ماده تاریک؛Dark Matter

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
sahehco

محل اقامت: شیراز

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۱/۱۶ - ۲۳:۴۶


پست: 123

سپاس: 1


تماس:

ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط sahehco »

با سلام؛
اگر علاقه مند باشید در این تاپیک در مورد ماده تاریک به عنوان یک پدیده فیزیکی و نه صرفا اختر شناختی بحث کنیم...

از ارسال های شما متشکرم.
پیروزی همراه با صبر است....

نمایه کاربر
sahehco

محل اقامت: شیراز

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۱/۱۶ - ۲۳:۴۶


پست: 123

سپاس: 1


تماس:

Re: ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط sahehco »

ماده تاریک معمای کیهان



کیهان شناسی که علم مطالعه آغاز، شکل گیری و تکامل عالم است هنوز نمی داند ۹۹% عالم را چه چیز تشکیل داده است. به نظر می رسد جز غیر قابل مشاهده ای قسمت اعظم عالم را تشکیل داده است که قابل شناسایی نیست.
این ماده واقعا چیست؟ چگونه آن را بشناسیم؟

اثبات وجود ماده تاریک:

ماده تاریک معمای کیهانجاذبه دلیل وجود ماده تاریک.
وجود یک پدیده را از دو روش می توان اثبات کرد: مشاهده مستقیم پدیده یا مشاهده تاثیر آن بر پدیده هایی که راحت تر مشاهده می شوند.
این مطلب که در آسمان شب چیزهایی هست که به راحتی دیده نمی شود و همیشه مورد توجه بوده است. هنگام استفاده از تلسکوپ یا رادیو تلسکوپ فقط اشیایی رصد می شوند که از خود نور یا امواج رادیویی ساتع می کنند. اما هر پدیده ای این خصوصیات را ندارد حتی سیاره خودمان زمین نیز به علت تاریکی بیش از حد قابل مشاهده نیست.

اولین مدرک. خوشه های کهکشانی.
مقدار قابل توجهی ماده در بررسی خوشه های کهکشانی وجود دارد که ما نمی توانیم به آسانی آنها را ببینیم. خوشه های که از تجمع چند صد تا چند هزار کهکشان یا کهکشان های تک در فضا بوجود آمده اند. در دهه ۱۹۳۰، zwicky، Smith، دو خوشه تقریبا نزدیک به هم Coma و Virgo را از لحاط کهکشان های تشکیل دهنده و سرعت خوشه ها مورد بررسی قرار دادند، و سرعتی که بدست آوردند چیزی بین ۱۰ تا ۱۰۰ برابر مقداری بود که انتظار داشتند.

معنی این چیست؟ در یک گروه از کهکشان ها مثل خوشه تنها نیروی موثر بر کهکشان ها گرانش است و این گرانش اثر کششی کهکشان ها بر یکدیگر است که باعث بالا رفتن سرعت آنها می شود.
سرعت می تواند مقدار ماده موجود در کهکشان را به دو طریق مشخص کند:
۱) جرم بیشتر کهکشان باعث می شود نیروی شتاب دهنده به کهکشان نیز بیشتر شود.
۲) اگر شتاب یک کهکشان خیلی زیاد باشد می تواند از میدان جاذبه خوشه خارج شود. اگر شتاب کهکشان بیش از سرعت فرار باشد، خوشه را ترک خواهد کرد.
به این ترتیب همه کهکشان ها سرعتی پایین تر از سرعت فرار (گریز) خواهند داشت. و با این نگرش می توان جرم کل خوشه را حدس زد که مقدار قابل توجهی از میزان مشاهده شده است. با این حال این نظریه به علت اینکه مبنی بر مشاهده بود و مشاهدات غالبا با اشتباه همراهند مدت طولانی مورد توجه قرار نگرفت.
هنگامی که چیزی به وسعت یک خوشه کهکشانی نگاه می کنید با اینکه ممکن است سرعت ها زیاد باشند در مقابل وسعت خوشه ها چیزی به حساب نمی آیند پس مشاهده مداوم یک خوشه در طی چندین سال تصویر یکسانی از آن بدست می دهد. ما نمی توانیم کهکشان هایی را که بدون الگو حرکت می کنند با دقت ببینیم. پس یک کهکشان با سرعت زیاد ممکن است از خوشه جدا شده باشد یا اصلا متعلق به خوشه نباشد. حتی ممکن است بعضی از کهکشان ها فقط مقابل کهکشان های دیگر در راستای خط دید آنها باشند. با این حساب این کهکشان گمراه کننده خواهد بود.

