امواج صوتی هنگام زلزله

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

امواج صوتی هنگام زلزله

پست توسط abdossamad2021 »

با سلام خدمت دوستان
می خواستم بدونم هنگام وقوع زلزله در هوا نیز موج صوتی ایجاد می شود؟ یا تنها در سطح زمین است
با تشکر

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3266

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

Re: امواج صوتی هنگام زلزله

پست توسط rohamavation »

قطعا صدا دارد چون حاصل امواج مکانیکی هست
شنیدن زمین لرزه های کوچک تحریک شده ممکن است آسان تر از دیدن آنها باشد. زمین لرزه لندرز فاصله زیادی با لرزه سنج دارد بنابراین بیشتر فرکانسهای بالای آن قبل از رسیدن امواج به لرزه سنج از بین رفته اند. اما زمین لرزه های کوچک دارای مناطق گسل کوچک هستند و بنابراین انرژی با فرکانس بالا تولید می کنند و چون در نزدیکی لرزه سنج هستند این انرژی از بین نرفته است.زمین لرزه ها انواع مختلفی از امواج را تولید می کنند: امواج p ، امواج s و انواع امواج سطحی. سریعترین سفر این امواج p است که دامنه کمی دارند و معمولاً توسط مردم مورد توجه قرار نمی گیرند. به نظر می رسد امواج p همان چیزی است که باعث ایجاد زنگ خطر در حیواناتی مانند سگ و پرندگان می شود قبل از اینکه انسان ورود امواج سطحی بزرگتر را احساس کند.
امواج P (و امواج s) ممکن است کوچکتر از امواج سطحی آسیب رسان باشند ، اما هنوز هم باعث حرکت زمین می شوند. هنگام حرکت زمین ، امواج صوتی در هوا ایجاد می شود. اگر زمین با فرکانس های شنیدنی در حال حرکت باشد ، امواج هوا را به صورت صدا می شنویم. امواج P غالباً فرکانس هایی به اندازه 30 هرتز دارند ، در حالی که انسان به طور معمول می تواند تا 20 هرتز را نیز بشنود. بنابراین ، وقتی یک موج p وارد می شود ، صدا را در انتهای پایین محدوده شنیدنی ما تولید می کند.
هرچه زلزله بزرگتر باشد ، امواج p بیشتر می شوند و احتمال شنیدن آنها بیشتر است. هرچه فاصله بیشتری از مرکز کانون داشته باشید ، فاصله زمانی بیشتری بین امواج p و امواج سطحی وجود دارد. بنابراین اگر فاصله شما با یک زمین لرزه نسبتاً بزرگ فاصله زیادی داشته باشد ، غالباً صدای غرغر امواج p را قبل از شروع لرزش بزرگ خواهید شنید.
توجه: بله ، افراد می توانند امواج p را احساس کنند اگر اندازه آنها به اندازه کافی بزرگ باشد و / یا فرد دراز کشیده یا بی حرکت روی زمین نشسته باشد. اما مغز ما آنقدر به حرکت اتومبیل های در حال حرکت ، تغییر ساختمان در باد ، کامیون ها و قطارهایی که از آنجا عبور می کنند و تغییرات تعادل خود عادت کرده است ، به طوری که ما به طور ناخودآگاه حرکات زمین با دامنه کوچک را فیلتر می کنیم. بدن ما احتمالاً امواج p حاصل از زمین لرزه های بزرگتر (و کل زمین لرزه های کوچکتر) را بیش از آنچه آگاهانه متوجه آنها شده ایم ، احساس می کند.
تصویر

abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

Re: امواج صوتی هنگام زلزله

پست توسط abdossamad2021 »

با تشکر امواج s,p امواجی هستند که در پوسته زمین حرکت می کنند نه در هوا سوال من این است که امواج صوتی ایجاد شده در هوا چه موقع می رسد زودتر از امواج s,p ؟

نمایه کاربر
You-See

نام: U30

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۳/۵/۱۹ - ۱۹:۰۵


پست: 1281

سپاس: 787

جنسیت:

تماس:

Re: امواج صوتی هنگام زلزله

پست توسط You-See »

سلام.
اصولا سرعت صوت در جامدات خیلی بیشتر از گازهاست، برای همین مثلا سرخ پوستان گوششون رو روی ریل می چسبوندن تا زود تر از این که صداش رو از طریق هوا بشنون، از طریق ریل آهنی بشنون.
اگر به فکر دستگاه پیش بینی از طریق امواج ریز صوت در هوا هستید، نمی شود!
دوستای گلم حمایت کنید : https://cafebazaar.ir/app/com.nikanmehr.marmarxword/

abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

Re: امواج صوتی هنگام زلزله

پست توسط abdossamad2021 »

