عدد پى پایانى ندارد (مقاله اي جالب)يعني چي؟!!!!

مدیران انجمن: parse, javad123javad

ارسال پست
samanta_ict

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۵/۴/۴ - ۲۳:۰۰


پست: 814

سپاس: 6

عدد پى پایانى ندارد (مقاله اي جالب)يعني چي؟!!!!

پست توسط samanta_ict »

در تاریخ شنبه هفتم آذر در صفحه علم روزنامه شرق مطلبى با عنوان «عدد پى ۱۴/۳ نیست» به چاپ رسید که آرزو محسنى نویسنده آن مقاله سعى در اثبات این نکته داشت که ادعاى آقاى حسن دینبلى مبنى بر یافتن مقدار دقیق عدد پى (۱۵۴۷۰۰۵۳/۳) قابل قبول نیست، کما اینکه طى چند سالى که ایشان با جدیت تمام سعى در اثبات این عدد داشته است نه تنها به موفقیتى دست نیافت بلکه به درگیرى شدید با کلیه صاحب نظران ریاضى و مجامع و انجمن هاى علمى، نشریات تخصصى ریاضى و همچنین وزارت علوم، وزارت آموزش و پرورش و معاونت هاى مختلف این وزارتخانه ها، انجمن ریاضى و... منجر شده است.

با این همه آقاى دینبلى در جوابیه خود که در تاریخ اول دى ماه سال جارى در همین صفحه به چاپ رسید یک بار دیگر بر ادعاى خود پافشارى کرد و مدعى شد اگر استاد شهریارى یا پروفسور هاوکینگ روش مرا قبول ندارند (هر چند که ایشان پیش از این مدعى بودند که پروفسور هاوکینگ مقدار ۱۵/۳ را پذیرفته و روش حل براى رسیدن به آن را نیز تایید کرده است و در صفحه ۲۲۶ کتاب شگفتى هاى ریاضى مدعى شدند: «کتاب هنر خط کش و پرگار خود را براى پروفسور هاوکینگ فرستاده ام، با صد تحسین و تبریک کتاب را تایید کرده است.» در صفحه ۲۳۷ همین کتاب هم یک بار دیگر مدعى شده اند: «مسائل مطرح شده ریاضى برگرفته شده از کتاب هنر خط کش و پرگار هستند که آن کتاب به تایید پروفسور هاوکینگ رسیده است.»)

دکتر شفیعیها، دکتر فرجامى و دکتر دانشمند نظرات وى را پذیرفته اند. در پاسخ خانم آرزو محسنى که در همان روز و همان صفحه به چاپ رسید وى نیز ادعا کرد که هیچ کدام از این استادان نیز روش وى براى به دست آوردن عدد پى را صحیح ندانسته و مقدار ۱۵/۳ را براى پى نپذیرفته اند و ادعاى دینبلى کذب محض است.

تصور مى کردیم که ماجراى عدد پى پایان یافته است و صحت و سقم ادعا هاى هر کدام از طرفین روشن شده است که در کمال ناباورى آقاى«شاهرخ گوهرزاى» با صفحه علم تماس گرفت و مدعى شد خودش کاشف مقدار دقیق عدد پى است وآقاى دینبلى نمى تواند کاشف دقیق عدد پى باشد.

لازم به ذکر است که شاهرخ گوهرزاى پیش از این همکار دینبلى بودند و رسم هاى کتاب تثلیث زاویه شصت درجه اثر حسن دینبلى را انجام دادند و کتاب هنر خط کش و پرگار را نیز با همکارى یکدیگر تنظیم کردند. آقاى دینبلى در مقدمه کتاب هنر خط کش و پرگار در توصیف آقاى گوهرزاى نوشته است: «براى فراهم آمدن این کتاب موهبت الهى کار ساز شد و نوآورى با ذوق وچیره دست ترسیماتى انجام داد که هرگز از عهده این بى استعداد ساخته نبود.بالاتر از همه اجازه داد که نام بى مسمى خود را کنار نامش قید کنم.»

