صفحه 1 از 1

دمای پلانک، حد بالای دما و سرعت نور

ارسال شده: جمعه ۱۳۹۸/۸/۳ - ۰۲:۲۷
توسط johnconner
سلام
اول اینکه آیا رابطه هم ارزی جرم و انرژی کاربرد ترمودینامیکی هم داره؟ انرژی رو تو این رابطه چجوری به معادلات ترمودینامیک ربطش میدیم؟

دوم اینکه با توجه به اینکه سرعت نور حد بالای سرعت هاست و طبق رابطه هم ارزی آیا یه حد بالا برای دما وجود نداره؟
البته دمای پلانک ($1.42*10^{32}$ کلوین) رو برخی به عنوان حد بالا معرفی کردن منتها من میخوام ببینم از طریق سرعت نور میشه حد بالایی برای دما تعریف کرد؟

Re: دمای پلانک، حد بالای دما و سرعت نور

ارسال شده: شنبه ۱۳۹۸/۸/۴ - ۱۳:۱۴
توسط Paradoxy
روابط ترمودینامیکی در رابطه هم ارزی انرژی و جرم کاربرد دارن. به خاطر این که جرم مثلا یک گاز، به دمای اون وابستس طبق رابطه هم ارزی انرژی و جرم. و محاسبه انرژی یک گاز با توجه به دمای اون با روابط ترمودینامیکی انجام میشه. برعکسش رو نمیدونم، شاید توی ترمودینامیک نسبیتی باشه ازین کارا ولی من ندیدم.

از طریق سرعت نور هم میشه حد بالای دما تعریف کرد. با توجه به این که حد سرعت ذرات بین منفی سی تا سی میشه، به جای منفی بینهایت تا بینهایت میشه نهایت انرژی جنبشی میانگین گازو پیدا کرد و از روی اون دما رو پیدا کرد. البته الان دقیق نمیدونم با چه رابطه ای میشه انرژی میانگین جنبشی رو محاسبه کرد. بجز توزیع ماکسول بولتزمان که خودش وابسته به دماست و اینجا کاربردی نداره. بهرحال یادمه یکی از اعضای هوپا، چند سال پیش با توجه به این که سرعت نور حد بالای سرعته، محاسبه کرده بود دمای گازو.
viewtopic.php?f=1&t=36800
که نوشته از رابطه لاپلاس استفاده کرده.