یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

مدیران انجمن: parse, javad123javad

eli75

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۴ - ۱۵:۲۳


پست: 29

سپاس: 4

یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط eli75 »

با عرض سلام

یک سوال دارم که فکر می کنم اصلا ربطی به فیزیک نداره و درباره شیمیه ولی از اونجایی که توی هوپا شیمیدان هم داریم این سوال را می گذارم:

حالت عسل چیست؟ یا به عبارتی عسل مایع است یا کلویید است؟

لطفا دلیل خودتون رو هم بگویید.
معلمم گفتن که باید در یک فضای تاریک عسل رو بگذاریم و بعد یک نور مستقیم مثل لیزر رو از یک طرف بشر بهش بندازیم اگه نور مستقیم در آن طرف هم روی پرده به صورت یک نقطه بود(یعنی مستقیم بودنش رو حفظ کرد)می فهمیم مایع است ولی اگر یک مقدار منحرف شده بود یعنی یک هاله ای اطراف اون نقطه روی پرده بود می فهمیم مایع نیست.
وقتی اینو گفتن من فکر کردم یعنی اگه مثلا این آزمایش رو باشیر انجام بدیم میفهمیمی مایعه؟ یعنی نور مستقیم به مسیرش ادامه میده؟

در منابع انگلیسی که سرچ کردم هر کدوم یک چیز می گفتن و بالاخره مشخص نشد مایع هست یا کلویید است.

با سپاس smile072

نمایه کاربر
nadiya96

محل اقامت: تهران

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۹۱/۲/۵ - ۲۱:۰۳


پست: 13

سپاس: 3

جنسیت:

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط nadiya96 »

من فکر میکنم عسل مایعی با غلضت زیاده
افسوس که به دنبال هر حقیقتی رفتم به دروغ و ریا رسیدم . * اندره موروا *

تو را برای ان نیافریده اند که هر روز بهتر بخوری و بهتر بپوشی ، برای ان افریده اند که هر روز بهتر بیاندیشی .
* سعید نفیسی *

تلخ ترین اشک ها بر سر مزار مردگان به خاطر کارهای ناکرده و حرف های نگفته است . وقتی میدونیم با کاری میتونیم دل کسی رو شاد کنیم چرا نباید انجامش بدیم ؟!

نمایه کاربر
amishtain

نام: AMIRFARHANG

عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۰/۲۳ - ۱۹:۰۰


پست: 357

سپاس: 112

جنسیت:

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط amishtain »

من میگم عسل مایع هست.....
چون کلوییدا ویژگیایی دارن که عسل به احتمال زیاد بعضی از اونارو نمیتونه داشته باشه... smile015 smile015

نمایه کاربر
slice_of_god

عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۲/۱۲ - ۱۸:۱۲


پست: 1163

سپاس: 654

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط slice_of_god »

بله با شیر اینو انجام بدید نتیجه مایع میشه....عسل رو امشب ازمایش میکنم میگم smile023
کسی که سکوت می کند
بازی را مسخره کرده
ما که حرف می زنیم
باخته ایم .

نمایه کاربر
uta

نام: مهسا

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۹/۲۷ - ۰۹:۰۴


پست: 1322

سپاس: 136

جنسیت:

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط uta »

چرا عسل باید کلویید باشه؟ smile042
هرچی میفکرم شباهتی بین عسل و کلویید پیدا نمیکنم
جانی که اطاعت میکند، پیش از آن که دلیلی در میان باشد قضاوت میکند، در ادراک ثمر بخش و آموختن به رویش بسته است.

***

چه خودخواهی غم انگیزی است اینکه باور کنیم باورهای ما باورهای پاینده اند که بر واقعیت محیط اند. دست از این باور که برداریم مقام امن را یافته ایم.