همانطور که دوستان گفتند امواج p سریعتر می رسد آیا موج p باعث وقوع صدا در هوا در محل مورد نظر می شود و حیوانات از طریق موج p متوجه می شوند یا صدای حاصل از رسیدن موج p؟

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3266

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

Re: امواج صوتی هنگام زلزله

پست توسط rohamavation »

امواج لرزه ای امواج انرژی هستند که از طریق لایه های زمین عبور می کنند و در نتیجه زمین لرزه ها ، فوران های آتشفشانی ، حرکت ماگما ، رانش های بزرگ زمین و انفجارهای بزرگ ساخته شده توسط بشر است که انرژی صوتی با فرکانس پایین را ایجاد می کند. بسیاری از منابع طبیعی و انسانی دیگر امواج با دامنه کم ایجاد می کنند که معمولاً از آنها به عنوان ارتعاشات محیط یاد می شود.سرعت انتشار امواج لرزه ای به چگالی و کشش محیط و همچنین نوع موج بستگی دارد. سرعت تمایل به افزایش عمق از طریق پوسته و گوشته زمین دارد ، اما به شدت از گوشته به هسته خارجی می افتدامواج بدن از طریق داخلی زمین در امتداد مسیرهایی که از نظر تراکم و مدول (سختی) توسط خواص مواد کنترل می شوند ، حرکت می کنند. چگالی و مدول ، به نوبه خود ، بسته به دما ، ترکیب و فاز ماده متفاوت است. این اثر شبیه شکست امواج نور است. دو نوع حرکت ذرات منجر به دو نوع امواج جسم می شوند: امواج اولیه و ثانویه امواج اولیه (امواج P) امواج فشاری هستند که ماهیت طولی دارند. امواج P امواج فشاری هستند که سریعتر از سایر امواج در زمین حرکت می کنند تا ابتدا به ایستگاه های لرزه نگار برسند ، از این رو "اولیه" نامیده می شود. این امواج می توانند از طریق هر نوع ماده ای از جمله مایعات عبور کنند و می توانند تقریباً 1.7 برابر سریعتر از امواج S حرکت کنند. در هوا ، آنها به شکل امواج صوتی هستند ، از این رو با سرعت صوت حرکت می کنند. سرعت معمول 330 متر بر ثانیه در هوا ، 1450 متر بر ثانیه در آب و حدود 5000 متر بر ثانیه در گرانیت است. امواج ثانویه (امواج S) امواج برشی هستند که ماهیت عرضی دارند. به دنبال یک حادثه زلزله ، امواج S پس از امواج P با سرعت بیشتری به ایستگاه های لرزه نگار می رسند و زمین را عمود بر جهت انتشار جابجا می کنند. بسته به جهت انتشار ، موج می تواند ویژگی های مختلف سطح را به خود اختصاص دهد. به عنوان مثال ، در مورد امواج S قطبی افقی ، زمین به طور متناوب به یک طرف و سپس دیگر حرکت می کند. امواج S فقط از طریق جامدات می توانند حرکت کنند ، زیرا مایعات (مایعات و گازها) از تنش برشی پشتیبانی نمی کنند. امواج S کندتر از امواج P هستند و سرعت آنها معمولاً در حدود 60٪ امواج P در هر ماده مشخص است. امواج برشی نمی توانند از طریق هیچ محیط مایع عبور کنند ، بنابراین نبود موج S در هسته خارجی زمین حالت مایع را نشان می دهد.تصویر
سرعت یک موج عرضی در یک محیط جامد$v = \sqrt {\frac {G}{\rho}}$ کهG ، مدول برشی کشش محیط و ρ چگالی آن است؟برای یافتن امواج احتمالی در یک ماده جامد ، من واقعاً به تئوری کامل انعطاف پذیری نظریه کامل نیاز داریم. موج برشی عرضی ساده ترین حالت است. دلیل این امر این است که ، برخلاف پاسخ الاستیک عمومی ، نیرو موازی با جابجایی های عرضی است. فقط با برابر کردن شیب نیرو می توانیم معادله موج را پیدا کنم $\frac {\partial F_y} {\partial x}=\mu \frac {\partial^2 y}{\partial x^2}$ اینجا مولفه y شتاب هست$\rho \frac {\partial^2 y}{\partial t^2}.$بنابراین $c^2_{\rm transverse}= \mu/\rho$ و. در اینجا μ مدول برشی است/سرعت صوت در محیط گازی $\frac{\partial^2 \epsilon}{\partial x^2}=\kappa \rho \frac{\partial^2 \epsilon}{\partial t^2}$که $c_{gas}=\sqrt{\frac{1}{\kappa \rho}}=\sqrt{\frac{\gamma nRT}{\rho V}}$