آقاى شاهرخ گوهرزاى نیز در همان کتاب اینگونه جواب آقاى دینبلى را داد: «دانشمند محترم جناب آقاى حسن دینبلى که بحمدالله اینجانب از نعمت شاگردى ایشان برخوردارم حقیر را به ترسیم اشکال فنى قضایا و معادلات خویش امر فرمودند. بنده نیز با کمال افتخار بى درنگ وبا تمام بضاعت خویش به این مهم پرداخته ومجموعه آنرا که در این کتاب ملاحظه مى فرمایید تقدیمشان نمودم،امید آنکه رضایت خاطر شریف ایشان را فراهم ساخته باشم.» در کتاب شگفتى هاى ریاضى که حاوى نامه هاى دینبلى به اشخاص مختلف در مورد کشف عدد دقیق پى و اهمیت آن است چند نمونه از نامه هاى گوهر زاى نیز آورده شده است.

روز بعد گوهر زاى با حضور در دفتر روزنامه مدعى شد که توانسته است با دوازده هزار و صد فرمول روند ارقام پى را تا ۵۰۰ رقم اعشار به دست آورد و دینبلى نمى تواند کاشف عدد دقیق عدد پى باشد.

به ایشان یادآور شدیم که کسى نمى پذیرد پى برابر ۱۵/۳ باشد، که اکنون ما بخواهیم در مورد این مسئله بحث کنیم. چه کسى اول به این مقدار رسیده است، چه کسى با تعداد اعشار بیشتر به آن رسیده است یا هر کدام چه روشى را در پیش گرفته اند؟ هر کدام که زودتر به دست آورده باشید یا با تعداد اعشار بیشتر این مقدار غلط است، اما وى به دست آوردن این عدد را به نارنجکى تشبیه کرده است که خودش ضامن آن را کشیده و نارنجک پى منفجر شده است و دیر یا زود موج آن تمام جهان را دربرمى گیرد. پس لازم است که در این موارد هم بحث شود.

وى در ادامه تشریح دستاورد هاى خود گفته است: آقاى دینبلى که استاد بنده بود پیش از من دایره را مستقیم الخط کرده است و با استفاده از خطوط مثلثاتى عدد پى را تا هفت رقم اعشار حساب کرده است ولى به مقدار دقیق پى نرسیده است. ولى من این دایره را با استفاده از فرمول باز کرده و عدد پى را تا پانصد رقم اعشار و با استفاده از سى هزار فرمول به دست آوردم. در عین حال اثبات مى کنم که روش ایشان براى به دست آوردن عدد پى (روش مشکل گشا در صفحه ۹۱ کتاب پى چیست) یکصدم ثانیه در محاسبه زاویه راس مثلث خطا دارد و با این یکصدم ثانیه مثلث ایشان باطل مى شود.

ایشان در مورد فعالیت هاى فعلى خود گفتند هم اکنون مشغول تدوین دایره المعارف پى هستم که در سه جلد تنظیم شده: جلد اول شامل ۱۱۰ روش براى مستقیم الخط کردن دایره و ۱۱۰ روش و طرح گرافیکى براى آن است. ایشان در مورد مناسبت عدد ۱۱۰ نیز یادآور شدند که نام مبارک حضرت على «باب مدینه علم» در حروف ابجد معادل ۱۱۰ است و من به یمن و مبارکى این نام دایره را باز کرده و عدد پى را محاسبه کردم.

فصل اول این دایره المعارف هزار و صد (مضربى از ۱۱۰ نام مبارک على (ع)) قضیه دارد که به هر یک از قضیه ها ده ها خطوط مثلثاتى اصلاح شده و تا ۵۰۰ رقم اعشار عدد پى را به دست آوردم. فصل سوم داراى دو بخش است. بخش اول نیز دو قسمت مى شود. در قسمت اول با ۶۶۰۰ فرمول مقدار دقیق پى را به دست آوردم. در این دایره المعارف پى از نسبت تانژانت دو زاویه به دست مى آید. در قسمت دوم به ۶۶۶۶ روش (به تعداد آیه هاى قرآن) مقدار دقیق عدد پى را تا بالاى پانصد رقم اعشار حساب کردم.

در عین حال ایشان مدعى شدند که مجموعه زوایاى داخلى مثلثى که دینبلى از آن براى محاسبه عدد پى استفاده کرده است(صفحه ۹۰ کتاب پى چیست) برابر ۱۸۰ درجه نیست. وى گفت دینبلى استاد بزرگوار بنده است ولى اثبات کند مجموع زوایاى داخلى این مثلث ۱۸۰ درجه است، مقدار دقیق عدد پى متعلق به ایشان است.