نمایه کاربر
slice_of_god

عضویت : جمعه ۱۳۹۰/۱۲/۱۲ - ۱۸:۱۲


پست: 1163

سپاس: 654

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط slice_of_god »

slice_of_god نوشته شده:بله با شیر اینو انجام بدید نتیجه مایع میشه....عسل رو امشب ازمایش میکنم میگم smile023
سلام من دودقیقه پیش ازمایش کردم....پرتوی لیزری توی اتاق تاریک زدم بهش ولی پشت اون عسل پرتوی نور لیزر پخش شده بود ولی نصفش هنوز پخش نشه بود....البته با لیوان شفاف این کارو کردم اگر اشکال از لیوان باشه اینطور نیست چون نور توی شیشه می شکنه ولی بعدش دوباره صاف میشه....خلاصه نور پخش شد ولی نصفش هم سالم اومد بیرون smile072
کسی که سکوت می کند
بازی را مسخره کرده
ما که حرف می زنیم
باخته ایم .

jhvh

عضویت : دوشنبه ۱۳۹۰/۱۰/۲۶ - ۱۷:۰۲


پست: 1666

سپاس: 284

جنسیت:

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط jhvh »

آزمایش لازم نیست عسل محلوله و شکر و فروکتوز توش حل شدن و ذراتی که به قدری بزرگ باشه که بتونه کلویید ایجاد کنه نداره در واقع ذرات محلول خیلی کوچیکتر از ذرات کلوییده
یه نکته ی انحرافی:
به خاطر غلظت زیاد و فشار اسمزی بالای عسل امکان رشد باکتری و قارچ تو عسل نیست برا همین عسل هیچ وقت فاسد نمی شه
راستی من عسلو دوس دارم خیلی ایهام داره ولی شما در موردم مثبت فک کنید چون خلافش ثابت نشده smile021

Hall

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۵/۲۳ - ۱۴:۰۰


پست: 303

سپاس: 105

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط Hall »

slice_of_god نوشته شده:بله با شیر اینو انجام بدید نتیجه مایع میشه....عسل رو امشب ازمایش میکنم میگم smile023
اصولا شما "مایع" بودن رو با "محلول" بودن قاطی کردید!! شیر مایعه ولی محلول نیست! اگه هم منظورتون از مایع ، محلول بوده آزمایشتون غلط بوده! چون شیر کلوئیده ، امولوسیون. کلوئید مایع در مایع که فاز پخش کننده ش آبه و فاز پخش شونده ش قطره های چربیه. و با توجه به این آزمایشی که زننده تاپیک گفتن باید پخش بشه... به هر حال اگه مسیر نور در ماده مونو بتونیم واضح ببینیم کلوئیده ، اگه نتونیم، محلوله.(همون اثر تیندال)
hadimohammadi نوشته شده:آزمایش لازم نیست عسل محلوله و شکر و فروکتوز توش حل شدن و ذراتی که به قدری بزرگ باشه که بتونه کلویید ایجاد کنه نداره در واقع ذرات محلول خیلی کوچیکتر از ذرات کلوییده
من یک سرچی کردم ولی یه متنی پیدا کردم(البته انگلیسی) که گفته ذرات کلوئیدی داره و بستگی به عسلش مقدار کلوئیدی بودنش فرق میکنه این میزان در رنگ و مزه و... تفاوت ایجاد میکنه. ذره های کلوئیدی بیشتر عسل ها بار مثبت دارند و این بار میتونه با زیاد کردن پی هاش برعکس بشه.(زیر پی هاش 4.3 مثبته ،بالاش منفیه)
البته یه سری میگفتن عسل محلوله یه سری میگفتن کلوئیده ، به هر حال اگه فهمیدید بگید!

eli75

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۴ - ۱۵:۲۳


پست: 29

سپاس: 4

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط eli75 »

سلام
نظرات رو خوندم
اون چیزی که باعث شد فکرکنم عسل می تونه کلویید باشه این بود که می دونیم ژله و ژل کلویید هستند .واسه همون شک کردم که شاید تقریبا مثل هم دیگر باشند . hall گفته بودن که شاید محلول رو با مایع بودن قاطی کردم این احتمالش هستش(!)
فقط یه سوال دیگه(؟)این استدلال درسته؟
هر محلولی مایعه ولی هر مایعی محلول نیست.
در ضمن در لینک زیر گفته که عسل کلویید است .
حالا ببینیم چی میشه از آخرش.
http://www.ask.com/answers/1123151/is-honey-a-coloid

