مایکروویو


مایکروویو

نوشتهاز سوی mohsen_physic در دوشنبه 7 فروردين 1391 - 19:33

من برای گرم کردن انواع خوراکی ها از مایکروویو استفاده میکنم ولی یه بار یک تکه گوشت رو لای ورق الومنیوم گذاشتم تا گرم بشه. به محض اینکه دکمه اجاق مایکروویو رو زدم صدای جرقه از داخل اجاق شنیدم و بعد از چند لحظه مایکروویو خود به خود خاموش شد!
علت این امر چه میتونه باشه؟؟؟ یعنی به خاطر ورق الومنیوم بوده؟؟؟
 
سپـاس : 0

ارسـال : 12


نام: محسن
نام نویسی: 90/12/3

ذکر نشده

Re: مایکروویو

نوشتهاز سوی uta در دوشنبه 7 فروردين 1391 - 19:39

mohsen_physic نوشته است:یعنی به خاطر ورق الومنیوم بوده؟؟؟

تو دستور العمل مایکروویو نوشته نباید آلومینیوم یا هر نوع فلزی بزارین توش smile072
راستی چرا؟ smile042
جانی که اطاعت میکند، پیش از آن که دلیلی در میان باشد قضاوت میکند، در ادراک ثمر بخش و آموختن به رویش بسته است.

***

چه خودخواهی غم انگیزی است اینکه باور کنیم باورهای ما باورهای پاینده اند که بر واقعیت محیط اند. دست از این باور که برداریم مقام امن را یافته ایم.
نماد کاربر
 
سپـاس : 652

ارسـال : 1384


نام: مهسا
سن: 22 سال
نام نویسی: 90/9/27

زن

Re: مایکروویو

نوشتهاز سوی mohsen_physic در دوشنبه 7 فروردين 1391 - 19:45

uta نوشته است:
mohsen_physic نوشته است:یعنی به خاطر ورق الومنیوم بوده؟؟؟

تو دستور العمل مایکروویو نوشته نباید آلومینیوم یا هر نوع فلزی بزارین توش smile072
راستی چرا؟ smile042

منم همینو میخوام بدونم دیگه!
یعنی میشه گفت که اجسام رسانارو نباید توش گذاشت، درسته؟؟
 
سپـاس : 0

ارسـال : 12


نام: محسن
نام نویسی: 90/12/3

ذکر نشده

Re: مایکروویو

نوشتهاز سوی uta در دوشنبه 7 فروردين 1391 - 19:54

mohsen_physic نوشته است:یعنی میشه گفت که اجسام رسانارو نباید توش گذاشت، درسته؟؟

تو گوگل سرچ کردم اینو پیدا کردم

چرا ظروف فلزی در مایکروفر جرقه می زنند ؟

هر جسم فلزی برای امواج الکترو مغناطیسی از جمله امواج مایکروویو ، مثل آنتن عمل می کند . بنا براین ، وقتی ظرف فلزی در مایکرو فر قرار می گیرد ، امواج مایکروویو تولید شده به وسیله دستگاه با وارد کردن نیرو بر بارهای الکتریکی ازاد موجود در فلز باعث القا جریان الکتریکی در آن می شود و به این ترتیب بین نقاط مختلف آن اختلاف پتانسیل به وجود می آورند . در یک جسم فلزی این بارهای متحرک با تجمع در نقاط نوک تیز می توانند پتانسیل الکتریکی لازم برای شکست الکتریکی هوا را فراهم کنند و باعث ایجاد جرقه بشوند