دلیل محکمتر: منحنی حرکت انتقالی کهکشان ها.
دلایل قابل اعتماد تری در دهه ۱۹۷۰ در پی اندازه گیری منحنی های دوران کهکشان ها ارایه شد. علت قابل اعتماد تر بودن آنها این است که اطلاعات موثق تری در مورد تعداد یشتری کهکشان دست می دهند.
از گذشته می دانستیم که کهکشان ها حول مرکز شان دوران دارند درست شبیه به چرخش سیارات به دور خورشید و مانند سیارات از قوانین کپلر پیروی می کنند. این قوانین می گویند سرعت چرخشی حول یک مرکز فقط به فاصله از مرکز و جرم موجود در مدار بستگی دارد.
پس با پیدا کردن سرعت چرخش یک کهکشان می توانیم جرم موجود در کهکشان را محاسبه کنیم. همان طور که در کناره های کهکشان میزان نور به سرعت کم می شود انتظار می رود سرعت چرخش نیز پایین بیاید ولی این اتفاق نمی افتد و سرعت در همان میزانی که محاسبه شده بود ثابت می ماند و این مطلب آشکارا نشان می دهد در کناره های کهکشان جرمی وجود دارد که ما نمی بینیم. این آزمایش در مورد چندین کهکشان حلزونی - از جمله کهکشان راه شیری خودمان - انجام شده و هر بار به همین نتیجه رسیده است. و این محکمترین و بهترین اثبات برای وجود ماده تاریک است.

چه میزان ماده تاریک وجود دارد؟
کیهان شناسان میزان موجود در عالم را با پارامتری به نام امگا مورد بحث قرار می دهند. در یک عالم بسته یعنی عالمی که جرم آن در حدی است که عاقبت در خود فرو می ریزد امگا بیش از ۱ تعریف می شود. در یک عالم باز یعنی عالمی که تا ابد اجزای آن در حال دور شدن از یکدیگر هستند امگا کمتر از ۱ است و یک عالم مسطح به طور ایده آل امگایی برابر ۱ خواهد داشت.
میزان ماده قابل مشاهده موجود در عالم در حدود ۰.۰۵ = امگا است و به هیچ وجه بیش از آن نمی باشند. نظریه پردازان مایلند امگای عالم را چیزی ۱ در حدود در نظر بگیرند به آن معنی که ماده تاریک ۰.۹۵ = امگا یا ۹۵% عالم را تشکیل داده است.
اما در صورتی که واقع بینانه تر نگاه کنیم می بینیم که دانشمندان دلیلی برای بیشتر بودن اندازه امگا از ۰.۴ ندارند با این حساب میزان ماده تاریک ۰.۳۵ امگا خواهد بود که ۸۸% جرم عالم است.
می بینیم که ۸۸% عالممان کاملا ناشناخته است!
چه چیز ماده تاریک را تشکیل داده است؟
حدس و گمان های زیادی در باره جنس ماده تاریک وجود دارد.

