خبرهاي زيستي

مدیران انجمن: parse, javad123javad

137113711371

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۵/۳ - ۰۹:۵۰


پست: 455



خبرهاي زيستي

پست توسط 137113711371 »

اين تاپيك به منظور ارائه ي خبر هاي مربوط به علم زيست شناسي ايجاد شده است.
منتظر همكاري كاربران علاقه مند به اين علم نيز هستم.

با تشكر قبلي
سربلند و پيروز باشيد... smile072

آی آدم ها صدای قرنِ ماست
این صدا از وحشتِ غرقِ شماست

دیده در گرداب كی وا می كنید؟
وه كه غرقِ خود تماشا می كنید

137113711371

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۵/۳ - ۰۹:۵۰


پست: 455



Re: خبرهاي زيستي

پست توسط 137113711371 »

ژن درماني سرطان لوزالمعده ابداع شد

محققان آمريکايي که بر روي سرطان تحقيق مي کنند، مي گويند، آنها يک روش ژن درماني شيميايي بازدارنده ابداع کرده اند که مي تواند سلول هاي سرطاني لوزالمعده را بطور موفقيت آميزي بکشد.

به گزارش خبرگزاري يونايتدپرس، دانشمندان "مرکز سرطان ماسي دانشگاه مشترک المنافع ويرجينيا" و "موسسه پزشکي مولکولي" کشف کردند که ترکيب يک عامل غذايي با يک سيتوکاين آزاد شده از ژن بطور موثري سلول هاي سرطاني لوزالمعده انسان را در موش ها از بين مي برد. سيتوکين ها طبقه اي از پروتئين ها هستند که در گردش خون ترشح مي شوند و مي تواند بر سلول هاي سرطاني در محل هايي دور دست در بدن تاثير بگذارند. نتيجه اين آزمايش ها نشان داد که اين درمان نه تنها از رشد و گسترش سرطان لوزالمعده جلوگيري مي کند بلکه بطور موثري تومورهاي موجود را از بين مي برد. پروفسور "پل فيشر" که رياست اين مطالعه را بر عهده داشت گفت، آنها از چشم انداز استفاده از اين روش ژن درماني شيمي بازدارنده بعنوان روشي براي بازدارندگي و درمان سرطان لوزالمعده بسيار هيجان زده شدند و اين روش درماني پتانسيل چشمگيري دارد که مي تواند به سرعت در آزمايش هاي باليني انسان مورد استفاده قرار گيرد. اين تحقيق در شماره ژوئيه مجله " Molecular Cancer Therapeutics" منتشر شده است.

آی آدم ها صدای قرنِ ماست
این صدا از وحشتِ غرقِ شماست

دیده در گرداب كی وا می كنید؟
وه كه غرقِ خود تماشا می كنید

نمایه کاربر
fargol

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۷/۴/۲ - ۱۱:۳۵


پست: 1846

سپاس: 35

Re: خبرهاي زيستي

پست توسط fargol »

خیلی تایپیک خوبی درست کردی. smile072
من هم چندتا خبر توی تایپیکم گذاشته بودم مثلاً درمان دیابت و . . . که بیاین به این تایپیک و بخونید:
http://www.hupaa.com/forum/viewtopic.ph ... &sk=t&sd=a

اینجا هم اگه بیشتر پست بگذارید خوشحال می شویم! smile124
گر مِی نخوری طعنه مزن مستان را
بنیاد مکن تو حیله و دستان را

تو غرّه بدان مشو که مِی می نخوری
صد لقمه خوری که مِی غلامست آن را

خیام بزرگ

نمایه کاربر
پزشك آينده

عضویت : شنبه ۱۳۸۷/۹/۲۳ - ۱۸:۳۳


پست: 200

سپاس: 1

Re: خبرهاي زيستي

پست توسط پزشك آينده »

خيلي كارخوبي كردي كه يه همچين تاپيكي روساختي به هرحال همه بايدبه اهميت علم زيست پي ببرن.

137113711371

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۵/۳ - ۰۹:۵۰


پست: 455



Re: خبرهاي زيستي

پست توسط 137113711371 »

ممنون از استقبال شما.
منتظر همكاري شما دوستان ديرين و عزيز و ديگر كاربران هستم. smile072
اين تاپيك به خبر هاي پزشكي و زيستي مربوط مي شه.

