برنامه های فضایی ایران

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

برنامه های فضایی ایران

پست توسط 4Duniverse »

برنامه های فضایی ایران

ایرانیها پرتاب راکت را جشن می گیرند درحالیکه همین موضوع ، باعث نگرانی بعضی کشورهای دیگر بخصوص امریکا و متحدانش شده است. آنها نگران این موضوع هستند که اگر ایران بتواند راکتی تولید کند که ماهواره به فضا بفرستد، چه چیزی می تواند مانع پیشرفت تکنولوژی این کشور مثلا برای پرتاب موشک در آینده شود.
هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا در یک کنفرانس مطبوعاتی مشترک با وزیر خارجه بریتانیا این پیام را به تهران فرستاد: "روشن است که ایران این فرصت را دارد که قدم پیش بگذارد و یکی از اعضای موثر جامعه بین المللی باشد . همانطور که پرزیدنت اوباما هم گفته است، ما دستمان را دراز می کنیم اما باید آنها هم مشت گره کرده خود را باز کنند."
محمد شکیل تحلیل گر مسائل ایران در واحد اطلاعاتی اکونومیست در لندن معتقد است که پرتاب ماهواره از طرف ایران را می توان به نوعی پیام ایران به باراک اوباما رئیس جمهوری امریکا دانست: "این، تقریبا یک نوع بیانیه به موقع، از طرف ایران است که بگوید ما تحت شرایط دیگری مذاکره می کنیم و توان نظامی و عملی ما در حال پیشرفت است. بنابراین وضعیت موجود تغییر کرده و شما هم باید خود را با آن وفق بدهید."

گزارش میکیلا گریشن خبرنگار بی بی سی
از دست ندهید http://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/f ... pace.shtml

ایران در سال 2005 یعنی چهار سال پیش، طرحهایی را برای برنامه های فضایی خود اعلام کرد از جمله این طرحها، پرتاب سه ماهواره دیگر تا سال آینده بود .
ایران همچنین قصد دارد که تا سال 2021 یعنی دوازده سال دیگر فضا پیمای بدون سرنشین به فضا بفرستد. بعضی کارشناسان می گویند که ایران قصد دارد که کاوشگرهایی را به مقصد ماه و کرات دیگر به آسمان پرتاب کند.
محمد شکیل همچنین می گوید که ایرانیها بودجه زیادی را برای برنامه های فضایی خود در نظر گرفته اند: " فقط در سال 2005 میلادی ، دولت، بودجه ای را، برای یک برنامه پنج ساله اختصاص داد که اکنون شاهد به ثمر رسیدن آن هستیم. تا سال 2010 میلادی دولت چیزی حدود 500 میلیون دلار بودجه کنار خواهد گذاشت. قطعا این، لحظه ای بزرگ و افتخارآفرین برای دولت است که بگوید این پولی است که ما اختصاص دادیم و این، هم نتیجه ای که گرفتیم. البته ما نمی توانیم پیش بینی کنیم که دولت ایران حتما این برنامه ها را ادامه خواهد داد و به هر حال، این یک برنامه دراز مدت است."

