تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
نمایه کاربر
هیپاتی

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۱/۳۰ - ۲۲:۲۰


پست: 161

سپاس: 195

تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط هیپاتی »

سلام. smile015
از اسم تاپیک معلومه که بحث چیه. smile040
من شروع میکنم لطفا اگه کسی اطلاعاتی داره در اختیار بقیه بذاره.
.
.
دایان استرنز، بیوشیمیدان دانشگاه آریزونای شمالی در سال 2006 طی تحقیقی ثابت کرد که زمانی که سلولهای بدن در معرض اورانیوم قرار می گیرند، اورانیوم به DNA داخل سلول متصل می شود و باعث موتاسیون یا جهش سلولی می گردد که این جهش منجر به کپی برداری و تکثیر دریاچه ای از پروتئین هایی می شود که برخی از آنها می توانند به ایجاد انواع سرطان ها منجر شوند. استرنز در ادامه می گوید: "نتایج حاصل از تحقیقات ما نشان داد که اگر میزان تشعشع به اندازه ای کم باشد که حتی نتوانیم آنرا اندازه گیری کنیم، ضرورتا بدین معنا نیست که فرد در معرض خطر نیست، زیرا هرگاه فلز سنگینی به DNA انسان متصل شود، در سلول مربوطه جهش رخ می دهد."
در اثر انفجار اورانیوم تخمین زده می شود که میزان تشعشع رادیواکتیو در حوالی منبع اورانیوم از 5 رونتگن (واحد دوز دریافتی اشعه) در ثانیه بیشتر است که در طول یک ساعت حدوداً معادل 20,000 رونتگن می شود. قابل توجه است که دوز کشندۀ تشعشعات رادیواکتیو حدود 500 رونتگن در مدت پنج ساعت است. بدین ترتیب در اثر انفجار مرکز هسته ای، اهالی نزدیک به مرکز ظرف چند دقیقه،  میزان بسیار کشنده ای این ماده را دریافت می کنند.
بعد از حادثه چرنوبیل مطالعات انجام شده از مردم اوکراین، روسیه و بلاروس که در مجاورت مرکز اتمی چرنوبیل زندگی می کردند، نشان داد که اشعه رادیواکتیو بر بیش از یک میلیون نفر از ساکنین آن ناحیه اثر گذاشته است و تا سال 2000 یعنی چهار سال بعد از انفجار، 4000 نفر از کودکانی که در معرض اشعه قرار گرفته بودند، به سرطان تیروئید مبتلا شده اند. قابل ذکر است که چرنوبیل یک انفجار اتمی نبود. این صرفا آتش بسیار سوزان و خیره سر سوخت اتمی بود. تخمین زده می شود که چرنوبیل و ناحیه وسیع اطراف آن برای سیصد تا ششصد سال آینده غیر قابل زیستن باشد. باران رادیواکتیو حادثۀ چرنوبیل برای مدتی طولانی مواد غذایی و احشام اطراف اروپا و کشورهای اسکاندیناوی را آلوده کرد و تشعشعات اتمی حاصل از آن هنوز هم در خاک و در بدن برخی از موجودات زنده یافت می شود.
.
.
ممنون.  smile057

نمایه کاربر
هیپاتی

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۱/۳۰ - ۲۲:۲۰


پست: 161

سپاس: 195

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط هیپاتی »

