شمار مقالات علمي كشور به ‌٢٦هزار مقاله رسيد

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

شمار مقالات علمي كشور به ‌٢٦هزار مقاله رسيد

پست توسط 4Duniverse »

1387/11/15
وزيرعلوم:
بسياري ازمشكلات جهان بدون تاثيرگذاري ايران حل نخواهد شد
سهم پژوهش ازGDP به‌١/١درصدمي‌رسد
شمار مقالات علمي كشور به ‌٢٦هزار مقاله رسيد


وزير علوم،‌ تحقيقات و فن‌آوري با اشاره به رشد شاخص‌هاي مختلف علمي پژوهشي كشور در سال‌هاي اخير و توجه ويژه دولت به اين بخش اظهار كرد: سهم پژوهش از توليد ناخالص داخلي در سال 83 حدود 67 صدم درصد بود كه امسال با توجه به مصوباتي كه در لايحه بودجه به مجلس شوراي اسلامي ارائه شد اميدواريم به بيش از 1/1 درصد افزايش يابد.

دكتر زاهدي كه در جشنواره بين‌المللي خوارزمي سخن مي گفت، با تبريك پرتاب ماهواره «اميد» توسط ماهواره بر سفير 2 به فضا افزود: اين پيروزي حقيقتا نقطه عطف و آغازي براي موفقيت‌هاي هر چه بيشتر ايران در حوزه فن‌آوري هوافضا است.

وي اظهار كرد: اميدواريم به زودي شاهد باشيم كه محققان كشور ما موفقيت‌هايي بيش از اين كسب كنند، تا جمهوري اسلامي ايران مهد و كانوني باشد كه همه جهانيان به آنجا چشم بدوزند و نيازهايشان را به ما بگويند و به پايگاه توليد و نشر علم و به كارگيري آن در صنعت تبديل شود.

وزير علوم با اشاره به ابلاغ سياست‌هاي كلي برنامه پنجم توسعه از سوي مقام معظم رهبري، تصريح كرد: ايشان توجه ويژه‌اي به بحث فن‌آوري و علم دارند و رهنمودهاي كاري جدي در اين سياست‌ها ارائه فرموده‌اند كه از جمله آن مي‌توان به تحول در نظام آموزش عالي و پژوهش، تاكيد بر افزايش بودجه پژوهشي به سه درصد توليد ناخالص داخلي، دستيابي به رتبه اول منطقه، افزايش ارتباط بين دانشگاه و صنعت، دستيابي به فن‌آوري‌هاي پيشرفته و مورد نياز كشور و تحول در جايگاه علوم انساني اشاره كرد.

وي با بيان اين كه دولت بر همه اين موارد تاكيد جدي داشته است، خاطر نشان كرد: به عنوان مثال در بحث فن‌آوري‌هاي پيشرفته به خصوص فن‌آوري هوافضا كه پرتاب ماهواره «اميد» از همين موفقيت‌هاست و همچنين موفقيت‌هاي حاصل در فن‌آوري‌ نانو، زيست‌فن‌آوري، فن‌آوري هسته‌يي و موارد متعدد از اين نوع، جايگاه كشور در سطح جهان ارتقا يافته است.

وزير علوم درباره تخصيص بودجه‌هاي لازم براي پژوهش و سهم آن از توليد ناخالص ملي توضيح داد: سهم پژوهش از توليد ناخالص داخلي در سال 83 به 67 صدم درصد رسيده و امسال با توجه به مصوباتي كه در لايحه بودجه سال 87 به مجلس شوراي اسلامي ارائه شده اميدواريم به بيش از 1/1 درصد افزايش يابد.

وي تصريح كرد: همچنين در اين دولت و در بودجه سال 88 با عنايت رييس جمهور بر اين موضوع نيز تاكيد شد كه حداقل 2 درصد بودجه‌هاي شركت‌هاي دولتي و سازمانهاي مشمول ماده 360 قانون برنامه به امر پژوهش اختصاص يابد؛ بنابراين اميدواريم با تحقق اين موارد گام‌هاي موثري در جهت اختصاص سه درصد توليد ناخالص ملي به امر پژوهش برداريم.

زاهدي با بيان اين كه در جهت ارتباطات تنگاتنگ صنعت و دانشگاه خوشبختانه اقدامات بسيار خوبي صورت گرفته است، تاكيد كرد: آمار دقيقي از ارتباط دانشگاه و صنعت و قراردادهاي منعقده در اين بخش از اول انقلاب وجود ندارد، اما پس از انقلاب با توجه به ويژه نظام به اين امر در سال 83 حدود 75 ميليارد تومان قرارداد دانشگاه و صنعت به امضا رسيد كه امسال با برنامه‌ريزي‌ انجام شده به بالاي 500 ميليارد تومان قرارداد خواهد رسيد.

وي با بيان اين كه در قبل از انقلاب اصولا فن‌آوري مورد توجه نبوده است، افزود: همچنين واژه فن‌آوري نيز در علم و دانش وجود نداشته، البته استفاده‌هايي از آن مي‌شده، اما استفاده درستي نبوده است.


