لطفا توضیح درباره کورکها و گلئون ها

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
dante sparda

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۰/۸/۱۶ - ۱۷:۳۵


پست: 1



لطفا توضیح درباره کورکها و گلئون ها

پست توسط dante sparda »

سلام من علیرضاهستم ،سوم ریاضی
علاقه زیادی به فیزیک هسته ای دارم ولی تو قسمت ذره های بنیادی به مشکل برخوردم
اگر درباره کوارک ها وگلئون های اطلاعات کاملی بدین ممنون میشم تو چند تا سایت یه چیزیایی خوندم ولی توضیحاتش کامل نبود

ali reza 1111

عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۴/۳۱ - ۱۵:۰۰


پست: 281

سپاس: 7

جنسیت:

Re: لطفا توضیح درباره کورکها و گلئون ها

پست توسط ali reza 1111 »

سلام ؛
یه سری به سایت های زیر بزن .
http://www.knowclub.com
http://daneshnameh.roshd.ir
http://fa.wikipedia.org
http://quarkandquasar.blogfa.com
http://pnu-club.com
http://physic-haste.blogfa.com
در ضمن هوپا هم راجع به این موضوع مطالبی داره .
آنان که محیط فضل و آداب شدند * در جمع کمال شمع اصحاب شدند
ره زین شب تاریک نبردند برون * گفتند فسانه ای و در خواب شدند

نمایه کاربر
Quantom12

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۰/۸/۱۷ - ۱۴:۰۱


پست: 69

سپاس: 11

Re: لطفا توضیح درباره کورکها و گلئون ها

پست توسط Quantom12 »

کوارکها از فرمیونها (ذرات تشکیل دهنده عالم) هستند اسپین انها 1/2 هست.کلا 12 تا کوارک داریم که شامل کوارک بالا (+2/3) .پائین(-1/3).ربایشی.(+2/3)غیر ربایشی.(-1/3)نوک.(+2/3)ته(-1/3) میشه و همه اینا ضد خودشونم دارن که جمعا میشن 12 تا.کوارکها دارای بار الکتریکی(+ و -) و بار رنگی ( سبز.ابی.قرمز) هستند.(بار رنگی کوارکها سبب بوجود امدن نیروی قوی هسته ای نیز میشود) کوارکها دارای جرم نیز هستند.بیشترین جرم مال کوارک نوک هست که 170GeV هست و کمترین مال کوارک بالا هست که 0.0005GeV هست.در جهان ما بیشتر شاهد کوارکهای بالا و پائین هستیم زیرا بقه کوارکها بدلیل جرم زیادشون تحت تاثیر تابش های شدید کیهانی در کسری از ثانیه بوجود می ایند و از بین می روند.کوارکها در تعداد سه تایی با هم اگه ترکیب شن توسط گلئون ها (چسب کوارک) باریون ها رو یوجود میارن (مانند پروتون هاو نوترونهاو سیگماها) پروتون از دو کوارک بالا و یک کوارک پائین تشکیل شده UUD و توترون دو کوارک پائین و یک کوارک بالا DDU . کوارک ها در دسته های دوتایی مزون ها را تشکیل میدهند (یک کوارک + انتی کوارک) کوارکها در سال 1968 کشف شدند و در طبیعت هیچ گاه بصورت تک مشاهده نمیشوند.

sh.f

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۴/۳۰ - ۱۳:۳۱


پست: 23



Re: لطفا توضیح درباره کورکها و گلئون ها

پست توسط sh.f »

هادرون ها
ذرات زیراتمی ای هستند كه از فرمیون هایی چون كوارك و آنتی كوارك و بوزون هایی چون گلوئن تشكیل شده اند. این ذرات نیروی قوی هسته ای اعمال می كنندهادرون ها مانند دیگر ذرات دارای عدد كوانتومی هستندین ذرات ممكن است در دما یا فشار بسیار پایین خودبه خود از بین بروند

