نور واقعا چیه؟!!

مدیران انجمن: parse, javad123javad

نمایه کاربر
fatemeh sh

عضویت : شنبه ۱۳۸۶/۱۱/۱۳ - ۲۱:۲۴


پست: 99



نور واقعا چیه؟!!

پست توسط fatemeh sh »

سلام
یه سوال: ما می دانیم که نور خاصیت موجی دارد و همزمان با خصیت موجی می تونه خاصیت ذره ای هم داشته باشه یعنی به صورت فوتون جذب و گسیل شود. حالا چرا یک فوتون می تونه با خودش تداخل کنه؟ به عبارت دیگه اگه ما آزمایش یانگ رو با فوتون هایی که با فاصله ی زمانی مشخص گسیل می شن انجام بدیم باز هم یک فوتو ن با خودش تداخل میکنه؟! چرا؟؟؟
As long as you can stand and see don't give up.

نمایه کاربر
fatemeh sh

عضویت : شنبه ۱۳۸۶/۱۱/۱۳ - ۲۱:۲۴


پست: 99



Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط fatemeh sh »

یعنی هیچ کس نظری نداره ؟؟؟
جوابش اینه که نور وقتی به ماده می رسد می تواند مانند تعداد زیادی ذره (فوتون) برخورد کند و انرژی و تکانه دهد و مانند موج طرحی تداخلی ایجاد کند (که الکترون هم این طرح تداخلی را ایجاد می کند) و هنگامی که در فضا در حال حرکت است آن را به صورت موج احتمال در نظر می گیریم یعنی احتمال حضورش در نقاط مختلف را می توانیم تعیین کنیم و نه اینکه واقعا کجاست.
این آخری برای من قابل درک نیست smile042 چون قبلا می گفتیم نور مستقیم حرکت می کنه.
As long as you can stand and see don't give up.

ddt

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۷/۲/۴ - ۱۱:۳۶


پست: 10



Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط ddt »

اساسا در جهان دو نوع رفتار قابل مشاهده است:رفتار موجي و رفتار ذره اي.هنگامي رفتاري مانند ذره مشاهده ميشود كه جرم و انرژي هر دو با هم منتقل شوند. به عبارت ديگر هنگام جابجايي،هر دو در يك جسم يا ذره مستقر باشند. يك توپ در حال حركت چنين رفتاري دارد. در حالي كه در رفتار شبيه موج، با حركت جسم يا ذره جرم جابه جا نميشود بلكه انرژي به تنهايي آن هم در همه ي جهات انتقال مي يابد. براي مثال برآمدگي هاي سطح آب دريا موج هستند و بدون آنكه آب جابه جا شود،انرژي به ساحل انتقال ميابد. مطالعه ي خواص نور نشان داد كه هر دو نوع رفتار را ميتوان يك جا انتظار داشت.


امروزه ميدانيم كه نور رفتاري دوگانه دارد، در عين حال كه موج است و پديده هايي چون تداخل و پراش را از خود نشان ميدهد، خود از فوتون تشكيل شده است. چشمهاي الكترونيكي از جمله دستگاههايي هستند كه بر اساس خاصيت ذره اي نور ساخته شده اند. در اين دستگاهها كه بيشتر مانند بك كليد برق عمل ميكنند، با برخورد فوتونهاي نور با الكترونهاي موجود روي سطح فلز موجود در آنها ، جريان الكتريكي در مدار برقرار ميشود.



گسترش مفهوم دوگانگي موج-ذره به ماده ، توسط لويي دوبروي فيزيك دان فرانسوي انجام شد. وي به الكترون كه ذره اي بودن آن قبلا اثبات شده بود ، طول موجي نسبت داد. شواهد گوناگوني وجود دارد كه درستي ديدگاه دوبروي را ثابت ميكند. ميكروسكوپ الكتروني بر مبناي اين رفتار الكترون طراحي شده است. با كمك اين دستگاه مي توان تصاوير بسيار دقيقي از اجسام بسيار كوچكي كه مشاهده ي آنها با ميكروسكوپ هاي نور آن هم با اين جزييات امكان ندارد.(همانطور كه ميدانيد نوري كه ما را قادر به ديدن ميكند طول موجي بين 400 تا 700 نانو متر دارد. اساسا هنگامي مي توان از يك جسم تصوير برداشت كه ابعاد ان جسم از نصف كمترين طول موج قابل رويت كمتر نباشد. بنا براين با نور مريي حداكثر اجسامي قابل ديدن هستند كه ابعاد آنها از 200 نانو متر بيشتر باشد.)


