یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
با عرض سلام
یک سوال دارم که فکر می کنم اصلا ربطی به فیزیک نداره و درباره شیمیه ولی از اونجایی که توی هوپا شیمیدان هم داریم این سوال را می گذارم:
حالت عسل چیست؟ یا به عبارتی عسل مایع است یا کلویید است؟
لطفا دلیل خودتون رو هم بگویید.
معلمم گفتن که باید در یک فضای تاریک عسل رو بگذاریم و بعد یک نور مستقیم مثل لیزر رو از یک طرف بشر بهش بندازیم اگه نور مستقیم در آن طرف هم روی پرده به صورت یک نقطه بود(یعنی مستقیم بودنش رو حفظ کرد)می فهمیم مایع است ولی اگر یک مقدار منحرف شده بود یعنی یک هاله ای اطراف اون نقطه روی پرده بود می فهمیم مایع نیست.
وقتی اینو گفتن من فکر کردم یعنی اگه مثلا این آزمایش رو باشیر انجام بدیم میفهمیمی مایعه؟ یعنی نور مستقیم به مسیرش ادامه میده؟
در منابع انگلیسی که سرچ کردم هر کدوم یک چیز می گفتن و بالاخره مشخص نشد مایع هست یا کلویید است.
با سپاس
یک سوال دارم که فکر می کنم اصلا ربطی به فیزیک نداره و درباره شیمیه ولی از اونجایی که توی هوپا شیمیدان هم داریم این سوال را می گذارم:
حالت عسل چیست؟ یا به عبارتی عسل مایع است یا کلویید است؟
لطفا دلیل خودتون رو هم بگویید.
معلمم گفتن که باید در یک فضای تاریک عسل رو بگذاریم و بعد یک نور مستقیم مثل لیزر رو از یک طرف بشر بهش بندازیم اگه نور مستقیم در آن طرف هم روی پرده به صورت یک نقطه بود(یعنی مستقیم بودنش رو حفظ کرد)می فهمیم مایع است ولی اگر یک مقدار منحرف شده بود یعنی یک هاله ای اطراف اون نقطه روی پرده بود می فهمیم مایع نیست.
وقتی اینو گفتن من فکر کردم یعنی اگه مثلا این آزمایش رو باشیر انجام بدیم میفهمیمی مایعه؟ یعنی نور مستقیم به مسیرش ادامه میده؟
در منابع انگلیسی که سرچ کردم هر کدوم یک چیز می گفتن و بالاخره مشخص نشد مایع هست یا کلویید است.
با سپاس
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
من فکر میکنم عسل مایعی با غلضت زیاده
افسوس که به دنبال هر حقیقتی رفتم به دروغ و ریا رسیدم . * اندره موروا *
تو را برای ان نیافریده اند که هر روز بهتر بخوری و بهتر بپوشی ، برای ان افریده اند که هر روز بهتر بیاندیشی .
* سعید نفیسی *
تلخ ترین اشک ها بر سر مزار مردگان به خاطر کارهای ناکرده و حرف های نگفته است . وقتی میدونیم با کاری میتونیم دل کسی رو شاد کنیم چرا نباید انجامش بدیم ؟!
تو را برای ان نیافریده اند که هر روز بهتر بخوری و بهتر بپوشی ، برای ان افریده اند که هر روز بهتر بیاندیشی .
* سعید نفیسی *
تلخ ترین اشک ها بر سر مزار مردگان به خاطر کارهای ناکرده و حرف های نگفته است . وقتی میدونیم با کاری میتونیم دل کسی رو شاد کنیم چرا نباید انجامش بدیم ؟!
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
من میگم عسل مایع هست.....
چون کلوییدا ویژگیایی دارن که عسل به احتمال زیاد بعضی از اونارو نمیتونه داشته باشه...
چون کلوییدا ویژگیایی دارن که عسل به احتمال زیاد بعضی از اونارو نمیتونه داشته باشه...
- slice_of_god
عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۲/۱۲ - ۱۸:۱۲
پست: 1163-
سپاس: 654
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
بله با شیر اینو انجام بدید نتیجه مایع میشه....عسل رو امشب ازمایش میکنم میگم
کسی که سکوت می کند
بازی را مسخره کرده
ما که حرف می زنیم
باخته ایم .
بازی را مسخره کرده
ما که حرف می زنیم
باخته ایم .
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
چرا عسل باید کلویید باشه؟
هرچی میفکرم شباهتی بین عسل و کلویید پیدا نمیکنم
هرچی میفکرم شباهتی بین عسل و کلویید پیدا نمیکنم
جانی که اطاعت میکند، پیش از آن که دلیلی در میان باشد قضاوت میکند، در ادراک ثمر بخش و آموختن به رویش بسته است.
***
چه خودخواهی غم انگیزی است اینکه باور کنیم باورهای ما باورهای پاینده اند که بر واقعیت محیط اند. دست از این باور که برداریم مقام امن را یافته ایم.
***
چه خودخواهی غم انگیزی است اینکه باور کنیم باورهای ما باورهای پاینده اند که بر واقعیت محیط اند. دست از این باور که برداریم مقام امن را یافته ایم.
