چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

مدیران انجمن: parse, javad123javad

نیکلاتسلا

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۷ - ۱۶:۳۴


پست: 3

سپاس: 2

چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط نیکلاتسلا »

سلام
به نظرشما به چه دلیل توایران شتاب دهنده وجودندارد؟لطفانظرتونوبگید. smile079 smile079

نمایه کاربر
amishtain

نام: AMIRFARHANG

عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۰/۲۳ - ۱۹:۰۰


پست: 357

سپاس: 112

جنسیت:

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط amishtain »

علممون هنوز به اونجا نرسیده....... smile054 smile054 smile054 smile054

rba_Black

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۶ - ۲۰:۳۵


پست: 51

سپاس: 4

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط rba_Black »

یه چیز دیگم هست... :
علممونم برسه پولمون نمیرسه... مگه بودجه کارها و پژهش های علمی تو ایران چه قدره؟؟؟؟؟؟؟ اگه بخوان بسازن باید کل بودجه ی کشورو واسش بدن!
.......!.......

نمایه کاربر
amir_PS

محل اقامت: تهران

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۰/۶/۲۸ - ۱۵:۳۶


پست: 245

سپاس: 52

جنسیت:

تماس:

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط amir_PS »

ببخشید تو طرح هست که بسازن یا دارن میسازن تو قزوین هم داره این اتفاق می افته!

نمایه کاربر
ALIREZA-01

عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۰/۱۶ - ۲۰:۱۲


پست: 154

سپاس: 28

جنسیت:

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط ALIREZA-01 »

تا اون حد گنده نشديم؟چه حرفا smile039

rba_Black

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۶ - ۲۰:۳۵


پست: 51

سپاس: 4

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط rba_Black »

amir_PS نوشته شده:ببخشید تو طرح هست که بسازن یا دارن میسازن تو قزوین هم داره این اتفاق می افته!
مطمئنی؟؟؟؟؟؟؟
.......!.......

نمایه کاربر
saeedhhra

نام: سعید

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۲/۱ - ۱۷:۲۲


پست: 54

سپاس: 3

جنسیت:

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط saeedhhra »

دقیقاً
درسته
آره
همین طوری بروجلو

نمایه کاربر
amir_PS

محل اقامت: تهران

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۰/۶/۲۸ - ۱۵:۳۶


پست: 245

سپاس: 52

جنسیت:

تماس:

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط amir_PS »

rba_Black نوشته شده:
amir_PS نوشته شده:ببخشید تو طرح هست که بسازن یا دارن میسازن تو قزوین هم داره این اتفاق می افته!
مطمئنی؟؟؟؟؟؟؟
با اجازه بزرگترا بععععععععععععععععععععععله تو روز نامه نوشته بود!

rba_Black

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۶ - ۲۰:۳۵


پست: 51

سپاس: 4

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط rba_Black »

!!!!!!
چه جلب!!!!!!!
یه کم دور از ذهنه... ولی چه خوب! ما که بخیل نیستیم...امیدواریم....
اگه بشه احتمالا من خودم شخصا تشریف مبیرم اونجا حداقل یه بازدید علمی میکنم! اگه شد در تحقیقاتم کمکشون میکنم! smile018 smile021 smile038
.......!.......

نمایه کاربر
small physicist

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۷/۱۷ - ۱۲:۵۳


پست: 52

سپاس: 10


تماس:

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط small physicist »

۵۰۰ میلیارد تومان برای ساخت شتاب‌دهنده ملی

دانش > دانش - مهدی صارمی‌فر:
در چند ماه گذشته با فعال شدن پژوهشکده «ذرات و شتاب‌دهنده‌ها» در مرکز تحقیقات فیزیک نظری و ریاضیات ایران (IPM) بحث طراحی و ساخت شتاب‌دهنده ملی در کشور، بیشتر ازقبل مورد توجه قرارگرفته است.
هفته گذشته هم خبری در تایید این مطلب منتشر شد.

معاون پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از برآورد ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای ساخت شتاب‌دهنده ملی خبر داد و گفت: نتایج مطالعات صورت گرفته درباره این پروژه ۲ تا ۳ ماه آینده اعلام می‌شود.

