سلام.
برای اندازه گیری چنین اجسامی ابتدا یک تکه کوچک از اون رو بر می دارند و با استفاده از بشر درجه دار و آب حجمش رو حساب می کنند.بعد جرم اون رو به حجمش تقسیم می کنند تا چگالی جسم به دست بیاد و سپس جرم جسم بزرگ رو در چگالی ضرب می کنند و حجمش به دست میاد
اندازه گیری حجم اجسام خیلی بزرگ و غیر هندسی
-
نام: ماهور همتی
نام: roham hesami radرهام حسامی راد
محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2
سپاس: 5322
Re: اندازه گیری حجم اجسام خیلی بزرگ و غیر هندسی
من سعی می کنم مثالا حجم کوهی را با استفاده از روش دیسک تقریبی برات پیدا کنم $z(r) = \frac{h}{2} \cos \frac{\pi r}{w} + \frac{h}{2}$ شامل ارتفاع و شعاع پایه
حالا من ارتفاع را تابعی از شعاع دارم، اما برای استفاده از روش استوانه ای باید شعاع را بر حسب ارتفاع بیان کنم. بدین ترتیب$r(z) = \frac{2w}{\pi} \arccos \sqrt{\frac{z}{h}}$
از فرمول اصلی $\pi\int_a^b(R(y))^2-(r(y))^2 dy$
روش دیسک یک فرمول یکپارچه سازیه که میتوان از آن برای یافتن حجم مواد جامد خاص استفاده کرد. ببین روش دیسک جامد را به دیسک های کوچک (سیلندر) جدا میکنه و سپس حجم دیسک ها را جمع میکنه تا حجم کلی بزرگتر را تخمین بزنه
حالا من ارتفاع را تابعی از شعاع دارم، اما برای استفاده از روش استوانه ای باید شعاع را بر حسب ارتفاع بیان کنم. بدین ترتیب$r(z) = \frac{2w}{\pi} \arccos \sqrt{\frac{z}{h}}$
از فرمول اصلی $\pi\int_a^b(R(y))^2-(r(y))^2 dy$
روش دیسک یک فرمول یکپارچه سازیه که میتوان از آن برای یافتن حجم مواد جامد خاص استفاده کرد. ببین روش دیسک جامد را به دیسک های کوچک (سیلندر) جدا میکنه و سپس حجم دیسک ها را جمع میکنه تا حجم کلی بزرگتر را تخمین بزنه

Re: اندازه گیری حجم اجسام خیلی بزرگ و غیر هندسی
این روش شاید برای اجسامی که جنسشون همگن باشه جواب بده مثلا یک سنگ بزرگ با این روش چگالیش میشه حساب کرد ، ولی شما چطوری میخوای چگالی یک کشتی ، ناوهواپیمابر ،یک تانک یا هواپیما رو اندازه بگیرید ، یک تیکه از اونها رو جدا کنید ببرید حجم و جرمش بگیرید !بعد چگالی حساب کنید، یا ماکت نانوهواپیما بر ایا تقریب خوبی به ما میده ! حالا شاید بگیم کشتی و ناو میشه داخل اب انداخت ولی چگالی قطار یا هواپیما بزرگ چطوری میشه حساب کرد !early bird نوشته شده: ↑شنبه ۱۴۰۲/۷/۲۲ - ۱۴:۳۸سلام.
برای اندازه گیری چنین اجسامی ابتدا یک تکه کوچک از اون رو بر می دارند و با استفاده از بشر درجه دار و آب حجمش رو حساب می کنند.بعد جرم اون رو به حجمش تقسیم می کنند تا چگالی جسم به دست بیاد و سپس جرم جسم بزرگ رو در چگالی ضرب می کنند و حجمش به دست میاد
اون روش اتاق خلاء و پر از هوام برای اینها جواب نمیده