"حنا" نام بز شبیه سازی شده ایران

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

"حنا" نام بز شبیه سازی شده ایران

پست توسط 4Duniverse »

ایران پنجمین کشور دارنده بز شبیه سازی/"حنا" نام بز شبیه سازی شده ایران

رئیس پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی اصفهان از پیوستن ایران به جمع کشورهای دارنده فناوری شبیه سازی بز در دنیا خبر داد و گفت: بر اساس اطلاعات موجود، پیش از این تنها کشورهای آمریکا، انگلستان، کانادا و چین توانسته اند شبیه سازی بز را با موفقیت انجام دهند.
دکتر محمد نصراصفهانی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: پروژه تولید بز شبیه سازی شده در راستای تولید حیوانات تراریخته و دستیابی به داروهای نوترکیب به کمک به این فناوری بدست می آید، انجام شده است.
438714_orig.jpg
وی با اشاره به انتخاب نام نخستین بز شبیه سازی در ایران یادآور شد: نام این بز به دلیل رنگ حنایی و سفید "حنا" انتخاب شده است و نام علمی آن نیزR-CAP-C1 که معنای لاتین بز شبیه سازی شده است.

رئیس پژوهشکده رویان جهاددانشگاهی اصفهان خاطرنشان کرد: اولین بز شبیه سازی شده کشور ساعت 1:30 بامداد 26 فروردین 1388 در پایگاه تحقیقاتی علوم سلولی اصفهان پژوهشکده رویان پس از عمل سزارین در سلامت کامل متولد شد.

به گزارش مهر، بر اساس اعلام پژوهشکده رویان، این بز حنایی - سفید دو رگه که به واسطه شکل ظاهری با دیگر بزهای گله متمایز بوده است، دوران آبستنی 147 روزه خود را در رحم مادر رضاعی سیاه رنگ بختیاری خود به سلامت طی کرد. تولد این بز شبیه سازی شده به دنبال سلسله تحقیقات موفق پژوهشگران پژوهشکده رویان و پس از تولد اولین گوسفند شبیه سازی شده "رویانا" که از آرزوهای دیرینه مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی بود به تحقق پیوست. هدف نهایی این تحقیقات دامنه دار دستیابی به توانمندی داخلی در تولید داروهای نوترکیب است.
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.

4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

Re: "حنا" نام بز شبیه سازی شده ایران

پست توسط 4Duniverse »

CrThumb.jpg
تصویر
شما دسترسی جهت مشاهده فایل پیوست این پست را ندارید.

4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

Re: "حنا" نام بز شبیه سازی شده ایران

پست توسط 4Duniverse »

پزشکان بدون مرز :

نخستین بز شبیه‌سازی‌شده ایران به نام “حنا” ساعت ۱:۳۰ بامداد ۲۶ فروردین ۱۳۸۸ در پایگاه تحقیقاتی علوم سلولی اصفهان پژوهشکده رویان متولد شد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، ايران بعد از كانادا،‌ چين، انگلستان و آمريكا به عنوان پنجمين كشور دنيا صبح امروز موفق به شبيه‌سازي بزغاله شد.‌
نخستين بزغاله ايران و خاورميانه بعد از رويانا (‌گوسفند شبيه‌سازي شده‌) در پژوهشكده رويان اصفهان متولد شد.
مسئول پايگاه تحقيقات علوم سلولي اصفهان خاطرنشان كرد: اكثر بزغاله‌هاي موجود در گله‌ها به رنگ سياه و خاكستري هستند اما به دليل ماده بودن برغاله شبيه‌سازي شده اين بزغاله به رنگ سفيد و حنايي است و نام وي را حنا گذاشته‌ايم.
وی اضافه كرد: به منظور تولد بزغاله فراريخت، فيبروپلاست گوش بز شبيه‌سازي شده را دستكاري ژنتيكي مي‌كنيم و ایران به تکنولوژی تولید اين سلول‌ها دست يافته است .
“حنا” نخستین بزغاله شبیه سازى شده کشور ایران در سلامت کامل به سر مى برد
حنا در پايگاه تحقيقاتي علوم سلولي اصفهان پژوهشكده «رويان» با عمل سزارين متولد شد.
دكتر نصر اصفهاني، رييس پايگاه اصفهان پژوهشكده رويان گفت: با تولد اين بزغاله كه «حنا» نامگذاري شده، ايران پنجمين كشور پس از آمريكا، كانادا، انگلستان و چين است كه موفق به توليد بز شبيه‌سازي شده، گرديده است.