از اوایل قرن بیستم که رادرفورد با شتاب‌دادن به هسته‌های هلیوم (ذره آلفا) و پرتاب آن به سمت یک ورقه طلا، هسته اتم را کشف کرد، تا به امروز، شتاب‌دهنده‌ها کاربردهای اساسی در علوم داشته‌اند.

تعدادی از این شتاب‌دهنده‌ها مثل LHC در مرکز تحقیقات ذرات بنیادی اروپا (CERN) و شتاب‌دهنده آزمایشگاه فرمی و SLAC در آمریکا، به‌خاطر انرژی زیادی که به ذرات می‌دهند، در آزمایش‌های بنیادی فیزیک زیراتمی به‌کار می‌روند و تعدادی از شتاب‌دهنده‌ها که انرژی کمتری دارند مثل سزامی، برای تحقیقات کاربردی‌تری مثل فیزیک حالت جامد، بررسی مدل‌های مواد، متالورژی، پزشکی، باستان‌شناسی، محیط ‌زیست، داروسازی و... استفاده می‌شوند. حالا به نظر می‌رسد ایران نیز تصمیم گرفته صاحب یک شتاب‌دهنده باشد.

تجربه‌های ایرانی

پژوهشگران فیزیک ذرات بنیادی در کشور ما، پیش‌از این در ۲ پروژه بین‌المللی در زمینه شتاب‌دهنده‌ها فعالیت داشتند. یکی از این برنامه‌ها شتاب‌دهنده LHC در سرن است که اجتماع عظیمی از دانشمندان سراسر جهان در آن مشارکت دارند.

هدف این پروژه یافتن یکی از مرموزترین ذرات بنیادی عالم به‌نام ذره «هیگز» است که نقش مستقیمی در به‌وجود آمدن خاصیت «جرم» ذرات دارد. این آزمایشگاه ۴ آشکارساز دارد که ایران در یکی از آنها سهیم است.

به دلیل اینکه هزینه این آزمایشگاه بسیار زیاد می‌شود، متولیان پژوهش کشور در چندسال گذشته تصمیم گرفتند که به‌جای اینکه برای این خدمات پول بدهند، در ساخت بخشی از قطعات آن سهیم شوند.

البته مدیریت آن پروژه در سرن هم سعی کرده‌بود که اعضای مختلف، از سراسر دنیا، در ساخت قطعات مختلف، مشارکت داشته‌باشند. سهم کشورمان ساختن ۲ مجموعه کامل فوروارد هادرون کالریمیتر برای آشکارساز CMS بود.

این قسمت که حدود ۲۰۰ تن بود در شرکت هپکو ساخته‌شد و به سوئیس- محل استقرار شتاب‌دهنده- فرستاده و نصب شد.

پروژه دیگر بین‌المللی که درکشورمان، به‌خصوص در دوران دولت جدید بسیار مورد بی‌مهری قرارگرفت اما بالاخره با تلاش مجلس هفتم مشکلات پیش‌روی آن برطرف شد، همکاری منطقه‌ای به‌نام سزامی (دستگاه تابش سینکروترون برای علوم کاربردی در خاورمیانه) بود.

سزامی، یک تابشگر سینکروترن است که در اردن مستقر شده و کشورهای خاورمیانه در تکمیل آن نقش دارند. سزامی، حلقه‌ای‌است به قطر ۱۰۰ متر که داخل آن ۱۶ مگنت است که الکترون را منحرف می‌کند.

هرکدام از اینها ۶ تن وزن و ۲ متر طول دارند. پژوهش‌های اولیه نشان می‌دهد که ایران توانایی ساخت این مگنت‌ها برای آزمایشگاه سزامی را دارد. این مگنت‌ها دقت بسیار بالایی دارند.

یک هسته آهنی دارند که برای ساختش ۲۰۰ ورقه آهن با ابعاد ۲ متر و ضخامت ۱.۵ میلی‌متر باید کنارهم باشند. این دستگاه، الکترون‌ها را در یک حلقه با انرژی زیاد به حرکت درمی‌آورد.

