صفحه 1 از 1

چرا آذرخش در هوای آفتابی رخ نمیده؟

ارسال شده: جمعه ۱۳۹۷/۸/۱۸ - ۱۵:۵۷
توسط bardianasirihelli2
سلام به همگی
من هشتم هستم
یه سوالی برامون پیش اومده با گروهمون
چرا اذرخش در هوای افتابی رخ نمیده
ایا علتش اینه که ابر ها در هواب افتابی بار الکتریکی ندارن و اگر اره چرا؟؟
ممنون میشم ساده جواب بدین smile020

Re: آذرخش

ارسال شده: شنبه ۱۳۹۷/۸/۱۹ - ۱۳:۰۰
توسط You-See
سلام
هوای آفتابی خشکه و قابلیت هدایت الکتریکی هوا در اون خیلی کمه.
البته ابن طور بهتره بگم که هوای مرطوب قابلیت بالاتری در هدایت الکتریکی داره و رعدوبرق در اون بیشتر اتفاق می افته

Re: آذرخش

ارسال شده: شنبه ۱۳۹۷/۸/۱۹ - ۱۳:۲۴
توسط Paradoxy
سلام
ما سه جور رعد و برق داریم، یا رعد و برق داخل خود ابر رخ میده، یا بین دو ابر یا بین زمین و ابر. در هوای آفتابی، تراکم ابر کمه بنابرین حالت دوم عملا وجود نداره. اما برای دو حالت دیگه، باید این نکته رو در نظر بگیریم که چطور ابر ها باردار میشن اصلا. یکجایی وسط ابر، در بازه دمایی به خصوصی بین −15 تا −25 سانتیگراد وقتی که هوای گرم تر با سرعت زیاد به سمت بالا حرکت میکنه (چون سبکتر از هوای سرده)، ذرات درشت برف درون ابر به خاطر جاذبه زمین سمت پایین حرکت می کنند و همزمان قطرات آب و ذرات خیلی کوچک برف، به خاطر حرکت سریع هوای کمی گرم تر به سمت بالا، به سمت بالا حرکت می کنند. حالا این ذرات به هم مالیده میشن تحت چنین شرایطی و باردار میشن، به شکلی که قطرات آب و ذرات کوچک برف بار مثبت پیدا می کنند و ذرات سنگین که به سمت پایین ابر حرکت می کنند بارشون منفی میشه. خب اگه هوا خیلی گرم باشه و اون بازه دمایی محقق نشه، ذرات برف در ابر تشکیل نمیشن که بخوان بهم مالیده شن و بار الکتریکی بسازن داخل ابر، رعد و برق نداریم. اگه اختلاف دمایی بین لایه های مختلف هوا وجود نداشته باشه، باز هم ابر نمیتونه باردار بشه. یا اگه ابر اصلا باردار بشه اما فاصلش از زمین خیلی زیاد باشه، ممکن نیست که حالت سوم رعد و برق رو داشته باشیم و حالت اول هم عملا اگه رخ بده، ما متوجهش نمیشیم، ابر خیلی دوره. بنابرین چون!

بین خودمون باشه، ولی من رعد و برق توی هوای خیلی آفتابی هم تجربه کردم، با بارندگی ملایم.

Re: آذرخش

ارسال شده: شنبه ۱۳۹۷/۸/۱۹ - ۱۳:۲۷
توسط Paradoxy
You-See نوشته شده:سلام
هوای آفتابی خشکه و قابلیت هدایت الکتریکی هوا در اون خیلی کمه.
البته ابن طور بهتره بگم که هوای مرطوب قابلیت بالاتری در هدایت الکتریکی داره و رعدوبرق در اون بیشتر اتفاق می افته

اینم هست، ولی خب اگه مورد سوال مربوط به یک شهر با رطوبت بالا، با این حال آفتابی (مثل شهر های جنوبی خود ایران) باشه چطور؟ اتفاقا در این شهر ها تا جایی که من میدونم اونقدر بارش نداریم، نسبت به شهر های شمالی و سرد.

Re: چرا آذرخش در هوای آفتابی رخ نمیده؟

ارسال شده: شنبه ۱۳۹۷/۸/۱۹ - ۲۰:۴۱
توسط bardianasirihelli2
بسیار ممنون
میشه علت چیزی که در اخر مطلبتون گفتین با توجه به این که حتی در هوای افتابی هم اختلاف دما وجود داره توجیه میشه؟

Re: چرا آذرخش در هوای آفتابی رخ نمیده؟

ارسال شده: شنبه ۱۳۹۷/۸/۱۹ - ۲۲:۲۳
توسط Paradoxy
سوالتون رو درست نفهمیدم
ببینید باید دو جبهه هوایی مختلف وجود داشته باشه، به شکلی که هوای گرم تر زیر هوای سردتر قرار بگیره و به علت این که سبکتره، به سمت بالا حرکت کنه. یا وزش باد به خصوصی وجود داشته باشه تا به هر ترتیب این مالش بین ذرات مختلف صورت بگیره. مثلا وقتی من میخوام شونه رو باردار کنم، باید اونو چندبار محکم روی موهای سرم بکشم تا در اثر مالش الکتریسیته ساکن پدید بیاد، اینم دقیقا همینه. پدید اومدن شرایط مطلوب اونقدر ساده نیست، بله اختلاف دما همیشه وجود داره، اتفاقا در مکان های گرم سیری خط استوا ما گاها می بینیم در بعضی مناطق بارش خیلی زیاد هست! یا کمی بالاتر از خط استوا، مثل جنگل های آمازون. نکته ای که وجود داره اینه که این اختلاف دما باید به اندازه ای باشه که حرکت نسبتا شدیدی برای هوای سبکتر ایجاد کنه و این که به حد کافی هوا، در مکانی که ابر هست سرد باشه تا ذرات بهم کشیده بشند و باردار بشن. اگه زیادی گرم باشه محل ابر، حتی اختلاف دما و وزش باد هم کاری نمیتونه بکنه.

ضمن این که دقت کنید، دمایی که ما "احساس" می کنیم با دمای واقعی متفاوت است. همینطور این که محل ابر، با محلی که ما درش هستیم فاصله قابل توجهی داره، و بنابرین دمایی که ذرات ابر درش هستند، متفاوت با دمای سطح زمین هست.

Re: چرا آذرخش در هوای آفتابی رخ نمیده؟

ارسال شده: یک‌شنبه ۱۳۹۷/۸/۲۰ - ۱۸:۰۹
توسط bardianasirihelli2
بسیار ممنون