به نام او...
بازم سلام. smile072
عوارض ناشی از تماس بدن با اورانیوم
اگر بدن انسان در اثر حوادثی چون تخریب حاصل از حمله احتمالی به مراکز انرژی هسته ای در معرض اورانیوم 235 و دیگر ترکیبات اورانیوم قرار گیرد، دچار دو نوع مسمومیت شیمیایی و مسمومیت رادیولوژیکی می شود.
مسمومیت شیمیایی
کلیه ها در بدن از اصلی ترین اعضایی هستند که در اثر تماس با اورانیوم و ترکیبات آن دچار مسمومیت می شوند. این مواد می توانند از دو طریق وارد بدن شوند، از راه تنفس هوای آلوده به غبار اورانیوم یا از طریق خوردن مواد غذایی حاوی این مواد. پس از ورود اورانیوم به بدن، این ماده از راه جریان خون برای تصفیه به کلیه ها حمل می شود و آسیبی جدی به سلولهای کلیوی وارد می کند. جذب 50 تا 150 میلی گرم (بسته به شرایط فیزیکی هر فرد) باعث نارسایی حاد کلیه و مرگ فرد می گردد.
مسمومیت رادیولوژیکی
اورانیوم و ترکیبات آن پس از ورود به بدن در اعضایی مثل ریه ها باقی می مانند و برای ماهها و سالها از خود پرتوهای رادیواکتیو تشعشع می کنند. این پرتوها باعث ایجاد سرطان شده و نیز هر چه میزان ورود این مواد به بدن افزایش یابد، احنمال ابتلا به سرطان بالا می رود.
تاثیر اورانیوم بر DNA
دایان استرنز، بیوشیمیدان از دانشگاه اریزونای شمالی در سال 2006 طی تحقیقی ثابت کرد که زمانی که سلولهای بدن در معرض اورانیوم قرار می گیرند، اورانیوم به DNA داخل سلول متصل می شود و باعث موتاسیون یا جهش سلولی می گردد که این جهش منجر به کپی برداری و تکثیر دریاچه ای از پروتئین هایی می شود که برخی از آنها می توانند به ایجاد انواع سرطان ها منجر شوند. استرنز در ادامه می گوید: "نتایج حاصل از تحقیقات ما نشان داد که اگر میزان تشعشع به اندازه ای کم باشد که حتی نتوانیم آنرا اندازه گیری کنیم، ضرورتا بدین معنا نیست که فرد در معرض خطر نیست، زیرا هرگاه فلز سنگینی به DNA انسان متصل شود، در سلول مربوطه جهش رخ می دهد."
در اثر انفجار اورانیوم تخمین زده می شود که میزان تشعشع رادیواکتیو در حوالی منبع اورانیوم از 5 رونتگن (واحد دوز دریافتی اشعه) در ثانیه بیشتر است که در طول یک ساعت حدودا معادل 20,000 رونتگن می شود. قابل توجه است که دوز کشندۀ تشعشعات رادیواکتیو حدود 500 رونتگن در مدت پنج ساعت است. بدین ترتیب در اثر انفجار مرکز هسته ای اهالی نزدیک به مرکز ظرف چند دقیقه میزان کشندۀ این ماده را دریافت می کنند. بعد از حادثه چرنوبیل مطالعات انجام شده از مردم اوکراین، روسیه و بلوروس که در مجاورت مرکز اتمی چرنوبیل زندگی می کردند، نشان داد که اشعه رادیواکتیو بر بیش از یک میلیون نفر از ساکنین آن ناحیه اثر گذاشته است و تا سال 2000 یعنی چهار سال بعد از انفجار، 4000 نفر از کودکانی که در معرض اشعه قرار گرفته بودند، به سرطان تیروئید مبتلا شده اند. قابل ذکر است که چرنوبیل یک انفجار اتمی نبود. این صرفا آتش بسیار سوزان و خیره سر سوخت اتمی بود. تخمین زده می شود که چرنوبیل و ناحیه وسیع اطراف آن برای سیصد تا ششصد سال آینده غیر قابل زیستن باشد.
باران رادیواکتیو حادثۀ چرنوبیل برای مدتی طولانی مواد غذایی و احشام اطراف اروپا و کشورهای اسکاندیناوی را آلوده کرد و تشعشعات اتمی حاصل از آن هنوز هم در خاک و در بدن برخی از موجودات زنده یافت می شود.
تاثیرات ناشی از انفجار بمب اتم یا انفجار مرکز هسته ای
انفجار هسته ای می تواند تاثیرات مخرب زودرس و دیررس به همراه داشته باشد. تاثیرات زودرس از جمله حوادث ناشی از انفجار، تشعشعات حرارتی، تشعشعات یونیزه کننده آنی یا پرتوهای رادیواکتیو هستند که می توانند ظرف چند ثانیه یا چند دقیقه پس از وقوع انفجار هسته ای اثرات مخرب خارق العاده ای بجای بگذارند. تاثیرات دیررس از قبیل باران رادیواکتیو و تاثیرات احتمالی بر محیط زیست می باشد که از چند ساعت تا چندین قرن باقی می ماند و می تواند تا مسافت بسیار دوری از محل انفجار هسته ای را دربرگیرد. در اثر انفجار یک مرکز هسته ای یا بمب اتم انواع مختلفی از انرژیها آزاد می شوند که همگی اثرات زیانبار و مخربی دارند. این انرژی ها در اثر امواج تکان دهنده، امواج الکترومغناطیس، پرتوهای گرمازا، تشعشع مستقیم رادیواکتیو و باران رادیواکتیو آزاد می شوند.