طول موجي را كه دوبروي به الكترون نسبت داده است با سرعت حركت آن رابطه ي وارونه دارد. به عبارت ديگر هرچه الكترون سريعتر حركت كند طول موج ان كوتاهتر خواهد بود.


بنابراين با تنظيم سرعت حركت الكترونها مي توان طول موج آنها را تغيير داد. موج الكتروني امكان تصوير برداري از اجسامي با ابعاد نانو متر را براي ما فراهم كرده است. در سال 1986 با طراحي و ساخت ميكروسكوپ هاي تونل زني پيمايشي نسل تازه اي از ميكروسكوپ هاي الكتروني متولد شد. اين ميكروسكوپ ها به كمك رايانه ضمن بالا بردن كيفيت تصاوير، به دانشمندان اين امكان را داد كه بتوانند از اتم ها و مولكولها عكس تكي بگيرند.

[youtube][/youtube]

ddt

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۷/۲/۴ - ۱۱:۳۶


پست: 10



Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط ddt »

در زمان های قدیم سرعت نور را بی نهایت می دانستند و آن را پدیده ای غیر فیزیکی تصور می کردند. در سال 1676 میلادی ستاره شناس دانمارکی به نام روئومر اعلان کرد که سرعت نور نمی تواند بی نهایت باشد. او با مشاهده ماه های مشتری متوجه شد هنگامی که زمین در دورترین نقطه از سیاره مشتری قرار دارد، خسوف ماه های مشتری طولانی تر است ( نسبت به زمانی که زمین در نزدیکترین نقطه به سیاره مشتری قرار دارد ). او از این مشاهده نتیجه گرفت که سرعت نور نمی تواند بی نهایت باشد. او با مشاهده خسوف مه های مشتری نتیجه گرفت زمانی که زمین در دورترین نقطه از مشتری قرار دارد، نور ماه های مشتری دیرتر به زمین می رسد و در نتیجه خسوف ماه های مشتری طولانی تر است. او حتی براساس این مشاهده سرعت تقریبی نور را در حدود 220،000 کیلومتر در ثانیه تخمین زده بود. توجه کنید که این تخمین، با توجه به وسایل بسیار اولیه آن روز، به سرعت واقعی نور که حدود 300،000 کیلومتر در ثانیه است، بسیار نزدیک است. همین اندازه که ستاره شناس دانمارکی توانست نشان دهد نور با سرعت بی نهایت پخش نمی شود، خود قدم بزرگی در راه مطالعه ماهیت و سرعت نور بود.
مدتی قریب به 200 سال بعد از آن که روئومر بطلان بی نهایت بودن سرعت نور را اعلان کرد، دانشمند انگلیسی به نام ماکسول، در سال 1865 میلادی، نشان داد نوری که با چشم معمولی دیده می شود از چشمه نور به صورت امواج متصل پخش می شود. ماکسول حتی موفق شد که دامنه امواج نور را با تقریب دقیق محاسبه کند. بعدها دانشمندان دیگر کشف کردند که امواجی با طول موج های خیلی کوتاه تر از طول موج مرئی نیز وجود دارند. دو نمونه از این امواج همان پرتوهای ایکس و پرتوهای گاما هستند.
نظریه ماکسول برای این سوال که امواج نور در چه محیطی منتشر می شوند، جواب قانع کننده ای نداشت. ماکسول برای حل این موضوع عنصری کاملاً ذهنی به نام " اتر " را در نظر گرفت و فرض کرد که نور در اتر منتشر می شود. ماکسول می گوید همان طور که امواج صوتی در هوا پخش می شوند، امواج نوری نیز در اتر منتشر می شوند. به همین جهت، او سرعت نور را در رابطه با اتر اندازه گیری می کرد.ماکسول می گوید، سرعت نور برای ناظری که با سرعت بسیار زیادی نسبت به اتر در حرکت باشد، بسته به این که به سمت مرکز نور حرکت کند یا در جهت عکس آن، متفاوت خواهد بود. او عقیده داشت که سرعت نور تنها در اتر ثابت است.
