اگر همه اجرام کیهانی در یک سمت ما قرار داشتند

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
Enjoy-physics

عضویت : دوشنبه ۱۴۰۰/۱/۲۳ - ۰۵:۵۳


پست: 56

سپاس: 27

اگر همه اجرام کیهانی در یک سمت ما قرار داشتند

پست توسط Enjoy-physics »

تصویر
سلام دوستان یک سوال داشتم.
در حال حاضر ما در نقطه ای از کیهان زندگی میکنیم که توسط ماده تاریک و اجرام دیگه ی کیهان محاصره شدیم و هر سمتی که نگاه کنیم میبینیم که این اجرام تا چند میلیارد سال نوری از همه طرف مارو محاصره کردند.
این به این معنیه که این اجرام از همه طرف بوسیله گرانششون دارن به ما نیرو وارد میکنن!!

خیلی خوب اینجا یک سوال پیش میاد‌.. پس چرا ما از هرسو کشیده یا به عبارتی چرا ما منفجر نمیشیم؟؟!!
پاسخ این سوال اینه که گفته میشه چون همین الان این نیروی گرانش، -تقریبا بصورت مساوی- به تمام ذرات بدنمون در حال وارد شدن هست!


میخواستم بپرسم خوب اگه همه اجرام عالم شامل ماده تاریک و ماده مرئی در یک سمت ما قرار داشتند، گرانشی که به ما وارد میکردند چقدر بود؟
آیا این گرانش میتونست نظمه فعلیه کهکشان راه شیری رو بهم بریزه یا اون رو بسمت مرکز خودش بکشونه و بصورت کلی بنظرتون این اتفاق چه پیامدهایی میتونست بوجود بیاره؟
آخرین ویرایش توسط Enjoy-physics پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۱/۲۶ - ۲۰:۴۷, ویرایش شده کلا 1 بار

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3266

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

اگر همه اجرام کیهانی در یک سمت ما قرار داشتند

پست توسط rohamavation »

هنگامی که دو جرم آسمانی با جرم قابل مقایسه از نظر گرانشی برهم کنش داشته باشند ، هر دو به دور یک نقطه ثابت می چرخند (مرکز جرم دو جسم). این نقطه بین اجسام روی خط قرار دارد . بنابراین ، زمین و ماه در مدارهای مکمل درمورد مرکز مشترک جرم خود حرکت می کنند ، ببینید بیش از مسیر مدار زمین ، میدان گرانشی خورشید در جهات مختلف قرار دارد. این تفاوت چشمگیر با یک میدان یکنواخت به این معنی است که مدار زمین مدار بیضوی هست .حال اگر منظور شما همه اجرام تو یک جهت باند امکان نداره این یعنی ترازبندی سیارات" که در واقع به معنای صف آرایی واقعی نیست. منظور آنها فقط این است که برخی از سیارات در همان منطقه کلی آسمان قرار دارند. و این نوع "هم ترازی"تقریباً هرگز برای همه سیارات اتفاق نمی افتد ، بلکه در عوض برای دو یا سه سیاره اتفاق می افتد.حتی اگر همه سیارات کاملاً در یک راستا قرار بگیرند ، تأثیرات ناچیزی روی زمین خواهد داشت.در حقیقت ، گرانش سیارات روی زمین آنقدر ضعیف است که هیچ تأثیر قابل توجهی بر زندگی زمین ندارد. فقط دو جسم منظومه شمسی با گرانش کافی برای تأثیر قابل توجه روی زمین وجود دارد: ماه و خورشید. جاذبه خورشید قوی است زیرا خورشید بسیار عظیم است. اثر جاذبه ماه بر روی زمین بسیار زیاد است زیرا ماه بسیار نزدیک است. حتی اگر همه سیارات در نقاطی از مدار خود نزدیکترین فاصله را با زمین بچینند ، بالاترین بالاترین نیروی گرانشی که تمام سیارات می توانند روی یک فرد 100 کیلوگرمی روی سطح زمین وارد کنند ، 0.000064 نیوتن است. این مقدار 53 برابر ضعیف تر از متوسط ​​نیروی جاذبه ماه است وبعلاوه ، هرچه ماه در مدار عادی ماهانه خود به زمین نزدیکتر و از آن دورتر می شود ، نیروی گرانش ماه بر روی 100 کیلوگرم بر روی زمین 0.0010 نیوتن نوسان می کند ،که اگر کاملاً تراز شده باشند ، از قدرت جاذبه تمام سیارات 15 برابر قویتر است.
تصویر