▪ ماده معمول

ماده تاریک ممکن است از چیزهای معمولی مثل جنس سیارات تشکیل شده باشد، ۱) سیارات.
ماده تاریک ممکن است از چیزهای معمولی مثل جنس سیارات تشکیل شده باشد، ولی سیاراتی مثل زمین به اندازه کافی جرم ندارند، پس ممکن است ژوپیترها تشکیل دهنده ماده تاریک باشند.
اما این نظریه چندین مشکل دارد، اول اینکه ما فرض کرده ایم سیارات فقط در اطراف ستارگان شکل گرفته اند، بنا بر این ستارگان به میزان بسیار کمی جرم آن ها را بالا می برند. با این حساب امگا = ۰.۰۰۵ خواهد بود که برای تشکیل دادن ۸۸% جرم عالم کافی نیست.
دومین و مهمترین مشکل از ترکیب هسته ای مهبانگ (big bang nacleosynthesis) ناشی می شود. در لحظه تولد عالم وقتی مهبانگ رخ داد عالم ماده ای بسیار گرم تشکیل شده از انواع ذرات بود، در حالی که عالم بزرک و بزرگتر و به سردی می گرایید ذرات ماده معمول مثل الکترون، نوترون و پروتون ها نیز سرد می شدند و اتمهای مواد موجود در عالم را تشکیل می دادند. غالب این اتمها مربوط به هلیوم و هیدروژن هستند.
BBN یک تئوری موفق است که نه تنها هیدروژن و هلیوم را به عنوان بیشترین عناصر جهان معرفی می کند بلکه نسبت آنها را نیز به درستی بیان می کند.
اما مسئله ای وجود دارد. مقدار هر ماده ای که تشکیل می شود به میزان ماده معمول تشکیل دهنده اتم (ماده بارنوییک) بستگی دارد و BBNمقدار این ماده را برای عالم کنونی چیزی در حدود امگا = ۰.۱ پیش بینی می کند.
باید توجه کرد که این میزان ماده بارنوییک برای مواد قابل مشاهده در عالم ما زیاد است در نتیجه مقداری ماده معمول تاریک (از جمله سیارات و ستارگان سوخته) وجود دارد اما این مواد نمی توانند توجیه کننده سرعت خوشه و منحنی دوران آنها باشند.

۲) ستارگان تاریک - ژوپیترها، کوتوبه های قهوه ای، کوتوله های سفید
ماده معمول دیگری که می تواند تشکیل دهنده ماده تاریک باشد ستارگانی هستند که جرم کافی برای سوختن و درخشان شدن ندارند- کوتوله های قهوه ای - یا ژوپیترها - ژوپیترها کوتوله هایی به مراتب (حدود ۱۰ برابر) سنگین تر هستند و به صورت ستارگان بسیار کوچک و کم نور فعالیت دارند. اما این احتمالات مثل سیارات در مقابل BBN با مشکل مواجه می شوند و باز باریون کافی وجود ندارد. احتمال این نیز می رود که نظریه BBNاشتباه باشد ولی چون این نظریه تا کنون بسیار موفق بوده است به دنبال انتخاب های دیگری برای ماده تاریک هستیم.

▪ ماده عجیب.

ماده تاریک هرچه که هست، مهمترین علت نیروهای گرانشی در این عالم است و حداقل باید سهم کوچکی در ساختار کنونی عالم داشته باشداین ماده آنقدر ها هم عجیب نیست فقط ماده ای است که الکترون، نوترون و پروتون ندارد. بسیاری از چنین ذرات شناخته شده اند و چند مورد از آن ها در حد تئوری هستند تا بتوان مشکل ماده تاریک را حل کرد.

۱) نوترینوها:
نوترینوها ذرات بدون جرمی هستند که وجودشان ثابت شده و لی دلایلی وجود دارد که نشان داده گاهی اوقات جرم بسیار کوچکی دارند. در عالم مقدار بسیار زیادی از این ذرات وجود دارد، با این حال حتی یک جرم بسیار کوچک تر برای ماده تاریک پر اهمیت است. جرمی به اندازه ۵۰۰۰/۱ جرم الکترون، امگایی به اندازه ۱ بدست می دهد.