وزير علوم درباره توجه نظام و دولت نهم به پارك‌هاي علم و فن‌آوري، عنوان كرد: قبل از انقلاب هيچ پارك علم و فن‌آوري در كشور وجود نداشته است، اما در سال 83، 13 پارك فن‌آوري راه‌اندازي شد كه هم اكنون تعداد اين پاركها به 22 پارك رسيده است. همچنين در قبل از انقلاب هيچ مركز رشدي در كشور وجود نداشت كه بعد از انقلاب كه تا سال 83، 38 مركز رشد افتتاح شد و اين در حالي است كه هم اكنون 78 مركز رشد در كشور مشغول به فعاليت هستند.

به گزارش ايسنا، وي ادامه داد: همچنين واحدهاي فن‌آور در پاركهاي علم و فن‌آوري در سال 83 تنها 575 مورد بوده كه در حال حاضر به يكهزار و 500 واحد فن‌آور افزايش يافته است، همچنين دانشگراني كه در اين مراكز مشغول به كار بوده و به توليد فن‌آوري محصول اقدام مي‌كنند در سال 83 ، دو هزار و 717 نفر بوده كه هم اكنون به بيش از 12 هزار دانشگر ارتقاء يافته است.

زاهدي درباره آمار اختراعات در كشور توضيح داد: در قبل از انقلاب هيچ آماري در باره اختراعات موجود نيست، اما پس از انقلاب و توجه به اختراعات سير بسيار خوبي در اين زمينه داشته‌ايم به طوري كه آمار اختراعات تا پايان سال 83 به حدود چهار هزار و 800 اختراع رسيده و از سال 84 تا به امروز به بيش از 20 هزار اختراع ارتقاء يافته است.

وي در خصوص توليدات علمي ايران در قالب مقاله، توضيح داد: در جشنواره فارابي كه حدود دو ماه قبل برگزار شد، اظهار اميدواري كردم كه تا پايان سال 2008 مقالات ايران نمايه شده در ISI به بالاي 13 هزار مقاله خواهد رسيد، اما امروز اعلام مي‌كنم كه در سال 2008 تعداد مقالات ايرانيان ثبت شده در موسسه اطلاعات علمي به بيش از 13 هزار و 500 مقاله رسيده و اين در حالي است كه در سال 83 مقالات ثبت شده در ISI تنها سه هزار و 800 مورد بوده است. همچنين آمار مقالات ثبت شده در اين نمايه نسبت به سال گذشته 50 درصد رشد داشته كه بيشترين نرخ رشد را در كل جهان داشته است.


وزير علوم در ادامه پايگاه استنادي جهان اسلام (ISC) را از افتخارات نظام و دولت خواند و تاكيد كرد: پيش‌بيني ما اين است كه در سال جاري 10 هزار مقاله در اين پايگاه نمايه سازي شود كه با جمع كردن مقالات ساير پايگاه استنادي در جهان توليد مستندات علمي ايران در قالب مقاله در سال جاري به بيش از 26 هزار خواهد رسيد كه آمار آن نيز در چهار ماه آينده منتشر خواهد شد كه در اين صورت يا مقام اول منطقه و يا كاملا در نزديكي مقام اول قرار خواهيم گرفت.

وي با اشاره به اين كه در سال 83 تعداد انجمن‌هاي علمي دانشجويي تنها 640 انجمن بوده است، اظهار كرد: در حال حاضر 9 هزار و 200 انجمن دانشجويي مشغول به فعاليتند. در طول فعاليت اين دولت همچنين بيش از 5/2 برابر مراكز تحقيقاتي ايجاد شده است.

زاهدي با بيان اين كه در سال 83 اعضاي هيات علمي 40 هزار نفر بودند، گفت: هم اكنون بيش از 57 هزار عضو هيات علمي در دانشگاه‌ها مشغول به تدريس هستند.

وي خاطر نشان كرد: به بركت انقلاب اسلامي، جامعه علمي كشور، اعتماد به نفس و جسارت خوبي در عرصه علمي و فن‌آوري‌هاي نوين به دست آورده و قابليت‌هاي خود را به رخ جهان كشيده كه به اقتدار ملي انجاميده است. امروز تاثيرگذاري ايران بر جهان بر هيچ كس پوشيده نيست و بدون تاثيرگذاري ايران بسياري از مشكلات جهان حل نخواهد شد.

وزير علوم در خصوص بودجه‌هاي وزارت علوم توضيح داد: در سال 83 بودجه كل وزارت علوم در بخش هزينه‌اي 480 ميليارد تومان بوده كه در سال 87 به يكهزار و 300 ميليارد تومان افزايش يافته است، همچنين براي سال آينده عليرغم مشكلات فراوان اين رقم را به يكهزار و 450 ميليارد تومان افزايش داده‌ايم، البته درخواست ما بيش از اين بود. همچنين در زمينه بودجه‌هاي عمراني نيز افزايش چند برابري را شاهد بوده‌ايم كه اين توجهات جاي تشكر و تقدير دارد، البته دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها نيز نشان داده‌اند كه قدردان توجه دولت هستند.

به نقل از ایسنا

ارسال پست