نظریه ی ابرریسمان ها

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
svsadeghi

عضویت : شنبه ۱۳۸۹/۱۰/۱۱ - ۱۶:۴۹


پست: 19

سپاس: 1

نظریه ی ابرریسمان ها

پست توسط svsadeghi »

کسی چیزی در مورد نظریه ی ریسمان ها میدونه؟
آخرین ویرایش توسط svsadeghi دوشنبه ۱۳۹۰/۳/۱۶ - ۰۵:۵۷, ویرایش شده کلا 1 بار

نمایه کاربر
mamy72

عضویت : جمعه ۱۳۸۸/۴/۲۶ - ۱۷:۰۳


پست: 3299

سپاس: 264

جنسیت:

Re: نظریه ی ریسمان ها

پست توسط mamy72 »

اگه تو هوپا سرچ كيند مطالب جالبي پيدا مي كنيد

نمایه کاربر
sadeghol

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۹/۳/۱۱ - ۱۷:۱۱


پست: 1120

سپاس: 10

Re: نظریه ی ریسمان ها

پست توسط sadeghol »

اینجا مطالب زیادی در موردش داره
http://cph-theory.persiangig.com/
تصویر

نمایه کاربر
aalireza

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۸/۵/۸ - ۱۴:۵۲


پست: 820

سپاس: 346

جنسیت:

Re: نظریه ی ریسمان ها

پست توسط aalireza »

مسلما منظور شما نظریه ابرریسمان‌هاست smile020 . این نظریه چون چیزی تو مایه‌های نسبیت عام یا مکانیک کوانتومی و امثالهم نیست، افراد خیلی خیلی کمی رو تو هوپا می‌تونی احتمال بدی که واقعا بتونن کمک کنند ... راستش من الان فقط اسم حضرت کازمالوژیست تو ذهنمه که اونم به‌خاطر مبحث کیهان‌شناسیه و البته الانم پیداش نیست!! smile039
-
شما نگفتی در چه سطحی هستی و چی می‌خوایی کلا از جون این‌نظریه تا ملت آگاه ببینن که می‌تونن کمکت کنند یا نه.
-
تو منابع فارسی به‌جز مقالات پراکنده چیز خوبی پیدا نمی‌کنی؛ البته اگه می‌خوایی مثل هاوکینگ قصه‌وارانه نوشته باشه، کتابی هست از میچیو کاکو به‌نام "فراسوی انیشتین" که هم نویسنده‌ش خوبه (کاکو) و هم مترجمش اهل فیزیک بوده و لغات تخصصی رو درست ترجمه کرده و هم خود متن کتابش جالبه. اگر انگلیسی می‌دونی که دیگه دنیا گلستان می‌شود. String Theory for dummies رو می‌تونی تهیه کنی ( حالا یا پی‌دی‌افش رو از تورنت بگیری یا خود کتابش رو از آدینه‌بوک) سفارش بدی، این‌کتاب دیدت رو باز می‌کنه تا حدی که نخوایی تخصصی کار کنی شبهاتت رو مرتفع. البته چهارصد و خرده‌ای صفحه‌ست که من هنوز فرصت نکردم بخونمش. smile025
سایت http://superstringtheory.com/ هم واسه افراد عادی مستندات خیلی خوبی رو تهیه کرده‌ست که به‌شدت بهت توصیه می‌کنم بخونیشون.

چاکریم.

نمایه کاربر
svsadeghi

عضویت : شنبه ۱۳۸۹/۱۰/۱۱ - ۱۶:۴۹


پست: 19

سپاس: 1

Re: نظریه ی ریسمان ها

پست توسط svsadeghi »

من دنبال پاسخی میگردم که بتونه منو با این نظریه آشنا کنه.
بله. ابر ریسمان ها.
یه چیزایی فکر کنم میدونم اما چون نمیخوام تو یادگیریم اختلالی ایجاد کنه بیخیالش میشم.

یکی از اول اول میتونه بگه چی شد که همچین نطریه ای مطرح شد و اصلا خود نظریه چی میگه؟

در مورد سطح هم بگم که... کوانتوم گاسیروویچ و کون ر خوندم در حد پاس شدن. فیزیک مدرن رو هم خوندم.

