غروب عاشورا ماه خراشان از کنار خوشه پروين مي گذرد

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

غروب عاشورا ماه خراشان از کنار خوشه پروين مي گذرد

پست توسط 4Duniverse »

مدير انجمن نجوم آماتوري ايران گفت: در 18 دي ماه مصادف با غروب عاشورا ، ماه خراشان از کنار خوشه پروين مي گذرد.

مسعود عتيقي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از آنجا که ماه و خوشه پروين به صورت مماس از کنار همديگر مي گذرند و صحنه زيبايي را پديد مي آورند، به اين عبور خراشان مي گويند.

تصویر

وي اظهار داشت: ‌خوشه پروين خوشه باز ستاره اي است که در روز 18 دي ماه با جدايي يک و نيم درجه از ماه ديده مي شود که به مرور با رسيدن به ساعت 21 ستاره شماره 19 اين خوشه از بخش تيره ماه شروع به پنهان شدن مي کند و ماه کمترين جدايي را با خوشه پروين خواهد داشت.
وي گفت: خوشه پروين که به آن عقد ثريا هم گفته مي شود و در صورت فلکي صور يا گاو قرار دارد به شکل ملاقه اي کوچک يا علامت سوال است که براي پيدا کردن راهها هم از آن استفاده مي شود به گونه اي که دسته ملاقه يا انتهاي علامت سوال سمت شرق را نشان مي دهد.
عتيقي در خصوص تعداد ستارگان خوشه پروين اظهار داشت: با چشم غير مسلح و افرادي که داراي چشم قوي هستند مي توانند شش تا هفت ستاره را ازاين خوشه بشمارند، اما ديدن تعداد بيشتر ستارگان به دستگاهي بستگي دارد که براي رصد از آن استفاده مي شود که گاهي ممکن است تا 200 ستاره هم ديده شود.
وي تاکيد کرد:عکاسي ازاين پديده و رصد آن با دوربين هاي دو چشمي و تلسکوپ موجب جذابيت مطالعات آن خواهد شد.
مدير انجمن نجوم آماتوري ايران در ادامه با اشاره به وقوع طولاني ترين خورشيد گرفتگي قرن 21 در چين گفت: اين کسوف طولاني ترين خورشيد گرفتگي سال جهاني نجوم است که در مرداد ماه سال 88 در چين به صورت ويژه قابل رويت است.
عتيقي با بيان اينکه مدت زمان اين پديده، بيش از شش دقيقه طول مي کشد، اظهار داشت: اين کسوف در هندوستان و ژاپن هم قابل رصد خواهد بود و درايران نيز به طور جزيي قابل رويت است.
وي در پايان تاکيد کرد: نگاه کردن به خورشيد گرفتگي بدون چشم مسلح و يا وجود فيلتر به چشم آسيب مي رساند، ازاين رو رصد اين گونه پديده ها با چشم غير مسلح پيشنهاد نمي شود.


به نقل از خبرگزاری ایرنا

ارسال پست