نانو بیوسرامیک با کاربرد در جراحیهای ارتوپدی و دندانپزشکی

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

نانو بیوسرامیک با کاربرد در جراحیهای ارتوپدی و دندانپزشکی

پست توسط 4Duniverse »

پژوهشگران دانشگاه صنعتی اصفهان موفق به ساخت بیوسرامیک فلوئور آپاتیت نانو ساختار شدند که می‌تواند جایگزین مناسبی برای ماده هیدروکسی آپاتیت در جراحی ارتوپدی و دندان پزشکی باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، احسان محمدی زهرانی - کارشناس ارشد مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان در این باره گفت: یکی از نکات موجود در کاربرد پزشکی هیدروکسی آپاتیت، نرخ بالای انحلال پذیری آن در محیط فیزیولوژیکی است که منجر به سست شدن فصل مشترک استخوان با بیوماده می شود. این امر باعث خواهد شد که بیوماده نتواند نقش خود را به خوبی در ترمیم بافت آسیب دیده ایفا کند.

وی افزود: در این راستا، جایگزینی یونهای هیدروکسیل در ساختار هیدروکسی آپاتیت با یون فلوئور، که منجر به شکل گیری فلوئورآپاتیت می‌شود، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. در اثر این جایگزینی افزایش پایداری حرارتی طی فرآیند ساخت و کاهش نرخ انحلال پذیری آپاتیت در بدن، خواص ناخواسته هیدروکسی آپاتیت در محیط بدن را بهبود می‌بخشد.

محمدی کاربردهای پزشکی و درمانی نظیر پوشش بر سطح ایمپلنت فلزی دندانی و ارتوپدی، ترمیم بافت سخت آسیب دیده، انتقال دارو، مهندسی بافت برای خلق و بازسازی آن را از دیگر کاربردهای این نانوبیوسرامیک، عنوان کرد.

مجری طرح ادامه داد: در ساختار بافت معدنی استخوان، یونهایی چون Na+، +K، Mg+2، CO3-2و F- حضور دارند که از بین این یونها، CO3-2 و F- تأثیر بیشتری بر رفتار و خواص بخش معدنی استخوان دارند و حضور یون F- در حد خیلی کم، در بافت دندان و استخوان ضروری است.

وی با بیان اینکه جایگزینی گروههای OH- در ساختار هیدروکسی آپاتیت با یون F-، منجر به شکل گیری ترکیب جدیدی با عنوان فلوئور‌آپاتیت می‌شود، خاطر نشان کرد: این ماده نسبت به پودر هیدروکسی آپاتیت خالص در محیط بیولوژیکی، دارای مزایایی چون تشکیل سریعتر لایه آپاتیت، جذب بهتر پروتئین و سلولهای استخوان‌ ساز بر سطح، نرخ انحلال کمتر و پایداری حرارتی بالا آن در طول فرآیند است.

محمدی زهرانی روش مورد استفاده برای ساخت این نانو پودر را، "آلیاژسازی مکانیکی" عنوان کرد و افزود: برای این منظور، از دستگاه آسیاب گلوله ای سیاره ای، با محفظه و گلوله های زیرکونیایی استفاده شد. مشخصه یابی این نانوپودر نیز با روشهای مرسوم مثل پراش پرتو ایکس(XRD)، میکروسکوپ الکترونی (TEM) و طیف‌سنجی مادون قرمز (FTIR) انجام شد.

منبع : خبرگزاری مهر

ارسال پست