در سال 1887 میلادی آلبرت مایکلسن و ادوارد مورلی دو فیزیکدان آمریکایی، آزمایشی بسیار دقیق انجام دادند که نتیجه آن اساس نظریه ماکسول را در هم ریخت. این دو تن سرعت نور را در دو جهت مختلف، یکی در جهتی که زمین به سمت مرکز نور در حرکت است و دیگری در جهت عمود بر آن با دقت بسیار زیاد اندازه گیری کردند و نتیجه حاصل، به رغم آن چه که تا آن روز علم فیزیک قبول کرده بود، مساوی به دست آمد و این دو نفر به راه های مختلف، به دفعات فراوان، و در جهات مختلف آزمایش خود را تکرار کردند. نتیجه تمام آزمایش ها این بود که سرعت نور، چه در جهت آن حرکت کنیم و چه در خلاف جهت آن، همواره ثابت است و ربطی به اتر ندارد.در فاصله سال های 1887 تا 1905 میلادی، فیزیکدانان سعی کردند پدیده ای را که آزمایش نشان داده شده بود، از طریق علمی توضیح دهند. بالاخره در سال 1905 میلادی، آلبرت اینشتن با انتشار مقاله معروف خود، موسوم به نظریه نسبیت خاص، نه تنها به این مسئله، بلکه، به بسیاری از سوال های دیگر نیز پاسخ گفت.
اینشتن نشان داد، برای از بین بردن ناسازگاری بین اصل نیوتن ( عدم سکون مطلق ) و نظریه ماکسول ( ثابت بودن سرعت نور، که می بایستی نسبت به یک ساکن مطلق اندازه گیری شود )، اصولاً احتیاجی به وجود اتر نیست. اینشتن معتقد بود که هر مشاهده کننده ای در هر شرایطی سرعت نور را اندازه بگیرد، به یک نتیجه ثابت و معین می رسد. او در ابتدای مقاله ای که در سال 1905 میلادی انتشار داد می نویسد: " تمام ناظران و آزمایش کنندگان بایستی در اندازه گیری سرعت حرکت نور به یک نتیجه برسند و این نتیجه مستقل از این است که ناظران با چه سرعتی و در چه جهتی در حرکت هسنتد." در جای دیگر از مقاله خود چنین اظهار می کند: " تمام قوانین علمی باید به تمام اجسام، مستقل از مکان و سرعت حرکت آنها به طور یکنواخت اطلاق شود." این بیان با تمام سادگی خود دارای عظمتی باور نکردنی است. او با این بیان مسئله مطالعه اجسام را همگانی ساخت. اگر در عمل دیده می شود اینشتن بیشتر در مورد حرکت نور صحبت می کند، تا حرکت اجسام دیگر، برای این است که قوانین حرکت اجسام در خلأ به وسیله نیوتن به حد کمال خود رسیده بود. اینشتن خود را موظف می دید که حرکت و اثر آن بر روی قوانین دیگر فیزیک را توسعه دهد.
بر اساس نظریه اینشتن هیچ جسمی نمی تواند سریع تر از نور حرکت کند. اگر جسمی که دارای جرم است با سرعتی مساوی سرعت نور حرکت کند، جرم این جسم بایستی بی نهایت شود. اینشتن رابطه بین جرم یک جسم در حال سکون (m) و جرم همان جسم وقتی با سرعتی معادل V متر در ثانیه در حرکت است را به صورت معادله زیر نشان داد:

