قدرتمندترین ماده و تجهیزات الکترونیکی منعطف

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

قدرتمندترین ماده و تجهیزات الکترونیکی منعطف

پست توسط 4Duniverse »

قدرتمندترین ماده و تجهیزات الکترونیکی منعطف در صدر مهمترین دستاوردها


کارشناسان معتقدند توسعه دانش مربوط به قدرتمندترین ماده جهان و تجهیزات الکترونیکی قابل انعطاف از جمله مهمترین دستاوردهای مهندسی مواد در سال 2008بوده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، گرافن ماده ای است که در در سال 2008 عمدتا در صدر خبرهای علمی و تحقیقاتی جهان قرار داشت. در ماه جولای محققانی که با استفاده از میکروسکوپ اتمی به بررسی دقیق صفحات کربنی تک اتمی پرداخته بودند، این نکته را تأیید کردند که گرافن قدرتمندترین ماده مورد بررسی قرار گرفته در جهان است.


گرافن، قدرتمندترین ماده جهان

اما این تمام داستان نبوده است چون برخی محققان به مشخصه های الکتریکی این ماده به شدت علامند شده بودند. ماه گذشته دو گروه تحقیقاتی به صورت مجزا گزارش دادند که موفق به ارائه سریعترین ترانزیستوری گرافنی جهان شده اند که از آن می توان در ارتباطات بیسیم استفاده کرد.

باز هم گرافن در سال 2008 خبرساز بود و این بار گروه دیگری از محققان اعلام کردند مشکلاتی در تولید این ماده وجود دارد. دکتر نووسلوف که به عنوان یکی از 35 محقق برجسته زیر 35 سال جهان نیز معرفی شده است به همراه تیم تحقیقاتی خود با خرد کردن گرافن موفق به ساخت صفحات هیدروکربنی تک اتمی شدند.

تصویر
گرافن، قدرتمندترین ماده جهان

اما هنوز مشکلاتی وجود دارد. در این راستا محققانی در دانشگاه کالیفرنیا روش منحصربفردی ارائه کردند که با حل کردن گرافن در ماده شیمیایی "هیرازین" می توان صفحات بزرگی از این ماده ارزشمند به دست آورد.


تجهیزات الکترونیکی قابل انعطاف

در کنار گرافن، توسعه دانش ساخت مواد و تجهیزات الکترونیکی انعطاف پذیر نیز در صدر مهمترین خبرهای مهندسی مواد در سال 2008 قرار داشت.

استفاده از دانش نانو تأثیر بسزایی در توسعه مهندسی مواد داشته است و در حقیقت این دو در یکدیگر گره خورده اند. نتیجه این گره خوردگی ارائه تجهیزات الکترونیکی قابل انعطاف و یا حتی پوشیدنی بوده است.

محققان در سال 2008 توانستند با تلفیق نانولوله های کربنی با مدارات الکترونیکی، نسل نخست تجیهیزات الکترونیکی قابل انعطاف و خم پذیر را تولید کنند.

در این راستا محققان در ‍ژاپن با اضافه کردن نانولوله های کربنی به نوعی پلیمر موفق به ساخت مدار الکترونیکی قابل انعطاف شدند.

این فناوری نوین قابلیت به کار گرفته شدن در نمایشگرهای انعطاف پذیر و رایانه های ساده ای را دارد که می توان آنها را بر روی سایر وسایل منزل نصب کرد.

به گزارش مهر، در چین نیز محققان موفق به ساخت بلندگوهای انعطاف پذیر شفاف و باریکی از نانولوله های کربنی شدند.


تصویر
مدار الکترونیکی انعطاف پذیر


همچنین در الینویز آمریکا مدارات الکترونیکی سیلیکنی انعطاف پذیری ساخته شد که عملکردشان معادل همتایان انعطاف ناپذیرشان است.
از آن گذشته در دانشگاه میشیگان نیز محققان با پوشاندن نخهای تارهای نخی از ترکیبی از نانولوله های کربنی و نوعی پلمیر هادی، بافته های جدیدی ارائه کردند که می توان از آنها در انجام محاسبات پیچیده استفاده کرد.
بهره گیری از آنها به عنوان حسگرهای زیستی قابل پوشیدن از جمله کاربردهای این فناوری به حساب می آید.

منبع : خبرگزاری مهر

ارسال پست