۲) ویمپ ها (WIMPs)
بیشتر انتخاب های ماده عجیت در دسته ویمپ ها - Weakly Interaching massive particles - قرار می گیرند. ویمپ ها دسته ای از ذرات سنگین هستند که به سختی با ذرات دیگر واکنش می دهند از این ذرات می توان در تراسنیو ها و آکسیون ها را نام برد.
تغییرات جاذبه
آخرین احتمال این است که ما هنوز جاذبه و گرانش را به درستی نشناخته باشیم. ممکن است جاذبه در مقیاس های بزرگ مثل کهکشان ها نسبت به مقیاس های کوچک که می شناسیم متفاوت باشد. با اینکه چنین احتمالی بعید به نظر می رسد ولی نباید حتی به عنوان یک احتمال کنار گذاشته شود.

نتیجه گیری:
ستاره شناسان هنگام رصد کهکشان ها دریافتند که مقدار بسیار زیادی ماده در عالم وجود دارد و کهکشان ها اتفاقی و نا مرتب در عالم جا نگرفته اند بلکه به صورت خوشه ها و ابر خوشه درمیان رشته ها و دیواره هایی جا گرفته اند که در بین شان تهی گاهها وجود دارند.
ماده تاریک هرچه که هست، مهمترین علت نیروهای گرانشی در این عالم است و حداقل باید سهم کوچکی در ساختار کنونی عالم داشته باشد.
در صورتی که ماده تاریک از ذرات سبک نوترینو تشکیل شده باشد می تواند فواصل بسیار بزرگ را پوشش دهد یعنی در فواصل بین رشته ها و دیواره ها قرار می گیرد این نوع ماده HDM یا ماده تاریک داغ نام دارد.
اما در صورتی که ماده تاریک از ذرات سنگین مثل WIMPs تشکیل شده باشد، ذراتش نسبتا به آرامی حرکت می کنند و می توانند مقیاس های کوچکتری مثل فواصل کهکشانی را پوشش دهند این نوع ماده CDM یا ماده تاریک سرد نام دارد. هر دو نوع ماده یعنی HDM و CDM مشکلاتی دارند از جمله اینکه CDM نی تواند ساختارهایی با مقیاس های بزرگ و HDM نمی تواند مقیاس های کوچک را تحت پوشش قرار دهد. با این حساب فرض می کنیم کهکشان ها در میان ماده مخلوط یاMDM شکل گرفته اند.

منبع:

پایگاه اینترنتی ستاره پارسی
http://www.persianstar.com
پیروزی همراه با صبر است....

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2416

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط MRT »

همانطور كه قبلا گفتم علم فيزيك ما در مورد پديده گرانش محدود ميشود به مكانيك كلاسيك و قوانين نسبيت . نظريات مكانيك كوانتومي نيز در مورد گرانش صرفا فرضيه است .


اينك اگر ما دو مقوله :

1- دوران ميادين گرانشي
http://www.hupaa.com/forum/viewtopic.php?f=23&t=14666


2- ميدان گرانش منفي ( نيروي ضد جاذبه )
http://www.hupaa.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=14962


را وارد مبحث گرانش كنيم ميتوانيم اين گرانش مازاد بر جرم رويت شده را توجيه كنيم و ديگر نيازي به لحاظ كردن ماده تاريك آنهم از نوع مجهول نخواهيم داشت . در واقع ظهور نظريه ماده تاريك مربوط ميشود به نقص قوانين فيزيكي ما از پديده گرانش و اين ماده تاريك با اين تواصيف وجود خارجي ندارد .
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

persiaman

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۵/۱۲/۲۴ - ۱۵:۰۷


پست: 2




تماس:

Re: ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط persiaman »

