سر ریز شیر در حال جوشیدن

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
Squid game

عضویت : پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۷/۲۹ - ۲۲:۵۸


پست: 94

سپاس: 2

سر ریز شیر در حال جوشیدن

پست توسط Squid game »

سلام دوستان
یک نفر از من پرسید که چه راهکارهایی برای جلوگیری از سرریز شیر داریم ؟ من چند تا مورد معمول رو گفتم
و یکی که روش خودمه نیز بهش گفتم
روش من اینه شیر رو نصف ، نصف بجوشانیم
هم زمان جوشیدن سریعتر میشه و احتمال سرریز کمه
اما سوال اصلی اینه
ایشون گفتن معلم شیمی گفتن ک یه قطعه آهن داخل ظرف بیاندازید

من احتمال میدم به خاطر تغییر صدا ی ظرف هنگام جوشیدن گفتن
یا اینکه ، وقتی محلول شکر داخل ظرف می ریزیم نقطه جوش بالا می ره، اینم می تونه مشابه اون حالت تغییری در نقطه جوش و انجماد بده؟

در واقع حین تفکر به این سوال به ذهنم رسید که آیا شکل ظرف یا مثلا وجود هزاران توپ کوچک داخل ظرف می تونه نقطه جوش رو تغییر بده؟

ممنون از پاسخ

نمایه کاربر
rohamavation

نام: roham hesami radرهام حسامی راد

محل اقامت: 100 مایلی شمال لندن جاده آیلستون، لستر، لسترشر. LE2

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۹/۸/۲۰ - ۰۸:۳۴


پست: 3287

سپاس: 5494

جنسیت:

تماس:

Re: سر ریز شیر در حال جوشیدن

پست توسط rohamavation »

