ماهیت آهنربا

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
domofin453

نام: domofin453

عضویت : شنبه ۱۴۰۰/۱۱/۳۰ - ۱۷:۱۸


پست: 1



جنسیت:

ماهیت آهنربا

پست توسط domofin453 »

سلام

آهن ربا دقیقا از چی ساخته شده ینی آیا قطب N یون مثبت (بار الکتریکی +) و قطب S یون منفی (بار الکتریکی -) تشکیل شده ؟
چرا آهن ربا رو از هر جایی جدا کنیم بازم دو تا قطب منفی مثبت پیدا میکنه
جریان AC هم با همین آهن ربا تولید میشه که روی الکترون ها تاثیر میزاره پس خودش باید باردار باشه درسته ؟
تصویر

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3261

سپاس: 5494

جنسیت:

تماس:

Re: ماهیت آهنربا

پست توسط rohamavation »

جفت های الکتریکی بارهای نقطه ای (دوقطبی) دارای تمام خطوط میدانی هستند که از بار مثبت سرچشمه می گیرند و به بار منفی می روند، در حالی که در همه آهنرباها و آهنرباها خطوط میدان داخل آهنربا در جهت مخالف هستند، یعنی از قطب جنوب به سمت قطب شمال
گفته می شود که آهنربا در هنگام شکسته شدن مدار مغناطیسی به دو قسمت تقسیم می شود. در مورد شما اگر آهنربا تا حدی شکسته باشد یک شار حاشیه ای در شکاف هوا وجود دارد اما بیشتر خطوط میدان از مسیر کم رلوکتانس عبور می کنند که در بالا مورد قسمت ناگسستنی است. و اگر باید حاشیه شار وجود داشته باشد، باید دو قطب بر خلاف نزدیکی وجود داشته باشد و بنابراین به محض شکسته شدن آهنربا دو قطب ایجاد می شود. که ممکن است بسیار ضعیف باشد زیرا بیشتر شار از طریق جریان می یابد. قسمت نشکن
آهنربا یک جسم واحد نیست. در داخل از حوزه های مغناطیسی میکروسکوپی تشکیل شده است که در واقع آهنرباهای میله ای کوچک هستند. آهنربای بزرگی که در دست دارید ترکیبی از تمام حوزه های مغناطیسی کوچک است.
بنابراین وقتی در مورد شکستن آهنربا صحبت می کنید، در واقع هیچ آهنربایی را نمی شکنید، فقط دامنه ها را از هم جدا می کنید.
یعنی قانون مغناطیسی گوس، میگوید که چیزی بنام تک قطب مغناطیسی وجود ندارد. یعنی هرگز نمی توانید که قطب شمال را در یک دست و قطب جنوب را در دست دیگر داشته باشید. مغناطیسی که به دو نیمه می شود، دو مغناطیس تک قطبی ایجاد نمیکند، یعنی یکی با قطب شمال و دیگری با قطب جنوب، بلکه به دو مغناطیس دو قطبی تقسیم می شود. حتی اگر این عمل شکستن مغناطیس به دو تکه تا کوچک ترین ذره آن نیز ادامه یابد باز به دو قطب منجر می شود-قطب شمال و قطب جنوب.I hope I helped you understand the question. Roham Hesami, sixth semester of aerospace engineering
smile072 smile072 رهام حسامی ترم ششم مهندسی هوافضا
آخرین ویرایش توسط rohamavation شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۷ - ۱۹:۲۱, ویرایش شده کلا 1 بار
تصویر

نمایه کاربر
spectervfx2

عضویت : یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱ - ۰۸:۵۸


پست: 12

سپاس: 2

جنسیت:

Re: ماهیت آهنربا

پست توسط spectervfx2 »

رایج ترین روشی که آهنرباها تولید می شوند، گرم کردن آنها تا دمای کوری یا بالاتر است. دمای کوری دمایی است که در آن یک فلز فرومغناطیس خاصیت مغناطیسی پیدا می کند.
تو چه دانی که پسِ هر نگهِ ساده ی من . . .
چه جنونی ، چه نیازی ،چه غمی ست؟
بهار آمد ، پریشان باغ من افسرده بود اما
به جو باز آمد آب رفته ، ماهی مرده بود اما