الکترون‌ها به خاطر حرکت شتابداری که دارند، از خودشان تابش گسیل می‌کنند. به این تابش، تابش سینکروترون می‌گویند. طیف این تابش از امواج مادون قرمز تا پرتوهای X سخت را شامل می‌شود.

این تابش شدت بسیار بالایی دارد و در مقایسه با لامپ پرتو X معمولی، میلیاردها مرتبه شدتش بیشتر است.

خاصیت مهم این دستگاه این است که پرتو را در زاویه خاصی ساطع می‌کند. شدت زیاد و جهت خاص این تابش باعث می‌شود که بتوانیم کارهایی با این دستگاه انجام دهیم که با چشمه‌های نور معمولی نمی‌توان آنها را انجام داد.

شتاب‌دهنده ایرانی

همکاری ایران در این دو پروژه، نشان‌دهنده این بود که متخصصان کشورمان توان فنی طراحی، نظارت و ساخت یک شتاب‌دهنده کاربردی را درکشور دارند. برای همین درچند سال گذشته صحبت احداث شتاب‌دهنده ملی و شتاب‌دهنده‌های مشابه کوچک‌تر در کشور بیشتر شده‌است.

هم‌اکنون پژوهشکده ذرات و شتاب‌دهنده‌ها در IPM زیرنظر دکتر حسام‌الدین ارفعی، استاد دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و مسئول پیگیری این پروژه است.

این آزمایشگاه که «پروژه شتاب‌دهنده خطی» (LINAC) نام دارد قرار است در شهرک علم و فناوری اصفهان ساخته شود.

ظاهر این دستگاه شبیه شتاب‌دهنده خطی SLAC در دانشگاه استنفورد است، اما چون انرژی آن کمتر است، در تحقیقات کاربردی در زمینه‌های مختلف پزشکی و کشاورزی از آن استفاده می‌شود.

این دستگاه الکترون‌ها را درطول یک خط راست به‌حرکت درمی‌آورد و در انتهای خط آنها را به انرژی حدود ۸ تا ۱۲ مگاالکترون ولت می‌رساند.

این مقدار انرژی برای تحقیقات به‌روز کاربردی از این دست بسیار مناسب است و نمونه‌های مشابهی از این دستگاه‌ها که در کشورهای اروپایی کار می‌کنند هم با انرژی‌هایی در همین حدود کار می‌کنند.

دکتر منصور کبگانیان، معاون پژوهشی وزارت علوم درباره این شتاب‌دهنده‌ها می‌گوید: متخصصان ما در زمینه شتاب‌دهنده‌ها اقدامات بین‌المللی بسیاری انجام داده اند و هم‌اکنون عضویت رسمی شورای سزامی را به دست آورده‌ایم و نمایندگان و مشاوران نیز به این شورا معرفی شده‌اند.

او با اشاره به برنامه ساخت شتاب‌دهنده ملی در داخل کشور می‌گوید: اجرایی شدن این پروژه کاری جدی و پرهزینه در سطح کشور است از این‌رو متخصصان این امر را مأمور کردیم که کار را برای اقتصاد سنجی و امکان‌پذیری در قالب پروژه‌های مطالعاتی آغاز کنند.

معاون پژوهشی وزارت علوم با بیان اینکه شتاب‌دهنده در مرحله مطالعاتی در دستور کار قرار دارد و در حال حاضر در فاز مطالعه است، تاکید می‌کند: قول اجرایی شدن شتاب‌دهنده ملی داده نشده و اگر چه از لحاظ مهندسی هیچ‌چیز غیرممکن نیست و توان داخلی برای ساخت آن بالاست اما این پروژه احتیاج به زمان کافی و بودجه دارد.

وی می‌افزاید: کار مطالعاتی پروژه از اواخر سال گذشته جدی‌تر شده و حدود ۲ تا ۳ ماه آینده نتایج اولیه در این خصوص اعلام می‌شود.


زمان انتشار: سه شنبه 1 مرداد 1387 - 18:21:26

***************************************************************************

شتابگر ملی، در شمال دانشگاه امام‌خمینی جانمایی شد.

