صفحه 1 از 1

چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: چهارشنبه 15 آبان 1392 - 19:43
از سوی غلامعلی نوری
با اینکه ساختار مادکی( مولکولی) یکسانی دارند و یخ پیکره ی سختی داره چرا چگالی یخ از آب کمتره و همیشه رو ی آب میاد ؟

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: چهارشنبه 15 آبان 1392 - 20:24
از سوی Ammar.Mehrabi
مشخصه به این دلیل که در هنگام انجماد آب،ملکول های آب سرعتشون کم میشه و تعداد بیشتری پیوند هیدروژنی تشکیل میدن و بین ملکول ها فاصله ی پیوندی وجود داره و در واقع ملکول ها برای پایداری این پیوند نسبتا قوی بین ملکولی از هم فاصله میگیرن پس حجم افزایش پیدا میکنه و چون جرم ثابته چگالی کاهش پیدا میکنه.

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: چهارشنبه 15 آبان 1392 - 21:18
از سوی غلامعلی نوری
Ammar.Mehrabi نوشته است:مشخصه به این دلیل که در هنگام انجماد آب،ملکول های آب سرعتشون کم میشه و تعداد بیشتری پیوند هیدروژنی تشکیل میدن و بین ملکول ها فاصله ی پیوندی وجود داره و در واقع ملکول ها برای پایداری این پیوند نسبتا قوی بین ملکولی از هم فاصله میگیرن پس حجم افزایش پیدا میکنه و چون جرم ثابته چگالی کاهش پیدا میکنه.


درود
مهرمندانه روشنتر بگویید

تا اونجایی من می دونم با کاهش دما ماده ها بهم فشرده شده و گنجا(حجم) کاهش می یابد

بنابر این دراینجا چون تنمایه ( جرم) یکسان است پس بایدچگالی یخ کمتر شود چرا چنین نیست و بیشتر می شود ؟

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: چهارشنبه 15 آبان 1392 - 21:40
از سوی Ammar.Mehrabi
آب تو خیلی چیزا استثا هست.کمی در مورد پیوند هیدروژنی مطالعه کنید جوابتونو میگیرید.میدونیم که آب ملکولی قطبیه و چون میزان قطبیتش بالاس پیوند بین شبه بار مثبت(دو هیدروژن) و شبه بار منفی(اکسیژن) این ملکول نیروی نسبتا قوی ای وحود داره. و میدونیم که دو ملکول برای اینکه بین جاذبه و دافعه شون تعادل برقرار شه در متوسط فاصله ی معینی قرار میگیرن. ولی در اکثر مواد حتی مولکول به شدت قطبی هیدروژن فلوئورید هم تا این حد پیوند هیدروژنی قوی نیست.(چرا؟)
اگر جوابتونو نگرفتید بعدا بازم توضیح بدم.ولی تا اطلاعات کلی ای از این نوع پیوند نداشته باشید فهمش واقعا سخت میشه ولی نه به اندازه ی فهم ریسمان های کوانتومی 11 بعدی!!!

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: چهارشنبه 15 آبان 1392 - 21:43
از سوی Ammar.Mehrabi
وای راستی میشه انقدر سره گویی نکنید؟ آدم احساس بی اطلاع بودن از تمدنش بهش دست میده و این خیلی رو اعصابه.آخه من اطلاعاتم از زبان ناب پهلوی تقریبا صفره.

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: چهارشنبه 15 آبان 1392 - 22:06
از سوی غلامعلی نوری
Ammar.Mehrabi نوشته است:وای راستی میشه انقدر سره گویی نکنید؟ آدم احساس بی اطلاع بودن از تمدنش بهش دست میده و این خیلی رو اعصابه.آخه من اطلاعاتم از زبان ناب پهلوی تقریبا صفره.


باشه از نردبان پارسی گویی چند پله پایین تر می آم تا با هم بالا بریم ! smile021

به پندار من در هنگام پیکربندی یخ مولکولهای آب بال هاشو باز می کنه( دو بال هیدروژنی از هم دور می شند ) تا دست دلبر رو بگیره ( دست همون اکسیژن ) و این دلیل افزایش گنجا ی یخ میشه !

با این دیدگاه همسویی ؟

اکسیژن و هیدروژن پیوندتان فرخنده smile039

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: پنجشنبه 16 آبان 1392 - 00:23
از سوی electro gravity
یه ساعت با paint داشتم نقاشی میکردم smile021
اینم توضیحات با تصویر:
در بین ملکول های آب مایع فضای خالی کمی وجود دارد
اما وقتی یخ میزند بر خلاف بقیه مواد که منقبض میشوند ، آب منبسط شده یعنی ساختار منظم شش گوشه ای آب در بین ملکول های آن مانند شکل زیر فضای خالی بوجود میاد که باعث افزایش حجم و کم شدن چگالی میشود و روی آب معلق میماند
yakh.JPG
yakh.JPG (14.15 KIB) بازدید 6215 بار