Enjoy-physics

عضویت : دوشنبه ۱۴۰۰/۱/۲۳ - ۰۵:۵۳


پست: 56

سپاس: 27

Re: اگر همه اجرام کیهانی در یک سمت ما قرار داشتند

پست توسط Enjoy-physics »

آقای حسامی برای اندازه گیری جاذبهٔ کیهان درحالتیکه فرضا در یک سمت ما قرار گرفته باشه، چه راه حلی بنظرتون میشه استفاده کرد تا به جواب رسید؟ دوستان دیگه هم اگه جوابی بذهنتون میرسه بگید.
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3266

سپاس: 5491

جنسیت:

تماس:

Re: اگر همه اجرام کیهانی در یک سمت ما قرار داشتند

پست توسط rohamavation »

ببینم منظور شما کل عالم را یک توده فرض کنم در فاصله چی و اینکه قطر عالم را اوردید که دانسیته متوسط $4.23 \cdot 10^{-28}\frac{\mbox{kg}}{\mbox{m}^3}$ اوردین منظور شما اگر این هست من توده فرض کنم در فاصله $8.8 \times 10^{26}~\mathrm{m}$ حدود همون که درج کردین .و جرم عالم $M = \rho_\mathrm{M} \frac{4\pi}{3}R^3 \simeq 10^{57}\,\mathrm{g},$اینو تو معادله بزار دیگه $F = G \frac{m_1 m_2}{r^2}$و جرم زمین هم $≈5.972∙10^{24}\mathbf{kg}$ بزار و$G≈6.67∙10−11\mathbf{N(\frac{m^2}{kg^2})}$ حال $g_U = g_E\dfrac{M_E}{M_U} \cdot \dfrac{R^2_U}{R^2_E}$ ;که شتاب از جرم بدست اوریدمن برای زمین خورشید$3.52 \times 10^{22}~\mathrm{N}$ حساب کردم که از مقدار شما بسیار بیشتر هست من قبلا گفتم تاثیر ان ناچیز هست .
ببین تعامل گرانشی اجسام، در یک میدان گرانشی رخ می‌دهد که آن را با پتانسیل اسکالر φ توصیف می‌کنم. کنش نیرو بر جسمی به جرم m در یک میدان با پتانسیل φ ، برابر است با:$\large {\mathbf{F} = m\mathbf{a} }={ – m\,\mathbf{\text{grad}}\,\varphi .}$که $\large \varphi = – \frac{{GM}}{r}.$پتانسیل گرانشی بدست میاد شما شتاب گرانشی را هم $\large g=\frac{GM}{R^{2}}$ محاسبه کن شما مقدار عدد شعاع عالم بزار ببین عدد کوچکی بدست میاد برای زمین $g=G\frac{M}{r^2}=6.67\cdot 10^{-11}\frac{m^3}{kg\cdot s^2}\frac{5.972\cdot 10^{24}kg}{6371000^2m^2}=9.8136\frac{m}{s^2}\approx 9.81 \frac{m}{s^2}$ بدست اوردم شمامثال شتاب گرانش خورشید در نپتون ببینید $g_{Neptune}=\frac{6.673*10^{-11}\frac{N*m^2}{kg^2}*1.9884*10^{30}kg}{(4.536*10^{12}m)^2}=6.4493*10^{-6}\frac{m}{s^2}$ خوب به همین صورت توده عالم در زمین تاثیری نداره شما دانسیته را در عالم میدونی و بزار تو معادله $a(r)=\frac{Gm(r)}{r^2} = G\left(\frac{4\pi \rho}{3}\right)r.$
تصویر

ارسال پست