تردید در برنامه های فضایی

اما بعضی ایرانی ها تردید دارند که برنامه های فضایی بلند مدت اصلا وجود خارجی داشته باشند.
علی پهلوان روزنامه نگار در تهران ، و سردبیر اجرایی سابق روزنامه ایران نیوز می گوید که این برنامه بیش از اینکه جنبه واقعی داشته باشند به نمایش شبیهند: "من در این باره تردید دارم و می گویم که، این موضوع بیشتر جنبه سیاسی دارد . یک نوع غلو سیاسی. و طوری طراحی شده که ، یک پیام را بدهد. در عین حال، آنها این وعده را داده اند، این وعده بزرگ را. الان ماههاست که دارند در این مورد صحبت می کنند . اقای احمدی نژاد و همینطور فرماندهان سپاه پاسداران در این باره حرف زده اند . اگر کاری درست قبل از سالگرد انقلاب نمی کردند ، چهره منفی ای از خودشان نشان داده بودند . بنابراین ، این، یک بخشی از این برنامه بود."
پرتاب راکت بوسیله ایران در هفته گذشته همزمان بود با سی امین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی . یکی از شعارهای دوره انقلاب ، استقلال بود و کریم سجاد پور پژوهشگر مسائل ایران در بیناد کارنگی در واشنگتن می گوید پرتاب راکت به این دلیل انجام شده که ایران می خواهد نشان دهد که از نظر تکنولوژی به خود کفایی و استقلال رسیده است: "پیشرفتهای علمی، چیزی است که، رهبر ایران ، آیت الله خامنه ای معتقد است که برای پیشبرد انقلاب و جمهوری اسلامی ضروری است. زمانی که ، به صحبتهای آیت الله خامنه ای گوش می کنید، او همیشه خواهان ارتباطات علمی، استقلال سیاسی و خودکفایی بوده است . الان هم، سی سال از زمان انقلاب گذشته ، و واقعا یکی از اصول انقلاب ، آزادی از هر نوع تسلط خارجی بود ، یعنی نوعی استقلال سیاسی."
خودکفایی یا کمک کشورهای دوست؟
کریم سجاد پور می گوید ایران از تخصص کارشناسان کشورهای دوست استفاده کرده بنابراین تمام برنامه های فضایی این کشور مستقلا انجام نشده است: "چه در زمینه صنعت ااتومبیل یا برنامه هسته ای، یا این برنامه فضایی، بخش زیادی از اطلاعات فنی ، به نوعی، کمک کشورهای خارجی بوده. چین ، کره یا روسیه. بنابراین ، برغم این حقیقت که ایران دوست دارد، اینطور نشان داده شود که پیشرفتهای فنی این کشور، همه دستاورد نیروهای داخلی است، اما واقعیت این است که، مثل هر کشور دیگری در جهان، ایران ، اطلاعات را، از کشورهای دیگر گرفته ، و در حقیقت کارهایش را بر پایه آثار و تجارب کشورهای دیگر استوار کرده است. "
خودکفایی در حوزه های علم و تکنولوژی برای رهبران ایران دارای اهمیت زیادی است .
هومن مجد نویسنده ایرانی- امریکایی که خود نوه یک آیت الله است می گوید که تعادل و برابری داشتن با قدرتهای بزرگ جهانی، برای غرور ملی ایرانی ها بسیار با اهمیت است .
آقای مجد که با محمد خاتمی ریئس جمهوری پیشین ایران هم رابطه دارد و مشاور آقای احمدی نژاد هم بوده می گوید در پرتاب ماهواره ، بیشتر موضوع غرور ملی مطرح است: "هر بچه ای در ایران درباره تاریخ شکوهمند و تمدن بزرگ ایران ، و همچنین دستاوردهای باورنکردنی امپراطوری ایران قدیم آموزش می بیند . حتی درباره زمانی که ایران به یک امپراطوری اسلامی تبدیل شد . یعنی دستاوردهای عظیم امپراطوری ایران شیعه. همه اینها را یک کودک پنج ساله ایرانی می تواند مثل طوطی برایتان بگوید. از اولین منشور حقوق بشر گرفته تا اولین سیستم پستی و چیزهایی از این قبیل. و بعد آنها به غرب نگاه می کنند و می گویند که مردم غرب، اصلا این چیزها را درباره ما نمی دانند. آنها فکر می کنند که ما ، یک مشت آدم دیوانه هستیم، که به خیابانها می ریزیم ، پرچمها را آتش می زنیم و فریاد مرگ بر این و آن سرمی دهیم."

هومن مجد همچنین اعتقاد دارد که دوازده کشور، تکنولوژی پرتاب ماهواره به مدار زمین را دارند و ایرانی ها حق دارند که از این بابت احساس غرور کنند: "ساخت یک راکت که بتواند، یک ماهواره را به مدار منتقل کند ، یک راکت دو مرحله ای ، یا سه مرحله ای ، پیشرفت کمی نیست. برای ایران ، یعنی کشوری که سی سال پیش ، اصلا تکنولوژی ای نداشت، یعنی واقعا از نظر فنی صفر بود، این پیشرفت اصلا کم نیست."
نمایش پیشرفت تکنولوژی ، تلاشی است از طرف ایران تا به دنیا نشان داده شود که قدرتی برابر با کشورهای بزرگ دارد . بسیاری از کشورها برنامه های فضایی ایران را از نزدیک دنبال می کنند تا ببینند که در مرحله بعدی، این برنامه ها چگونه پیش می روند.

از دست ندهید http://www.bbc.co.uk/go/wsy/pub/email/f ... gram.shtml

تمام مطالب فوق به نقل از بی بی سی فارسی میباشد .

ارسال پست