جدید ترین اخبار پزشکی و سلامت

مدیران انجمن: parse, javad123javad

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: جدید ترین اخبار پزشکی و سلامت

پست توسط منطق »

سلاح جديد براي مقابله با ايدز كشف شد

گروهي از پژوهشگران و دانشمندان بين‌المللي موفق به كشف يك سلاح جديد بالقوه براي مقابله با ايدز شده اند.

به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، پژوهشگران اظهار داشتند كه اين اسلحه جديد براي مقابله با ايدز نوع خون است. پژوهشگران مركز خدمات خون رساني كانادا، بيمارستان اطفال بيمار و دانشگاه لوند در سوئد پس از مطالعات دقيق‌تر دريافته‌اند كه انواع خاصي از خون نسبت به آلوده شدن با عفونت ايدز مستعدتر هستند در حالي كه برخي ديگر از انواع خون در واقع در دفع ويروس اين بيماري موثرتر عمل مي‌كنند و بيشتر توان آن را دارند كه عفونت ايدز را سركوب كنند. يك نوع آنتي ژن محتوي كربوهيدرات موسوم به گروه خوني Pk كه از سيستم‌هاي گروه بندي خوني شناخته شده ABO و RH مجزا است، در سطوح مختلف در سطح گلبولهاي سفيد و قرمز خوني تقريبا در تمام افراد وجود دارد.

نتايج تحقيقات اين پژوهشگران نشان مي‌دهد كه سلولهايي در افراد بسيار نادر كه مقادير زيادي از اين آنتي ژن گروه خوني را توليد مي‌كنند، به ميزان قابل ملاحظه‌اي حساسيت نسبت به عفونت ايدز را كاهش مي‌دهند.

به گفته پژوهشگران؛ از هر يك ميليون نفر تنها يك نفر مي‌تواند به ميزان زياد اين نوع آنتي ژن را توليد كند. از سوي ديگر گروهي ديگر از افراد كه آنها هم تعدادشان تقريبا بسيار كم است هيچ نوع آنتي ژن PK توليد نمي‌كنند كه با توجه به اين يافته‌ها، اين افراد بيش از سايرين نسبت به ويروس ايدز آسيب پذير هستند و در واقع بسيار بيشتر مستعد ابتلا به اين عفونت مي‌باشند.

در اين گروه نيز تقريبا از هر يك ميليون نفر پنج نفر اين شرايط را دارند.

پژوهشگران تاكيد مي‌كنند كه اين تحقيق نمي‌تواند بگويد كه نوع خون شما نشان دهنده آن است كه به ايدز مبتلا مي‌شود اما مي‌تواند به كساني كه در معرض اين ويروس هستند كمك كند از وضعيت خوني خود براي مقابله با اين بيماري مطلع شوند و اين امر براي درمان بهتر بسيار موثرتر خواهد بود.

شرح اين تحقيق در مجله «خون» منتشر شده است.

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: جدید ترین اخبار پزشکی و سلامت

پست توسط منطق »

چشمي هوشمند در نوك انگشتان!
دانشمندان با چشم هوشمند در رديابي محيط به كمك نابينايان آمدند

دانشمندان يك "چشم هوشمند نوك انگشتي" اختراع كرده‌اند كه به افراد نابينا يا كم‌بينا كمك مي‌كند دنياي اطراف خود را رديابي كرده و با آن تعامل داشته باشند.

به گزارش سرويس علمي ايسنا، پژوهشگران دانشگاه پترزبورگ با ابداع اين وسيله جديد ايده ساخت دوربين‌هاي ويديويي بسيار ظريف را ارائه كرده‌اند كه بر روي نوك انگشت كاربر قرار مي‌گيرد و به يك رايانه قابل حمل و نقل متصل مي‌شود.

اين رايانه سپس مي‌تواند تصاوير دريافتي را تجزيه وتحليل كرده و اشيايي را كه در مد نظر دارد مشخص و علامت‌گذاري كند. اين دوربين در عين حال مي‌تواند لرزه‌هايي ايجاد كند كه نتيجه‌ آن بازخورد فيزيكي از رايانه به يك سيگنال است تا نشان دهد كه كاربر به شيء مهمي برخورد كرده است.