وى در ادامه آقاى دینبلى را مورد خطاب قرار داد و گفت: جناب آقاى دینبلى لطفاً بفرمایید در صفحه ۹۲ کتاب پى چیست در سطر اول ارقام ۳۰۹۴۰۱۰۷۶/۶ را از زاویه ۶۳/،۱۶ ۳۵/۱۷ چگونه تحصیل کرده اید؟ با توجه به خطوط مثلثاتى که دقت آن یک ده میلینوم است، شما باید ارقام ۳۰۹۴۰۱۴۳۷/۶ را تحصیل مى کردید. شما ارقام ۳۰۹۴۰۱۰۷۶/۶ را مصادره به مطلوب کرده اید.
ولى من با دوازده هزار و صد روش (۱۱۰*۱۱۰ =۱۲۱۰۰به یمن نام مبارک حضرت على) عدد را تا پانصد رقم اعشار به دست آوردم.

وى در ادامه گفت در عصر حاضر که مغرب زمین سالروز تولد اینشتین را روز پى نامگذارى مى کند و آقاى لیندمان را هم فاتح پى قلمداد مى کند، بعید نیست که در مشرق زمین هم دینبلى خودشان را کاشف پى قلمداد کند. در ضمن عدد پى نسبت پیرامون دایره بر قطر آن است (طبق تعریف) و به کار بردن این عدد در اشکال غیر از دایره همانند بیضى اشتباه است.

لازم به ذکر است که دینبلى پیش از این مدعى شده بود پى براى بیضى باید بیش از ۲/۳ در نظر گرفته شود. گوهرزاى در ادامه صحبت هاى خود در پاسخ این پرسش که آیا تاکنون روش خود را به استادى نشان داده است یا خیر گفت دو بار نزد استاد شفیعیها رفتیم. شفیعیها گفتند نمى توان دایره را به خط مستقیم درآورد. دکتر سردار هم از دانشگاه آزاد واحد مرکز گفتند عبارت «هر خط به طول L معادل پیرامون دایره است» غلط و استدلال اینکه «پى برابر ۱۵/۳ است» استدلال بچه گانه اى است.

وى ضمن انتقاد از عملکرد بعضى از استادان ریاضى گفته است که آنها مى دانند روش ما درست است ولى مى ترسند که بپذیرند هر چند فعلاً هیچ کس نپذیرفته است که پى برابر۳‎/۱۵ است ولى ایراد هم نمى توانند بگیرند. وى در پاسخ این گفته که همه افراد در مورد ۱۴/۳ اتفاق نظر دارند، گفت اجماع را نمى پذیرم. زیرا زمانى همه مى گفتند زمین ثابت است ولى فقط یک نفر مى گفت زمین حرکت مى کند. ولى بعد ها معلوم شد که همه اشتباه مى کنند و فقط همان یک نفر درست مى گوید.

وى در مورد دلایل پافشارى دانشمندان و نپذیرفتن مقدار پیشنهادى ۱۵/۳ گفت پى مبناى تمام محاسبات علم جدید است. بر مبناى پى جرم زمین را محاسبه کردند. با توجه به جرم زمین نیروى جاذبه اى که به بدن ما وارد مى شود اندازه گیرى شده است. اگر پى عوض شود وزن ما عوض مى شود، متر عوض مى شود خلاصه همه معیار ها عوض مى شود. پى خشت اول ساختمان علم امروز است. اگر پى عوض شود ساختمان علم از بین مى رود.

ولى اگر مقدار صحیح پى (۱۵/۳) را بپذیریم همه محاسبات ما دقیق شده و از بسیارى از سانحه ها همانند برخورد هواپیما ها و قطار ها جلوگیرى مى شود. دلیل همه این سانحه ها این است که ما با پذیرش ۱۴/۳ در محاسباتمان اشتباه داریم. البته لازم به ذکر است که آقاى دینبلى هم پیش از این مشابه چنین ادعاهایى داشتند.

وى در گفت وگویى که در شماره ۹۱ مجله خانه وخانواده به چاپ رسید، گفت: «چه بسیار شاهد بوده ایم که در معادن و حفارى هاى زیر زمینى، کارشناسان در محاسبه زوایا با مشکل روبه رو بوده اند و محاسبات نه چندان دقیق آنها باعث ناکامى هایى گردیده است. براى مثال چندى پیش در متروى تهران که دو تونل زیر زمینى از دو جهت مختلف حفر شده و قرار بود در یک نقطه به هم برسند، بر اثر اشتباهات هندسى با چند متر اختلاف از کنار یکدیگر گذشتند.