سربلند و پيروز باشيد... smile072
شاگرد كوچك همه ي شما... smile026

آی آدم ها صدای قرنِ ماست
این صدا از وحشتِ غرقِ شماست

دیده در گرداب كی وا می كنید؟
وه كه غرقِ خود تماشا می كنید

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: خبرهاي زيستي

پست توسط منطق »

سلام
تاپیک خوبیه اینده ی روشنی را براش می بینم
خوب بریم سراغ اخبار:(ببخشید کپی پیست می کنم امتحانا وقت تایپ کردن را ازم گرفته)

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي با توجه به فرا رسيدن ماه محرم و برگزاري جلسات مراسم مذهبي و عزاداري در مساجد و تكايا و همچنين توزيع نذورات و غذا در اين ايام با صدور اطلاعيه‌اي، توصيه‌هايي به هموطنان ارائه داد.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، در اين اطلاعيه آمده است: با توجه به اين كه احتمال بروز بيماريهاي مرتبط با غذا، به ويژه بيماريهاي عفوني روده‌اي در مكان‌هايي كه به صورت دسته جمعي غذا تهيه و توزيع مي‌شود، بيشتر است، در صورت عدم رعايت ضوابط بهداشتي، مسموميت‌هاي غذايي نيز در اين اماكن گسترده خواهد بود.

در اين اطلاعيه با تاكيد براين كه هرگونه پخت و پز بايد در مكان‌هايي كه داراي حداقل شرايط بهداشتي و مورد تاييد مراكز بهداشت محل صورت گيرد، آمده است: كليه افراد درگير در توزيع آب، چاي و غذا ضمن رعايت بهداشت فردي، بايد قبلا نسبت به دريافت كارت معاينه پزشكي اقدام كنند.

در ادامه اين اطلاعيه آمده است: ذبح و قرباني احشام در جلوي دسته‌هاي عزاداري و يا در محل تكايا و مساجد بايد با هماهنگي سازمان دامپزشكي و در شرايط بهداشتي صورت گيرد به نحوي كه خونابه آنها پخش نشود.

در اين اطلاعيه بر لزوم استفاده از مواد غذايي سالم و بهداشتي، فراورده‌هاي دامي با كشتار مجاز و يا بسته‌بندي شده مورد تاييد وزارت بهداشت و سازمان دامپزشكي، استفاده از نمك‌هاي بسته بندي يددار تصفيه شده، سبزي و سالاد سالم سازي شده و آب آشاميدني سالم تاكيد شده و آمده است: توزيع آب، شربت و يا شير در بين دسته‌هاي عزاداري و يا در مراسم با ليوان يكبار مصرف صورت گيرد و از ورود ليوان و پارچ به داخل ظروفي كه آب و شربت داخل آن است جلوگيري شود.

در ادامه اين اطلاعيه بر ضرورت رعايت ايمني مراكز و اماكن برگزاري مراسم تاكيد شده و آمده است: تهيه و نصب وسايل اطفاء حريق به منظور كنترل و جلوگيري از آتش سوزي‌هاي احتمالي ضروري است.

در اطلاعيه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي خاطرنشان شده است؛ ضمن نصب تابلوهاي ممنوعيت استعمال دخانيات و جمع آوري زير سيگاريها در اماكن برگزاري مراسم، از استعمال مواد دخاني در محل‌هاي مسقف جلوگيري شود.
به نقل از ایسنا

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: خبرهاي زيستي

پست توسط منطق »

محققان هشدار دادند: نوزاداني كه پيش از موعد و زودتر از پايان 9 ماه بارداري بدنيا مي‌آيند با مشكل اختلال در حواس پنج‌گانه مواجه هستند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، تحقيقات نشان مي‌دهد كه زايمان زودرس و پيش از موعد مي‌تواند باعث بروز نارسايي‌ها و ناتواني‌هاي بلند مدت در توانايي‌هاي حسي كودك شود.

اين پژوهش جديد در انگليس و روي 43 كودك 11 ساله صورت گرفت.

اين كودكان همگي 14 هفته زودتر از زمان طبيعي به دنيا آمده بودند. محققان دريافتند كه توانايي اين كودكان در حس كردن دما دچار اختلال و ناهماهنگي است.

بر اساس اين گزارش كه در مجله «درد» منتشر شده، زايمان زودرس درعين حال مي‌تواند روي احساس درد و دريافت سيگنال‌هاي درد تاثير بگذارد.