دوربين همچنين به يك سيستم هشدار دهنده مجهز است كه در صورت نزديك شدن كاربر به مانع مثل ديوار يا لبه ميز وي را خبردار مي‌كند و حتي مي‌تواند مسير را به خود نشان دهد كه به جاي قبلي خود بازگردد.

به گفته دانشمندان، سيستم پردازش تصوير به سيستم اين امكان را مي‌دهد كه اشياء بسيار خاص را شناسايي مي‌كند.

به گزارش ايسنا، اين گروه تحقيقاتي خاطرنشان كردند: رايانه متصل به اين "چشم هوشمند" مي‌تواند تغييرات نور يا ساير كنترل‌ها را از فاصله دور تشخيص دهد.

تنها محدوديت اين سيستم "تصورسازي" است، اما قابليت آن را دارد كه به افراد نابينا و يا دچار ضعف بصري كمك كند كه كنترل و تعامل بيشتر بهتري با دنياي اطرافشان داشته باشند. در واقع با كمك اين سيستم قابل حمل و نقل افراد نابينا مي‌توانند آنچه را كه به دنبال آن مي‌گردند، پيدا كنند.

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: جدید ترین اخبار پزشکی و سلامت

پست توسط منطق »

ابداع درمان گیاهی جدید برای بیماری سرطان
محققان موسسه MIT طی یک اکتشاف بزرگ موفق به تولید گیاهی جدید به منظور استفاده در درمان سرطان شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان این گیاه که تحت تغییرات ژنتیکی قادر به تولید مواد شیمیایی خاصی خواهد بود را با استفاده از مولکولهای سازنده داروهای ضد سرطان بهبود بخشیده و رشد دادند.

محققان MIT در ابتدا به منظور مطالعه این شیوه از نوعی گل با نام علمی کاثارانتوس استفاده کرده و دریافتند که گلهای سفید و صورتی در این گیاه به صورت طبیعی عامل تولید آلکالوئیدی سمی برای دفع حشرات و آفات هستند.

چنین ماده شیمیایی که توانایی جلوگیری از تقسیمات سلولی را خواهد داشت به صورتی رایج در درمان سرطان لنف مورد استفاده قرار می گیرد. با تغییرات ژنتیکی در این نوع مواد محققان موفق به تولید آلکالوئیدی شدند که به صورت طبیعی در گیاهان وجود نداشته و توانایی مقابله با سلولهای سرطانی را خواهد داشت.

بر اساس گزارش نیوساینتیست، آلکالوئیدهای تولید شده با ماده ای که به صورت طبیعی در این گل می روید تفاوت اندکی دارد اما چنین ماده ای می تواند تاثیری مثبت بر روی بهبود داروهایی که گیاه به صورت طبیعی تولید می کند داشته باشد.

در حال حاضر محققان در حال بررسی خصوصیات این گیاه هستند تا در صورت امکان و با ایجاد تغییراتی جدید در گونه های متفاوت گیاهی، نمونه های متفاوتی از مواد شیمیایی تولید شده توسط گیاه را به منظور استفاده در درمان بیماری های متفاوت به دست آورند.

به نقل از خبرگزاری مهر

نمایه کاربر
منطق

عضویت : جمعه ۱۳۸۷/۷/۱۹ - ۱۱:۳۵


پست: 951

سپاس: 1

Re: جدید ترین اخبار پزشکی و سلامت

پست توسط منطق »

رييس انجمن آلزايمر ايران:
هر7 ثانيه يک نفر به بيماري آلزايمر مبتلا مي‌شود
آلزايمر جزو بيماري‌هاي خاص قرار گيرد

رييس انجمن آلزايمر ايران در آستانه برگزاري پنجمين کنگره علمي بيماري آلزايمر گفت: در تلاشيم كه بتوانيم بيماري آلزايمر را که يکي از بيماري‌هاي پرهزينه براي سالمندان و مراقبين آنهاست، جزو بيماري‌هاي خاص قرار دهيم.

