صفحه 1 از 1

خاصیت بازها

ارسال شده: جمعه ۱۴۰۰/۱۰/۲۴ - ۲۲:۰۱
توسط abdossamad2021
با سلام خدمت دوستان
می خواستم بدونم بازهای قوی مثلا آنهایی پ اچ آنها نزدیک ۱۴ است مانند اسبد خطرناک است در تمای با پوست یا بافت بدن
با تشکر

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۰۱:۲۲
توسط You-See
سلام. بله خطرناکه، خورندگی داره و باعث سوزش شدید و صابونی شدن پوست می شه.
البته اندازه اسید خورندگی نداره ولی به هر حال باعث سوزش گسترده می شه.

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۰۵:۰۰
توسط abdossamad2021
آیا بازها مانند اسیدها محلول در آب هستند یا به صورت پودر هستند؟

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۰۵:۱۲
توسط You-See
خود اسید ها هم لزوما می تونن آبکی یا محلول نباشن، باز ها هم همینطور.
هردو حالت وجود داره، حتی اسید هایی وجود داره که تو آب حل نمی شن.

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۰:۵۶
توسط abdossamad2021
با تشکر
آیا اسید می تواند بصورت گاز هم باشد؟
https://pasteboard.co/Dunj6DtGGSfl.png

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۲:۵۸
توسط You-See
بله می تواند

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۳:۰۷
توسط rohamjpl
متداول ترین انواع گازهای اسیدی دی اکسید کربن (CO2) و سولفید هیدروژن (H2S) هستند، اگرچه انواع دیگری نیز وجود دارد، از جمله هیدروژن کلرید (HCI)، هیدروژن فلوراید (HF)، اکسیدهای گوگرد (SO2 و SO3) و اکسیدهای نیتروژن (NOx).گاز اسیدی یک مخلوط گاز طبیعی است که حاوی مقادیر قابل توجهی گازهای اسیدی مانند سولفید هیدروژن (H2S) و دی اکسید کربن (CO2) است. گاز ترش نوع خاصی از گازهای اسیدی است که حاوی مقدار قابل توجهی H2S است.کدام اسیدها از ترکیب گاز و آب ایجاد می شوند؟فکر نمی کنم اسم خاصی برای این اسیدها وجود داشته باشد. اما من می توانم حداقل به 4 مورد دیگر فکر کنم. گازها $HCl,\ SO_2,\ SO_3,$ و NO2 هستند.
اصطلاح گاز اسیدی و گاز ترش اغلب به اشتباه به عنوان مترادف تلقی می شوند. به عبارت دقیق تر، گاز ترش هر گازی است که به طور خاص حاوی سولفید هیدروژن در مقادیر قابل توجهی باشد. گاز اسیدی هر گازی است که حاوی مقادیر قابل توجهی گازهای اسیدی مانند دی اکسید کربن (CO2) یا سولفید هیدروژن باشد. بنابراین، دی اکسید کربن به خودی خود یک گاز اسیدی است اما یک گاز ترش نیست.

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۳:۲۱
توسط abdossamad2021
آیا قدرت اسید یا میزانی که برای انسان خطرناک است با ph تعیین می شود یا عامل دیگری موثر است؟

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۵:۱۴
توسط You-See
خطر اسید با پی اچ تعیین نمی شود.

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۵:۳۰
توسط abdossamad2021
You-See نوشته شده:
شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۵:۱۴
خطر اسید با پی اچ تعیین نمی شود.
با تشکر
پس با چه چیزی تعیین می شود؟

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۶:۲۵
توسط You-See
تقریبا با تجربه
خورندگی اسید ضعیف تر می تواند بیشتر از اسید قوی تر باشد.
چرا دنبال اسید هستید؟ یا باز با خورندگی زیاد؟

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۶:۴۲
توسط abdossamad2021
با تشکر
برای اطلاعات در مورد اسیدها و بازها مثلا خورندگی با ph ارتباط دارد یا نه؟ همچنین می خواستم یک ph سنج بخرم برای تشخیص اسید از باز . برند خاصی را توصیه می کنید.

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۷:۲۸
توسط You-See
متاسفانه کاربردی کار نکردم، دوستان دیگه باید کمک کنند.
من تئوریش رو می دونستم عرض کردم.
موفق باشید.