در اثر انفجار، امواج تکان دهنده ای ایجاد می شود که فشاری معادل چندین هزار پاند در اینچ مربع بوجود می آورد. صرفا 10-15 پاند فشار می تواند باعث تخریب ساختمانها و خرد شدن اشیاء گردد. ریه های انسان در اثر فشاری برابر با 30 پاند له می شوند. این امواج، توفانی بوجود می آورند که انسانها و اشیاء را همچون موشک به هوا پرتاب می کنند.
پرتوهای گرمازا حامل نور و گرما هستند. نور حاصل از این پرتوها به دلیل شدت زیاد قادر است که صخره ها را منفجر کند، انسانها را در فاصله های بسیار دور کور کند و مواد آتش زا را که در نقاط بسیار دوردست قرار دارند، مشتعل کند. گرمای حاصل از این پرتوها نیز باعث سوختگی می شود.
پرتوهای الکترومغناطیسی حاصل از انفجار مرکز هسته ای مشابه پرتوهای گرمازا عمل می کنند. اگرچه این پرتوها آسیب مستقیمی بر انسان وارد نمی کنند، ولی به دلیل مختل کردن ابزار الکتریکی می توانند مراکز پزشکی را از کار بیاندازند.
تشعشع رادیواکتیو: در اثر انفجار مرکز هسته ای یا بمب اتمی پرتوهای رادیواکتیو مختلفی آزاد می شوند. پرتوهای گاما و نوترون به راحتی از اجسام جامد مثل پوست و گوشت عبور می کنند و کشنده هستند. بتا و آلفا بدلیل طول موج کوتاهتر خطر کمتری دارند و از پوست بدن بداخل نفوذ نمی کنند. اما با این وجود اگر ذرات الفا از راه دهان وارد بدن شوند، بیشترین آسیب را به بدن انسان وارد می سازند. باران رادیواکتیو تعداد بیشماری از ذراتی هستند که از ساختمانها و اشیایی که در محل انفجار به هوا پرتاب شده اند و با مواد رادیواکتیو ترکیب گشته، تشکیل می شوند. این باران می تواند تا 24 ساعت بعد از انفجار ادامه یابد و ابری شبیه قارچ در منطقه بوجود آورد و در محدوده بسیار وسیعی به زمین بنشیند. به همین دلیل باران رادیواکتیو می تواند از خطرناکترین موارد تاثیر انفجار باشد و این خطر تا مادامی که مواد رادیواکتیو پرتوهای خود را از دست نداده اند، ادامه دارد که معمولا تا ده برابر نیمه عمر ماده رادیواکتیو می باشد.
تاثیر تشعشعات اتمی بر بدن انسان
این تشعشعات بر سلولهایی از بدن که بطور فعال درحال تقسیم سلولی هستند (مو، مغز استخوان و اعضای تولید مثل) اثراتی جدی می گذارند. ورود دوز بسیار بالای پرتوهای رادیواکتیو سیستم عروقی انسان را از بین می برد و همچنین می تواند در مغز باعث تجمع مایعات گشته و ورم مغزی ایجاد کند. علائم حاصل از این آسیب شامل تهوع، استفراغ، اسهال، تشنج و در نهایت کما و مرگ است. به هنگام دریافت دوزهای بالا به دلیل عدم تعادل مایعات و مواد الکترولیتی در بدن ظرف ده روز مرگ اتفاق می افتد. در دوز متوسط مغز استخوان از بین می رود و تولید سلولهای خونی را مختل می سازد و عفونت های جدی و خونریزی های شدید را باعث می گردد و فرد ظرف چهار تا پنج هفته جان خود را از دست می دهد. بدلایل بالا حتی در زمان دریافت دوز پایین پرتوهای رادیواکتیو احتمال مرگ وجود دارد.
بعد از بمباران هیروشیما در ششم آگوست 1945 میزان مرگ و میر ناشی از انفجار، پرتوهای گرمازا و تشعشعات رادیواکتیو به 70.000 نفر بالغ شد و بدنبال تاثیرات ناشی از باران رادیواکتیو تا پایان سال 1945 این آمار به 100.000 نفر رسید. آمار کشته شدگان این حادثه در سال 1950 یعنی پنج سال بعد از بمباران از مرز 200.000 نفر گذشت. البته هیچ کس قادر نبوده و نخواهد بود که آمار دقیقی از افرادی که از آن روز تاکنون در اثر این حادثه جان خود را از دست داده اند، بدست دهد. اما تا به امروز انواع وسیعی از آسیب های جدی بر سلامتی انسانهای آن منطقه گزارش شده است، آسیب هایی چون سرطان و عوارض روانی ناشی از بمب تا پایان عمر با قربانیان همراه بوده و خواهد بود.