برای آنکه در مورد ماده ی تاریک بدانیم بهتر است اول اطلاعات كافي در رابطه با big bang داشته باشیم ، دانشمندانی که به big bang اعتقاد دارند برای بیان بعضی نارسایی های این نظریه به ماده ی تاریک روی آورده اند . آنها می گویند طبق نظریه ی انفجار بزرگ (big bang) مواد اوليه طي يك انفجار مهيب به طور یکنواخت به اطراف پرتاب شدند ( منظور از یکنواخت این است که در همه طرف به یک اندازه ماده پرتاب شد ) با کمی فکر شاید این سوال برای ما پیش بیاید که پس چرا با نگاه به اطرافمان میبینیم که همه ی کهکشان ها و ... در حال دور شدن از ما هستند؟ برای جواب دادن به این سوال کافیه که یک آزمایش ساده و خیلی راحت انجام بدهیم ، وقتی میخواهیم یک کیک کشمشی درست کنیم کشمش ها رو درون خمیر میریزیم ، بهد از پختن اگه یک کشمش رو ساکن فرض کنیم میبینیم که بقیه ی کشمش ها از اون دور شدن در مهبانک هم چنین چیزی اتفاق افتاده است . خوب حالا از کجا میدونیم که همه چیز از ما دارن دور میشوند؟ الدوین هابل وقتی به بررسی کهکشانها ی دیگر پرداخت با توجه به پدیده ی دوپلر این نتیجه رو گرفت که همه ی کهکشان ها و ... که مشاهده کرده بود با سرعت زیادی از ما در حال دور شدن هستند !

اما هدف از گرفته نظریه مهبانگ این بود که وقتی دانشمندان و رصدگران کوه ها و سنگ ها کلوخه ای را در یک سو مشاهده کردند و در طرف دیگر عدم وجود این کلوخه ها را دیدند ، مهبانگ را نارسا در این مورد دانستند اما دانشمندان طرفدار مهبانگ ماده ی تاریک را بهانه قرار دادند و گفتند که به دلیل جاذبه ی فوق العاده ماده ی تاریک این کلوخه ها در این قسمت فضا تجمع دارند البته گفتنی است که نظرییه مهبانک عام ترین نظریه ای است که تقریبا امروزه بیشتر دانشمندان آن را پذیرفته اند . به طور کلی ماده ی تاریک تا به حال دیده نشده است یا بهتر یگویم کشف نشده است ماده تاریک ماده ای بنیادی سنگینی است که میلی به واکنش از خود نشان نمیدهد و به طور کلی نظر بر این است که قسمت عمده ی جهان را ماده تاریک تشکیل میدهد .

تا به امروز چهار ماده ی معمولی را به جای ماده ی تاریک اشتباه گرفته ایم و هفت دهه اختر شناسی به دنبال این ماده ی گم شده هستیم. برنارد سادولت یکی از دانشمندانی است که به دنبال ماده ی تاریک میگردد و میگوید : در ابتدا نشان دادن این که بیرون ( خارج از زمین ) چیزهایی هست ولی ما نمیبینیم سخت بود اما اندازه گیری ها و آزمایشات جدید صحت این موضوع را تایید میکند اما مشکل این است که چیزی که به دنبالش میگردیم چیست ؟!

به طور حتم میتوان گفت اگر کسی بتواند وجود ماده ی تاریک را به عینه ثابت کند برنده ی جایره ی نوبل خواهد بود واین نمایانگر میزان مهم بودن این مساله و کشف است . امروزه دانشمندانی در معدن سودن که یکی از بزرگترین معادن آهن جهان بود مشغول جستجو برای یافتن ماده ی تاریک هستند . گفتنی است این دانشمندان در عمق 100 متری درون زمین پیش رفته اند و به کمک ابزار پیشرفته ای که در دست دارند به دنبال این ماده ی اسرار آمیز میگردند.

ستاره شناسان آمریکایی به تازگی تئوری جدیدی را با عنوان تارها ی کیهانی مطرح کرده اند که بر اساس آن ماده تاریک در جهان مانند تارهای عنکبوت تقسیم میسود و شکل میگیرد. این دانشمندان اظهار داشتند که با روش شبیه سازی توانسته اند گستردگی ماده تاریک را در جهان نزدیک را مورد بررسی قرار دهند و مشاهده کنیم که ماده به طرف گرمایی جذب میشود که به سبب تاثیرات جاذبه ای ماده ی تاریک شکل گرفته اند .

با تفکر در این نظریه ها میتوان به این نتیجه رسید که تنها چیزی که ما از ماده ی تاریک توانسته ایم بهمن دست پیدا کنیم بر پاییه آن نظرات خود را پردازش و ارائه کنیم جاذبه ی ماده ی تاریک است .

