کره شمالی در اندیشه پرتاب ماهواره

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

کره شمالی در اندیشه پرتاب ماهواره

پست توسط 4Duniverse »

کره شمالی در اندیشه پرتاب ماهواره


کره شمالی امروز اعلام کرد برای پرتاب ماهواره با استفاده از موشک تولیدی این کشور آماده می‌شود.
خبرگزاری سوییس از سئول گزارش داد، این خبر در حالی منتشر می‌شود که گزارش‌های اطلاعاتی چند هفته پیش حکایت از آن داشت این کشور خود را آماده پرتاب موشک بالستیک میان قاره‌ای می‌کند.

در بیانیه کمیته فن‌آوری فضایی کره شمالی که خبرگزاری رسمی مرکزی کره (KCNA)، تاریخی برای پرتاب این موشک اعلام نشده است.

در این بیانیه آمده است: «اگر پرتاب این ماهواره موفقیت‌آمیز باشد، فن‌آوری فضایی کشور ما گام دیگری را برای ملت ما بر خواهد داشت تا به یک منشا قدرت اقتصادی تبدیل شویم.»

سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا و کره جنوبی هفته‌هاست می‌گویند این کشور آماده پرتاب موشک تائه‌پودونگ-2 است. ارتش آمریکا اعلام کرد تائه‌پودونگ-2 در صورتی که از نظر فنی کامل شده باشد می‌تواند با حمل کلاهک هسته‌ای به ایالت آلاسکا در این کشور برسد.

دولت کره شمالی این گزارش‌ها را تکذیب و هفته گذشته اعلام کرد پرتاب این موشک با هدف "توسعه فضایی" صورت می‌گیرد.

ناظران کره شمالی می‌گویند معتقدند پیونگ‌یانگ تلاش دارد از تائه‌پودونگ-2 برای پرتاب آزمایشی ماهواره استفاده کند. سال 1998، پیونگ‌یانگ زمانی که تائه‌پودونگ-1 را بر فراز قلمرو ژاپن شلیک کرد مدعی شد این موشک ماهواره‌بر بود.

کره شمالی سال 2006 تست اولیه تائه‌پودونگ-2 را انجام داد که به خاطر انفجار موشک اندکی پس از پرتاب آن، به شکست انجامید.

در بیانیه روز سه‌شنبه کره شمالی اعلام کرد تدارکات بسیاری برای پرتاب ماهواره کوانگمیوگسونگ-2 (Kwangmyongsong-2) انجام شده تا با موشک اونها-2 (Unha-2) از سواحل شرقی‌اش به فضا برود.

به نقل از همشهری آنلاین

4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

Re: کره شمالی در اندیشه پرتاب ماهواره

پست توسط 4Duniverse »