دکتر معصومه صالحي در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) واحد علوم پزشکي ايران، گفت: در حال حاضر برآورد شده که در هر 7 ثانيه يک نفر به بيماري آلزايمر مبتلا مي‌شود.

وي همچنين افزود: تحقيقات نشان مي‌دهد؛ طي 40 سال آينده 8 ميليون نفر به آلزايمر مبتلا خواهند شد که با برنامه‌ريزي‌هاي مدون مي‌توان از اين معضل پيشگيري کرد.

وي با اشاره به اينکه آلزايمر نوعي بيماري ناهمگن از نظر ژنتيکي است که در تمام نژادها ديده مي‌شود، افزود: تقريبا 10 درصد افراد بالاي 60 سال، زوال عقل دارند يعني به آلزايمر مبتلا هستند.

به گفته دکتر صالحي، 5 درصد اين بيماران دچار بيماري خانوادگي با تظاهر زودهنگام، 15 تا 25 درصد دچار بيماري خانوادگي با تظاهر ديررس و 75 درصد مبتلا به بيماري تگ گير هستند.

وي تصريح کرد: در اين کنگره برآنيم که سالمندان تشويق شوند تا عادات خود را انطباق دهند. همه سالمندان مي‌توانند يک دفترچه يادداشت داشته باشند و تمام پيام‌هاي خود را از جمله داروهايي که بايد در طول روز استفاده کنند را يادداشت کرده تا از اين طريق از افت حافظه رنج نبرند.

رييس انجمن آلزايمر ايران در پايان تاکيد کرد: برقراري نظم روزانه و کمک گرفتن از وسايل کمک حافظه مي‌تواند توانايي سالمندان را افزايش دهد و از دشواري‌هاي حاد نجات دهد.

به نقل از ایسنا

4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

Re: جدید ترین اخبار پزشکی و سلامت

پست توسط 4Duniverse »

۱۳۸۷/۱۱/۱۵
اولین جشنواره پژوهش و نوآوری فارابی برگزار می شود
اولین جشنواره پژوهش و نوآوری فارابی اول اسفند ماه سال جاری با همکاری گروه چشم پزشکی و مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار مهر، این جشنواره در بیمارستان فارابی و با همکاری مرکز پژوهش های علمی دانشجویان و موسسه فرزان برگزار خواهد شد.

اولین جشنواره پژوهش و نوآوری فارابی با هدف معرفی مقالات برتر فارابی، ارائه مقاله، طرح و ایده های نمونه، آموزش پژوهش، تبادل موضوعات پژوهشی و شکل گیری همکاریها برگزار خواهد شد.

این جشنواره با حضور دکتر اکبر فتوحی معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بیمارستان فارابی برگزار خواهد شد.

به نقل از خبرگزاری مهر

4Duniverse

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۶/۲ - ۲۱:۰۷


پست: 1412

سپاس: 6

ایران به جمع چهار کشور صاحب فناوری درمان سرطان پیوست

پست توسط 4Duniverse »

۱۳۸۷/۱۱/۱۶
ایران به جمع چهار کشور صاحب فناوری درمان سرطان پیوست
مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با ساخت دستگاه مکمل پرتو افکنهای خطی در درمان سرطان، ایران به جمع چهار کشور صاحب فناوری تولید دستگاه "مالتلیف کولیماتور - multileaf collimator" در درمان سرطان پیوست.
به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، دکتر محمد تقی بحرینی طوسی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در محل دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: سرطان یکی از بیماری هایی است که در دنیا و در ایران از عوامل عمده مرگ محسوب می شود و جز بیماریهای صعب العلاج است که برای درمان از پرتو درمانی، شیمی درمانی یا ترکیب این دو با جراحی مورد استفاده قرار می گیرد که در مواردی نیز پاسخگوی درمان نیست.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: در ایران مراکز رادیو تراپی و تاسیساتی که مورد استفاده قرار می گیرد محدود هستند و علاوه بر آن واردات این دستگاه ها نیاز به ارز بالایی دارد و ساخت مالتلیف کولیماتور ها " multileaf collimator " نیازمند تکنولوژی پیچیده ای است که به صورت دستگاه مکمل بر روی دستگاههای شتاب دهنده خطی نصب و اشعه آن را کنترل و هدایت می کنند.