- slice_of_god
عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۲/۱۲ - ۱۸:۱۲
پست: 1163-
سپاس: 654
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
سلام من دودقیقه پیش ازمایش کردم....پرتوی لیزری توی اتاق تاریک زدم بهش ولی پشت اون عسل پرتوی نور لیزر پخش شده بود ولی نصفش هنوز پخش نشه بود....البته با لیوان شفاف این کارو کردم اگر اشکال از لیوان باشه اینطور نیست چون نور توی شیشه می شکنه ولی بعدش دوباره صاف میشه....خلاصه نور پخش شد ولی نصفش هم سالم اومد بیرونslice_of_god نوشته شده:بله با شیر اینو انجام بدید نتیجه مایع میشه....عسل رو امشب ازمایش میکنم میگم
کسی که سکوت می کند
بازی را مسخره کرده
ما که حرف می زنیم
باخته ایم .
بازی را مسخره کرده
ما که حرف می زنیم
باخته ایم .
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
آزمایش لازم نیست عسل محلوله و شکر و فروکتوز توش حل شدن و ذراتی که به قدری بزرگ باشه که بتونه کلویید ایجاد کنه نداره در واقع ذرات محلول خیلی کوچیکتر از ذرات کلوییده
یه نکته ی انحرافی:
به خاطر غلظت زیاد و فشار اسمزی بالای عسل امکان رشد باکتری و قارچ تو عسل نیست برا همین عسل هیچ وقت فاسد نمی شه
راستی من عسلو دوس دارم خیلی ایهام داره ولی شما در موردم مثبت فک کنید چون خلافش ثابت نشده
یه نکته ی انحرافی:
به خاطر غلظت زیاد و فشار اسمزی بالای عسل امکان رشد باکتری و قارچ تو عسل نیست برا همین عسل هیچ وقت فاسد نمی شه
راستی من عسلو دوس دارم خیلی ایهام داره ولی شما در موردم مثبت فک کنید چون خلافش ثابت نشده
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
اصولا شما "مایع" بودن رو با "محلول" بودن قاطی کردید!! شیر مایعه ولی محلول نیست! اگه هم منظورتون از مایع ، محلول بوده آزمایشتون غلط بوده! چون شیر کلوئیده ، امولوسیون. کلوئید مایع در مایع که فاز پخش کننده ش آبه و فاز پخش شونده ش قطره های چربیه. و با توجه به این آزمایشی که زننده تاپیک گفتن باید پخش بشه... به هر حال اگه مسیر نور در ماده مونو بتونیم واضح ببینیم کلوئیده ، اگه نتونیم، محلوله.(همون اثر تیندال)slice_of_god نوشته شده:بله با شیر اینو انجام بدید نتیجه مایع میشه....عسل رو امشب ازمایش میکنم میگم
من یک سرچی کردم ولی یه متنی پیدا کردم(البته انگلیسی) که گفته ذرات کلوئیدی داره و بستگی به عسلش مقدار کلوئیدی بودنش فرق میکنه این میزان در رنگ و مزه و... تفاوت ایجاد میکنه. ذره های کلوئیدی بیشتر عسل ها بار مثبت دارند و این بار میتونه با زیاد کردن پی هاش برعکس بشه.(زیر پی هاش 4.3 مثبته ،بالاش منفیه)hadimohammadi نوشته شده:آزمایش لازم نیست عسل محلوله و شکر و فروکتوز توش حل شدن و ذراتی که به قدری بزرگ باشه که بتونه کلویید ایجاد کنه نداره در واقع ذرات محلول خیلی کوچیکتر از ذرات کلوییده
البته یه سری میگفتن عسل محلوله یه سری میگفتن کلوئیده ، به هر حال اگه فهمیدید بگید!
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
سلام
نظرات رو خوندم
اون چیزی که باعث شد فکرکنم عسل می تونه کلویید باشه این بود که می دونیم ژله و ژل کلویید هستند .واسه همون شک کردم که شاید تقریبا مثل هم دیگر باشند . hall گفته بودن که شاید محلول رو با مایع بودن قاطی کردم این احتمالش هستش(!)
فقط یه سوال دیگه(؟)این استدلال درسته؟
هر محلولی مایعه ولی هر مایعی محلول نیست.
در ضمن در لینک زیر گفته که عسل کلویید است .
حالا ببینیم چی میشه از آخرش.
http://www.ask.com/answers/1123151/is-honey-a-coloid
نظرات رو خوندم
اون چیزی که باعث شد فکرکنم عسل می تونه کلویید باشه این بود که می دونیم ژله و ژل کلویید هستند .واسه همون شک کردم که شاید تقریبا مثل هم دیگر باشند . hall گفته بودن که شاید محلول رو با مایع بودن قاطی کردم این احتمالش هستش(!)
فقط یه سوال دیگه(؟)این استدلال درسته؟
هر محلولی مایعه ولی هر مایعی محلول نیست.
در ضمن در لینک زیر گفته که عسل کلویید است .