بر همين اساس پژوهشگران دانشگاه كالج لندن مي‌گويند كه سيستم عصبي بويژه نسبت به تغييرات در ابتدايي‌ترين مراحل رشد آسيب پذير و حساس است.

محققان هشدار دادند: اين يافته‌ها در عصر حاضر بسيار حائز اهميت است؛ چرا كه هر روز در سراسر جهان تعداد نوزاداني كه پيش از موعد به دنيا مي‌آيند، بيشتر مي‌شود.

پروفسور نيل مارلو با توجه به اين نتايج خاطرنشان كرد: ما بايد به كيفيت زندگي و نجات جان اين نوزادان توجه كنيم و همچنين مانع شويم كه اين انسانهاي كوچك و ناتوان دردهاي غير ضروري را تجربه كنند.

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: خبرهاي زيستي

پست توسط منطق »

پژوهشگران در آمريكا موفق به شناسايي يك پروسه سلولي شده‌اند كه توضيح مي‌دهد چطور سبزيجاتي مانند كلم بروكلي مي‌توانند با سرطان مقابله كنند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين سبزيجات بويژه در جلوگيري از بروز سرطان سينه مفيد هستند.

اولگا آزارنكو، محقق دانشگاه كاليفرنيا در سانتا باربارا در اين رابطه اظهار داشت: مردم بويژه زنان مي‌توانند با مصرف اين قبيل سبزيجات مانند كلم بروكلي مي‌توانند با سرطان مقابله كنند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، اين سبزيجات بويژه در جلوگيري از بروز سرطان سينه مفيد هستند.

اولگا آزارنكو، محقق دانشگاه كاليفرنيا در سانتاباربارا در اين رابطه اظهار داشت: مردم بويژه زنان مي‌توانند با مصرف اين قبيل سبزيجات مانند كلم و بستگان آن مثل كلم بروكلي و گل كلم از بروز سرطان سينه جلوگيري كنند. اين سبزيجات حاوي تركيباتي موسوم به «ايزوتيوسياناتها» هستند كه به اعتقاد محققان اين مواد باعث خاصيت ضد سرطاني سبزيجات نامبرده مي‌شوند و فعاليتهاي ضد مواد سرطان زا را در بدن تشديد مي‌كنند.

محققان دانشگاه كاليفرنيا در آزمايشگاه‌هاي سانتا باربارا به سرپرستي لسلي ويلسون و ماري آن جوردان دريافته‌اند: ايزوتيوسيانات يا سولفورافان مي‌تواند مانع از تكثير سلولهاي تومور در انسان شود و اين كار را درست به همان روش داروهاي ضد سرطاني انجام مي‌دهد. داروهاي ضد سرطاني نيز از تقسيم سلولهاي سرطاني در مرحله تقسيم ميتوز جلوگيري مي‌كنند.

ميتوز فرآيندي است كه طي آن مولكول DNA كپي برداري شده در قالب رشته‌هاي كروموزوم به طور دقيق بين دو سلول خواهر وقتي كه يك سلول تقسيم مي‌شود، ‌توزيع مي‌گردد.

محققان مي‌گويند؛ بايد به خاطر داشت كه سولفورافان هرچند شبيه به داروهاي ضد سرطان در اين پروسه عمل مي‌كند اما تاثير آن از اين داروها كمتر است و بنابراين خاصيت سمي كمتري نيز دارد.

اين ماده مي‌تواند در مقابله با تكثير سلولهاي سرطاني موثر باشد و سلولهاي پيش سرطاني را نابود سازد.

137113711371

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۵/۳ - ۰۹:۵۰


پست: 455



Re: خبرهاي زيستي

پست توسط 137113711371 »

زنبورهاي عسل مي توانند زبان زنبور هاي خارجي را بياموزند

دانشمندان چيني،اتريشي و آلماني دريافته اند، زنبورهاي عسل مي توانند زبان خارجي زنبورهاي قاره هاي ديگر را از طريق حرکات موزون آنها، بفهمند.

به گزارش شينهوا، آزمايش ها نشان داده است زيرگونه هاي زنبورهاي آسيايي مي توانند حرکات موزون زنبورهاي اروپايي را بفهمند و زماني که زنبورها در يک کندو دور هم قرار مي گيرند از روي حرکات موزون يکديگر مي توانند منابع غذايي را شناسايي کنند.