در معادله فوق m’ جرم جسم در حال حرکت، V سرعت حرکت جسم، و C سرعت نور است. از این رابطه دیده می شود که اگر V مساوی سرعت نور، یعنی C، گردد جرم جسم بی نهایت خواهد شد.
منبع : سیری کوتاه در سرگذشت عالم / نوشته : دکتر علی بهفروز

ddt

عضویت : چهارشنبه ۱۳۸۷/۲/۴ - ۱۱:۳۶


پست: 10



Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط ddt »

بنا به نظریه کوانتومی ، امواج به ظاهر پیوسته الکترومغناطیسی ، کوانتیده‌اند و از کوانتومهای گسسته‌ای به نام فوتون تشکیل شده‌اند که هر فوتون دارای انرژی مشخصی است که مقدار آن فقط به فرکانس بستگی دارد.





مقدمه
این تعارض جوهر مانای ذره گونه که با انتشار موج - ذره رخ می‌دهد، نظریه کوانتوم توصیف عینی یابد، آنگاه می‌توانیم موقعیتهای آن را در لحظات پی در پی مشخص و مسیر آن را معین کنیم. اما ذراتی که مسیرهای مشخصی را طی می‌کنند، مشخصه نقش تداخلی موج گونه آنها را برای هر نوع ماده‌ای که واقعا قابل مشاهده باشد، ایجاد نمی‌کند. در آزمایشگاه ، این نقشها همچون نقشی از تیک تاکهای آرایه‌ای از آشکار سازها مشاهده می‌شود. تمهیدات مستند نظریه کوانتومی این نقشها را بوسیله یک تابع موج در فرمالیزم ریاضی آن نظریه بوجود می‌آورد.

این تابع موج احتمال آشکار سازی یک تیک تاک را توصیف می‌کند و چشم به راه یک شیء "حقیقی" نیست. بنابراین ، نظریه کوانتومی با نفی اینکه "موج" یا "ذره" "حقیقی" هستند، مسأله موج - ذره را حل می‌کند. به علاوه ، نظریه کوانتومی با آنچه که از معانی متعارف و رسمی آنها برداشت می‌شود. مفهوم ماده گاهی موج و گاهی ذره است را ندارد.

بر اساس اصل دوبروی ، در مورد ذرات دو حالت ذره‌ای و موجی در نظر گرفته می‌شود، که البته این خاصیت در دنیای میکروسکوپی بیشتر مورد مطالعه است. به عنوان مثال ، اگر ذره‌ای به جرم یک گرم که با سرعت معمولی در حال حرکت است، در نظر بگیریم طول موج منتسب به این ذره ، چنان کوچک خواهد بود که اصلا قابل ملاحظه نیست. اما در مورد ذراتی مانند الکترون ، این طول موج قابل توجه است. بنابراین با توسل به این اصل می‌توان تابش الکترومغناطیسی را نیز متشکل از ذراتی دانست که این ذرات را فوتون می‌گویند.






واقعیت کوانتومهای نور
نظریه پلانک در ارتباط با بسته‌های انرژی تابشی ، تا اندازه‌ای مبهم بود و فقط به عنوان مبنایی برای توزیع آماری انرژی میان طول موجهای مختلف در طیف الکترومغناطیسی بکار می‌رفت. پنج سال بعد از "پلانک" ، "آلبرت انیشتین" توانست این مفهوم را به صورت مشخص‌تری بیان کند. انیشتین مفهوم کوانتومی نور را برای توجیه اثر فوتوالکتریک بکار برد. بر این اساس ، فوتون‌ها که دارای انرژی معینی هستند، بعد از برخورد با الکترون‌های اتم ، انرژی خود را به آنها داده ، خود از بین می‌روند. این امر می‌تواند به عنوان یک مسئله برخورد میان دو ذره با استفاده از نظریه برخورد توضیح داده شود.

