چرا آهنربا چوب رو جذب نمیکنه ولی آهن رو جذب میکنه؟
6 نوشته
• صفحه 1 از 1
چرا آهنربا چوب رو جذب نمیکنه ولی آهن رو جذب میکنه؟سلام. سوال : میدونیم نیروی مغناطیسی باعث جذب آهن توسط آهنربا میشه. چه عاملی باعث این اتفاق میشه؟ چرا آهنربا چوب رو جذب نمیکنه ولی آهن رو جذب میکنه؟
Re: نیروی مغناطیسیهر اتمی, خودش یه آهنربای ریزه. یعنی توی هر ماده ای مجموعه بسیار زیادی آهنربای کوچیک هست. اینکه ماده جذب آهن ربا بشه یا نه, به مغناطیسی بودن یا نبودن ماده بستگی داره. توی بیشتر مواد چون این آهنربا های ریز جهت قرار گیری بی نظمی دارن ( اصطلاحا گفته میشه کاتوره ای قرار گرفتن ) بنابراین خاصیت مغناطیسی هم دیگرو خنثی میکنن. اما توی بعضی مواد مثل آهن, این آهنرباهای ریز, دسته دسته شدن و توی هر دسته ای این آهنربا ها هم جهتن. مثلا فرض کن که هزار نفر داریم, صد نفر با هم رو به شمال ایستادن. این صد نفر یه ناحیه رو تشکیل میدن.
وقتی یه ماده مغناطیسی کنار آهنربا باشه, این ناحیه ها به سمت آهنربا متمایل میشن و چون ناحیه ها تا حدی منظم میشن,خاصیت اون آهن رباهای ریز با هم جمع میشه و در مجموع ماده میتونه آهنربا بشه. البته خود مواد مغناطیسی دسته بندی میشن. فکر میکنم تا اینجا در مورد سوال شما کافی باشه. اگه میخواین بیشتر توضیح بدم و اگرم میخواین منبع معرفی کنم.
Re: چرا آهنربا چوب رو جذب نمیکنه ولی آهن رو جذب میکنه؟
آهنربا با اینکه از اسمش این برداشت میشه که فقط آهن میرباید ولی همه چیز حتی چوب هم میرباید. فرمول ربایشش به صورت زیر هست: F=GmM/r^2 که در این فرمول جرمهای آهنربا و چوب با m و M و فاصله ی بین چوب و آهنربا با r نشون داده شده.
Re: چرا آهنربا چوب رو جذب نمیکنه ولی آهن رو جذب میکنه؟وقتی جذب الکترومغناطیسی با جذب گرانشی قاطی شود!
![]()
Re: چرا آهنربا چوب رو جذب نمیکنه ولی آهن رو جذب میکنه؟
![]() ![]() ![]() اینطوری بخوایم بگیم که همه چیز در دور و اطراف ما نبروی ربایش به هم وارد می کنه فقط این نیرو خیلی ضعیفه ![]() تا کجا میتوان تو را دوست داشت و از خوشی نمرد ؟!:)
Re: چرا آهنربا چوب رو جذب نمیکنه ولی آهن رو جذب میکنه؟میدان پیچه با هسته آهنی بسیار قویتر از پیچه بدون هسته است، زیرا آهن درون پیچه شدیدا مغناطیده و میدان آن بر میدان پیچه منطبق است. ولی ، هستههایی آهنی که در آهنرباهای الکتریکی برای تقویت میدان بکار میروند، فقط تا حدود معینی مقرون به مساحتاند. در واقع ، میدان آهنرباهای الکتریکی عبارت است از برهمنهی میدان حاصل از سیم پیچ حامل جریان و میدان هسته مغناطیده ، برای جریانهای ضعیف ، میدان دوم به مراتب قویتر از میدان اولی است.
وقتی که میدان در سیم پیچ افزایش مییابد، ابتدا این دو میدان به یک میزان معینی متناسب با جریان افزایش مییابند، بطوری که نقش هسته تعیین کننده میماند. ولی ، با افزایش بیشتر جریانی که از سیم پیچ میگذرد، مغناطش آهن کند میشود و آهن به حالت اشباع مغناطیسی نزدیک میشود. وقتی که عملا تمام جریانهای مولکولی موازی شدند، افزایش بیشتر جریانی که از سیم پیچ میگذرد نمیتواند چیزی بر مغناطش آهن اضافه کند، در حالی که میدان سیم پیچ به زیاد شدن متناسب با جریان ادامه میدهد. هرگاه جریان شدید از سیم پیچ (برای دقت بیشتر ، در لحظهای که تعداد آمپر ـ دورها در متر به 106 نزدیک میشود.) بگذارند، میدان حاصل از سیم پیچ بسیار قویتر از میدان هسته آهنی اشباع شده میشود. بطوری که هسته عملا بیفایده میشود و فقط ساختمان آهنربای الکتریکی را پیچیده میکند. به این دلیل ، آهنرباهای الکتریکی ، پر قدرت بدون هسته آهنی ساخته میشوند
6 نوشته
• صفحه 1 از 1
بازگشت به فیزیک الکتریسیته و مغناطیس چه کسی هم اکنون اینجاست ؟کاربرانی که در این تالار هستند: بدون کاربران عضو شده و 5 مهمان |