دکتر "سونکون سو" از دانشکده علوم جانوري دانشگاه ژجيانگ و مجري اين طرح مي گويند اين گروه تحقيقاتي دريافت زنبور عسل آسيايي ( Apis cerana cerana (Acc مي تواند بسرعت تمايز بين حرکات موزون زيرگونه هاي زنبور عسل اروپايي( Apis mellifera ligustica (Aml را هنگامي که اطلاعات را درباره موقعيت منابع غذايي منتقل مي کنند، تشخيص دهند. حرکات موزون جنبشي زنبور عسل بعنوان تنها شکل شناسايي شده ارتباط نمادين در
بي مهر گان است اما اينکه مکالمه يا ديالکتي وجود دارد يا خير هنوز مشخص نشده است.
"کارل فن فريش" جانور شناس اتريشي با تحقيق در مورد زبان حرکات موزون و تشخيص موقعيت زنبور ها جايزه نوبل پزشکي را در سال 1973 را از آن خود کرد.

تحقيقات پيشين نشان داد زنبورهاي عسل براي نشان دادن مسافت هاي بين منابع غذا و زيستگاهشان حرکات موزون مختلفي دارند. حرکت مدور ساده معمولا نشان دهنده نزديکي منبع غذا، حرکت موزون داسي شکل نشان دهنده مسافت طولاني و حرکت موزون جنبشي حاکي از مسافت هاي بيشتر است.
حرکت موزون پيچيده تر که حرکت موزون جنبشي است جهت و مسافت منبع غذايي را نشان مي دهد.
دانشمندان دريافتند زيرگونه هاي آسيايي در مقايسه با زنبورهاي اروپايي اغلب حرکات جنبشي طولاني تر و با زواياي تندتري داشتند. پس از آنکه اين زنبورهاي با هم قرار داده شدند زنبور آسيايي به سرعت شيوه خاص زنبور اروپايي را فهميد و مکان دقيق غذا را شناسايي کرد. زنبورهاي آسيايي ضمن درک حرکات زنبورهاي اروپايي، حرکات موزون خود را ادامه دادند. اين مطالعه نشان داد گونه هاي اروپايي نيز توانايي يادگيري دارند اما اين توانايي آنها به شدت کمتر از زنبورهاي آسيايي است.

دانشمندان موفق شدند با قرار دادن زيرگونه هاي مختلفي از زنبورهاي عسل در يک کندو ، عوامل موثر اصلي مانند متغيرهاي دما، رطوبت و محيط را کنار بگذارند. دکتر سو مي گويد: در آميختن زيرگونه هاي مختلف زنبورهاي عسل کار بسيار دشواري بود زيرا آنها به دليل بوهاي مختلفي که دارند، مايل نيستند در يک مجتمع يا کلني در کنار يکديگر قرار گيرند و به سرعت يکديگر را مي کشند. دانشمندان موفق شدند زنبورهاي کارگر اروپايي را با ملکه و کارگرهاي آسيايي به مدت 50 روز در يک کندو بطور هماهنگ نگهدارند اما نتوانستند در کندو ي Aml کارگرهاي آسيايي را در کنار ملکه و کارگرهاي اروپايي نگاه دارند و مانع از کشته شدن آنها شوند.
براي حفظ هماهنگي در کندوي Acc محققان زنبورهاي متخاصم را جدا و بقيه را با افشانه آب عسل آرام کردند.
دانشمندان مي گويند زنبورهاي عسل 100 ميليون سال تکامل و توسعه اجتماعي در کلني هاي کوچک را پشت سر گذاشته اند و به همين دليل رفتار آنها مرجع ارزشمندي براي جامعه بشري است.

خبرگزاري جمهوري اسلامي 20/03/87

آی آدم ها صدای قرنِ ماست
این صدا از وحشتِ غرقِ شماست

دیده در گرداب كی وا می كنید؟
وه كه غرقِ خود تماشا می كنید

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: خبرهاي زيستي

پست توسط منطق »

پژوهشگران استراليايي اعلام كردند: نقشه ژنتيكي كانگوروها شبيه به انسان است .

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از مجله اطلاعات پزشکی ، بررسي ژنوم كانگوروها در استراليا نشان داد، كانگوروها به لحاظ ژنتيكي بسيار شبيه به انسان‌ها هستند و ظاهرا نخستين بار در چين تكامل پيدا كردند.