و یه چیز عجیب اختراع مایکروویو جنبه سیاسی هم داشته!!! smile024

اجاق هاي مايکروويو به جزئي از زندگي مدرن تبديل شده اند اما آيا وقت آن نرسيده که در مورد خطرات احتمالي اين وسايل آشپزي تحقيقات بيشتري صورت گيرد و آگاهي هاي بيشتري به مصرف کنندگان داده شود؟
سياست سود جويانه دولت ها به ويژه امريکا و طبيعت ساده انديش بشر که همواره به دولت هاي خود اعتماد مي کند مانع آشکار شده حقايق مي شوند به همين دليل مردم نا اگاهانه و شادمان همچنان وهنوز از اجاق هاي مايکروويو استفاده مي کنند , بدون آنکه از تاثيرات سو» و خطرات آن اطلاعي داشته باشند. اشعه هاي مايکروويو مولکول هاي غذاي در حال پخت را بمباران و آنها را به مولکول هاي قطبي اي تبديل ميکنند که در هر ثانيه با همان فرکانس ميليون ها بار تغيير قطب مي هند. از انجايي که مردم غذاهاي طبخ شده به وسيله مايکروويو را به مصرف مي رسانند , آيا نبايد در باره تاثير اشعه مايکروويو بر غذا نيز تحقيقاتي صورت گيرد؟
بيش از 90 در صد از مردم امريکا و کانادا در منازل خود براي تهيه غذا از مايکروويو استفاده مي کنند . در حقيقت کمترخانه يا رستوراني است که ماکروويو نداشته باشد زيرا در مقايسه با ساير وسايل کنوني براي طبخ غذا اجاق هاي مايکروويو انرژي کمتري مصرف مي کنندو رفاه بيشتري فراهم مي اورند . عموم مردم بر اين باورند که صرف نظر از آن که مايکروويو غذا را چگونه گرم مي کند يا مي پزد هيچ گونه تاثير منفي بر خود غذا يا سلامت مصرف کننده آن ندارد . آيا ممکن است که ميليون ها نفر از مردم از روي نا آگاهي سلامتشان را فداي راحتي استفاده از مايکروويو کنند؟ چرا اتحاد جماهير شوروي در سال 1976 استفاده از اين وسيله را ممنوع کرد؟ چه کسي مايکروويو را اختراع کردو چرا ؟ پاسخ اين سوالات ممکن است باعث شوکي شود که مايکروويوي راکه مدت ها است از وسائل ضروري آشپزخانه شماست به زباله دان بسپاريد . اما از سوي ديگر اگر اين وسيله هر گونه ضروري به همراه داشت, دولت کانادا يا آمريکا هرکز به توليد کنندگان آن اجاره ورود به بازار نمي دادند, مي دادند؟
بدون توجه به آنچه که رسما از جانب مقامات و مسئولان درباره مايکروويوها اعلام شده است , تعدادي از محققان براساس نتايج مطالعات صورت گرفته و روشن شدن حقيقت , خود استفاده از اين وسيله را متوقف کرده اند . هدف از جمع آوري اين اطلاعات اين است که شواهد و دلايل به دست آمده را در اختيار شما قرار دهيم , شواهدي که نشان مي دهند نحوه پخت غذا در مايکروويو نه تنها طبيعي نيست که بهداشتي نيز نبوده و براي سلامت بدن انسان به مراتب خطرناک تر از آن است که بتوان تصور کرد.
چه کسي اجاق مايکروويو را اختراع کرد؟
مايکروويو را ابتدا نازي ها در ايام جنگ جهاني براي داشتن اجاقي قابل حمل و نقل با نام rbiomissor اختراع کردند و در زمان حمله به شوروي سابق براي پختن غذا مورد استفاده قرار دادند. بعد از جنگ قواي متفقين مدارکي از تحقيقات پزشکي انجام شده در مورد مايکروويو توسط الماني ها را کشف کردند. اين مدارک به همراه چند دستگاه ماکروويو به منظور تحقيقات بيشتر به ساختمان وزارت جنگ امريکا منتقل شد. روس ها نيز تعدادي از اين مايکروويو ها را به دست آوردند و در مورد تاثيرات بيولوژيکي آنها تحقيقات کاملي انجام دادند . پس از اشکار شدن نتايج اين مطالعات استفاده از مايکروويو در کشور شوروي غير قانوني اعلام شد. در ضمن روس ها در باره خطرات آن براي سلامت موجودات زنده و محيط زيست به جهان هشدار دادند. دانشمندان ساير کشورهاي اروپاي شرقي نيز گزارش هايي مشابه را درباره زيان هاي ناشي از پرتو هاي تابشي مايکروويو ارائه دادند و استفاده از اين وسيله را در کشورهاي خود بسيار محدود کردند,اما امريکا گزارش هاي انها را نپذيرفت , گرچه سازمان حفاظت از محيط زيست تخمين زد که فرکانس پرتوهاي مايکروويو در امريکا سالانه 15 در صد افزايش مي يابد .
اجاق هاي مايکروويو چگونه کار مي کنند؟
مايکروويو درست مانند امواج نور و امواج راديويي نوعي انرژي الکترومغناطيسي است . اين امواج درواقع امواجي با طول موج بسيار کوتاه از انرژي الکترومغناطيسي هستند که با سرعت و نور حرکت مي کنند . از اين امواج براي ارسال برنامه هاي راديو , تلويزيون , اطلاعات رايانه اي و سيگنال هاي تلفن استفاده مي شود . اما اين کلمه در ذهن ما به مفهوم دستگاه طبخ غذا جا افتاده است. پرتو هاي مايکروويو فعل و انفعالاتي روي مولکول هاي غذا انجام مي دهند و با هر سيکل گردشي , موج پولاريته بار مولکول ها را از مثبت به منفي تغيير مي دهند . در اجاق مايکروويو اين تغييرات پولاريته در هر ثانيه ميليون ها بار رخ مي دهند. برخي از مولکول هاي غذا به ويژه مولکول هاي آب , داراي دو انتهاي مثبت و منفي هستند , درست به همان صورتي که يک قطعه آهن ربا داراي دو قطب شمال و جنوب است . پرتو هاي مايکروويو مولکول هاي غذاي در حال پخت را بمباران و آنها را به مولکول هاي قطبي اي تبديل مي کنند که در هر ثانيه با همان فرکانس , ميليون ها بار تغيير قطب مي دهند . همه اين تحريکات , باعث ايجاد اصطحکاک و در نتيجه گرما شده و غذا را گرم مي کند, اين اصطحکاک همچنين موجب آسيب جدي همچون متلاشي کردن يا از شکل انداختن سلولهاي اطراف مي شود که با نام علمي ايزومريسم ساختاري معروف است.
اسامي متعددي در وصف امواج الکترومغناطيسي آمده است , که يکي از اين نامها پرتوزايي راديواکتيو يا توزيع انرژي با امواج الکترومغناطيسي است, پرتوزائي راديواکتيو بر اساس تعريف فيزيکي ان عبارت است از : انتشار امواج الکترومغناطيسي از اتم ها يا مولکول هاي مواد راديو اکتيو به دنبال تخريب هسته آنها . اين پرتوزايي , باعث يونيزاسيون مي شود و يونيزاسيون زماني رخ مي دهد که يک اتم حتي الکترون هايي دريافت مي کند يا از دست مي دهد به زبان ساده تر , يک دستگاه مايکروويو از طريق فرايند پرتوزايي , با تابش پرتوهاي الکترومغناطيسي ساختمان مولکول هاي غذا را تخريب کرده يا تغيير مي دهد. اگر توليد کنندگان اين وسيله از نام دقيق آن يعني اجاق پرتوزا استفاده مي کردند , به يقين قادر نبودند حتي يک عدد از آنها را به فروش برسانند . اما اين دقيقا همان چيزي است که مايکروويو ناميده مي شود . به ما گفته مي شود که پخت غذا از طريق مايکروويو با راديوتراپي يا درمان از طريق اشعه متفاوت است. هيچ مطالعه اي که دولت آمريکا تائيد کرده باشد و نشانگر مضر بودن اين وسيله باشد، تاکنون انجام نشده است، اما اين را نيز خوب مي دانيم که اعتبار مطالعات و تحقيقات مي تواند محدود باشدو گاهي اين مطالعات به طور عمد با دقت انجام نمي شود ! بي اعتباري بسياري از اين مطالعات تحقيقاتي بعدها ثابت مي شود و ما به عنوان مصرف کننده بايد براي قضاوت تا در جاتي از عقل سليم خود استفاده کنيم.
جانی که اطاعت میکند، پیش از آن که دلیلی در میان باشد قضاوت میکند، در ادراک ثمر بخش و آموختن به رویش بسته است.