دانش > تحقیق‌و‌ تولید - همشهری آنلاین:
تخصیص ردیف اصلی در بودجه سالانه کشور در مدت 8 سال برای طرح کلان شتابگر ملی و نیز تهیه سرفصل‌های مرتبط با شتابگر برای جذب دانشجو در این زمینه در کمیته طرح‌های کلان تصویب شد
طرح چشمه نور ایران یا شتابگر ملی، اولین تسهیلات آزمایشگاهی مقیاس بزرگ برای تحقیقات و مطالعات بین رشته‌ای در ایران است که در صورت اتمام آن طبق برنامه ریزی و طی 8 سال آینده ایران صاحب یکی از بهترین شتابگرهای دنیا خواهد شد.

براین اساس روند پیشرفت و برنامه‌های آینده طرح چشمه نور ایران از سوی اعضای کمیته راهبری طرح‌های کلان ملی فناوری مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت با توجه به آنکه فعالیت‌های این پروژه با وجود 8 درصد پیشرفت در حد آزمایشگاهی و مطالعاتی است و تاکنون توان سجنی دقیقی نیز از نظر تامین و تجهیز قطعات در این طرح کلان ملی صورت نگرفته، مقرر شد تا مساعدت‌های لازم برای توسعه تکنولوژی و تربیت نیروی انسانی در این پروژه به عمل آید.

به گزارش خبرگزاری مهر، جواد رحیقی، مجری طرح کلان شتابگر ملی در جلسه بررسی روند پیشرفت این طرح از جانمایی اولیه این پروژه در قزوین و در شمال دانشگاه امام خمینی این استان خبر داد که هم اکنون برای استقرار در این محل، تفاهمنامه‌ای با این دانشگاه برای اختصاص 100 هکتار زمین به امضا رسیده و هفته آینده نیز امور جانمایی آن آغاز می‌شود.

وی با تاکید بر استفاده از فضای پارک علم و فناوری قزوین در این طرح، گفـت: طرح جانمایی ساختمان‌ها با سطح اشغال 25 هزار مترمربع و زیربنای 40 هزار متر مربع، آموزش نیروی انسانی و استفاده از مشاوران زبده بین‌المللی از دیگر برنامه‌های در دست اقدام پروژه ملی شتابگر است.

رحیقی با بیان اینکه پیش نویس طراحی اولیه شتابگر ملی از یک سال و نیم گذشته آغاز شده، اجتناب از مرکزگرایی، نزدیکی به مراکز علمی پژوهشی و برخورداری از حمایت‌های مقامات محلی را از جمله دلایل انتخاب اولیه مکان اجرای این طرح عنوان کرد.

وی برای همکاری با متخصصان دانشگاهی و مراکز تحقیقاتی در اجرای طرح شتابگر ملی ابراز تمایل کرد و گفت: در این راستا نامه‌ای به وزارت علوم تحقیقات و فناوری ارسال شده است. همچنین در راستای برون سپاری برخی از زیرطرح‌ها مانند طرح منبع تغذیه و سنسورهای دقیق جریان الکتریکی و دانش فنی با دانشگاه صنعتی اصفهان مذاکراتی صورت گرفته و قصد براین است که دانشگاه‌های مختلف برای پیشرفت در کار سهیم شوند.

مجری طرح کلان شتابگر ملی بودجه این پروژه برای سال 90 در بخش فعالیت‌های عمرانی را 6 میلیارد تومان عنوان کرد و با پیش بینی بودجه 11 میلیارد تومانی برای سال 91 برای این پروژه، تصریح کرد: این پروژه تا پایان زمان بندی اجرا که سال 98 خواهد بود نیازمند 300 میلیارد تومان تخصیص اعتبار است.

وی گفت: پژوهشگاه دانش‌های بنیادی سالانه 8 نفر متخصص در زمینه شتابگر تربیت می‌کند.

در این راستا و با تصمیمات اتخاذ شده از سوی کمیته راهبری طرح‌های کلان ملی فناوری مقرر شد، برای پیشرفت هرچه بیشتر پروژه شتابگر ملی علاوه بر استفاده از مشاوران خارجی برای بالابردن کیفیت طرح، ردیف بودجه خاصی برای این طرح در نظر گرفته شود که این بودجه به صورت اختصاصی و شفاف طی 8 سال آینده نیاز مالی این طرح را پوشش دهد.