Re: خاصیت بازها

ارسال شده: شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۵ - ۱۹:۲۸
توسط rohamjpl
قدرت یک اسید معدنی به حالت اکسیداسیون اتمی که پروتون ممکن است به آن متصل شود بستگی دارد. قدرت اسیدی وابسته به حلال است. به عنوان مثال، کلرید هیدروژن یک اسید قوی در محلول آبی است، اما زمانی که در اسید استیک یخچالی حل شود، یک اسید ضعیف است.یک اسید قوی، اسیدی است که در یک محلول (در صورت وجود حلال کافی) کاملاً یونیزه می‌شود (تفکیک). در آب یک مول از یک اسید قوی HA یک مول +H و یک مول باز مزدوج -A آزاد می‌کند و هیچ اثری از اسید یونیزه نشدهٔ HA باقی نمی‌ماند. از جمله اسیدهای قوی می‌توان به هیدروکلریک اسید (HCl)، هیدرویدیک اسید (HI)، هیدروبرومیک اسید (HBr)، پرکلریک اسید (HClO4)، نیتریک اسید (HNO3) و سولفوریک اسید (H2SO4) اشاره کرد.
هرچه اسید قوی تر باشد ثابت تفکیک اسیدی (aK) بزرگتر است و ثابت لگاریتمی آن کوچکتر است.${\displaystyle K_{a}={\frac {[H^{+}][A^{-}]}{[HA]}}} $,$\mathrm pK_\mathrm a = -\log K_\mathrm a$ثابت تفکیک اسید، ثابت تعادل تفکیک یون های اسید در محلول آبی است. یک اسید ضعیف HA را در نظر بگیرید. اسیدهای ضعیف به طور کامل در محلول آبی تجزیه نمی شوند. تعادل برای تفکیک چنین اسیدهایی را می توان به صورت بیان کرد
$\ce{HA + H2O <=> H3O+ + A-}$ثابت تعادل برای این واکنش (تفکیک) خواهد بود.هیچ مرز مشخصی بین اسید ضعیف و قوی وجود ندارد. اسیدهای قوی را اسیدهایی تعریف می‌کند که به طور کامل در محلول آبی یونیزه می‌شوند. بنابراین، اگر یک مول از این اسید در محلول آبی تفکیک شود و یک مول H+ و یک مول A- ایجاد کند، یک اسید، مثلاً HA، قوی است. اکنون کا چنین اسیدی 1 خواهد بود.معمولاً برای اندازه گیری قدرت اسید از pH استفاده می شود که log منفی غلظت یون H+ است.
$\mathrm{pH} = -\log\ce{[H+]}$غلظت یون های H+ در آب 10-7 است (به طور تجربی مشخص شده است). بنابراین، pH آن -log(10-7)=7 است. برای اسیدهای قوی‌تر از H2O، غلظت یون‌های H+، [H+]> 10-7 است. بنابراین، pH<7 برای اسیدها و pH>7 برای بازها.آنچه شما به آن اشاره می کنید ممکن است در واقع PH باشد و در این صورت محدوده هایی که شما ارائه کرده اید ممکن است صحیح باشد. اما بار دیگر هیچ تفاوت واضحی بین ضعیف و قوی وجود ندارد.
یک رابطه ساده بین pH و pKa وجود دارد،
$\mathrm{pH} = \frac{1}{2}[\mathrm pK_\mathrm a - \log c]$که در آن c غلظت اسید است. شما می توانید این رابطه را با استفاده از قانون رقیق سازی استوالد بدست آورید.قانون رقت استوالد ثابت تفکیک الکترولیت ضعیف را با درجه تفکیک (α) و غلظت الکترولیت ضعیف توصیف می کند. ... قانون رقت استوالد بیان می کند که تنها در رقت بی نهایت الکترولیت ضعیف تحت یونیزاسیون کامل قرار می گیرد.
به طور مشابه، ما Kb، pKb و pOH را برای بازهایی داریم که آنالوگ های اساسی Ka، pKa و pH هستند. این متغیرها قدرت یک پایه را نشان می دهند.
نتیجه
هر چه مقدار کا بیشتر باشد اسید قوی تر و باز ضعیف تر خواهد بود.
هر چه مقدار pKa بیشتر باشد، اسید ضعیف تر و باز قوی تر خواهد بود.
هر چه مقدار pH بیشتر باشد اسید ضعیف تر و باز قوی تر خواهد بود. برای اسیدها pH<7 و برای بازها pH>7.
هر چه مقدار Kb بیشتر باشد، باز قوی تر و اسید ضعیف تر خواهد بود.
هر چه مقدار pKb بیشتر باشد، باز ضعیف تر و اسید قوی تر خواهد بود.
هر چه مقدار pOH بیشتر باشد، باز ضعیف تر و اسید قوی تر خواهد بود. برای بازها pOH<7 و برای اسیدها pOH>7.
طبق قانون رقیق سازی استوالد، درجه تفکیک الکترولیت با غلظت آن رابطه معکوس دارد.
این بدان معنی است که یک اسید رقیق می تواند بیشتر از اسید غلیظ را تجزیه کند.$\alpha = \sqrt{\frac{K_a}{C}}$یک اسید رقیق نسبت به اسید غلیظ دارای مولکول های حلال بیشتری برای تعامل است و در نتیجه برخوردهای مکرر با حلال دارد. شما می توانید اسید رقیق را به عنوان "غرق شدن" در حلال در نظر بگیرید.
در مقابل، یک اسید غلیظ با سایر مولکول‌های اسید تعامل بیشتری دارد و بنابراین کمتر با حلالی که آن را حل می‌کند، تعامل دارد.
یک اسید غلیظ معمولاً کل مولکول‌های محلول بیشتری نسبت به یک اسید رقیق‌شده دارد، صرفاً به این دلیل که تعداد آنها بیشتر است، اما مقدار آن به عنوان کسری از تعداد کل مولکول‌های اسید کمتر است. یعنی میل ضعیف تر برای تفکیک.