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2406

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: ماهیت آهنربا

پست توسط MRT »

spectervfx2 نوشته شده:
یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱ - ۱۰:۱۵
رایج ترین روشی که آهنرباها تولید می شوند، گرم کردن آنها تا دمای کوری یا بالاتر است. دمای کوری دمایی است که در آن یک فلز فرومغناطیس خاصیت مغناطیسی پیدا می کند.
عملی کارگاهی امتحان کردید. اتفاقا برعکس حرارت آهنربای دائمی را خراب می کنه. فلزات آهن و کبالت همیشه و همواره مغناطیسی هستند شما باید کریستال های آنها را هم راستا کنید تا تقویت بشن. حرارت بدین درهم ور هم میشن آهنربا تلف میشه. حالا انواع و اقسام دارن فلزی سرامیکی پلیمری تکنولوژی پودر فریت کبالت دار یا نئوبیوم .................
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3261

سپاس: 5494

جنسیت:

تماس:

Re: ماهیت آهنربا

پست توسط rohamavation »

یک الکترومغناطیس دارای قطب شمال و جنوب است هر مغناطیس الکترومغناطیس دارای دو قطب است، بنابراین کل نیروی وارد شده بر یک آهنربای معین ناشی از آهنربای دیگر برابر است با مجموع بردار نیروهای قطب های آهنربای دیگر که بر هر قطب مغناطیس مفروض وارد می شوند.جاذبه/ دافعه مغناطیسی یکی از ویژگی های اساسی مغناطیس است. قطب های N قطب های S و غیره را جذب می کنند و این بر اساس مشاهدات ما از نحوه عملکرد طبیعت است.تصویر
در حال حاضر، یک رابطه قوی بین الکتریسیته و مغناطیس وجود دارد، که توضیح می دهد که چرا یک جریان الکتریکی جریان میدان های مغناطیسی ایجاد می کند. هنگامی که میدان مغناطیسی تولید شد، جاذبه S-N قابل مشاهده است. و همچنین درست است که جریان هایی که در یک جهت جریان دارند، یکدیگر را جذب می کنند و هنگامی که در جهت مخالف جریان می یابند، از طریق فعل و انفعالات بین میدان های الکترومغناطیسی متقابل یکدیگر، یکدیگر را دفع می کنند.
در آهن‌رباهای دائمی، منبع میدان‌های مغناطیسی به ویژگی‌های فردی اتم‌ها در آهن‌رباها و نحوه هم‌تراز شدن آنها در جهت ترجیحی مربوط می‌شود. مجدداً، هنگامی که یک تراز خالص اتم ها در یک جهت خاص وجود دارد، یک میدان مغناطیسی حاصل در سطح ماکروسکوپی وجود دارد که سپس از قوانین جذب N-S پیروی می کند.
منظور از تک قطبی و دوقطبی مغناطیسی چیست؟ من نمی توانم راهی پیدا کنم که تک قطبی ها و دوقطبی های مغناطیسی را با تک قطبی های الکتریکی مرتبط کنم. من نتایج آنها را متوجه نمیشم خوب اما خوشبختانه، یک تناظر واقعا شگفت انگیز یک به یک بین مغناطیس و الکتریسیته وجود دارد.
تک قطبی در مغناطیس مشابه بار در الکترواستاتیک/الکتریسیته است. همانطور که ما دو نوع شارژ داریم (+ve & -ve)، دو نوع تک قطبی (شمال و جنوب) داریم. قطب مغناطیسی شمال به عنوان قطب مثبت و قطب مغناطیسی جنوب به عنوان قطب منفی شناخته می شود.