ما وقتى زاویه را برروى کاغذ با ۱۵ ثانیه اختلاف به دست مى آوریم این اختلاف در ابعاد بزرگ و فضایى به صدها کیلومتر تبدیل مى شود. ولى این روش که من با خواست خداوند به آن دسترسى پیدا کردم به ما این امکان را مى دهد تا از دو سوى کره زمین دو سوراخ به قطر یک سیگار ایجاد کرد و بدون هیچ گونه خطایى در یک نقطه به یکدیگر برسند.» وى در ادامه افزود: «این روش در محاسبات معمارى و امنیت جاده ها نیز کاربرد دارد. متاسفانه امروزه به دلیل عدم توجه به این علم در راه سازى ها با ایجاد شیب غیر مناسب در جاده ها زیان هاى ناگوارى مى بینیم.

ما حتى در علم پزشکى نیز از فواید این علم بهره مى بریم. فرض کنید قلب شخصى نیاز به تعویض رگ دارد، رگ جدید چه اندازه اى باید داشته باشد؟ حتماً باید قطر رگ را بدانیم. در این راه تنها با استفاده از عدد پى دقیق (۱۵۴۷۰۰۵۳۸/۳) این امکان وجود دارد که یک عمل موفق داشته باشیم. به نظر شما اختلاف هر چند جزیى در این مورد قابل قبول است؟

ما به خاطر همین خطاى جزیى تا امروز خسارات زیادى دیده ایم، ولى امتحان نکرده ایم تا ببینیم محاسبه این اختلاف چقدر جلوى خسارت را مى گیرد. حتى این در مورد ارسال فضاپیماها هم صدق مى کند چرا که کوچک ترین اشتباهى در محاسبه، مسیر حرکت را تغییر داده و باعث نابودى سرنشینان خواهد شد. شاید به همین علت باشد که کشور روسیه در مسائل فضایى از آمریکا جلوتر است، زیرا آنها از این تجربه سود مى گیرند. با بررسى کتاب هاى آنان مى توان دریافت روس ها به طور تجربى عدد پى را ۱۵/۳ مى دانند و آمریکا ۱۴/۳ را ملاک محاسبه خود قرار مى دهد و به نتیجه مطلوب هم نمى رسد. از همین رو است که روس ها رمز کار خود را افشا نمى کنند و من با دلایل و قرائن متعدد و منطقى مى توانم ثابت کنم که عدد پى ۱۵/۳ است.»
البته گوهرزاى پا را از این هم فراتر و در مورد صحت بسیارى از اندازه گیرى هاى فیزیکى ابراز تردید کرد و گفت: چطور براى سرعت نور عدد سیصد هزار کیلومتر در ثانیه را به دست آوردند؟

پیرامون کره زمین ۴۰ هزار کیلومتر است. یعنى نور در هر ثانیه مى تواند ۵/۷ بار کره زمین را دور بزند. وقتى که نمى توانند محیط یک دایره را درست اندازه بگیرند، با استفاده از چه کرونومترى چنین سرعتى را براى نور به دست آوردند. اصلاً افق دید انسان یازده کیلومتر است و اندازه گیرى هاى با بیشتر از این مقدارارزشى ندارد. اینها خشت اول علم را کج گذاشتند، وقتى که بخواهیم آن را اصلاح کنیم باید ساختمان علم از اساس خراب شود و از نو آن را بسازیم.

از وى پرسیدیم به ادعاى خودتان تمام دانشمندان طول تاریخ در همه جاى جهان دنبال مقدار دقیق این عدد بودند حال که شما به مقدار واقعى آن رسیدید چرا با آن مخالفت مى کنند؟ پاسخ: زیرا با پذیرش این عدد بسیارى از چیز ها زیر سئوال مى رود. مى گویند اتم هیدروژن یک الکترون دارد و سیصد بار در ثانیه دور هسته مى چرخد. در سینما وقتى که در هر ثانیه ۲۴ تصویر به آن بزرگى از جلوى چشم ما رد مى شود چشم ما خطا مى کند و ما آن را متحرک مى بینیم. حال چطور توانستند براى الکترون عدد سیصد را به دست آورند. تصویر این الکترون را هم که نمى توانیم بزرگ کنیم، اصلاً از کجا بدانیم هیدروژن یک الکترون دارد؟

البته ایشان در ادامه سخنان خود در صحت بسیارى از دستاورد هاى علم شک و تردید کرد و با استناد به خبرى از روزنامه «شرق» گفته اصلاً از کجا معلوم که انسان به کره ماه رفته باشد؟ از وى پرسیدیم که شما با استفاده از تقسیم تانژانت دو زاویه عدد پى را به دست آوردید، این تانژانت ها و زاویه ها چه ارتباطى با عدد پى دارد؟ که گوهرزاى در پاسخ گفت عدد پى یک کسر متعارفى است. یعنى پى برابر نسبت پیرامون دایره به قطر آن است. من پى را به صورت تانژانت زاویه آلفا تقسیم بر تانژانت زاویه بتا تعریف کردم که صورت کسر برابر پیرامون یک دایره است و مخرج کسر هم مى تواند قطر یک دایره باشد.

