تابش ذره باردار شتابدار

مدیران انجمن: parse, javad123javad

m_a_mirzaii

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۶/۴/۱۱ - ۱۰:۰۵


پست: 12



Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط m_a_mirzaii »

ببخشید ولی معادلات جفیمنکو رو خوندم ولی یکم نا مفهوم هست اگه میشه راجع به اونا یکم توضیح بدین خیلی معادلش طولانیه.

m_a_mirzaii

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۶/۴/۱۱ - ۱۰:۰۵


پست: 12



Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط m_a_mirzaii »

ببخشید من گشتم راستش پیدا نکردم میشه دقیقا بگید کجا قبلا راجع به این موضوع بحث شده؟

نمایه کاربر
Cartouche

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۹/۷/۲۹ - ۱۹:۳۶


پست: 1197

سپاس: 957

Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط Cartouche »

m_a_mirzaii نوشته شده:ببخشید ولی معادلات جفیمنکو رو خوندم ولی یکم نا مفهوم هست اگه میشه راجع به اونا یکم توضیح بدین خیلی معادلش طولانیه.

میدان الکتریکی و مغناطیسی توسط این معادلات بر حسب انتگرال هایی حجمی روی جریان ها و مشتق جریان ها (منابع) بدست میاد.
دقیقن نمیدونم کجاش نامفهوم هست.
البته دقیقن همین آقای جفیمنکو یک مقاله دارند که شکل میدان یک بار نقطه ای که با سرعت ثابت حرکت میکند را بدست آوردند.
یعنی دقیقا همون چیزی که میتوان به اشتباه از بیو-ساوار نتیجه گرفت (و شما نتیجه میگرفتید (البته شما در حالت سرعت غیر ثابت هم نتیجه میگرفتید که اشتباه دو چندان بود)):

Jefimenko, Oleg D. "Direct calculation of the electric and magnetic fields of an electric point charge moving with constant velocity." American journal of physics 62.1 (1994): 79-85.

البته شاید شما بک گراند الکترومغناطیسی لازم را برای مطالعه ای این مقالات و معادلات نداشته باشید. در این صورت چندان این مباحث مفید نخواهد بود، ولی احتمالا باید قانع شده باشید که معادله ای که بیان می کردید درست نیست.

m_a_mirzaii نوشته شده:ببخشید من گشتم راستش پیدا نکردم میشه دقیقا بگید کجا قبلا راجع به این موضوع بحث شده؟

viewtopic.php?f=2&t=33383#p536311
دوای درد عاشق را کسی کو سهل پندارد

ز فکر آنان که در تدبیر درمانند در مانند

m_a_mirzaii

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۶/۴/۱۱ - ۱۰:۰۵


پست: 12



Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط m_a_mirzaii »

ببخشید آیا منبعی هست که راجع به این ها توضیحی بده ؟

نمایه کاربر
Cartouche

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۹/۷/۲۹ - ۱۹:۳۶


پست: 1197

سپاس: 957

Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط Cartouche »

m_a_mirzaii نوشته شده:ببخشید آیا منبعی هست که راجع به این ها توضیحی بده ؟


هرکتاب الکترومغناطیس کلاسیک.

از کتاب های ساده نظیر گریفیث گرفته تا کتابهایی با اندکی ریاضیات سختتر مثل جکسون.
دوای درد عاشق را کسی کو سهل پندارد

ز فکر آنان که در تدبیر درمانند در مانند

user41967

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۴/۵/۲۸ - ۱۲:۱۷


پست: 143

سپاس: 42

Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط user41967 »

m_a_mirzaii نوشته شده:لطفا اگه کسی بلده جواب بده خیلی ذهنم مشغول هست دارم دیوونه میشم.

بمن زنگ بزن برات توضيح ميدم 09373528968 نيما،،،هروقت تونستي اس بده ميزنگم بهت

Frost

عضویت : شنبه ۱۳۹۸/۹/۳۰ - ۰۹:۳۵


پست: 2



Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط Frost »

سلام دوستان من سوالی داشتم.
چگونه می‌توان تابش ذره شتابداربه عنوان پرتو خروجی را در پدیده هایی مثل فوتو الکتریک و کامپتون توجیه کرد؟

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3268

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط rohamavation »