همچنین با وجود اینکه براساس اظهارات مجریان طرح شتابگر ملی برای مکان یابی فضای این طرح 1.5 تا 2 میلیارد تومان اعتبار نیاز است توافقات نهایی برای اختصاص این بودجه نیز داده شد.

نسرین سلطانخواه - معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری با اشاره به نقشه جامع شتابگر ملی و برنامه‌های این معاونت برای حمایت از این طرح تاکید کرد که تخصیص ردیف اصلی برای بودجه این طرح را پیگیری خواهیم کرد.

وی با بیان اینکه بند ثابت طرح‌های کلان ملی استفاده از نخبگان است، ادامه داد: این معاونت همچنین می‌تواند برای توسعه تکنولوژی و تربیت نیروی انسانی در این پروژه مساعدت لازم را به عمل آورد به نحوی که بنیاد ملی نخبگان می‌تواند اقدامات لازم را برای استفاده از نخبگان علم و فناوری به عنوان بورسیه این طرح انجام دهد.

در این جلسه همچنین مقرر شد که از وزارت علوم تحقیقات و فناوری خواسته شود تا گرایش‌های لازم را در بخش شتابگر ملی در سرفصل‌های آموزشی بیافزاید و در این زمینه نسبت به جذب دانشجو اقدام کند.

همچنین اعضای کمیته راهبری طرح‌های کلان ملی فناوری از برگزاری نشستی خبر دادند تا طی آن فاز بندی مناسب برای طرح شتابگر ملی صورت گرفته و در چند فاز دستیابی به تولید شتابگر ملی ممکن شود.

زمان انتشار: سه شنبه 17 آبان 1390 - 09:52:18

منبع : همشهری آنلاین (http://hamshahrionline.ir)
‏به نام خداوند بخشنده مهربان

1- ‏آيا كافران نمي‌بينند كه آسمانها و زمين ( در آغاز خلقت به صورت توده عظيمي در گستره فضا ، يكپارچه ) به هم متّصل بوده و سپس ( بر اثر انفجار دروني هولناكي ) آنها را از هم جدا ساخته‌ايم ( و تدريجاً به صورت جهان كنوني درآورده‌ايم ) و هرچيز زنده‌اي را ( اعم از انسان و حيوان و گياه ) از آب آفريده‌ايم . آيا ( درباره آفرينش كائنات نمي‌انديشند و ) ايمان نمي‌آورند ؟‏ (انبیا/30)

2- ما آسمان را با قدرت بنا ساخته‌ايم و همواره آن را وسعت مي‌بخشيم .‏ ‏(ذاریات/47)

نمایه کاربر
maryamz

نام: مریم

محل اقامت: کرمانشاه

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۹/۱۲/۲۴ - ۱۶:۲۲


پست: 357

سپاس: 21


تماس:

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط maryamz »

بچه ها من میگم بیام کلا بی خیال شتاب دهنده بشیم smile039 smile039 smile039
اصلا چه کاریه. smile039
زیباترین مکان برای حضور، بودن در افکار کسی ست

نمایه کاربر
خواهر نیوتون

عضویت : شنبه ۱۳۹۰/۹/۱۲ - ۲۰:۰۶


پست: 315

سپاس: 29

جنسیت:

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط خواهر نیوتون »

واقعا؟؟؟
اگه دل کندن آسون بود ،فرهاد به جای کوه ،دل میکند ....

نمایه کاربر
rsso

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۰/۶/۱۶ - ۲۲:۲۰


پست: 65

سپاس: 8

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط rsso »

خدا میدونه اون همه پول رو از کجا آوردن !!

نمایه کاربر
rsso

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۰/۶/۱۶ - ۲۲:۲۰


پست: 65

سپاس: 8

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط rsso »

به یاد 3,000,000,000,000

sina30

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۰/۹/۳۰ - ۲۰:۱۹


پست: 22

سپاس: 1

Re: چرادرایران شتاب دهنده وجودندارد؟

پست توسط sina30 »

rsso نوشته شده:به یاد 3,000,000,000,000
نگو که داغ دلم تازه شد.

ارسال پست