***

چه خودخواهی غم انگیزی است اینکه باور کنیم باورهای ما باورهای پاینده اند که بر واقعیت محیط اند. دست از این باور که برداریم مقام امن را یافته ایم.
نماد کاربر
 
سپـاس : 652

ارسـال : 1384


نام: مهسا
سن: 22 سال
نام نویسی: 90/9/27

زن

Re: مایکروویو

نوشتهاز سوی mohsen_physic در دوشنبه 7 فروردين 1391 - 23:54

عالی بود
 
سپـاس : 0

ارسـال : 12


نام: محسن
نام نویسی: 90/12/3

ذکر نشده

Re: مایکروویو

نوشتهاز سوی اماتور در سه شنبه 13 تير 1391 - 16:41

mohsen_physic نوشته است:من برای گرم کردن انواع خوراکی ها از مایکروویو استفاده میکنم ولی یه بار یک تکه گوشت رو لای ورق الومنیوم گذاشتم تا گرم بشه. به محض اینکه دکمه اجاق مایکروویو رو زدم صدای جرقه از داخل اجاق شنیدم و بعد از چند لحظه مایکروویو خود به خود خاموش شد!
علت این امر چه میتونه باشه؟؟؟ یعنی به خاطر ورق الومنیوم بوده؟؟؟

خب میتونه چون ماکروویو امواجی بین 300 مگاهرتز تا چند گیگا هرتز در ثانیه تولید می‌کنه و چون الومنیوم در هنگام قرار گیری روی غذا

{ موقع روشن بودن } میتونه این امواج رو به دیواره ها و خود سیستم دستگاه بازتاب کنه و چون این امواج قوی هستن باعث اختلال

و خرابی دستگاه میشه یا جرقه هایی که دیدین باشه

البته این فقط نظر منه

smile072
نماد کاربر
 
سپـاس : 2402

ارسـال : 2910


نام نویسی: 90/12/25

مرد


بازگشت به فیزیک اتمی و مولکولی

چه کسی هم اکنون اینجاست ؟

کاربرانی که در این تالار هستند: بدون کاربران عضو شده و 2 مهمان