فرمول انرژی زمین لرزه $\log_{10}(E/{\rm erg}) = 11.8 + 1.5 M_S$
مدول یانگ {\ displaystyle E} E ، مدول جوان یا مدول الاستیسیته در کشش ، یک ویژگی مکانیکی است که سختی کششی یک ماده جامد را اندازه گیری می کندمدول oung امکان محاسبه تغییر در بعد میله ساخته شده از ماده الاستیک ایزوتروپیک تحت بارهای کششی یا فشاری را فراهم می کند. به عنوان مثال ، پیش بینی می کند که یک نمونه ماده تحت کشش چه مقدار گسترش می یابد یا تحت فشار کم می شود. مدول یانگ مستقیماً در موارد تنش تک محوری اعمال می شود ، یعنی تنش کششی یا فشاری در یک جهت و بدون تنش در جهات دیگر. همچنین از مدول یانگ به منظور پیش بینی انحرافی استفاده می شود که در یک بار در یک نقطه بین تکیه گاه های تیر ، یک بار مشخص می شود.
سایر محاسبات الاستیک معمولاً نیاز به استفاده از یک خاصیت ارتجاعی اضافی مانند مدول برشی G ، مدول فله K و نسبت Poisson ν دارند. هر دو از این پارامترها برای توصیف کامل انعطاف پذیری در یک ماده همسانگرد کافی است${\displaystyle E=2G(1+\nu )=3K(1-2\nu ).\,}$
رابطه بین سرعت عرضی صدا و مدول یانگ در جامدات من از معادله حرکت Navier استفاده میکنم $\rho \frac{\partial^2 w}{ \partial t^2 } = \mu \nabla^2w + (\lambda + \mu)\nabla\nabla.w$
به طور طبیعی ، می توانید یک موج w را در یک قسمت عرضی و طولی تجزیه کنید:$w = w_L + w_T$خواص انها $\nabla \times w_L = 0$و$\nabla \times w_L = 0$من از ناویر استفاده $\rho \frac{\partial^2 w_T}{ \partial t^2 } = \mu \nabla^2 w_T$و به $\frac{\partial^2 u}{ \partial t^2 } = c^2 \nabla^2 u$و نتیجه $v_T = \sqrt \frac \mu\rho$توجه معادله پیوستگی $\frac{\partial \rho}{\partial t} + \nabla \cdot (\rho \mathbf{v}) = 0 ,$ توجه کنید برای جامدات من از $v = \sqrt{\frac{K + \tfrac{4}{3}G}{\rho}}$استفاده میکنم چرا در واقع آب در واقع چگالی بالاتری نسبت به هوا دارد (با ضریب 800) اما بسیار فشرده تر از هوا است بنابراین مقدار E در حدود 20،000 برابر بیشتر است. نتیجه نهایی این است که مقدار E / ρ در آب بیشتر از هوا است بنابراین سرعت صدا بیشتر است.به عبارت دقیق معادله شما فقط در مورد گازها و مایعات اعمال می شود. در جامدات نیز باید مدول برشی را در نظر بگیرید ، پارامتر E من مدول انبوه است و این معیاری برای فشرده سازی محیط است. محیط های قابل فشردگی مانند گازها مقدار کمی E دارند در حالی که مایعات تقریباً غیرقابل تراکم مانند آب برای E. مقدار بسیار بالایی دارند.
تصویر

abdossamad2021

عضویت : چهارشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۲۰ - ۱۶:۱۵


پست: 21

سپاس: 1

Re: امواج صوتی هنگام زلزله

پست توسط abdossamad2021 »

با تشکر اینها خصوصیات امواج زلزله ای هستند من نی خواستم بدونم موج p که به محل می رسد باعث ایجاد صوت در هوا می شود یا خیر؟ و حیوانات چگونه متوجه زلزله می شوند از طریق موج p یا امواج صوتی در هوا؟

ارسال پست