دکتر بحرینی اظهار داشت: کشورهای آمریکا، سوئد، آلمان و ژاپن در ساخت این تکنولوژی دست دارند و ما بقی کشورها وارد کننده هستند و می توان گفت کشور ما پنجمین کشوری است که به این تکنولوژی دست می یابد.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به قیمت تمام شده این نمونه آزمایشی گفت: با حسب عدم در نظر گرفتن حق الزحمه و با حداکثر صرفه جویی و عدم بکار بردن جنس مخصوص ابزار و تیغه ها مبلغ 25 میلیون تومان برای ساخت این دستگاه هزینه شده است.

وی در همین راستا خاطر نشان کرد: در ساخت نمونه واقعی آن در ایران این قیمت به حدود 150 تا 200 میلیون تومان می رسد که باز هم قیمتی معادل ربع قیمت انواع خارجی است ولی مزیت عمده این طرح این است که ما به دانش این تکنولوژی دست یافتیم و علاوه بر آن صرفه جویی های ارزی به دنبال دارد چرا که قیمت خارجی این دستگاه در بخش سخت افزاری و نرم افزاری حدود 625 هزار دلار است.

استاد گروه فیزیک پزشکی دانشکده پزشکی مشهد انگیزه ساخت این دستگاه را مورد توجه قرار داد و گفت: به دلیل نبود این تکنولوژی درکشور و نیاز مبرم مردم به درمان با حداقل آسیب مخصوصاَ در اشعه درمانی این طرح به عنوان طرح پروژه دکترای دکتر ناصری تعریف و بخشی از هزینه های آن نیز از محل جایزه طرح قبلی که در جشنواره رازی مقام آورده بود، تامین شد و این طرح در دو بخش دستیابی به سخت افزار و نرم افزار این تکنولوژی به انجام رسید.

دکتر بحرینی به نحوه عملکرد این دستگاه اشاره کرد و عنوان داشت: برخی از انواع سرطان که به صورت غده و بافت حجمی هستند و در درمان آنها از اشعه دستگاههای شتاب دهنده خطی استفاده می شود متاسفانه در برخورد اشعه سلولهای سالم نیز دچار آسیب می شوند که این دستگاه با نحوه عملکرد خود آسیب را به حداقل ممکن می رساند.

وی افزود: غده سرطانی از ابعاد مختلف اسکن می شود و تصاویر به دستگاه داده می شود و نقش آن شکل دهی به میدان اشعه است و تصاویر مقطعی پردازش و به این سیستم منتقل می شود و بخش نرم افزاری در غالب فرمانهایی به تیغه های مالتلیف منتقل می شوند تا در نهایت بتوانند شکل میدان ایجاد شده منطبق بر ناحیه تومرال باشد و هرچه تعداد تیغه ها بیشتر باشد شکل تشکیل شده بسیار به ناحیه تومرال شبیه تر است.

دکتر بحرینی ادامه داد: این دستگاه به صورت جداگانه بارها با موفقیت آزمایش شده ولی به دلیل نبود نمونه واقعی با جنس خاص تیغه های تنگستنی هنوز بر روی دستگاههای شتاب دهنده خطی در حال انجام پرتو افکنی به بدن موجود زنده مورد آزمایش قرار نگرفته است و تعداد تیغه های بکار رفته در این مالتلیف 52 تیغه بسیار نازک و کوچک است که با کمک موتورهای ویژه تنظیم کننده شکل ناحیه تومورال را به خود می گیرند.

رئیس مرکز تحقیقات فیزیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان گفت: البته با فاصله زمانی، دستگاهی مشابه با شش تیغه و با تفاوتهایی در دانشگاه شهید بهشتی ساخته و طراحی شده و امیدوارم این گونه فعالیتها در مراکز متعدد کشور بیشتر شود و به نتیجه برسد زیرل ا نگیزه ها در کشور ما و در بین جوانان زیاد است ولی سازمانهایی که وظیفه دارند تحقیقات را تشویق کنند توفیق کافی در این امر را به دست نیاورده اند.

به نقل از خبرگزاری مهر

ارسال پست