ما به اندازه / بزرگی بار به عنوان خود بار اشاره می کنیم، اما برای یک تک قطبی، به اندازه / قدر آن به عنوان قدرت قطب اشاره می کنیم.
بار الکتریکی با حرف 'q' و قدرت قطب یک قطب مغناطیسی با حرف 'm' نشان داده می شود.بارهای الکتریکی میدان های الکتریکی تولید می کنند. آنالوگ مغناطیس استاتیک میدان مغناطیسی است.تصویر
ما از خطوط میدان الکتریکی برای نمایش بصری میدان الکتریکی استفاده می کنیم. طبق قرارداد، خطوط میدان الکتریکی از یک بار مثبت شروع می شوند و با بار منفی خاتمه می یابند. در مورد قطب های مغناطیسی نیز چنین است. خطوط میدان مغناطیسی از قطب شمال (قطب +ve) سرچشمه می گیرند و به قطب جنوب (قطب ve) ختم می شوند.
قدرت میدان مغناطیسی تولید شده توسط یک تک قطبی به دست می آید
$\vec{B} = (\frac{\mu_o}{4\pi})\frac{m}{r^3}\vec{r}$
احتمالاً متوجه شده اید که معادله با قانون کولن یکسان است، به جز این واقعیت که ما به جای بار، قدرت قطب های مغناطیسی داریم.
وقتی سعی می کنیم با برش آهنربای میله ای دقیقاً در وسط یک تک قطبی بسازیم، در نهایت دو آهنربای میله ای جدید ایجاد می کنیم که هر آهنربا دارای قطب شمال و جنوب است.
خوب، ممکن است بپرسید اگر تک قطبی وجود نداشته باشد، چگونه می توانم از رفتار تک قطبی ها مطلع شوم. هر چه در پست قبلی ام دربالا گفتم فقط یک فرضیه است و این فرضیه با واقعیت همخوانی دارد.
وقتی دو قطب مغناطیسی با قدرت قطب یکسان در نزدیکی یکدیگر قرار می گیرند، آن را دوقطبی می نامیم. آهنربای میله ای نمونه ای از دوقطبی است.تصویر
ما یک گشتاور دوقطبی الکتریکی معادل در مغناطیس استاتیک داریم. ما آن را ممان دوقطبی مغناطیسی می نامیم (معمولاً با $\vec{M}$نشان داده می شود).
$M = md$
که در آن d فاصله بین دو قطب و m قدرت قطب قطب است. جهت حرکت دوقطبی مغناطیسی از قطب منفی به قطب مثبت است (در مورد دوقطبی الکتریکی، از بار منفی به بار مثبت است).
میدان در امتداد محور دوقطبی مغناطیسی توسط:$B = 2(\frac{\mu_o}{4\pi})\frac{M}{r^3}$
و میدان در امتداد خط استوایی دوقطبی با داده می شود
$B = (\frac{\mu_o}{4\pi})\frac{M}{r^3}$
اگر کتاب درسی خود را باز کنید و به دنبال فرمول های الکترواستاتیک دوقطبی باشید، متوجه خواهید شد که فرمول ها کاملاً مطابقت دارند. اون چیزی که تو دبیرستان و دانشگاه میخونیمقانون مغناطیسی گوس، میگوید که چیزی بنام تک قطب مغناطیسی وجود ندارد. حالا وارد جزئیات ازمایشات و دیراک، وجود تک قطبی مغناطیسی را پیش گویی کرد تک قطبی مغناطیسی، ذره‌ای شبیه به الکترون است، با این تفاوت که بار مغناطیسی آن بسیار بیشتر از بار الکتریکی است خوب منم شنیدم که گروه تحقیقاتی آشکارسازی تک قطبی های یانگ در گاز کوانتومی، (اسپین کوانتومی) را با استفاده از امواج رادیویی و مایکروویو دستکاری کردند که بحث سنگینی و خارج ار بحث هست چون واقعا من چیزی متوجه نمیشم اما به همان فرمولهای خودم بسنده میکنم
