پرتو دهی مواد غذایی
عبارت است از قرار دادن ماده غذایی در برابر مقدار مشخصی پرتو گاما به منظور جلوگیری از جوانه زنی بعضی از محصولات غذایی مانند پیاز و سیب زمینی و همچنین مهار کردن آفا ت انباری و کاهش بار میکروبی و قارچی بعضی از محصولات مانند: زعفران ، ادویه و تأخیر در رسیدن بعضی از میوه ها ، به منظور افزایش زمان نگهداری آنها و ... ، در بخش کودها ، مطالعه های مربوط به تغذیه گیاهی نیز از این روش استفاده می شود . مانند نحوه جذب کودها و عناصر و ...با استفاده از روش پرتو تابی هسته ای ، می توان تغییرات ژنتیکی مورد نظر را برای اصلاح محصول در توده های گیاهی بکار برد . برای نمونه کشور پاکستان که بیابانهای وسیع و زمینهای فراوانی دارد ، از راه کشاورزی هسته ای ارقام پر محصولی از گیاهان را در همین مناطق پرورش داده است .
پرتو دهی مواد غذایی
- reza azadi
عضویت : پنجشنبه ۱۳۸۷/۱/۲۹ - ۱۷:۳۶
پست: 740-
سپاس: 14
Re: پرتو دهی مواد غذایی
لطفا در مورد این شیوه و هزینه و دستگاههای به کار رفته در ان توضیح بدهید و اینکه چه تاثیراتی روی مواد می گذارد و اینکه چرا از ان استفاده گسترده نمی شود و...