتومهاي الكترومغناطيس در همبافته - فضا زمان به مقدار ثابت c بسته بندي و كوانتيده ميشوند . و سرعت توليد و انتشار و همچنين جذب آنها خيلي خيلي كوتاه تر از يك ثانيه و تقريبا آني است . و حال اين سوال مهم مطرح ميشود كه آيا ما ميتوانيم كوانتومهاي انرژي الكترومغناطيس را به هم متصل و يك پارچه كنيم ؟ كه اگر موفق به انجام دادن اين كار شويم مسلما انرژي اين كوانتومها از رابطه زير به دست خواهد آمد :

تصویر

t زمان در واحد ثانيه است كه اين فوتونها ، كوانتومهاي چند ثانيه‌اي ناميده شده و انرژي فوق‌العاده زيادي خواهند داشت و توليد و انتشار آنها ممكن و عقلاني به نظر ميرسد براي اينكه امواج راديويي با طول مدت زيادي توليد ميشوند . به طور مثال انرژي يك كوانتوم ( فوتون رشته اي ) گاماي 60 ثانيه اي ( يك دقيقه اي ) را بر آورد مي‌كنيم :


تصویر


كه چنين به نظر مي‌رسد انرژي اين كوانتوم گاماي يك دقيقه‌اي براي شكافتن هر هسته سنگين خصوصا هسته فلزات كافي باشد و از اين روش بتوان هسته اورانيوم معدني و غني نشده را خيلي راحت شكاف داد و به انرژي فراوان و ارزاني دست يافت . هر چند كه اين مولدهاي فوتون چند ثانيه اي ميتوانند كاربرد نظامي هم داشته باشند يعني با تاباندن اين كوانتومهاي چند ثانيه‌اي به هدف ، جرم خود هدف انرژي بسيار زياد هسته‌اي را براي انهدام خودش فراهم و تامين مي‌كند . به هر حال اين موضوع مربوط به ذات بشر و علم فيزيك است كه از تمامي پديده‌ها و علوم ميتوان در دو مسير صلح آميز يا جنگي بهره جست و ابراز و هشدار آن از طرف ارايه كننده نظريه الزامي است و كاربرد نظامي داشتن آن نمي‌تواند مانع از ارايه خود نظريه شود ، براي اينكه مسئوليت استفاده از آن به عهده سازنده و در اختيار دارنده سلاح است نه نظريه پرداز آن پديده . ولي بايد به اين نكته اشاره كرد كه اگر موفق به توليد كوانتومهاي چند ثانيه اي انرژي الكترومغناطيسي شويم به راهكاري به مراتب آسان تر از شكافت فعلي و يا همجوشي هسته اي در آينده دست يافته‌ايم ، براي اينكه ميتوان از فلزاتي همچون تنگستن استفاده كرد و سرعت واكنش شكافت را با شدت مولد تابش امواج ليزر گونه تنظيم كنيم .





محمدرضا طباطبايي 9/1/88
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2406

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط MRT »

شايد اين موضوع جديد خيلي عجيب بنظر برسد و بهتر است كمي مسئله روشن تر شود!

فرض كنيد كه موجودات هوشمندي در سياره اي بسيار دور از ما زندگي مي كنند كه در تقسيمات زماني‌شان ، يك ثانيه آنها معادل دو ثانيه ماست . آنها چون موجودات متفكر و دانش دوستي هستند ، در پديده فتوالكتريك متوجه كوانتومي بودن انرژي امواج الكترومغناطيس شده اند و براي محاسبه كردن انرژي آن به رابطه پلانك دست يافته اند. با اين تفاوت كه ثابت پلانك آنها نصف ثابت پلانك ما محاسبه شده است چون :

تصویر

S ثانيه آنها كه معادل دو ثانيه ماست ، F فركانس اندازه گيري شده توسط آنها براي موج الكترومغناطيس كه دو برابر فركانس اندازه گيري شده توسط ما براي همان طيف معين و مشخص است ، H ثابت پلانك محاسبه شده توسط آنهاست كه مسلما ميبايست نصف ثابت پلانك محاسبه شده توسط ما باشد تا آنها و ما در اندازه گيري مقدار انرژي كوانتوم الكترومغناطيس مربوط به طيف مشخص و معيني به نتيجه واحدي برسيم . اين موجودات هوشمند يقينا با دست آوردهاي اصل هم ارزي جرم و انرژي نسبيت ، روابط دوبروي و كامپتون و .... آشنايي كامل دارند و به معادلات زير دست خواهند يافت :