ما امیدواریم که طی سال ها ی آتی بتونیم 6 تا 15 ذره تاریک را آشکار کنیم حتی ممکن است که چیزی پیدا نکنیم ; ذرات ماده ی تاریک هنوز ساختاری نظری دارند که در فیزیک حدس میزنند چسبی برای پیوند دادن جهان باشد.

نمایه کاربر
ویستا M

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۷/۴/۲۵ - ۱۴:۵۲


پست: 261

سپاس: 5

Re: ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط ویستا M »

سلام دوستان!من تمام نظریات شما را خواندم و به نظر من همگی از ابعاد خود قابل بررسی و حتی پذیرش هستند اما من میخواهم در این مورد نظر کاملا شخصی خود را که هنوز هم برای تائید آن هیچگونه محاسبه ای انجام نداده ام برایتان مینویسم:
اگر ما فرض کنیم 90درصد جهان ما را یک ماده ی مرموز پوشانده باید این را هم در نظر داشته باشیم که میتوان با استفاده از مادهی موجود ما بقی آن را شناسایی کرد به همین دلیل امروزه دانشمندان در عمق 100 متری زمین به دنبال همین ماهیت هستند.
بعد از آنکه فیزیک کلاسیک نتوانست با ابعاد خود به توصیف و توجیه جهان و بررسی پدیده ها بپردازد نظریه نسبیت جهان را متحول ساخت.پس از آن همین نظریه به بررسی تحول ماورایی رو کرد و باعث کشف میدان هایی جاذبه ای اسرار آمیز به نام سیاهچاله ها شد.
سیاهچاله ها در واقع باقی مانده ی ستارگان ابر غول و بزرگی هستند که براساس حد چاندرا شیکار می توان آنها را توصیف کرد.تا زمان حال این نظر به اثبات رسیده که تفاوت جاذبه در قسمت های مختلف سیاهچاله به حدی محسوس است که اگر بر فرض مثال کسی بتواند از افق رویداد سیاهچاله ها(افق رویداد یک حد یا یک جو است که اگر هر ماده ای از آن بگذرد به مرگ محکوم خواهد شد و باید سرعتی ما فوق نور داشت که بتوان از چنگ آن گریخت)بگذرد و بر سطح آن قدم گذارد بدنش بخاطر اختلاف گرانش به حدی کش می آید که تا چند ثانیه بعد از بین خواهد رفت!!البته این در صورتی است که بتواند سالم از افق رویداد عبور کند!!
به نظر من سیاهچاله ها با این قدرت کشندگی مرگبار به راحتی میتواند مواد را به درون خود بکشد.امروزه هیچ کش نمی داند که ممکن است ماده ی تاریکی که همواره به دنبال آن هسیتم همان موادی باشد که به دام سیاهچاله ها افتاده است...علت آنکه نمی توانیم آنها را تشخیص دهیم آن است که ما خود درک کاملی از ماهیت سیاهچاله ها نداریم نمی دانیم که افق رویداد دقیقا چه شکلی است.
به نظر من اگر بتوان ماده ی تاریک را جزیی از سیاهچاله ها دانست درک آنکه چرا سیاهچاله ها طبق قانون دوم ترمودینامیک سیاهچاله ها (بجز زمانی که تبخیر میشوند)نه میتوانند کوچک شوند و نه دو قسمت شده و تقلیل یابند.
اگر فرض کنیم ماده ی تاریک به دام سیاه چاله ها افتاده پس یافتن ماهیت آن کاری بس دشوارتر و سخت تر خواهد بود... smile024
smile024 smile024 نا گفته نماند این متن کاملا نظر شخصی من بودو e][/siz

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2416

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط MRT »

قبل از هر چيز بايد بگويم كه ماده در كيهان به طور يكنواخت پراكنده نشده است .
دليل اول آن تصوير زير است .

