دلیل بالا و پایین پریدن آب در هنگام جوش آمدن

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
Ali se

نام: علی س

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۸/۱۲/۱۲ - ۱۷:۰۸


پست: 8



دلیل بالا و پایین پریدن آب در هنگام جوش آمدن

پست توسط Ali se »

دلیل بالاو پایین پریدن اب در هنگام جوش امدن
بخاطر

نیرویی است که از طرف میدان حاصل از اجاق گاز به مولکول های اب وارد میشود ؟
یا
بخاطر افزایش جنبش مولکولها و افزایش حجم و کاهش چگالی قسمتهای پایین تر اب نسبت به قسمت بالا تر است که باعث میشود مولکول های اب بالا و پایین بپرند؟

نمایه کاربر
رهام1380

نام: رهام حسامی

محل اقامت: تهران

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۹/۶/۲۰ - ۰۹:۴۸


پست: 103

سپاس: 15

جنسیت:

تماس:

Re: دلیل بالا و پایین پریدن آب در هنگام جوش آمدن

پست توسط رهام1380 »

اثر لیدنفروست Leidenfrost :یک پدیده است که در آن یک مایع، در تماس نزدیک با یک جرمی که بطور قابل توجهی داغتر از نقطه جوش مایع است هنگامی که یک مایع در تماس با یک جسم بسیار داغتر از نقطه جوش مایع قرار می گیرد، یک لایه از بخار تشکیل می شود که مایع را از جسم داغ باز مینماید.البته حبابهای هوا هستند و شرایط عادی گازهای حل شده تشکیل شده که از محلول خارج میشند و بنابراین اگر آب در یک فضای متفاوت باشد، حباب ها از آن گاز تشکیل می شوند. در شرایط عادی، اولین حبابها عمدتا نیتروژن با اکسیژن و کمی آرگون و دی اکسید کربن هستند.مولکول ها انرژی کافی برای انتقال از فاز مایع به فاز گاز دریافت می کنند این حبابها بخار آب هستند. بخار حاصل در داخل مایع سبب ایجاد حباب خاص جوشش می‌شود. تشکیل حباب در دمای پایینتر از نقطه جوش غیرممکن است چون در اینجا فشار جو بر سطح مایع که بیش از فشار داخل آن است و مانع از تشکیل حباب می‌شود. دمای مایع در حال جوش تا هنگامی که تمام مایع بخار نشده‌است، ثابت می‌ماند در یک ظرف بدون درپوش حداکثر فشار بخاری که هر مایع می‌تواند داشته باشد برابر با فشار جو می‌باشدحال ما یک .دمای اشباع داریم همان دمای جوش است.و دمای اشباع وابسته به یک فشاری است که فشار اشباع خوانده می‌شود و آن دمایی است که در آن مایع با شروع جوشش تغییر فاز داده و تبدیل به بخار می‌شود. دمای اشباع و فشار اشباع با یکدیگر ارتباط مسقیم دارند نمیدانم منظورتان همینهست و طبیعتا بخار ها در مجاورت هوا سرد شده مایع شده .تصویر

ارسال پست