بارهای شتابدار تابش می کنند و آنها این کار را به صورت بخشی انجام می دهند ، . هر فوتون - و همچنین ذره ساطع کننده - دارای یک جز field میدان الکتریکی و یک جز field میدان مغناطیسی است و به همین دلیل است که چنین تابشی را تابش EM می نامند. حالت 1: ذره باردار در حالت استراحت است. این یک میدان الکتریکی در اطراف آن است. مشکلی نیست .
حالت 2: ذرات باردار شروع به حرکت کردند (سرعت آن زیاد می شود). که شروع به تابش EM می کند. فرض کنید یک ذره باردار در یک میدان الکتریکی یکنواخت قرار گرفته باشد. به دلیل نیروی الکتریکی که تجربه می کند شتاب می گیرد. بنابراین کار انجام شده توسط میدان الکتریکی نباید برابر با تغییر در انرژی جنبشی آن باشد ، درست است؟ باید برابر با تغییر انرژی K.E + باشد که به شکل امواج EM تابش کرده است.الکترون ویژگیهای ذاتی آنها بار الکتریکی و گشتاور دو قطبی مغناطیسی آنهاست. بنابراین الکترون دو میدان در اطراف خود دارد. اگر یک ماده مغناطیسی را در یک میدان مغناطیسی خارجی قرار دهد ، میدان مغناطیسی قابل مشاهده است. ذره شارژ شده شروع به حرکت می کند (در حال تسریع است). که شروع به تابش اشعه EM می کند.
فکر کنید که ناظری در جعبه ای محصور شده است که توسط یک میدان گرانشی یکنواخت سرعت می گیرد. طبق "اصل هم ارزی" نسبیت ، هیچ آزمایشی وجود ندارد که ناظر در این جعبه بتواند فریم مرجع خود را از یک قاب بدون شتاب متمایز کند.با این حال ، قوانین ماکسول در مورد الکترومغناطیس به ما می گوید که یک ذره باردار تحت شتاب باید یک میدان الکترومغناطیسی را تابش کند (علاوه بر این در میدان کوولن در حالت استراحت است). بنابراین ، آیا ناظر موجود در جعبه با مشاهده تابش ساطع شده از یک ذره باردار قادر به تشخیص قاب شتاب گرفته آنها از یک قاب اینرسی نیست؟
بیا اینطور بگیم به طور معادل ، می توانیم در مورد ذره باردار در حالت استراحت در آزمایشگاه سطح زمین فکر کنیم. برای استراحت ، باید توسط چیزی پشتیبانی شود که به آن نیروی صعودی وارد کند. این سیستم معادل قرار گرفتن در فضای بیرونی است که با سرعت 1g به طور مداوم به سمت بالا شتاب می گیرد و ما می دانیم که یک ذره باردار با سرعت 1g به سمت بالا شتاب می گیرد ، چرا تابش ذرات باردار را در حالت آزمایش در آزمایشگاه نمی بینیم؟ به نظر می رسد که ما می توانیم بین یک میدان گرانشی و شتاب تمایز قائل شویم ، زیرا بار الکتریکی ظاهراً فقط هنگامی تابش می یابد که از طریق حرکت شتاب می گیرد ، اما نه از طریق جاذبه خوب این که اصل هم ارزی را زیر سوال میبره ناظر میتونه تشخیص بده تحت شتاب گرانش زمین هست یا داره شتاب میگیره.و اگه شما همراه بار باشید یعنی ناظر در روی بار باشد بار نسبت به اون ثابت و تابشی نمیبینه اما در قاب ازمایشگاه تابش میبینه .در خصوص سوال دوم شما من ربطی بین ذره شتابدار ندیدم و اثر فتوالکتریک فقط میدونم
اثر فوتوالکتریک فرایند بیرون کشیدن الکترون از فلز در صورت تابش اشعه الکترومغناطیسی است که بسته به تابع کار فلز و بسامد موج داره.$K_{max}=hf-\phi$. یک فرکانس آستانه (فرکانس قطع) وجود دارد که به ماده بستگی دارد. فرکانس های نوری زیر فرکانس آستانه نمی توانند فوتوالکترون تولید کنند.
اثر کامپتون یا پراکندگی کامپتون فرآیند پراکندگی موج الکترومغناطیسی از یک الکترون آزاد است. هنگامی که یک موج الکترومغناطیسی به اتم‌های ماده برخورد کند طول موج پرتو نوری پخش شده متفاوت با طول موجِ فرودی باشد$\Delta \lambda = \lambda _ c ( 1 – \cos \, \theta )$
فرض کنید ما یک فوتون با انرژی بالاتر از انرژی آستانه Φo (که عملکرد آن فلز نامیده می شود) داریم ، پس با برخورد به سطح فلز با جذب کامل الکترون ، الکترون از پوسته داخلی اتم خارج می شود. این فرایند از بین بردن الکترون Photoelectric Effect نامیده می شود و به انرژی فوتون و همچنین فلزی که ضربه می زند بستگی دارد.
اگر یک فوتون به الکترونهای پوسته خارجی برخورد کند ، ممکن است کاملاً جذب نشود اما بخشی از انرژی آن به آن الکترون پوسته خارجی منتقل می شود. با این کار یک فوتون داریم که انرژی آن کاهش می یابد و یک الکترون آزاد. از آنجا که انرژی فوتون کاهش می یابد ، ما در طول موج آن فوتون تغییر می کنیم. این فرآیند Compton Scattering یا Compton Effect نامیده می شود.
اگر انرژی فوتون از 1.022Mev بالاتر باشد (این حداقل انرژی مورد نیاز برای تولید یک جفت الکترون-پوزیترون به نام تولید جفت است) ، در این صورت احتمال تبدیل این فوتون در جرم دادن یک جفت ذره بیشتر است ، یک الکترون و یک پوزیترون. به این تولید جفت می گویند.اما اصل مطلب این است که اثر فوتوالکتریک در انرژی های کم برای الکترونهای محدود شده رخ می دهد ، و در نتیجه یونیزاسیون الکترون ها می شود. نکته اصلی در اثر فوتوالکتریک این است که به شدت نور بستگی ندارد بلکه به انرژی فوتون ها بستگی دارد.
همانطور که پراکندگی کامپتون در انرژیهای زیاد روی الکترونهای آزاد اتفاق می افتد ، جایی که فوتون الکترون را پخش می کند و مقداری از آن را به الکترون منتقل می کند ، و از آنجا که c = fλ و $E = hf = \frac{hc}{\lambda}$بنابراین پس از انتقال حرکت آن ، فوتون مقداری از دست می دهد انرژی آن از آنجا که h ثابت است فرکانس f کاهش می یابد بنابراین طول موج λ افزایش می یابد زیرا با عکس با فرکانس متناسب است.
تصویر

Frost

عضویت : شنبه ۱۳۹۸/۹/۳۰ - ۰۹:۳۵


پست: 2



Re: تابش ذره باردار شتابدار

پست توسط Frost »

ممنون از شما بخاطر توضیحاتتون 🌹

ارسال پست