بعد از برخورد ، فوتون از بین می‌رود و الکترون با انرژیی که از فوتون می‌گیرد، از ماده جدا می‌شود و سبب ایجاد یک جریان فوتوالکترونی در مدار خارجی می‌گردد. مقدار جریان در مدار خارجی ، بسته به تعداد فوتونهایی که بر سطح ماده موجود در کاتد تابیده می‌شود، متفاوت خواهد بود.

تأییدی دیگر بر وجود فوتون
آزمایش دیگری که توانست وجود فوتونها را بصورت تجربی به اثبات رساند، مربوط به آزمایش است که توسط "کامپتون" انجام شد. این آزمایش که بعدها نام اثر کامپتون را بر خود گرفت، به این صورت بود که تابش الکترومغناطیسی یا فوتون‌ها توسط مواد مختلف پراکنده می‌شود. به بیان دیگر ، در این آزمایش فوتون بعد از تابش مقداری از انرژی خود را به یک الکترون تقریبا آزاد منتقل می‌کرد و خود با انرژی کمتر در راستای دیگر منحرف می‌شد. نتایج این آزمایش که با استفاده از مفهوم کوانتومی نور صورت می‌گرفت، با نتایج تجربی کاملا تطابق داشت.






جرم فوتون
واقعیت جرم فوتون ، به خاصیت عکس مجذوری قانون کولن بر می‌گردد. بر اساس قانون کولن ، نیروی الکتریکی که دو ذره باردار به یکدیگر وارد می‌کنند، نیرویی است که با مجذور فاصله بین آنها نسبت معکوس دارد. اما این مطالب در تمام شرایط دقیقا درست نیستند، یعنی در فواصل خیلی کوچکتر انحرافاتی وجود دارد و این نیرو دقیقا عکس مجذوری نیست. در این حالت باید فوتونها را ذراتی دارای جرم بدانیم. اما در موارد دیگر که تقریبا بیشتر موارد را شامل می‌شود، این نیرو دقیقا عکس مجذوری است. بنابراین در این حالت باید فوتونها را ذراتی بدون جرم تصور کنیم.

نمایه کاربر
اميرخان

عضویت : جمعه ۱۳۸۶/۳/۲۵ - ۲۲:۵۶


پست: 829

سپاس: 6

Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط اميرخان »