دانشمندان براي اولين بار ژنوم كانگوروهاي استراليايي را بررسي كرده و دريافتند كه بخش بيشتر آن شبيه به نقشه ژنتيكي انسان است.

اين پژوهشگران مي‌گويند: ما تفاوت‌هايي نيز پيدا كرده‌ايم اما تعداد زيادي از ژن ها شبيه‌ به هم هستند و حتي ترتيب مشابهي نيز دارند.

137113711371

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۵/۳ - ۰۹:۵۰


پست: 455



Re: خبرهاي زيستي

پست توسط 137113711371 »

با تشكر از دوست عزيزم منطق
ادامه مي ديم... smile072


سومين كنگره سراسري اورژانس‌هاي طب اطفال برگزار مي شود


سومين كنگره سراسري اورژانس‌هاي طب اطفال از سوي معاونت پژوهشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي و با مشاركت مركز تحقيقات عفوني اطفال و همكاري اساتيد دانشگاه‌هاي علوم پزشكي سراسر كشور، از تاريخ 11تا 15 اسفند ماه سال جاري برگزار مي‌شود. دكتر فريد ايمان زاده دبير علمي سومين كنگره اورژانس‌هاي طب اطفال با اعلام اين خبر گفت: ‌اين كنگره با هدف ارتقاي سطح دانش و مهارت شركت كنندگان اعم از پزشكان عمومي، متخصصان كودكان و برخي ديگر از رشته‌هاي پزشكي در زمينه فوريت‌هاي پزشكي كودكان با 4 محور اصلي كما، شوك، تشنج و آسفيكسي (نرسيدن اكسيژن) برگزار خواهد شد. گفتني است، كنگره مذكور داراي امتياز بازآموزي بوده و در محل تالار ابن سينا دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي برگزار مي‌شود.

آی آدم ها صدای قرنِ ماست
این صدا از وحشتِ غرقِ شماست

دیده در گرداب كی وا می كنید؟
وه كه غرقِ خود تماشا می كنید

137113711371

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۵/۳ - ۰۹:۵۰


پست: 455



Re: خبرهاي زيستي

پست توسط 137113711371 »

«آيمود» عمر مبتلايان به ايدز را حداقل تا پنج سال افزايش مي‌دهد


مجري طرح توليد داروي ايراني مهار ايدز با بيان اين كه 22 طرح دارويي ديگر در اين شركت در حال اجراست، اظهار داشت: داروي جديد ساخت شركت، احتمالا دهه فجر امسال از سوي وزير بهداشت اعلام مي‌شود. دكتر مدني، مجري طرح داروي ايراني مهار ايدز در شركت پارس روس كه به عنوان طرح برتر پژوهش و فن‌آوري در مراسم اختتاميه هفته پژوهش سال 86 تقدير شد، خاطر نشان كرد: داروي «آيمود» حاصل كار گروهي بيش از 100 محقق در داخل و خارج از كشور بود و 15 مركز دانشگاهي و تحقيقاتي در اين طرح مشاركت داشته و همچنان در اين پروژه كار مي‌كنند. وي تصريح كرد: طرح اوليه اين دارو از يك دانشمند روسي بود و حدود هفت سال براي توليد آن كار شد و سرانجام به عنوان اولين داروي كاملا ايراني به بازار عرضه شد؛ در اين راستا، آزمايش‌هاي توكسيكولوژي دارو در چند مركز به طور موازي انجام شد تا از ايمني آن اطمينان حاصل شود. دكتر مدني با بيان اين كه اين دارو در حال حاضر در مرحله پست ماركتينك و تجاري سازي است و تعدادي از بيماران در مركز تحقيقات ايدز با اين دارو تحت درمان قرار گرفته‌اند، اظهار داشت: اين دارو به تاييد اداره غذا و داروي وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي كه معادل سازمان غذا و داروي آمريكا (FDA )در كشور ماست، رسيده، لذا استفاده از آن مانند بسياري از داروها و واكسن‌هاي ديگر بدون نياز به ثبت بين‌المللي قابل انجام است. وي خاطر نشان كرد: يك شركت داروسازي آمريكايي داروي گياهي ديگري براي مهار ايدز ساخته كه از قابليت 11 درصد افزايش در سيستم ايمني بدن برخوردار است و آن را در FDA ثبت كرده، حال آن كه داروي ايراني از قابليت افزايش 150 درصدي در اين پارامتر برخوردار است. مجري طرح داروي ايراني مهار ايدز در ادامه يادآور شد: «آيمود» اثرات جانبي جدي ندارد و تاثير آن تا 21 ماه پايدار است و طي آن مدت نيازي به مصرف داروهاي ديگر نيست. به گزارش ايسنا، وي در عين حال، تاكيد كرد كه اين دارو ويروس ايدز را از بين نمي‌برد و واكسن هم نيست ولي با كنترل بيماري عمر مبتلايان به ايدز را حداقل تا پنج سال افزايش مي‌دهد