Hall

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۵/۲۳ - ۱۴:۰۰


پست: 303

سپاس: 105

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط Hall »

eli75 نوشته شده:فقط یه سوال دیگه(؟)این استدلال درسته؟
هر محلولی مایعه ولی هر مایعی محلول نیست.
نه این استدلال درست نیست!
به مخلوط همگن محلول میگیم ، نمونه هایی از مخلوط های همگن یا همون محلول ها هوا و سکه ی طلا هست که هوا گاز و سکه طلا جامد هست ولی هردو محلولند. یعنی درستش این میشه: هر محلولی مایع نیست و هر مایعی هم محلول نیست!!
eli75 نوشته شده:ر ضمن در لینک زیر گفته که عسل کلویید است .
آره خب ولی منم یه لینک میدم که نوشته عسل محلوله!
http://wiki.answers.com/Q/Honey_is_a_solution
ولی من خودم فکر کنم کلوئیده...یه راهی که به نظرم میرسه اینه که بری سایز فروکتوز رو پیدا کنی ببینی بیش تر از 1 نانومتره یا کمتره!
آخرین ویرایش توسط Hall چهارشنبه ۱۳۹۱/۲/۲۰ - ۲۰:۲۹, ویرایش شده کلا 1 بار

eli75

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۴ - ۱۵:۲۳


پست: 29

سپاس: 4

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط eli75 »

سلام دوباره
خب راست می گین راستش توی فکر هوا وسکه ونظایر آن نبودم.
خب اگه من یک جا مثلا پیدا کنم که سایز فرکتوز از 100 نانومتر بیشتره این می تونه دلیل باشه واسه این که عسل کلوییده؟
البته سرچ می کنم و اگه پیدا کردم خبر میدم.

Hall

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۵/۲۳ - ۱۴:۰۰


پست: 303

سپاس: 105

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط Hall »

eli75 نوشته شده:سلام دوباره
خب راست می گین راستش توی فکر هوا وسکه ونظایر آن نبودم.
خب اگه من یک جا مثلا پیدا کنم که سایز فرکتوز از 100 نانومتر بیشتره این می تونه دلیل باشه واسه این که عسل کلوییده؟
البته سرچ می کنم و اگه پیدا کردم خبر میدم.
اگه بین 1-100 نانومتر باشه آره ...(فقط امیدوارم بیشتر از 100 nm نباشه!)
راستی تو پست قبلیم منظورم بیشتر از 1 nm بود.

eli75

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۴ - ۱۵:۲۳


پست: 29

سپاس: 4

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط eli75 »

نمیدونین فرکتوز چند برابر گلوکز هست؟
چون درباره سایز گلوکز مطلبایی هست اما فروکتوز نه!(still searching)
درباره سایز گلوکز گفته شده که کم تر از یک نانو متر است.(منبع:http://edu.nano.ir/index.php/articles/show/426)

Hall

محل اقامت: تهران

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۹۰/۵/۲۳ - ۱۴:۰۰


پست: 303

سپاس: 105

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط Hall »

eli75 نوشته شده:نمیدونین فرکتوز چند برابر گلوکز هست؟
چون درباره سایز گلوکز مطلبایی هست اما فروکتوز نه!(still searching)
درباره سایز گلوکز گفته شده که کم تر از یک نانو متر است.(منبع:http://edu.nano.ir/index.php/articles/show/426)
راستش فکر نکنم سایز فروکتوز با گلوکز تفاوت چندانی داشته باشه چون ایزومر همند و فرقش اینه که فروکتوز کتونیه گلوکز آلدهیدی یعنی جای اکسیژنش فرق میکنه...
به هر حال اگه پیدا میکردید که گلوکز یا فروکتوز بین 1 تا 100 nm هستن میشد گفت عسل حتما کلوئیده ولی اگه زیر 1 نانومتر باشه نمیشه گفت عسل حتما محلوله چون ممکنه به جز این دو تا مواد دیگه ای داشته باشه که باعث بشه کلوئید شه.
یه راه دیگه هم اینه که نور بتابونیم به عسل بعد ببینیم میتونیم واضح مسیرشو ببینیم یا نه... البته زیاد دقیق نمیشه دیگه...

eli75

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۹۰/۱۲/۴ - ۱۵:۲۳


پست: 29

سپاس: 4

Re: یک سوال شیمی عسلی ! توی انجمن فیزیک دانان!

پست توسط eli75 »

اینی که نور بندازیم و بعد ببینیم به نظرم کار ما نیستش چون باید احتمالا فاکتورهای زیادی ثابت باشن تا آزمایشمون خطا نداشته باشه و به همین سادگی نیست..
تنها از وجود فروکتوز که نمیشه نتیجه گرفت اگه قندای دیگه ای که توی عسل هستند رو بررسی کنم (میشه بگین دیگه چه قندهایی توی عسل هست؟) اون موقع شاید به یک نتیجه هایی برسم.

ارسال پست