فرمول های داده شده در بالا را می توان از فرضیه تک قطبی مغناطیسی نیز استخراج کرد.
شباهت ها به اینجا ختم نمی شود.
گشتاور روی یک دوقطبی الکتریکی در یک میدان الکتریکی یکنواخت خارجی با استفاده از
$\tau = \vec{p}\times\vec{E}$
گشتاور روی یک دوقطبی مغناطیسی در یک میدان مغناطیسی یکنواخت خارجی با استفاده از
$\tau = \vec{M}\times\vec{B}$
اگر منطبقات دقیق تری پیدا کنید، نباید تعجب کنید. تک قطبی مغناطیسی درست مانند بار الکتریکی رفتار می کند و فرمول ها یکسان هستند. مشتقات دوقطبی های مغناطیسی با مشتقات دوقطبی های الکتریکی یکسان است، بنابراین شما باید با همان فرمول ها پایان دهید.یک جریان الکتریکی در گردش مانند یک دوقطبی مغناطیسی رفتار می کند.اگر فرمول بزرگی میدان مغناطیسی را در امتداد محور سیم پیچ دایره ای بدست آورید، باید چیزی شبیه به زیر بدست آورید:
$B = \frac{\mu_o NiR^2}{2(R^2 + x^2)^{\frac{3}{2}}}$
که در آن N تعداد دور سیم پیچ، i جریان عبوری از سیم، R شعاع سیم پیچ و x فاصله در امتداد محور سیم پیچ است.
اگر از تقریب x>>R استفاده کنیم، دریافت می کنیم
$B = \frac{\mu_oNiR^2}{2x^3}$
با تنظیم مجدد بیشتر، دریافت می کنیم
$B = 2(\frac{\mu_o}{4\pi})\frac{(iN\pi R^2)}{x^3}$
اگر با دقت نگاه کنید، متوجه خواهید شد که فرمول بسیار شبیه فرمولی است که قدرت میدان را در امتداد محور یک دوقطبی مغناطیسی نشان می دهد.
می توانیم گشتاور دوقطبی مغناطیسی را به صورت تعریف کنیم
$M = iN(\pi R^2)$
جهت گشتاور مغناطیسی جهت میدان مغناطیسی در مرکز سیم پیچ است.
اکنون فرمول تقریباً مشابه فرمولی است که قبلاً برای قدرت میدان در امتداد محور یک دوقطبی مغناطیسی ارائه شد.
به طور کلی، گشتاور مغناطیسی برای هر مدار حلقه بسته را می توان به صورت تعریف کرد
$\vec{M} = iN\vec{A}$
که در آن$\vec{A}$ بردار نرمال واحد برای حلقه است.
همچنین نقش آنها در قانون گاوس برای مغناطیس چیست (شار مغناطیسی خالص در یک سطح بسته صفر است)؟
من خواندم که دوقطبی های مغناطیسی برای معنای این قانون ضروری هستند. چرا؟
اگر تک قطبی های مغناطیسی وجود داشت، پس چرا قانون معتبر نبود؟
در نهایت، چرا می گوییم میدان مغناطیسی بی واگرا است؟
یکی از پیامدهای عدم وجود تک قطبی این است که خطوط میدان مغناطیسی همیشه بسته هستند. در نظر بگیریدI hope I helped you understand the question. Roham Hesami, sixth semester of aerospace engineering
smile072 smile072 رهام حسامی ترم ششم مهندسی هوافضا
آخرین ویرایش توسط rohamavation شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۷ - ۱۹:۲۲, ویرایش شده کلا 2 بار
تصویر