تصویر


همانطور كه مشخص است حرارت كيهان در تمامي نقاط آن يكسان نيست ، در بعضي مناطق تراكم ماده بيشتر است .
دليل دوم اين است كه ما هر قدر به پيرامون كيهان نزديك شويم سرعت فرار ( دور شدن كهكشانها ) بيشتر ميشود ، پس تراكم ماده در پيرامون كيهان كمتر است . و اينها دلايلي هستند كه نظريه انفجار بزرگ را دچار مشكل جدي مي‌كنند .
يكي از بزرگترين ايرادهاي نظريه ماده تاريك اين است كه ماده باريوني با داشتن خاصيت گرانشي تراكم يافته و اجرام سماوي را تشكيل داده است ، ولي هيچ تجمعي از ماده تاريك در كيهان مشهود نيست ، اين تجمع ميبايست با ماده باريوني نيز انجام مي‌گرفت كه انجام نشده است ، پس ميتوان به اين نتيجه كلي رسيد كه ماده تاريك با خاصيت گرانشي واقعا وجود ندارد .
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

نمایه کاربر
sahehco

محل اقامت: شیراز

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۱/۱۶ - ۲۳:۴۶


پست: 123

سپاس: 1


تماس:

Re: ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط sahehco »

MRT نوشته شده:در واقع ظهور نظريه ماده تاريك مربوط ميشود به نقص قوانين فيزيكي ما از پديده گرانش و اين ماده تاريك با اين تواصيف وجود خارجي ندارد .
با توجه به فرموده شما ماده تاریک اصلا وجود ندارد؛پس آنچه که آشکارسازها رصد نموده اند را چگونه توجیه می کنید؟
متشکر
پیروزی همراه با صبر است....

Retin_69

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۱۲ - ۲۱:۲۵


پست: 1971

سپاس: 10

Re: ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط Retin_69 »

پس آنچه که آشکارسازها رصد نموده اند را چگونه توجیه می کنید؟
?
من از ريشه ي گياهان گوشتخوار مي آيم
ومغز من هنوز
لبريز از صداي وحشت پروانه ايست كه اورا
در دفتري به سنجاقي
مصلوب كرده بودند...

کمرنگ

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2416

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: ماده تاریک؛Dark Matter

پست توسط MRT »

با توجه به فرموده شما ماده تاریک اصلا وجود ندارد؛پس آنچه که آشکارسازها رصد نموده اند را چگونه توجیه می کنید؟
متشکر

راستش را بخواهيد ماده تاريك صرفا فرضيه يا تئوري است و تا به امروز در هيچ آشكار سازي مشاهده نشده است . يعني وجود آن ثابت نشده است اما همانطور كه دوست گرامي اشاره نمودند :

ستاره شناسان آمریکایی به تازگی تئوری جدیدی را با عنوان تارها ی کیهانی مطرح کرده اند که بر اساس آن ماده تاریک در جهان مانند تارهای عنکبوت تقسیم میسود و شکل میگیرد. این دانشمندان اظهار داشتند که با روش شبیه سازی توانسته اند گستردگی ماده تاریک را در جهان نزدیک را مورد بررسی قرار دهند و مشاهده کنیم که ماده به طرف گرمایی جذب میشود که به سبب تاثیرات جاذبه ای ماده ی تاریک شکل گرفته اند .

ماده تاريك واقعي كه در كتاب قرآن از آن دخان نام برده شده است با امواج الكترومغناطيسي يا نور برهمكنش قوي دارد و قبلا من گفتم كه جنس لكه‌هاي خورشيدي از دخان است ولي خيلي‌ها من را تمسخر كردند كه بحث بسيار طولاني هم انجام شد هرچند كه نظريات فعلي در مورد لكه‌هاي خورشيدي را با دليل و استدلال رد كردم . ولي ميتوانيم چنين تصور كنيم كه چون دخان جاذب نور است هرگز رسد نخواهد شد مگر اينكه سايه آن را رويت كنيم ، ولي چون نور را تبديل به ميدان مغناطيسي مي‌كند اين ميدان قابل شناسايي ميباشد .
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

ارسال پست