آی آدم ها صدای قرنِ ماست
این صدا از وحشتِ غرقِ شماست

دیده در گرداب كی وا می كنید؟
وه كه غرقِ خود تماشا می كنید

137113711371

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۷/۵/۳ - ۰۹:۵۰


پست: 455



Re: خبرهاي زيستي

پست توسط 137113711371 »

ژن تنظيم گلوکز شناسايي شد

محققان دانشگاه کاليفرنياي جنوبي واريان ژنتيکي را شناسايي کردند که ميزان گلوکز را تنظيم مي کند و احتمال ابتلا به خطر ديابت نوع 2 را افزايش مي دهد.

به گزارش ساينس ديلي، نتايج اين تحقيقات در شصت و هشتمين نشست علمي انجمن ديابت آمريکا که روز يکشنبه در سان فرانسيسکو برگزار شد ارائه شده است.
دکتر "ريچارد ام. واتانابه" استاديار پزشکي پيشگيرانه و فيزيولوژي و زيست فيزيک در دانشکده پزشکي کک (Keck) کاليفرنياي جنوبي و مجري اين تحقيق، گفت در يک تحقيق ارتباط بين واريان هاي ژنتيکي در ژنوم انساني با گلوکز و انسولين ناشتا مورد بررسي قرار گرفت.
وي از کشف ارتباط جديدي بين سطح گلوکز ناشتا و گيرنده ملاتونين1B موسوم به MTNR1B خبر داد.
به گفته اين محقق اين ارتباط از آن جهت جديد تلقي مي شود که اين نخستين باري است که يک واريان ژنتيکي با گلوکز و افزايش خطر ابتلا به ديابت مرتبط شده است.
پژوهشگران در اين تحقيق اطلاعات ژنتيکي شش هزار و 543 نفر را که حاصل سه مطالعه جداگانه بود، مورد بررسي قرار دادند.
کشف MTNR1B از آن جهت جالب است که ملاتونين در تنظيم چرخه شبانه روزي مانند چرخه خواب نقش دارد و افراد مبتلا به اختلالات خواب مستعد چاقي و مقاومت انسولين هستند که از عوامل خطر ديابت نوع 2 به شمار مي روند.
واتانابه گفت براي شناخت نقش MTNR1B در تنظيم گلوکز و مشخص کردن چگونگي اثر آن در ابتلا به ديابت ، بايد تحقيقات بيشتري صورت گيرد.

آی آدم ها صدای قرنِ ماست
این صدا از وحشتِ غرقِ شماست

دیده در گرداب كی وا می كنید؟
وه كه غرقِ خود تماشا می كنید

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: خبرهاي زيستي

پست توسط منطق »

تحقيقات نشان مي‌دهد: تاثير يك فنجان قهوه غليظ روي مردان بيشتر از زنان است.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، ‌در اين تحقيق 668 داوطلب سالم شركت داشتند. نتايج آزمايشات نشان داد: يك فنجان قهوه ظرف 10 دقيقه پس از مصرف مي‌تواند هوشياري مردان را افزايش دهد.

محققان مي‌گويند؛ در زنان نيز پس از صرف قهوه اين افزايش هوشياري اتفاق مي‌افتد اما شدت آن كمتر است و تاثير آن خفيف‌تر مي‌باشد.

پژوهشگران دانشگاه بارسلونا كه اين پژوهش را انجام داده‌اند خاطرنشان كردند: اين تاثير متفاوت مي‌تواند علت روانشناختي داشته باشد چون آزمايش با قهوه بدون كافئين هم نشان داد كه بازهم همين تاثير متفاوت بين زنان و مردان بروز مي‌كند.

شرح اين پژوهش در نشريه «پيشرفت در نورو– سايكوفارماكولوژي و روانشناسي بيولوژيك» منتشر شده است.