تصویر

C سرعت ثابت نور آنهاست كه دو برابر عددي سرعت اندازه گيري شده توسط ما براي سرعت نور است و V سرعت اندازه گيري شده توسط آنها براي اجسام متحرك كه دو برابر عددي اندازه گيري شده توسط ماست و براي پديده كامپتون خواهيم داشت :

تصویر


كه در رابطه فوق me جرم سكون الكترون و θ زاویه پراكندگي ، λ طول موج فوتون تابشي و'λ طول موج فوتون پراكنده شده است . كه در نهايت اين موجودات هوشمند به اين نتيجه خواهند رسيد كه در تقسيم بندي زمان و تعيين واحد استاندارد اندازه گيري زمان خطا كرده اند و براي حذف اين ضرايب عددي از معادلات فوق ، واحد اندازه گيري زمان خود را به ثانيه ما تغيير و اصلاح مي كنند. به بيان ديگر چون اينچنين دانشي در ميان اجداد ما وجود نداشته است ، ميتوان به اين نتيجه گيري كلي رسيد كه موجودات هوشمندي قبل از ما مي زيسته اند كه اين تقسيمات زماني فعلي ما ، منجمله ثانيه را انجام داده اند و در نهايت به ما منتقل شده است .
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

AliHagigat

عضویت : شنبه ۱۳۸۷/۹/۹ - ۱۰:۵۹


پست: 505

سپاس: 6

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط AliHagigat »

اگر در هر نقطه فضا یک میدان نیرو داشته باشیم، مطابق فیزیک کلاسیک آیا کل این میدان حاوی انرژی است؟ مثلاً یک بار الکتریکی ساکن در فضای اطراف خود یک میدان E ایجاد میکند، آیا وجود این E نشانگر یک چگالی انرژی در هر نقطهٔ فضا است؟

mehr28m

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۸/۱۱/۲۰ - ۱۲:۰۷


پست: 26

سپاس: 2

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط mehr28m »

هر با ر الکتریکی درفضای اطراف خود خا صیت جدیدی بنام میدان وپتانسیل الکتریکی ایجا د میکند که اگر بار الکتریکی دیگری در آن میدان قرار دهیم دارای انرژی میشود واین انرژی همان کاریست که ما برای آوردن بار جدید صرف کرده ایم. میدان و پتانسیل الکتریکی در فضا چگالی انرژی توزیع نمیکند.
آخرین ویرایش توسط mehr28m یک‌شنبه ۱۳۸۸/۱۲/۹ - ۱۷:۵۵, ویرایش شده کلا 1 بار

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2406

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط MRT »

AliHagigat نوشته شده:اگر در هر نقطه فضا یک میدان نیرو داشته باشیم، مطابق فیزیک کلاسیک آیا کل این میدان حاوی انرژی است؟ مثلاً یک بار الکتریکی ساکن در فضای اطراف خود یک میدان E ایجاد میکند، آیا وجود این E نشانگر یک چگالی انرژی در هر نقطهٔ فضا است؟
اگر ذره باردار نوسان داشته باشد چه در مكان و چه در سرعت زاويه اي مسلما انرژي نوسان به صورت تابش الكترومغناطيس مشهود خواهد شد و اصولا جرم ذره هم از اين نوسان دائمي ناشي ميشود كه امواج الكترومغناطيس طولي توليد و منتشر مي كند كه گرانش است .
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

mehr28m

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۸/۱۱/۲۰ - ۱۲:۰۷


پست: 26

سپاس: 2

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط mehr28m »

."فوتون ذره ای یا رشته ای" نور وامواج رادیوئی (الکترو مغنا طیس) از یک جنس هستند وقدرت (وات) موج منتشره متناسب با توان دوی دامنه آنست. درموارد جذب وتابش انرژی نورانی توسط ماده نتا یج آزمایشها با تئوری موجی بودن نور قابل توضیح نبود مثلا برای آزاد کردن الکترون ازیک ماده هرچقدر شدت نور تابشی را اضافه میکردند الکترون آزاد نمیشد ولی وقتی فرکانس نوررا افزایش میدادند الکترون آزاد میشد مرحوم انشتین گفت امواج نور بصورت بسته های انرژی منتشر میشود وانرژی هر بسته متناسب با فرکانس نوراست و هربسته را یک فوتون نامیدند. امواج رادیوئی حاصل حرکت نوسانی بار الکتریکی در روی آنتن فرستنده است وامواج نورهم دراثر حرکت الکترون اتمها تولید میشود وهردو ی آنها ضمن موجی بودن بسته ای (ذره ای) هستند . ما در ریا ضیات متغییر پیوسطه داریم ولی در فیزیک تصور کمیت پیوسطه مشکل است.