منبع (http://iaawn.blogspot.com/2007/12/blog-post_1141.html)
smile039

نمایه کاربر
mortezasadeghi

نام: مرتضی

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۵ - ۱۹:۵۵


پست: 384

سپاس: 118

جنسیت:

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط mortezasadeghi »

اصلا استقبالو حال کن !
خداحافظ

نمایه کاربر
هیپاتی

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۱/۳۰ - ۲۲:۲۰


پست: 161

سپاس: 195

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط هیپاتی »

mortezasadeghi نوشته شده:اصلا استقبالو حال کن !
حالا خوبه تاپیک های خودتم من میارم بالا! smile058 smile055 smile058
چه کنیم که مردم هیچ وقت نوابغ رو ندیدن! smile015 smile040
مردم داداش دارن مام داداش داریم!جای تشویقشه! والا! smile097

نمایه کاربر
mortezasadeghi

نام: مرتضی

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۵ - ۱۹:۵۵


پست: 384

سپاس: 118

جنسیت:

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط mortezasadeghi »

proksima نوشته شده:
mortezasadeghi نوشته شده:اصلا استقبالو حال کن !
حالا خوبه تاپیک های خودتم من میارم بالا! smile058 smile055 smile058
چه کنیم که مردم هیچ وقت نوابغ رو ندیدن! smile015 smile040
مردم داداش دارن مام داداش داریم!جای تشویقشه! والا! smile097
بقیشو بیا تو PM
خداحافظ

نمایه کاربر
SAYE

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۱/۲/۳ - ۲۳:۲۸


پست: 207

سپاس: 125

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط SAYE »

چه جالب!

کاش مام یه خواهر یا برادر داشتیم تشویقش میکردیم
هیییییی
...

برحال مطلب جالبیه
نگران نباش
اخرش دیده میشه...
تنکس
following death and life without hesitation that,s love...