درود . . .
توضيحي بسيار مختصر از ديد فيزيك نوين و الكترومغناطيس و چند كلمه كلاسيك.
نور در واقع بخشي از رده ي امواج الكترومغناطيس هست و مي توان گفت در اواسط رده های الكترومغناطيس قرار دارد.طول موج هاي اين اطياف نوري از380نانومتر(طيف قرمز) تا حدود 700 نانو متر(طيف آبي) مي باشد.
فوتون ها كه در واقع تمام اطياف الكترومغناطيس را تشكيل مي دهند٬ در واقع از نوع بوزون ها(حاملان نيرو) و با اسپين 1 مي باشند.
نور يا هر موج الكترومغناطيسي ديگر تا به حال 4 خاصيت را به نام خود ثبت كرده اند.
1=ذره اي
2=موجي
3=كوانتومي
4=الكترومغناطيسي
اين ذره(فوتون)در نظريات نوين مختلف تعاريف مختلفي را به خود اختصصاص داده است.مثلا در نظريه سي.پي.اچ ٬ذره اي داراي ساختمان و در نظريات نوين ديگر بدون ساختمان دقيق تعريف شده كه در هر يك از نظريات فوق هر يك دنيايي دارد.در نظريات ريسمان ها٬ نحوه ي ارتعاش يك ريسمان وتشكيل يك فوتون با زبان شيرين و بسيار پيچيده ي رياضي بيان شده است.
و خلاصه اين كه در رده ي امواج الكترومغناطيسي ٬ هر فوتوني كه فركانس بيشتري دارد(طول موج كمتر)انرژي بيشتري دارد و برعكس.
تمام فوتون ها داراي جرم اند كه رابطه ي به دست آوردن آن چنين است.m=hf/c^2كه در آن h ثابت پلانك٬fفركانس٬و c^2مجذور سرعت نور ميباشد.
طبق نظريات اينشتين٬تمام فوتون ها با سرعتي يكسان حركت مي كنند و رابطه ي آن بدين صورت است.c=landa * f كه البته يافته ي جديد از تلسكوپ مجيك اين بحث را زير سوال برده است.
مشاهده فرماييد اخبار مربوطه را.
ستاره‌شناسان با مطالعه تابش‌هاي رسيده از يك كهكشان دور دريافته‌اند كه پرتوهاي پر انرژي گاما چند دقيقه ديرتر از فوتون‌هاي كم انرژي‌تر رسيده‌اند در حاليكه همزمان از یک چشمه تابيده‌اند. اگر اينطور باشد، نسبيت اينشتين كه مي‌گويد تمام فوتون‌ها با يك سرعت حركت مي‌كنند زير سوال مي‌رود.
تلسکوپ ۱۷ متري مجيکاين كشف با استفاده از تلسكوپ جديد MAGIC به معناي تصوير برداري بزرگ پرتوهاي گاماي جوي چرنكوو (Major Atmospheric Gamma-ray Imaging Cherenkove)، صورت گرفته است. MAGIC در يك قله در جزيره قناري نصب شده و با يك آشكارساز ۱۷متري بزرگترين تلسكوپ در نوع خود است.
جو زمين همچون سدي مانع عبور پرتوهاي گاما مي‌شود، بنابراين، ستاره‌شناسان تدبيري انديشيده‌اند كه بتوانند آنها را از روي زمين مشاهده كنند. هنگامي كه پرتوهاي گاما با جو زمين برخورد مي‌كنند،‌ آبشاري از تابش و ذرات به وجود مي‌آيد. تكنيك چرنكوو اين آبشار را آشكارسازي و به روش معكوس، جهت و سطح انرژي پرتوهاي گاما را محاسبه مي‌كند.
دانشمندان٬ MAGIC را به سمت كهكشان «ماكاريان ۵۰۱» نشانه رفته‌اند. ماكاريان ۵۰۱ در فاصله ۵۰۰ ميليون سال نوري از ما قرار دارد و داراي يك بلازار است. بلازار سياهچاله بسيار پرجرمي است كه در قالب انفجارهاي تناوبي، پرتوهاي گاما تابش مي‌كند. مقدار موادي كه به درون سياهچاله فرو مي‌ريزند بيشتر از مصرف آن است و سياهچاله اين مواد را به صورت جت‌هايي از ماده متراكم با سرعتي نزديك به سرعت نور از قطب‌هايش به بيرون پرتاب مي‌كند. چيزي كه ستاره‌شناسان به آن بلازار مي‌گويند مربوط به زماني است كه جتهاي يك سياهچاله بسيار پرجرم مستقيما به سوي زمين نشانه رفته باشند.
دانشمندان فوتون‌هاي گامايي را كه در هر انفجار از بلازار تابش مي‌شوند به ترتيب سطح انرژي مرتب كرده‌اند. چون تمام فوتون‌ها همزمان تابيده‌اند و سرعت نور هم يك مقدار مشخص است، انتظار مي‌رود فوتون‌هاي پرانرژي همزمان با فوتون‌هاي كم انرژي‌تر برسند، اما، آنها حدود چهار دقيقه ديرتر مي‌رسند. چرا؟ كسي به درستي نمي‌داند.
دانشمندان حدس می‌زنند كه شايد تابش گاما با "حبابهاي كوانتمي" (quantum foam) وارد برهم‌كنش مي‌شود. حبابهاي كوانتمي يك خاصيت تئوريكي فضا است كه توسط تئوري گرانش كوانتمي پيش‌بيني شده است.
منبع: یونیورس تودی

و در نهايت اين كه از تابش هاي متفاوت الكترومغناطيس٬ بهره هاي درماني و صنعتي و نظامي از جمله درمان سرطان(كه اولين بار توسط ماري كوري انجام گرفت)در پزشكي و صنعتي نيز مانند پيدا كردن ترك ميان فلزات توسط تابش گاما و در نظام هم كاربرد آن را در بمب هاي الكترومغناطيس مشاهده مي كنيد.فكر كنم به عنوان توضيحاتي مختصر كافي بود.