به گزارش خبرگزاری مهر، اعلام برنامه پرتاب ماهواره غیر نظامی از سوی کره شمالی در چند روز اخیر تمامی توجهات را در محافل سیاسی و بین الملل به خود جلب کرده بود و حتی ژاپن، کره جنوبی و آمریکا پیشاپیش مخالفت شدید خود را با آن اعلام کرده بودند.
کره شمالی در ماه فوریه، در بیانیه ای رسمی اعلام کرد، سازمان های بین المللی را از جزئیات آزمایش صلح آمیز فضایی خود آگاه کرده و قرار است بین ۴ تا ۸ آوریل ماهواره ارتباطاتی خود را به فضا پرتاب کند.
امروز یکشنبه کره شمالی از پرتاب موشک حامل ماهواره خود که از روی ژاپن گذشته، خبر داد و همین مسئله بار دیگر بر دامنه تنش ها در این منطقه افزود.
در حالیکه کره جنوبی نسبت به پرتاب این موشک واکنش های متناقضی نشان می دهد و گاهی آن را حامل ماهواره اعلام می کند و گاهی نیز نسبت به موفقیت این پرتاب ابراز تردید می کند روسیه و ژاپن امروز پرتاب این موشک را مورد تائید قرار دادند.
آمریکا، ژاپن و کره جنوبی در واکنش شدید به این اقدام کره شمالی آن را نقض آشکار قوانین و مقررات بین الملل و قطعنامه سازمان ملل توصیف کرده و اعلام کردند که مسئله را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع خواهند داد.
آمریکا اعلام کرد که این اقدام نقض آشکار قطعنامه ۱۷۱۸ شورای امنیت سازمان ملل می باشد که در اکتبر سال ۲۰۰۶ پس از آزمایش موشکی کره شمالی در ۵ ژوئن و آزمایش اتمی این کشور در ۹ اکتبر همان سال تصویب شد.
همچنین واشنگتن این اقدام پیونگ یانگ را اقدامی تحریک آمیز خواهند که امنیت آسیا و کل جامعه جهانی را تهدید می کند.
"فرد لش" سخنگوی وزارت خارجه به واشنگتن تایمز گفت که این اقدام به طور حتم تهدیدی برای امنیت کل منطقه است و آمریکا گام های متناسبی را برای مقابله با کره شمالی برخواهد داشت.
یک دیپلمات در سازمان ملل گفته است که شورای امنیت این سازمان رایزنی هایی را در رابطه با پرتاب این موشک صورت خواهد داد.
وی که نامی از او برده نشده گفت که این رایزنی ها بین ۱۵ عضو دائمی شورای امنیت و در پشت درهای بسته صورت خواهد گرفت.
دیپلماتها خبر می دهند که آمریکا و ژاپن خواهان تصویب قطعنامه در محکومیت کره شمالی و اعلام تحریم های بیشتر علیه این کشور هستند.
در همین رابطه هیلاری کلینتون و سرگئی لاوروف وزیران امور خارجه آمریکا و روسیه در یک گفتگوی تلفنی چند مسئله مهم از جمله وضعیت پیرامون تصمیم کره شمالی برای پرتاب ماهواره خود به فضا را مورد بررسی قرار دادند.
ژاپن نیز ضمن ابراز تاسف عمیق از پرتاب این ماهواره خواستار برگزاری نشست فوری شورای امنیت برای بررسی این مسئله شد.
وزیر خارجه کره حنوبی نیز این اقدام کره شمالی را تاسف آور توصیف کرد.
"یو میون هوان" گفت که این اقدام تهدیدی جدی برای امنیت شبه جزیره کره و جهان است.
وی در عین حال آمادگی کامل کشورش را برای مقابله با هرگونه اقدام تحریک آمیز از سوی کره شمالی اعلام کرد.
این واکنش ها در حالی است که خبرگزاری یونهاپ در کره جنوبی به نقل از یک مقام ارشد این کشور اعلام کرد که این موشک حامل ماهواره و برای اهداف غیر نظامی است در حالی که ژاپن و کره جنوبی پیشتر از نظامی بودن این برنامه خبر داده بودند.
این مقام ضمن ابراز تردید از اینکه این پرتاب موفقیت آمیز بوده یا نه گفت که سئول در حال نظارت و پیگیری این مسئله است که آیا این ماهواره در مدار قرار گرفته است یا خیر.
این واکنشها از سوی آمریکا و همپیمانانش در حالی است که روسیه و چین در پیوند با این موضوع واکنش رسمی جدی نداشته اند.
سخنگوی وزارت خارجه چین از اظهار نظر در این باره خود داری می کند و رسانه های این کشور نیز به نقل قول های مقام های کره جنوبی بسنده می کنند.
در حالیکه در خصوص ماموریت این آزمایش و پرتاب ماهواره با استفاده از موشک اختلاف نظرهایی وجود دارد اما گفته می شود که کره جنوبی و ژاپن اطلاعاتی در دست دارند که این ماموریت کاملاً غیر نظامی بوده است.
"یاسوکازو هامادا"، وزیر دفاع ژاپن نیز مانند مقم های کره جنوبی ضمن اذعان به پیشداوری های اشتباه صورت گرفته امروز اعلام کرد : "ما مسبب مشکلات فراوانی شدیم و این نتیجه بروز اشتباه اطلاعاتی در وزارت دفاع بود و من از ته دل از مردم عذرخواهی می کنم."
ایالات متحده، ژاپن و کره جنوبی و برخی کشورهای دیگر کره شمالی را متهم کردند که در پوشش پرتاب ماهواره به دنبال آزمایش موشک های دوربرد خود است.

ارسال پست