نمایه کاربر
spectervfx2

عضویت : یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱ - ۰۸:۵۸


پست: 12

سپاس: 2

جنسیت:

Re: ماهیت آهنربا

پست توسط spectervfx2 »

MRT نوشته شده:
یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱ - ۱۳:۴۳
spectervfx2 نوشته شده:
یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱ - ۱۰:۱۵
رایج ترین روشی که آهنرباها تولید می شوند، گرم کردن آنها تا دمای کوری یا بالاتر است. دمای کوری دمایی است که در آن یک فلز فرومغناطیس خاصیت مغناطیسی پیدا می کند.
عملی کارگاهی امتحان کردید. اتفاقا برعکس حرارت آهنربای دائمی را خراب می کنه. فلزات آهن و کبالت همیشه و همواره مغناطیسی هستند شما باید کریستال های آنها را هم راستا کنید تا تقویت بشن. حرارت بدین درهم ور هم میشن آهنربا تلف میشه. حالا انواع و اقسام دارن فلزی سرامیکی پلیمری تکنولوژی پودر فریت کبالت دار یا نئوبیوم .................
این مطلبو اینجا توضیح داده .
https://www.britannica.com/science/Curie-point
البته روش های مختلفی هست برای این کار شاید روش شما هم جزوش باشه ...
تو چه دانی که پسِ هر نگهِ ساده ی من . . .
چه جنونی ، چه نیازی ،چه غمی ست؟
بهار آمد ، پریشان باغ من افسرده بود اما
به جو باز آمد آب رفته ، ماهی مرده بود اما

ساحل444

عضویت : جمعه ۱۴۰۱/۶/۴ - ۱۷:۰۲


پست: 1



Re: ماهیت آهنربا

پست توسط ساحل444 »

MRT نوشته شده:
یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱ - ۱۳:۴۳
spectervfx2 نوشته شده:
یک‌شنبه ۱۴۰۰/۱۲/۱ - ۱۰:۱۵
رایج ترین روشی که آهنرباها تولید می شوند، گرم کردن آنها تا دمای کوری یا بالاتر است. دمای کوری دمایی است که در آن یک فلز فرومغناطیس خاصیت مغناطیسی پیدا می کند.
عملی کارگاهی امتحان کردید. اتفاقا برعکس حرارت آهنربای دائمی را خراب می کنه. فلزات آهن و کبالت همیشه و همواره مغناطیسی هستند شما باید کریستال های آنها را هم راستا کنید تا تقویت بشن. حرارت بدین درهم ور هم میشن آهنربا تلف میشه. حالا انواع و اقسام دارن فلزی سرامیکی پلیمری تکنولوژی پودر فریت کبالت دار یا نئوبیوم .................
سلام
اگر حرارت باعثء خرابی آهنربا میشود, پس خاصیت آهنربایی هسته ای زمین که دائما مذاب هست چگونه توجیح میشود؟

۱۲۳۴

نام: مینو

عضویت : سه‌شنبه ۱۴۰۰/۶/۲۳ - ۱۱:۵۲


پست: 313

سپاس: 3

جنسیت:

Re: ماهیت آهنربا

پست توسط ۱۲۳۴ »

فکر می کنم چون فلز آهن در هسته زمین دائما در حال تبدیل از حالت آهن به کبالت و به عکس هست . در واقع آهن وقتی خاصیت نیمه رسانا یی پیدا مي کند کبالت می شود.
اگر نابغه نیستی که از زندگی پیشتر روی
با او همگام شو smile072

نمایه کاربر
[email protected]

نام: م. ج. معروف به گربه ی زَبادی

محل اقامت: تهران

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۹/۲۴ - ۱۱:۴۹


پست: 1458

سپاس: 514

جنسیت:

تماس:

Re: ماهیت آهنربا

پست توسط [email protected] »

ساحل444 نوشته شده:
جمعه ۱۴۰۱/۶/۴ - ۱۷:۰۵
سلام
اگر حرارت باعثء خرابی آهنربا میشود, پس خاصیت آهنربایی هسته ای زمین که دائما مذاب هست چگونه توجیح میشود؟
سلام
خاصیت مغناطیسی زمین نه به این خاطره که یه آهنربا توی مرکز زمین هست بلکه ناشی از جریانهای الکتریکیی هست که به شکل سیم لوله و حول مرکز جامد زمین راه میوفته، یعنی توی هسته ی بیرونی که مایع هست و دماش هم کمتر از هسته ی داخلیه. البته توی این شبیه سازی هم که به "تئوری دینامو" معروفه، زیاد بودن دما، باعث افزایش مقاومت الکتریکی و کاهش جریان و متعاقباً کاهش میدان مغناطیسی میشه ولی شاید همین جریان کم، میدان مغناطیسی زمین رو توجیه کنه.

ارسال پست