پیروز باشید!

بدرود . . .

نمایه کاربر
fatemeh sh

عضویت : شنبه ۱۳۸۶/۱۱/۱۳ - ۲۱:۲۴


پست: 99



Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط fatemeh sh »

راستش درک این قضیه بازم برام سخته!
ولی ممنون از مطالبتون. جالب بودن.
As long as you can stand and see don't give up.

sadra_majid

عضویت : دوشنبه ۱۳۸۶/۹/۵ - ۱۴:۲۱


پست: 19



Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط sadra_majid »

سلام

- الله نور السموات والارض
- دوست عزیزم بهتر نیست در شناسایی نور از تعریف "الله" شروع کنیم و نه از تعریف ماده


smile040
مگر از زندگی چه می خواهیم که در خدایی خدا یافت نمیشود

نمایه کاربر
MRT

نام: محمدرضا طباطبایی

محل اقامت: تبریز

عضویت : پنج‌شنبه ۱۳۸۶/۴/۲۱ - ۱۸:۱۷


پست: 2422

سپاس: 95

جنسیت:

تماس:

Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط MRT »

sadra_majid نوشته شده:سلام

- الله نور السموات والارض
- دوست عزیزم بهتر نیست در شناسایی نور از تعریف "الله" شروع کنیم و نه از تعریف ماده


smile040


حق با شماست . به نظر من نور ( امواج الكترومغناطيس ) يكي از جلوه‌هاي روح خداوند در دل ماده است . براي اينكه خداوند ماده را از دميدن روح خود بر دخان آفريده است و اين روح به طرق مختلف خارج و مجددا جذب خداوند ميشود .
با توجه به ماده 8 قوانین تالار گفتمان شبكه فیزیك هوپا :

ارايه انديشه‌هاي نو در فيزيك و متافيزيك ، رياضيات مختص فيزيك ، حساب و هندسه دوجيني در وب سايت شخصي :

https://ki2100.com

تصویر

تصویر

نمایه کاربر
incoder22

عضویت : شنبه ۱۳۸۷/۳/۲۵ - ۲۱:۱۲


پست: 53

سپاس: 8


تماس:

Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط incoder22 »

sadra_majid نوشته شده:سلام

- الله نور السموات والارض
- دوست عزیزم بهتر نیست در شناسایی نور از تعریف "الله" شروع کنیم و نه از تعریف ماده


smile040


باهاتون موافقم.
به امید روزی که بتوانیم مفاهیم عمیق قرآن را بشناسیم و در دنیای صنعتی امروز بکار گیریم
بیدلی در همه احوال خدا با او بود او نمیدیدش و از دور خدایا میکرد


تصویر

نمایه کاربر
msohl

محل اقامت: [email protected]

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۵/۵/۱۰ - ۱۷:۴۹


پست: 54




تماس:

Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط msohl »

برای اطلاع شما نمی تونید از الله شروع کنید و بجایی (السموات و الارض) برسید. عوضش می تونید از السموات و الارض استفاده کنید و به الله برسید.

sadra_majid

عضویت : دوشنبه ۱۳۸۶/۹/۵ - ۱۴:۲۱


پست: 19



Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط sadra_majid »

msohl نوشته شده:برای اطلاع شما نمی تونید از الله شروع کنید و بجایی (السموات و الارض) برسید. عوضش می تونید از السموات و الارض استفاده کنید و به الله برسید.
ممنون میشم بیشتر توضیح دهید

smile040
مگر از زندگی چه می خواهیم که در خدایی خدا یافت نمیشود

نمایه کاربر
msohl

محل اقامت: [email protected]

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۵/۵/۱۰ - ۱۷:۴۹


پست: 54




تماس:

منّت!؟

پست توسط msohl »

هیچ کس حق نداره برای توضیح دادن بر کسی منّت بذاره و نه هیچ کس حق داره برای توضیح شنیدن زیر منّت کسی قرار بگیره. چرا که منّت گذاشتن در این زمینه ظلمه!
بلکه من هروقت صلاح دیدم، یا این که حتی احساس کنم بد نباشه توضیح بدم، توضیح می دم.
و الان بده!