نمایه کاربر
EWTRFAN

محل اقامت: شیراز

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۷/۱۴ - ۲۲:۴۲


پست: 199

سپاس: 43


تماس:

Re: نظریه ی ابرریسمان ها

پست توسط EWTRFAN »

امیدوارم این بدردت بخوره: smile036
در ابتدای قرن بیستم دو نظریه ی مهم در فیزیک پایه گذاری شد، مکانیک کوانتومی و نظریه نسبیت. بر خلاف موفقیت های فراوانی که هر کدام از این نظریه ها به طور جداگانه بدست آوردند، با یکدیگر ناسازگار به نظر می رسیدند. این تناقض در قلب فیزیک نظری همچنان یکی از جنجالی ترین مطالب علم است.

نظریه نسبیت عام در محاسبه ی دقیق گرانش موفق عمل می کند. اگر در میدان گرانش، مکانیک کوانتومی را به کار بگیریم، به گرانش کوانتومی دست می یابیم. در نگاه اول ساختن نظریه گرانش کوانتومی مشکل تر از نظریه ی الکترو دینامیک کوانتومی به نظر نمی رسید. الکترو دینامیک کوانتومی نیم قرن پیش ابداع شد. اساس QED یا همان الکترو دینامیک کوانتومی توصیف نیروهای الکترو مغناطیسی بر حسب تبادل ذراتی است که آنها را فوتون می نامیم. به عبارت دیگر فوتون کوانتای میدان الکترومغناطیس است. این فوتون ها گسیل شده و بلافاصله جذب می شوند. در نتیجه گسیل و جذب فوتون ها انرژی و تکانه ذرات ثابت نمی ماند. بنابر این دافعه ی الکتروستاتیک بین دو الکترون را می توان در نتیجه ی گسیل فوتون از یک الکترون و جذب آن توسط الکترون دیگر دانست.

به طور مشابه می توان جاذبه ی گرانشی بین دو جسم را در نتیجه ی تبادل گراویتون ، یعنی کوانتای میدان گرانشی ، دانست. این واقیعت که تا کنون گراویتون توسط هیچ وسیله ای آشکار نشده است، چندان تعجب آور نیست، چون نیروی گرانشی بسیار ضعیف تر از نیروهای مغناطیسی و الکتریکی است. ثابت می شود که تبادل گراویتون بین جرم های نقطه ای باعث ایجاد میدان گرانشی با قانون معروف عکس مجذور فاصله می شود.



اما هنگامی که فرآیند های پیچیده تر ، که در آنها تعداد زیادی گراویتون وجود دارند، در نظر گرفته می شود مشکلی به وجود می آید. یک فرق مهم بین میدان گرانشی و الکترومغناطیسی وجود دارد. میدان گرانشی غیر خطی است. این غیر خطی بودن از آنجا ناشی می شود که میدان گرانشی شامل انرژی است و این انرژی دارای معادل جرم است که میان ان جرم ها مجددا نیروی گرانشی وجود دارد. به زبان کوانتومی این مطلب بر این نکته دلالت دارد که گراویتون ها با گراویتون های دیگر اندرکنش می کنند، در حالی که فوتون ها با بارهای الکتریکی و جریان ها اندرکنش دارند و با هیچ فوتون دیگری اندرکنش ندارند. چون بین گراویتون ها اندرکنش وجود دارد می توان گفت که ذرات مادی با شبکه ی پیچیده ای از گراویتون ها احاطه شده است که حلقه های بسته ای را تشکیل می دهند، مانند یک درخت پر از شاخ و برگ.

در نظریه میدان کوانتومی حلقه های بسته نشانه ی درد سر می باشند و موجب تولید جواب های بی نهایت در محاسبه ی فرآیند های فیزیکی می شوند.در QED این مسئله هنگامی به وجود می آید که یک الکترون فوتونی را گسیل و مجددا جذب کند. بی نهایت های بدست آمده را با یک روش ریاضی با نام «باز بهنجارش» بر طرف می کنند. اگر این روش به درستی به کار گرفته شود، جواب های قابل قبولی به دست می آید.چون در QED جواب های بی نهایت را می توان با این روش مشخص برداشت به ان یک نظریه ی «باز بهنجار پذیر» می گویند. روش یاد شده مجمو عه ای از اعمال ریاضی است که برای برداشتن بی نهایت ها کافی است.