...

...

قوي ترين اهرم ها، اراده است
. اسمايلز

...


مهم نیســــت که از بیـــــــرون چه طــــور به نظــــــــر میام ! کسایــــــی که درونم رو می بینند ؛ برام کــــــافیند .... برای اونهـــــــــایی که از روی ظاهــــــرم قضاوت می کنند ، حرفی ندارم ! همون بیرون بمونند ، براشـــــون کافیــــــــه ... !!!

...

به کسانی که پشت سرتان حرف میزنند بی اعتنا باشید، آنها به همانجا تعلق دارند!
دقیقاً پشت سرتان!
smile038

نمایه کاربر
MA102

نام: Laplace transforms

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۸/۹/۱۸ - ۱۷:۰۹


پست: 1664

سپاس: 1193

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط MA102 »

s.fr@nk نوشته شده:چه جالب!

کاش مام یه خواهر یا برادر داشتیم تشویقش میکردیم
هیییییی
...
اين همه آدم تو هوپا، يكيش خودم smile039
علم×دین=انسان




وَ مَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاس جَمِيعاً

و هر کس نفسی را حیات بخشد مثل آن است که همه مردم را حیات بخشیده.

سوره مبارکه المائدة آیه32




بانک اهداء سلولهای بنیادی:
http://iscdp.tums.ac.ir/

نمایه کاربر
غلامعلی نوری

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۱/۴/۲۰ - ۰۸:۵۱


پست: 1196

سپاس: 885

جنسیت:

تماس:

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط غلامعلی نوری »

proksima نوشته شده:به نام او...
. smile072
عوارض ناشی از تماس بدن با اورانیوم

smile039

ما دام کوری شناسنده ی رادیم ( درفشار ) هم در سن ۶۲ سالگی در پی در گیر شدن با چنگار خون( سرطان خون) درگذشت. انگیزه ی سرطان خونش نزدیکاری ( تماس) با مایه های دَرفشان( مواد رادیو اکتیو ) بود

نمایه کاربر
هیپاتی

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۱/۳۰ - ۲۲:۲۰


پست: 161

سپاس: 195

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط هیپاتی »

غلامعلی نوری نوشته شده:
proksima نوشته شده:به نام او...
. smile072
عوارض ناشی از تماس بدن با اورانیوم

smile039

ما دام کوری شناسنده ی رادیم ( درفشار ) هم در سن ۶۲ سالگی در پی در گیر شدن با چنگار خون( سرطان خون) درگذشت. انگیزه ی سرطان خونش نزدیکاری ( تماس) با مایه های دَرفشان( مواد رادیو اکتیو ) بود
در ادامه ی صحبت ایشون جالبه بدونید که برای به دست آوردن حدود7 گرم رادیوم باید 5 تن اورانیوم را استفاده کرد.این فلز به اندازه ی غیرقابل توصیفی رادیواکتیوه!
تولید سالانه ی این ماده در جهان در هر سال کمتر از100 گرمه!
من فقط موندم ماری کوری که در معرض این همه تشعشعات خطرناک بوده انقد دیر سرطان گرفته!
واقعا نوبلش نوش جونش.

نمایه کاربر
اماتور

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۲۵ - ۱۲:۴۳


پست: 2909

سپاس: 2151

جنسیت:

تماس:

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط اماتور »

کاش مام یه خواهر یا برادر داشتیم تشویقش میکردیم
هیییییی
یکیشم منم ابجی smile022 smile072

نمایه کاربر
mortezasadeghi

نام: مرتضی

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۵ - ۱۹:۵۵


پست: 384

سپاس: 118

جنسیت:

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط mortezasadeghi »

باشه اصا همه خواهر برادر ... نمیخواد وسط مطلب علمی شجره نامه تدوین کنید !
ادامه نداره همشیره ؟
خداحافظ

نمایه کاربر
Angel!