حالا ببینیم چی میشه از آخرش.
http://www.ask.com/answers/1123151/is-honey-a-coloid
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
نه این استدلال درست نیست!eli75 نوشته شده:فقط یه سوال دیگه(؟)این استدلال درسته؟
هر محلولی مایعه ولی هر مایعی محلول نیست.
به مخلوط همگن محلول میگیم ، نمونه هایی از مخلوط های همگن یا همون محلول ها هوا و سکه ی طلا هست که هوا گاز و سکه طلا جامد هست ولی هردو محلولند. یعنی درستش این میشه: هر محلولی مایع نیست و هر مایعی هم محلول نیست!!
آره خب ولی منم یه لینک میدم که نوشته عسل محلوله!eli75 نوشته شده:ر ضمن در لینک زیر گفته که عسل کلویید است .
http://wiki.answers.com/Q/Honey_is_a_solution
ولی من خودم فکر کنم کلوئیده...یه راهی که به نظرم میرسه اینه که بری سایز فروکتوز رو پیدا کنی ببینی بیش تر از 1 نانومتره یا کمتره!
آخرین ویرایش توسط Hall چهارشنبه ۱۳۹۱/۲/۲۰ - ۲۰:۲۹, ویرایش شده کلا 1 بار
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
سلام دوباره
خب راست می گین راستش توی فکر هوا وسکه ونظایر آن نبودم.
خب اگه من یک جا مثلا پیدا کنم که سایز فرکتوز از 100 نانومتر بیشتره این می تونه دلیل باشه واسه این که عسل کلوییده؟
البته سرچ می کنم و اگه پیدا کردم خبر میدم.
خب راست می گین راستش توی فکر هوا وسکه ونظایر آن نبودم.
خب اگه من یک جا مثلا پیدا کنم که سایز فرکتوز از 100 نانومتر بیشتره این می تونه دلیل باشه واسه این که عسل کلوییده؟
البته سرچ می کنم و اگه پیدا کردم خبر میدم.
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
اگه بین 1-100 نانومتر باشه آره ...(فقط امیدوارم بیشتر از 100 nm نباشه!)eli75 نوشته شده:سلام دوباره
خب راست می گین راستش توی فکر هوا وسکه ونظایر آن نبودم.
خب اگه من یک جا مثلا پیدا کنم که سایز فرکتوز از 100 نانومتر بیشتره این می تونه دلیل باشه واسه این که عسل کلوییده؟
البته سرچ می کنم و اگه پیدا کردم خبر میدم.
راستی تو پست قبلیم منظورم بیشتر از 1 nm بود.
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
نمیدونین فرکتوز چند برابر گلوکز هست؟
چون درباره سایز گلوکز مطلبایی هست اما فروکتوز نه!(still searching)
درباره سایز گلوکز گفته شده که کم تر از یک نانو متر است.(منبع:http://edu.nano.ir/index.php/articles/show/426)
چون درباره سایز گلوکز مطلبایی هست اما فروکتوز نه!(still searching)
درباره سایز گلوکز گفته شده که کم تر از یک نانو متر است.(منبع:http://edu.nano.ir/index.php/articles/show/426)
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
راستش فکر نکنم سایز فروکتوز با گلوکز تفاوت چندانی داشته باشه چون ایزومر همند و فرقش اینه که فروکتوز کتونیه گلوکز آلدهیدی یعنی جای اکسیژنش فرق میکنه...eli75 نوشته شده:نمیدونین فرکتوز چند برابر گلوکز هست؟
چون درباره سایز گلوکز مطلبایی هست اما فروکتوز نه!(still searching)
درباره سایز گلوکز گفته شده که کم تر از یک نانو متر است.(منبع:http://edu.nano.ir/index.php/articles/show/426)
به هر حال اگه پیدا میکردید که گلوکز یا فروکتوز بین 1 تا 100 nm هستن میشد گفت عسل حتما کلوئیده ولی اگه زیر 1 نانومتر باشه نمیشه گفت عسل حتما محلوله چون ممکنه به جز این دو تا مواد دیگه ای داشته باشه که باعث بشه کلوئید شه.
یه راه دیگه هم اینه که نور بتابونیم به عسل بعد ببینیم میتونیم واضح مسیرشو ببینیم یا نه... البته زیاد دقیق نمیشه دیگه...
Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!
اینی که نور بندازیم و بعد ببینیم به نظرم کار ما نیستش چون باید احتمالا فاکتورهای زیادی ثابت باشن تا آزمایشمون خطا نداشته باشه و به همین سادگی نیست..
تنها از وجود فروکتوز که نمیشه نتیجه گرفت اگه قندای دیگه ای که توی عسل هستند رو بررسی کنم (میشه بگین دیگه چه قندهایی توی عسل هست؟) اون موقع شاید به یک نتیجه هایی برسم.
تنها از وجود فروکتوز که نمیشه نتیجه گرفت اگه قندای دیگه ای که توی عسل هستند رو بررسی کنم (میشه بگین دیگه چه قندهایی توی عسل هست؟) اون موقع شاید به یک نتیجه هایی برسم.