متاسفانه هنگامی که مکانیک کوانتومی را در نسبیت عام به کار می گیریم چنین روشی وجود ندارد. بنابر این در این حالت نظریه بازبهنجار نا پذیر است. هر فرآیند شامل حلقه های بسته ی بیشتر و بیشتری از گراویتون ها خواهد بود که موجب جملات بی نهایت بیشتری می شوند . وجود این جملات بی نهایت باعث می شود نظریه گرانش کوانتومی برای بررسی اکثر پدیده های طبیعی بی استفاده شود و این فکر را بوجود آورد که چیزی اساسا در نظریه ی نسبیت عام یا مکانیک کوانتومی و یا هردو غلط است.

در چند دهه ی گذشته تلاش های زیادی برای گریز از بازبهنجارناپذیری در گرانش کوانتومی شده است. برجسته ترین آنها نظریه « تار» یا « ابر ریسمان» است. این نظریه بر این فرض بنا شده است که کوچکترین چیزی که دنیای فیزیکی از آن ساخته شده است ذرات نیستند، بلکه تارهایی می باشند که 20^10 بار کوچکتر از هسته ی اتم هستند.مدهای ارتعاشی مختلف این تارها را می توان به ذرات گوناگونی مانند الکترون ها ، کوارک ها، نوتریون ها، فوتون ها، گراویتون ها و دیگر ذرات نسبت داد. بین تار ها مانند ذرات اندرکنش وجود دارد، اما وقتی فرآیندهایی که شامل حلقه های بسته باشند مورد امتحان قرا گیرند، جواب هایی که بدست می آیند دیگر بی نهایت نیست.

مقیاس انرژی ها در نظریه تار از مرتبه ی (بخوانید گیگا الکترون ولت) 19^10Gev است. این انرژی 17^10 بار بیشتر از انرژی است که در حال حاظر بزرگترین شتاب دهنده های ذرات می توانند تولید کنند.بنابر این به نظر می رسد که مشاهده ی ساختار ریسمانی ماده غیر ممکن باشد. فیزیک دانان نظری امید دارند که در حد انرژی های کمتر و قابل دسترس بتوانند نظریه های فیزیکی آشنا تر مانند نسبیت عام، الکترومغناطیس،نیروهای ضعیف و قوی هسته ای و ذرات بنیادی آشنا را به عنوان تقریبی از نظریه تار بیرون بکشند. بنابر این نظریه ابر ریسمان یک توصیف پذیرفته شده از گرانش کوانتومی نیست، بلکه تلاشی برای وحدت نیرو ها و ذرات بنیادی است که آلبرت انبشتین آرزوی تحقق آن را داشت.

متاسفانه تا کنون نظریه تار واحدی وجود ندارد و همچنین حد پایین انرژی واحدی نیز برآورده نشده است.

برای مدت ها این مسئله مانند یک مانع بزرگ می نمود اما در سال های اخیر یک راهکار ریاضی مجرد با نام « نظریه ی M» ساخته شده است و معلوم شده است که این نظریه، نظریات ابر ریسمان کوناگون را در بر می گیرد.

هنوز زود است که گفته شود نظریه ی M در نهایت بین گرانش و کوانتوم آشتی ایجاد کند ، ولی اگر این نظریه مطابق انتظارات باشد می بایست واقعیت های بنیادی دنیای فیزیک را توضیح دهد. به عنوان مثال فضا- زمان چهار بعدی می باسیت از نظریه بیرون آید ، بدون آنکه خودمان آن را به نظریه بیفزاییم. نیروها و ذرات طبیعت نیز می بایست بر اساس خواص کلیدی شان مانند قدرت اندرکنش ها و جرم هایشان توضیح داده شوند. به هر صورت تا زمانی که نتوان در حد انرژی شتاب دهنده های موجود نظریه M را مورد امتحان قرار داد، این نظریه در حد یک تمرین زیبای ریاضی باقی خواهد ماند.
Albert Einstein:
معادلات برای من مهمترند چرا که سیاست برای زمان حال است و یک معادله برای ابدیت...

ساحل فیزیک : http://www.beach-physics.ir

نمایه کاربر
gryffen

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۰/۳/۲۴ - ۲۳:۱۵


پست: 50

سپاس: 12

جنسیت:

تماس:

Re: نظریه ی ابرریسمان ها

پست توسط gryffen »

در رابطه با این نظریه بنده در حال ویرایش یه مقاله هستم انشاا.. اماده شد در اسرع وقت تقدیم می کنم
دست نوشته های روزانه یک دانشجوی فیزیک نظری
www.physic-student92.blogfa.com

ارسال پست