ایشان در قسمت بعدى صحبت هاى خود صفحه اى از کتاب دایره المعارف پى را باز کردند که با استفاده از یک مثلث که راس هاى آن ALI (على) نام دارد و سه دایره کنار هم که آنها نیز کلمه «على» را به ذهن متبادر مى کند مقدار دقیق عدد پى را برابر ۱۵۴۷۰۰۵۳۸۳۷/۳ به دست آورد.

از وى پرسیدیم آیا استفاده از طرحى شبیه نام مبارک على (ع) و به دست آوردن مقدار پى، مى تواند موید صحت روش یا تایید کننده مقدار پى باشد؟ گذشته از آن بحث مقدار عدد پى به زمان مصریان باستان، یونانیان و بابلى ها برمى گردد، بسیار پیش از زمان حضرت على (ع)؛ چگونه بین عدد پى و نام مبارک على(ع) پل مى زنید؟ که در جواب گفتند که ما معتقدیم که على(ع) باب مدینه علم است. علاوه بر این فیثاغورث هم حتماً اعتقاد مذهبى داشت. دانشمندان قدیم هم به خدا اعتقاد داشتند.

منبع: روزنامه‌ی شرق

نمایه کاربر
COSMOLOGIST

نام: محمد میرزایی

محل اقامت: تهران - شیراز

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۵/۷/۱۸ - ۱۵:۳۷


پست: 4983

سپاس: 153

جنسیت:

تماس:

پست توسط COSMOLOGIST »

جالب بود .

ممنون از ارسال هاي زيبا و علمي شما .

نمایه کاربر
بهزاد

عضویت : جمعه ۱۳۸۵/۱۱/۲۷ - ۱۶:۴۹


پست: 816

سپاس: 85

جنسیت:

تماس:

پست توسط بهزاد »

بله
فوق العاده بود
از انتخابتون هم تشكر آشويس,
“It doesn’t matter how beautiful your theory is, it doesn’t matter how smart you are or what your name is.
If it doesn’t agree with experiment, it’s wrong.”

Richard Feynman

نمایه کاربر
Mathematician

محل اقامت: Urbana

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۵/۱۱/۵ - ۱۲:۳۵


پست: 168



پست توسط Mathematician »

واقعاً که چه افرادی پیدا می شوند! هر لیسانس ریاضی محض اثبات روشنی از متعالی بودن عدد پی را می بیند. لذا این افراد ابله که ادعا می کرده اند که پی گویا است حتی لیسانس ریاضی هم نداشته اند! واقعاً تعجب بر انگیز است که چنین افراد ابلهی در رسانه های مشهور مطرح می شوند و اجازه میابند دانشمندان ریاضی را مورد اتهام قرار دهند. البته دکتر رجبعلی پور گفته بود که منحصراً بایستی این افراد را نادیده گرفت (نقل به مضمون).

برای این موضوع (متعالی بودن پی) رجوع کنید به کتابهای جبری که شامل نظریه گالوا باشند. برای مثال کتاب فارسی "جبر" اثر هانگرفورد.
غم اين خفته ی چند
خواب در چشم ترم می شکند!

نمایه کاربر
omid h

محل اقامت: كرج

عضویت : یک‌شنبه ۱۳۸۶/۳/۲۷ - ۱۵:۱۰


پست: 552

سپاس: 4

جنسیت:

تماس:

پست توسط omid h »

طبق محاسبات من زماني كه از راه تقسيم دايره به بينهايت مثلث فرمول مساحت دايره را بدست مي آوريم و از نسبتهاي مثلثاتي ثابتي را بطور خلاصه پيدا مي كنيم كه به آن عدد پي مي گويند چون n*tan180/n بدست مي ايد كه n به بينهايت ميل مي كند هميشه اين عدد نادقيق بدست مي آيد.

ارسال پست