در اين پژوهش از داوطلبان خواسته شد كه يك فنجان قهوه كلاسيك حاوي 100 ميلي گرم كافئين و يا يك فنجان قهوه كافئين زدايي شده حاوي تنها 5 ميلي گرم كافئين مصرف كنند.

پس از آن محققان تغييرات در سطح هوشياري اين افراد را در دقيقه‌ها و ساعتهاي آتي مورد بررسي و مطالعه قرار دادند.

آزمايشات نشان داد: ظرف كمتر از 10 دقيقه هم در زنان و هم مردان افزايش ميزان فعاليت مشاهده مي‌شود اما اين تاثير ظاهرا در مردان بيشتر است.

به گفته محققان؛ 45 دقيقه وقت لازم است كه حداكثر كافئين موجود در قهوه وارد جريان خون شود اما نيمي از غلظت قهوه تنها ظرف چند دقيقه پس از مصرف وارد خون مي‌شود و تاثيرات خود را اعمال مي‌كند.

به نقل از ایسنا

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: خبرهاي زيستي

پست توسط منطق »

سيب سرخ شيرين، مفيدترين نوع سيب!

يك كارشناس ارشد علوم تغذيه، فعاليت آنتي اكسيداني پوست سيب را بسته به نوع تركيبات فنوليك و فلاونوئيدهاي موجود در آن چند برابر خود سيب عنوان كرد و اظهار داشت: مصرف سيب كامل همراه با پوست در پائين آوردن چربي خون موثرتر است.

لادن صديقيان در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) منطقه زنجان، به نقش كليدي سيب در كاهش خطر بيماري‌هاي مزمن‌، اين ميوه‌ را در معالجه‌ چاقي، امراض مفاصل، كاهش حرارت بدن و برطرف كردن تب مؤثر ارزيابي كرد و گفت: مصرف سيب خام به صورت رنده شده، نتايج خوبي در معالجه‌ اسهال كودكان در پي خواهد داشت.

رئيس اداره‌ نظارت بر مواد غذايي و بهداشتي استان زنجان، مصرف مداوم سيب را در كاهش چربي‌هايي نظير تري‌گليسيريد و كلسترول را مؤثر ارزيابي كرد و ادامه داد: سيب مانع سوء هاضمه شده و اعمال معده را منظم مي‌كند.

صديقيان، سيب را ميوه‌اي سرشار از ويتامين‌هاي A,B,C و ماده‌ معدني پتاسيم معرفي و افزود: بر اساس آخرين تحقيقات به عمل آمده، سيب سرخ شيرين نسبت به انواع ديگر سيب امتياز و خواص بيشتري دارد.

وي افزود: علاوه بر تمامي خواص ذكر شده، سيب سرخ شيرين در پاك كردن سموم بدن مؤثر است. به علت داشتن مواد قليايي، اسيد اوريك را حل و ترشحات غدد بزاق و معده را مساعد و متعادل مي‌سازد.

اين مقام مسئول با تاكيد برمصرف متعادل سيب گفت: مصرف اين ميوه تا سه عدد در روز، در كنار رعايت نكات تغذيه‌اي در خصوص ساير مواد غذايي، طي چند هفته تاثيرات مطلوبي بر شاخص‌هاي چربي پلاسما مي‌گذارد.

صديقيان خاطرنشان كرد: اگر چه مصرف متعادل سيب در هيچ بيماري به طور صريح منع نشده ليكن در افراد مبتلا به ناراحتي‌هاي گوارش نظير زخم معده و اثني عشر بهتر است به طور موقت از سيب خام كمتر استفاده شود.

اين كارشناس ارشد تغذيه ضمن توصيه به مصرف سيب به صورت خام و تازه، تصريح كرد: پختن سيب جهت مصارف مختلف و يا استفاده از آب آن منجر به از بين رفتن تمام يا بخشي از خواص اين ميوه از جمله ويتامين‌هاي B,C و املاح به ويژه پتاسيم موجود در آن مي‌شود.

صديقيان با تاكيد بر مصرف تمام ‌ميوه‌ها و سبزيجات بلافاصله پس از پوست كندن و يا قطعه قطعه كردن، افزود: هر چه سطح و مدت زمان تماس ميوه‌ها با هوا بيشتر باشد، بخش بيشتري از ويتامين‌هاي موجود در آنها با اكسيژن هوا تركيب و خاصيت خود را از دست خواهند داد.
به نقل از ایسنا

ارسال پست