AliHagigat

عضویت : شنبه ۱۳۸۷/۹/۹ - ۱۰:۵۹


پست: 505

سپاس: 6

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط AliHagigat »

mehr28m : میدان و پتانسیل الکتریکی در فضا چگالی انرژی توزیع نمیکند.
اگر یک توزیع بار در نظر بگیریم، در هر نقطه در فضا میدان داریم و چگالی انرژی dWe/dv=1/2*e0*E^2 .
e0 همان ضریب گذردهی خلاء)

AliHagigat

عضویت : شنبه ۱۳۸۷/۹/۹ - ۱۰:۵۹


پست: 505

سپاس: 6

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط AliHagigat »

E انرژي مربوط به هر سيكل يا بسامد موج الكترومغناطيس است كه مقدار آن h ثابت پلانك ميباشد و λ طول موج است .
چرا h انرژی دقیقاً یک طول موج است؟

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2406

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط MRT »

AliHagigat نوشته شده:
E انرژي مربوط به هر سيكل يا بسامد موج الكترومغناطيس است كه مقدار آن h ثابت پلانك ميباشد و λ طول موج است .
چرا h انرژی دقیقاً یک طول موج است؟
خوب مسلما هر لامبدا يا طول موج يعني همان سيكل بايد انرژي مشخصي داشته باشد . شما موجي با فركانس 1 هرتز را تصور نماييد كه انرژي آن h ثابت پلانك خواهد بود .
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

AliHagigat

عضویت : شنبه ۱۳۸۷/۹/۹ - ۱۰:۵۹


پست: 505

سپاس: 6

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط AliHagigat »

انرژی یک فوتون یک هرتز h می شود و این درست است. ولی وقتی صحبت از یک طول موج میکنیم یعنی قسمتی از یک موج، که در مسافت لامبدا متر قرار دارد، مسلماً موج موجود در این محدوده از فضا دارای انرژی مشخصی است ولی آیا کل انرژی آن h است؟ این یعنی کل فوتون ما فقط در محدودهٔ یک طول موج وجود دارد!

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2406

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: فوتون ذره اي يا رشته اي

پست توسط MRT »

AliHagigat نوشته شده:انرژی یک فوتون یک هرتز h می شود و این درست است. ولی وقتی صحبت از یک طول موج میکنیم یعنی قسمتی از یک موج، که در مسافت لامبدا متر قرار دارد، مسلماً موج موجود در این محدوده از فضا دارای انرژی مشخصی است ولی آیا کل انرژی آن h است؟ این یعنی کل فوتون ما فقط در محدودهٔ یک طول موج وجود دارد!
موضوع خيلي ساده است ، يك طول موج f تا لامبدا است و انرژي هر لامبدا h است پس كل انرژي hf ميشود و اين مربوط به كوانتومي بودن زمان است كه تقسيمات آن در گذشته توسط موجودات هوشمندي انجام و به ما ارث رسيده است .

همانطور كه قبلا گفتم اين مربوط به هندسه و حساب دوجيني ميشود :

ساعت ؛ تقويم و ستاره داوود توسعه يافته

تصویر



همانطور كه مي‌دانيم هر دقيقه 60=5*12 ثانيه و هر ساعت 60=5*12 دقيقه و شبانه روز 24=12*2 ساعت و هر هفته 7 روز و هر ماه قمري يا شمسي از 29 الي 31 روز و هر سال 12 ماه و هر سال شمسي چهار فصل و هر فصل سه ماه دارد ، كه بيانگر اين موضوع است كه در اندازه گيري زمان و حساب تقويم از رياضيات دوجيني استفاده شده است . همانطور كه مي‌دانيم هر ساعت 3600=60*60 ثانيه دارد كه در تقسيمات دايره از 360 درجه استفاده شده است كه تقسيمات زاويه نيز دقيقه و ثانيه ميباشد .

تصویر
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

ارسال پست