باریون (Baryon):
ذراتی هستند كه از كوارك تشكیل شده اند. برای مثال پروتون از دو كوارك بالا (u) و یك كوارك پایین (d) تشكیل شده و یا نوترون از دو كوارك پایین و یك كوارك بالا تشكیل شده.انواع باریون طبق مدل استاندارد (SM) به صورت زیر است
بوزون (Boson):
ذراتی هستند كه داری اسپین صحیح هستند. اكثر بوزون ها می توانند تركیبی باشند اما گروه بوزون های شاخص(Gauge Bosons) از نوع تركیبی نیستند در مدل استاندارد بوزون ها ذراتی برای انتقال نیرو هستند كه شامل فوتون ها (انتقال دهنده ی الكترومغناطیس) و گراویتون (انتقال دهنده ی گرانش نیز می شونداتم ها نیز می توانند بوزون باشند. برای مثال هلیم – 4 یك بوزون با اسپین گویا استدر كل تفاوت زیادی بین استاتیك فرمیونی (اسپین نیمه صحیح) و بوزونی وجود ندارد مگر در مورد اجرام با چگالی بالا كه این مورد نیز پیرو استاتیك ماكسول – بولتزمن می باشد. بر همین مبنا هم بوزون ها و هم فرمیون ها ذراتی كلاسیك شناخته می شوند
بوزون های شاخص (Gauge Bosons):
ذرات بوزونی می باشند كه حامل نیروهای بنیادین طبیعت می باشند. بوزون های شاخص خود 3 دسته اند: فوتون ها – بوزون W&Z (بوزون هایی كه بدون بار الكتریكی هستند را با Z نشان می دهیم و آن دسته ای را نیروهای ضعیف هسته ای دارند با W نشان می دهیم) و گلوئن ها.
گلوئن (Gluon):
ذراتی بدون جرم و خنثی از خانواده ی بوزون های شاخص هستند و دارای اسپین 1 هستنداین ذرات زیراتمی باعث پایدار بودن كوارك ها در هسته ی اتم (پروتون ها و نوترون ها) در كنار همدیگر می شوند. البته جرم این ذرات از آنجاییكه بسیار كم است (MeV) از آن صرف نظر می شود.
بوزون های W&Z:
جرم بوزون های Z در حدود 91.1876 (GeV/C2) و نوع W آن 80.403 (GeV/C2) می باشد. هردوی آنها دارای اسپین 1هستند و واكنش آنها از نوع ضعیف می باشد. این بوزون ها از خانواده ی بوزون های شاخص هستند.
نوترینو (Neutrino):
این ذرات از خانواده ی فرمیون ها و گروه لپتون ها هستند و اسپین 0.5 دارند. نوترینوها اغلب تنها توسط نیروهای ضعیف و گرانش واكنش انجام می دهندمدل استاندارد پیش بینی كرده كه نوترینوها بدون جرم باشند اما در آزمایشات جرم نوترینو را گرچه بسیار كوچك اما اندازه گیری كرده اندنوترینوها اغلب به صورت ذرات منفرد دیده نمی شوند و در قالب الكترون نوترینو (2.2 eV) یا موئون نوترینو (170 KeV) و تاو نوترینو (15.5 MeV) دیده می شوند.
هرچند دانشمندان هنوز یكی بودن پاد نوترینو و نوترینو را تایید نكرده اند اما آزمایشات به روشنی این مطلب را اثبات می كنند. به همین دلیل در مدل استاندارد پاد این ذرات نیز تعریف شده است. برای مثال الكترون آنتی نوترینو
موئون (Muon):
این ذرات نیز از خانواده ی فرمیون ها و گروه لپتون ها هستند و دارای اسپین 0.5 می باشندبار این ذرات همانند الكترون است و جرمشان 105.6583 (MeV/C2) می باشد.اعمال واكنش در این ذرات به صورت نیروهای گرانشی و الكترومغناطیسی و همچنین نیروهیا ضعیف هسته ای است. این ذرات دارای پاد نیز می باشند.
عمر این ذرات اغلب بیش از 2.2 میكروثانیه نیست كه همین گونه نیز از دیگر لپتون ها و مزون ها عمر بیشتری دارند.
موئون با جذب الكترون می تواند اتم موئونیم (Muonium) را بسازد كه شعاع آن تقریبا برابر با هیدروژن است. به همین دلیل تا به حال این ذرات در اتم دیده نشده اند.
مزون (Meson):
مزون نوعی هادرون با اسپین صحیح می باشد. مزون ها اصولا تركیبی هستند به صورتیكه در آنها كوارك و آنتی كوارك هم دیده می شود! مزون ها شامل 3 دسته ی اصلی منفی – مثبت و صفر می باشند:
مزون صفر سنگین (B0) – مزون مثبت یا پیون (Π+) - مزون منفی یا كائون (K-) – مزون صفر سبك یا اتا (Cη) و مزون های مثبت سنگین یا رو (+ρ).
پیون (Pion):
نوعی از مزون ها هستند كه دارای بار واحد (هم مثبت و هم منفی) می باشند. پیون ها زا آن جهت مهم هستند كه دارای اسپین صفر می باشند و سبك ترین مزون ها هستند. جرم آنها Π0 = 134.976 (MeV/C2) و Π± = 139.570 (MeV/C2) می باشد.
دایون (Dyon):
ذراتی فرضی كه هم بار الكتریكی دارند و هم بار مغناطیسی و اگر در شرایطی بار الكتریكی انها سفر باشد تك قطبی خواهند بود. به این شرایط خاص شرایط كوانتیده شدن دیراك – اشوانزیگر – اشوینگر می گویندتوجه كنید كه این شرایط به تك قطبی هوفت – پولیاكوف بر نمی گردد بلكه مخصوص تك قطبی دیراك است و لازمه ی آن تعریف هوموتوپی برای توپولوژی فضا و زمان ناپیوسته استاكثر تئوری های وحدت (GUT) وجود چنین ذره ای را پیش بینی كرده اند.
گراویتون (Graviton):
ذراتی فرضی هستند كه دارای جرم و بار صفر و اسپین 2 می باشند. این ذرات بیشتر در تئوری های كوانتومی به عنوان نتیجه ای از نسبیت مطرح می شود. به طوریكه QCD نیز از آنها نام می برد. چنین ذراتی (بدون جرم) تا به حالا دیده نشده اند. بنابراین حرف زدن در مورد ویژگی های آنها بسیار سخت است

smile072 smile072 smile072

ارسال پست