نمایه کاربر
fatemeh sh

عضویت : شنبه ۱۳۸۶/۱۱/۱۳ - ۲۱:۲۴


پست: 99



Re: نور واقعا چیه؟!!

پست توسط fatemeh sh »

MRT نوشته شده:
sadra_majid نوشته شده:سلام

- الله نور السموات والارض
- دوست عزیزم بهتر نیست در شناسایی نور از تعریف "الله" شروع کنیم و نه از تعریف ماده


smile040


حق با شماست . به نظر من نور ( امواج الكترومغناطيس ) يكي از جلوه‌هاي روح خداوند در دل ماده است . براي اينكه خداوند ماده را از دميدن روح خود بر دخان آفريده است و اين روح به طرق مختلف خارج و مجددا جذب خداوند ميشود .
خداوند ماورای هر چیزی که ما بهش فکر می کنیم. نور جلوه ای از مخلوقات خداوند است و روح هم همین طور. من جایی راجع به اینکه می گیم خدا از روح در ما دمیده و ما روح الهی داریم خوندم که روح خدا یعنی روحی که خدا خلق کرده و خدا برای بزرگداشت انسان روح انسان را به خود نسبت داده. ولی خدا روح ندارد و فکر می کنم این منطقی تر باشه.
و با حرف آقا/خانم msohl کاملا موافقم انسان باید از هر چیزی در طبیعت پیرامون می بینه و بهش فکر می کنه و می شناستش نهایتا به خدا برسه طبیعت نشانه ای بر وجود خداست و با طبیعت می توان خدا را دید و این همان لقا الله است.
As long as you can stand and see don't give up.

نمایه کاربر
msohl

محل اقامت: [email protected]

عضویت : سه‌شنبه ۱۳۸۵/۵/۱۰ - ۱۷:۴۹


پست: 54




تماس:

نظر، دایرة المعارف، استقلال

پست توسط msohl »

انسان باید از هر چیزی در طبیعت پیرامون می بینه و بهش فکر می کنه و می شناستش نهایتا به خدا برسه طبیعت نشانه ای بر وجود خداست و با طبیعت می توان خدا را دید و این همان لقا الله است.
"الله نور السموات و الارض" یک آیه است نه "السموات" یا "الارض" هرکدام یک آیه باشند. اون جاهایی هم که انسان گاها چیزهایی می بینه و می گه این آیه ی خداست، واقعا نمی دونه چگونه باید به اون چیز اشاره کنه!

کلمات در قرآن معانی مستقلی دارند. سرعت هم یک کلمه است. کسی نمی تواند بگوید هیچ سرعتی وجود ندارد. و الا هرگز این کلمه نمی بایست اصلا وجود می داشت. فقط اینکه باید معنی این کلمه را دانست و بعد اگر قرار است به کار بیاید، به کار برد. و قرآن یک دایرة المعارف است. برای دانستن معنی هر کلمه باید به دایرة المعارف هایی که در آن زمینه وجود دارد مراجعه کرد. گلیم فیزیک هم از گلیم دیگران جداست و برای خودش دایرة المعارف داره. اینها را نباید با هم قاطی کرد.

انسان که نمی تواند از خود نظر بده. باید نظره اون علمی که الان مورد بحثه، باید نظر اون براش مطرح باشه. اگر در قرار است حیطه ی اسلام حرف بزند که نباید از خودش حرف بزند باید نظر اسلام را مطرح کند. اگر قرار است در حیطه ی فیزیک حرف بزند باید نظر فیزیک مطرح باشه. ما که از خودمون نظری نداریم که به درد دیگران بخوره! اگر هم درد دیگران برای شخصی مطرح نیست چرا اصلا نظر بده؟

ارسال پست