وي خاطرنشان كرد: بز حنايي ــ سفيد دو رگه كه به واسطه شكل ظاهري با ديگر بزهاي گله متمايز بوده است، دوران آبستني ۱۴۷ روزه خود را در رحم مادر رضاعي سياه رنگ بختياري خود به سلامت طي كرد.

نصر اصفهاني با بيان اين كه تولد «حنا» به دنبال سلسله تحقيقات موفق پژوهشگران پژوهشكده رويان جهاد دانشگاهي و پس از تولد نخستين گوسفند شبيه سازي شده «رويانا» كه از آروزهاي ديرينه زنده‌ياد
دكتر سعيد كاظمي آشتياني بود به تحقق پيوسته است، هدف عمده تحقيقات محققان پژوهشكده رويان را در اين حوزه توليد دام‌هايي با قابليت توليد داروهاي نوتركيب (داروي «tPA») عنوان و خاطرنشان كرد: جهت نيل به اين هدف مراحل متعددي شامل توليد جنين‌هاي آزمايشگاهي پستانداران با تكنيك‌هاي لقاح خارجي رحمي، توليد جنين‌هاي شبيه سازي شده، توليد رده‌هاي سلولي تراريخته حاوي ژن tPA است.

در مرحله اول، تخمك‌هاي نابالغ از تخمدان‌هاي كشتارگاهي در آزمايشگاه بالغ و پس از انجام لقاح با اسپرم و طي عملي موسوم به لقاح آزمايشگاهي (IVF) منجر به توليد جنين‌هايي مي‌شود كه پس از انتقال به رحم حيوانات گيرنده منجر به تولد حيوانات حاصل از لقاح خارج رحمي مي‌شود. دستاوردهاي پژوهشكده رويان در اين زمينه تولد انواع مختلف پستانداران مزرعه‌اي اعم از گاو ، گوسفند و بز است.

وي تصريح كرد: براي توليد جنين‌هاي شبيه سازي شده، هسته‌ تخمك‌هاي حاصل از تخمدانهاي كشتارگاهي پس از بلوغ آزمايشگاهي خارج مي‌شود و سپس هسته سلول پوستي حاصل از يك حيوان مورد نظر جايگزين آن مي‌شود.

جنين‌هاي حاصل از اين عمل پس از طي دوره هفت روزه كشت آزمايشگاهي به درون رحم حيوانات گيرنده منتقل مي‌گردد كه دستاورد پژوهشكده رويان در اين زمينه تولد اولين پستانداران مزرعه‌اي شبيه سازي شده گاو، گوسفند، بز است.

نصراصفهاني گفت: عليرغم بيش از ۴۰ مورد آبستني موفق گاو شبيه سازي شده، شاهد دو تولد زودرس بوده ايم كه اميدواريم آبستني‌هاي بعدي منجر به تولد موفق شود.
وي در خصوص توليد رده‌هاي سلولي تراريخته حاوي ژن «tPA» هم گفت: در اين راستا، ژن «tPA» پس از جداسازي از ژنوم انساني و تغيير ساختاري ژنتيكي، درون سلول مورد نظر وارد مي‌شود به گونه‌اي كه ژن مورد نظر در ارائه ژنهاي دخيل در شيرواري قرار گيرند و پس از طي مراحل شبيه سازي، جنينهاي تراريختي به وجود مي‌آيد كه قابل انتقال به رحم حيوانات گيرنده جهت توليد حيوانات شبيه سازي شده تراريخت با توان توليد داروي ضد سكته قلبي (tPA) در شير است.

وی خاطرنشان كرد: سلول‌هاي تراريخت در پژوهشكده رويان با موفقيت توليد و خالص سازي شده و اميد است كه طي روند شبيه سازي بتوان در آينده نزديك شاهد تولد موجودات تراريخته مورد نظر باشيم.

دكتر نصر اصفهاني گفت : اگر چه در پژوهشكده رويان پروژه توليد حيوانات تراريخت در گاو پايه گذاري شده و موفقيتهايي نيز حاصل شده است، اما به علت طولاني بودن دوره آبستني گاو كه همراه با مشكلات متعددي است و نيز هزينه‌هاي بالاي شبيه سازي گاو، ادامه پروژه در گونه بز دنبال شده است.

ارسال پست