و این که چرا به این شکل به هم متصل میشوند بر میگرده به ساختار اتمی دو اتم اکسیژن و هیدروژن که لایه والانس اونها قادر به بر قراری چه نوع پیوندی هست و از اینجور چیزا که توضیحش مفصله

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: پنجشنبه 16 آبان 1392 - 19:06
از سوی غلامعلی نوری
electro gravity نوشته است:یه ساعت با paint داشتم نقاشی میکردم smile021
اینم توضیحات با تصویر:
در بین ملکول های آب مایع فضای خالی کمی وجود دارد
اما وقتی یخ میزند بر خلاف بقیه مواد که منقبض میشوند ، آب منبسط شده یعنی ساختار منظم شش گوشه ای آب در بین ملکول های آن مانند شکل زیر فضای خالی بوجود میاد که باعث افزایش حجم و کم شدن چگالی میشود و روی آب معلق میماند
yakh.JPG

و این که چرا به این شکل به هم متصل میشوند بر میگرده به ساختار اتمی دو اتم اکسیژن و هیدروژن که لایه والانس اونها قادر به بر قراری چه نوع پیوندی هست و از اینجور چیزا که توضیحش مفصله


درود
از نگارگری شما سپاسگزارم


اینگونه که پیداست بنده هم بیجا نگفته ام چرا که در سنجش با مولکول آب هیدروژنهادریخ از هم باز تر شده و کنج گسترده تری پدید آوردن که این زمینه ساز افزایش گنجا ( حجم)شده است

تصویر

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: پنجشنبه 16 آبان 1392 - 19:14
از سوی امیرکاوه
فرمول به دست اوردن چگالی : جرم / حجم است . اب یک از استثناهای تاثیر تغییرات دما بر جسم است . اب بر خلاف همه اجسام بر اثر سرما افزایش حجم پیدا میکند . هنگامی که حجم بیشتر می شود ، در واقع مخرج کسر در حال افزایش است و تاثیر افزایش مخرج کسر بر کسر ، کوچک تر شدن عدد حاصل است . پس وقتی حجم اب افزایش پیدا می کند و به یخ تبدیل میشود ، چگالی کوچکتر میشود . فکر نمی کنم دلیل خاصی داشته باشه ! به هر حال اگر جوابتون نیست ، smile056 smile044

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: چهارشنبه 27 آذر 1392 - 22:30
از سوی Ph.D
سلام
فرمول چگالی نسبت جرم به حجم است وقتی که آب یخ می بندد یک پیوند به نام پیوند هیدروژنی تشکیل می شود که باعث افزایش حجم می شود و حجم با چگالی نسبت معکوس دارد در نتیجه چگالی کاهش پیدا می کند.

با تشکر محمد صادق

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: يكشنبه 1 دي 1392 - 12:07
از سوی بیگدلی
نوری نیرو نوشته است:
Ammar.Mehrabi نوشته است:مشخصه به این دلیل که در هنگام انجماد آب،ملکول های آب سرعتشون کم میشه و تعداد بیشتری پیوند هیدروژنی تشکیل میدن و بین ملکول ها فاصله ی پیوندی وجود داره و در واقع ملکول ها برای پایداری این پیوند نسبتا قوی بین ملکولی از هم فاصله میگیرن پس حجم افزایش پیدا میکنه و چون جرم ثابته چگالی کاهش پیدا میکنه.


درود
مهرمندانه روشنتر بگویید

تا اونجایی من می دونم با کاهش دما ماده ها بهم فشرده شده و گنجا(حجم) کاهش می یابد

بنابر این دراینجا چون تنمایه ( جرم) یکسان است پس بایدچگالی یخ کمتر شود چرا چنین نیست و بیشتر می شود ؟


یخ و آب دارای مولکولهای یکسانی هستند اما تفاوت آنها در ساختار و نحوه قرار گرفتن مولکولها در کنار هم است .در یخ مولکولها دارای ساختار بلوری هستند در نتیجه حجم بیشتری را اشغال می کنند و چون چگالی برابر جرم بر واحد حجم(p=m/v) است با افزایش حجم چگالی یخ کمتر از آب می شود.در نتیجه یخ بر روی آب شناور می ماند.

Re: چرا چگالی یخ از آب کمتر می شود ؟

نوشتهنوشته شده در: چهارشنبه 2 بهمن 1392 - 21:25
از سوی pndei
هنگامی که آب انبساط پیدا می کند حجمی از یخ که هم حجم آب اولیه ست جرم کمتری دارد (استسنای آب :دما که بیشتر میشود چگالی پایین می آید به جز دمای 0تا4 که آب در این دما بر خلاف سایر مایعات است) پس طبق استسنای آب با پایین امدن دما (0تا4 فقط) چگالی هم پایین می آید به همین دلیل یخ چگالی کمتری نسبت به آب پیدا میکند و این امر هم باعث می شود که یخ روی آب شناور بماند smile038