تشکیل حباب زمانی اتفاق می‌افتد که دمای سطح (Tw) بالاتر از دمای مایع در فشار اشباع (Tsat) باشد و در نتیجه گرما از جامد به مایع منتقل شود. شار حرارتی حاصل به اختلاف دمای سطح و مایع اشباع بستگی دارد.
وقتی شیر بیشتر گرم میشه، بخار آب منبسط میشه، فشار ایجاد میشه و لایه خامه ای بالا میره و در نتیجه شیر بیرون میریزه. اما در صورت وجود آب، بخار آب در هنگام جوشیدن به راحتی خارج میشه زیرا هیچ لایه ای روی سطح نداره تا تا تبخیر کامل مایع قطع بشه کشش سطحی شیر به خاطر وجود چربی‌ها و ترکیبات هیدروکربنی از آب بیشتر ه و همین باعث مقاومت حباب‌ها در برابر فشار بخار داخلی و افزایش عمر آن‌ها میشه.
چون شیر حاوی حدود 87 درصد آب است و قسمت باقیمانده آن پروتئین، چربی و قنده با گرم شدن شیر، آب موجود در ساختار آن شروع به تبدیل شدن به بخار می‌کنه و چربی‌ها و پروتئین‌ها از هم جدا میشن که سبک‌تر، یک لایه خامه‌ای در بالا ایجاد می‌کنن. بخار آب در حال افزایش در زیر این لایه به دام می افته. با گرم شدن بیشتر شیر، بخار آب منبسط میشه و فشار کافی برای بالا بردن لایه خامه ای ضخیم ایجاد می کنه و خارج میشه و باعث ریختن شیر میشه. در مورد آب، چنین لایه ای روی سطح آن وجود نداره که بخار آب را به دام بندازه. از این رو بخار به محض تشکیل شدن به خروج خود ادامه میده.؟، معمولاً در امولسیون شیر ورقه ای از بارهای منفی در اطراف قطرات چربی وجود دارد، هنگامی که شیر گرم میشه بارهای روی سطوح قطرات مختل میشن (در اثر برخورد) و باعث ایجاد چربی‌ها منعقد میشن و در ظرف رسوب می‌کنند که باعث میشه محتوای آب شیر بالا بیاد در حالی که چربی‌ها پایین می‌مانند. .کشش سطحی شیر به خاطر وجود چربی‌ها و ترکیبات هیدروکربنی از آب بیشتره و همین باعث مقاومت حباب‌ها در برابر فشار بخار داخلی و افزایش عمر آن‌ها می‌شود.اما مایکرو، با تولید امواج مایکرویو در فرکانسی خاص باعث حرکت نوسانی مولکول‌های آب موجود در جسم، ایجاد اصطکاک و گرم شدن همگن و درونی آن میشه. (یعنی در هر لحظه، همه نقاط مایع درون درون مایکروفر همدما هستند).این گرم شدن می‌تواند تا چندین درجه بالاتر از نقطه جوش مایع ادامه پیدا کند، و هیچ حبابی در آن بوجو نمیاد این پدیده که ابر گرمایش نهست ویژه مایکروفر نیست و از یک واقعیت فیزیکی عمیق‌تر نتیجه می‌شود.
هیچ دلیلی برای ایجاد حباب بخار در یک سیال داغ وجود نداره و یک عامل خارجی باید این‌ کار را بکنه
به عبارت دیگر اگر محیط سیال همگن باشه و هیچ ناهمگونی و عارضه غیر یکنواختی در آن وجود نداشته باشه که موجب ایجاد حباب شود، حبابی در کار نخواهد بود و سیال بدون جوشیدن، داغ و داغ‌تر می‌شود\
در ترمودینامیک، سوپرگرم کردن (گاهی اوقات به عنوان تأخیر در جوش یا تأخیر در جوشش شناخته می‌شود) پدیده‌ای است که در آن یک مایع تا دمای بالاتر از نقطه جوش خود، بدون جوشیدن، گرم می‌شود. این حالت به اصطلاح متاستابل یا متاستایت است، که در آن جوش ممکن است در هر زمانی رخ دهد که ناشی از اثرات خارجی یا داخلی است.
برای ایجاد جوش، فشار بخار باید از فشار محیط به اضافه مقدار کمی فشار ناشی از کشش سطحی تجاوز کند.
گفته می‌شود که وقتی حباب‌های بخار آب بدون محدودیت رشد می‌کنند و در سطح می‌ترکند، آب می‌جوشد. برای منبسط شدن حباب بخار، دما باید به اندازه ای باشد که فشار بخار از فشار محیط (در درجه اول فشار اتمسفر) بیشتر شود. در زیر آن دما، حباب بخار آب منقبض شده و ناپدید میشن
سوپرگرم کردن . که یک مایع نمی جوشد حتی اگر فشار بخار آن از فشار محیط بیشتر باشه. علت آن یک نیروی اضافی، کشش سطحی است که رشد حباب ها را سرکوب می کند.
کشش سطحی باعث می شود که حباب مانند یک بالون الاستیک عمل کند. فشار داخل کمی توسط "پوست" که تلاش می کند منقبض شود، افزایش می یابد. برای انبساط حباب، دما باید کمی بالاتر از نقطه جوش افزایش یابد تا فشار بخار کافی برای غلبه بر تنش سطحی و فشار محیط ایجاد شود.
چرا تشکیل حباب فقط در نقطه ای اتفاق می افتد که فشار بخار در حین جوشش برابر با فشار اتمسفر می شود؟
به طور کلی، ما به دنبال راهی برای تعیین اینکه کدام مرحله از ماده پایدارترین است، یا - حتی بهتر - یک قانون کلی برای چگونگی حرکت و تبدیل ماده است.
این قانون به حداقل رساندن انرژی است که نتیجه قانون دوم ترمودینامیک است. (در مثال‌های آشنا، فنرهای کشیده یا فشرده‌ای که انرژی کرنش را نگه می‌دارند، وقتی بار برداشته می‌شود، شل می‌شوند؛ سطوح مایعی که انرژی سطحی را در خود نگه می‌دارند، برای کاهش مساحت سطح خود، تمایل به انحنا دارند؛ اجسام معلق با انرژی پتانسیل گرانشی وقتی آزاد می‌شوند، تمایل به سقوط دارند.)
انرژی مربوطه در اینجا وقتی که دما و فشار را کنترل می کنیم، انرژی آزاد گیبس است. هنگامی که انرژی آزاد گیبس آن به حداقل برسد، یک سیستم مایع-بخار باز در حالت تعادل است.
نگهدارنده شیر، نگهدارنده شیر، نگهدارنده قابلمه، نگهدارنده قابلمه، محافظ شیر یا پیشگیرنده جوش روی یک ظرف پخت و پز است که در ته دیگ قرار می گیرد تا با جمع آوری حباب های کوچک بخار در یک حباب بزرگ، از جوشیدن کف مایعات جلوگیری کند. .
یک قاشق دسته بلند را در قابلمه در حال گرم شدن قرار دهید. قاشق کشش سطحی و چربی شیر و پروتئین تشکیل شده را می شکند و اجازه می دهد تا بخار بدون فوران شدید خارج شود.
به همین دلیل می تونیم از سرریز شدن شیر جلوگیری کنیم.
آخرین ویرایش توسط rohamavation یک‌شنبه ۱۴۰۲/۳/۲۸ - ۰۷:۰۸, ویرایش شده کلا 2 بار
تصویر

Squid game

عضویت : پنج‌شنبه ۱۴۰۰/۷/۲۹ - ۲۲:۵۸


پست: 94

سپاس: 2

Re: سر ریز شیر در حال جوشیدن

پست توسط Squid game »

این مطلب رو تو نت قبلا خوندم
سوال من این نیست
حضور یک تکه آهن داخل شیر چه تاثیری می تونه داشته باشه؟
آیا حضور هزاران قطعه توپ فرضی می تونه تاثیر مشابه حل شدن مثلا شکر رو داشته باشه؟

ارسال پست