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۹/۱۲/۱۸ - ۲۱:۴۳


پست: 2552

سپاس: 955

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط Angel! »

منم نُخدی smile085

نمایه کاربر
mortezasadeghi

نام: مرتضی

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۵ - ۱۹:۵۵


پست: 384

سپاس: 118

جنسیت:

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط mortezasadeghi »

porsidam edame nadare proksima ? bezar bazam
spam nadid bacheha ...
خداحافظ

نمایه کاربر
هیپاتی

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۱۱/۳۰ - ۲۲:۲۰


پست: 161

سپاس: 195

Re: تأثیر اورانیوم بر روی بدن!

پست توسط هیپاتی »

mortezasadeghi نوشته شده:porsidam edame nadare proksima ? bezar bazam
spam nadid bacheha ...
چیه حالا؟
نکنه عذاب وجدان گرفتی؟
این چند وقته که نبودم حسابی عوض شدیا!!! smile039
راستشو بگو! قضیه چیه؟؟؟؟؟
.
قابل توجه بچه هایی که دوس دارید خواهر برادری تو سایت داشته باشید...
ما که داشتیم چی شدیم؟؟!!(موری smile045 )
.

عنصر در سال 1895 توسط ماری کوری و پیر کوری کشف شد. ماری کوری تکه ای از فلز اورانیم را در لای کاغذ سفیدی گذاشته بود و سپس انرا بر روی صفحه تلویزیون نورندیده ای گذاشت و در فردای انروز دید که صفحه تلویزیون انگار که نور دیده باشد سیاه شده است و فهمید که پرتو هایی ازان تکه اورانیم خارج شده اند و از کاغذ عبور کرده اند و باعث سیاه شدن صفحه تلویزیون شده اند. سپس در فردای انروز همین کار را با یک سنگ پیچبلنده انجام داد و در فردای انروز تلویزیون با شدت بسیار بیشتری سیاه شد. در نتیجه او فهمید که عنصری بسیار رادیواکتیو تر از اورانیم و ناشناخته در ان سنگ وجود دارد. سپس ان دو باهم به جستجوی ان پرداختند و رادیوم را کش ف کردند. پس از مدتی این عنصر به طور رسمی شناخته شد.
قبل از دهه 1950 رادیوم بیش تر برای درمان سرطان به کار می رفت.
هم چنین این عنصر یک افزودنی ویژه در رنگ های فلوئورسنت بود که در ساعت ها و صفحات مدرج مانند کیلومتر شمار اتومبیل ها به کار می رفت.

امروزه منابع ارزان تر و سالم تری از تشعشعات رادیواکتیو در پزشکی و صنعت، جای رادیوم را گرفته اند. این منابع شامل ایزوتوپ کبالت 60، شتاب دهنده های ذرات و دستگاه های اشعه ایکس هستند.


رادیوم آن قدر رادیواکتیو است که در تاریکی با نور آبی فام ماتی می درخشد


اثرات تابش رادیوم برای موجودات زنده:
رادیوم مقادیر زیادی تابش پر انرژی آزاد می کند که برای سلامتی انسان بسیار مضر است. این عنصر از نظر شیمیایی به کلسیم شبیه است؛ به همین دلیل بعد از جذب توسط بدن انسان، تمایل به انباشتگی و تجمع در استخوان ها دارد.
تابش آزاد شده از رادیوم، مغز استخوان را بمباران کرده و به بافت بدن و گلبول های قرمز خون آسیب می رساند. این تشعشع می تواند به سرطان استخوان هم منجر شود. در گذشته برخی کارگران که این عنصر را در کارخانه های تولید ساعت های فلوئورسنت با دست حمل می کردند، به دلیل جذب مواد رادیواکتیو در بدنشان جان خود را از دست می دادند. با این وجود، در شرایط عادی هم احتمال جذب تابش های مضر این عنصر توسط بدن موجودات زنده وجود دارد.
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.

ارسال پست