مطلب جالبي از تز ارشدم تو صنعتي شريف (from Quran)

مدیران انجمن: parse, javad123javad

قفل شده


ايوب

مطلب جالبي از تز ارشدم تو صنعتي شريف (from Quran)

پست توسط ايوب »

بزرگترين شار انرژي در كره زمين که توسط جابجايی انتقال مي يابد و نتيجه وجود جريان چگاليي است كه از قطبين زمين به حركت در مي آيد و بزرگترين اثر شناخته شده را بر آب و هواي كره زمين ميگذارد (آب و هواي خوب اروپا نتيجه اين جريان است، در واقع اگر اين جريان نبود هواي اروپا بايد بمانند مناطق هم عرض جغرافيايي خود حدود 10 درجه سردتر مي بود)، جريان گلف استريم از اقيانوس اطلس جنوبى در طول دماغه اميدنيك منشأ گرفته، عرض اقيانوس را به سمت شمال پيموده، به سواحل آمريكاى جنوبى و مركزى نزديك مى شود و به خليج مكزيك مى رسد (در اين منطقه همين جريان است كه باعث بوجود امدن بزرگترين گردباد هاي دنيا ميشود ). در آنجا گرم تر مى شود و سپس از آنجا در مسير ساحل ايالات متحده تا حوالى 35 درجه عرض شمالى پيش مى رود و در دماغه هاتراس (كاروليناى شمالى) با سرعتى معادل 5 كيلومتر در ساعت و با عرض 50 كيلومتر به سمت شرق راه كج مى كند و راه درياهاى آزاد را در پيش مى گيرد. جريان گلف استريم در مسير 1500 كيلومترى خويش شاخه هاى بسيارى تشكيل مى دهد به طورى كه بخشى از آن تا سواحل نروژ ادامه پيدا مى كند. اين جريان در آب هاى قطب شمال در حوالى گرينلند مجدداً سرد شده به عمق آب اقيانوس فرو مى رود و به صورت يك آبشار عظيم از سطح به عمق و كف اقيانوس به جريان مى افتد و رهسپار آب هاى گرم نواحى جنوبى اقيانوس مى شود.

بدين ترتيب يك دوره كامل طى مى شود كه 50 سال به طول مى انجامد. ولى براى آب هايى كه راه خود را گم و طولانى مى كنند، اين زمان مى تواند به پانصد سال هم برسد.
گرمايى كه گلف استريم در هر ثانيه به سمت شمال با خود حمل مى كند، چيزى معادل نيم ميليون واحد نيروى كار است. هنگامى كه جريان آب به سواحل آب هاى سرد شمال نزديك مى شود گرماى موجود در آن از طريق زمين راه غرب را در پيش مى گيرد. نتيجه آن كه اروپاى شمال غربى در مقايسه با ساير نواحى هم عرض از نظر جغرافيايى (مثلاً روسيه يا لابرادور) آب و هوايى كه به طور غيرعادى ملايم است، پيدا مى كند.
نيروى محرك گردش جريان گلف استريم ، اختلاف چگالي اين جريان با محيط اطراف، بادهاى موسمى نواحى گرمسيرى، بادهاى غربى عرض هاى جغرافيايى ميانى كره زمين، گردش كره زمين، معمارى بستر اقيانوس اطلس و به اصطلاح گردش دمايى _ نمكى از جمله عواملى هستند كه پيش برنده اين جريان به شمار مى روند. دمايى _ نمكى به معناى تفاوت نمك محلول در آب و تغيير در درجه حرارت است. اين نيروى محركه بدين صورت عمل مى كند: وقتى كه آب گلف استريم حرارتش را در شمال از دست داده سرد مى شود، و حرارت پايين و نمك فراوانش چگالى آن را بالا مى برد؛ اين آب از آب هاى اطراف سنگين تر بوده و به عمق مى رود كه از آنجا به سمت جنوب جارى مى گردد. بدين ترتيب گردش آب تداوم پيدا مى كند.
گردش دمايى _ نمكى به ويژه در برابر گرم تر شدن كل كره زمين و ذوب شدن يخ هاى قطب ها حساس است. هنگامى كه اثر گلخانه اى بيش از پيش تشديد شود، گلف استريم به ميزان سابق سرد نخواهد شد، در همين زمان آب شيرين بيشترى در نتيجه ذوب شدن يخ ها و باران هاى سيل آسا وارد اقيانوس خواهند شد. نتيجه: آب ديگر به چگالى مطلوب براى فرورفتن به اعماق اقيانوس نخواهد رسيد. نيروي محركه اين جريان كاهش مي يابد و در بدترين حالت ديگر اثرى از گلف استريم نخواهد بود _ همچون رودخانه اى دچار خشكسالى شده _ و به دنبال آن دوره ديگري از سرماي كره زمين (هر 15000 سال يكبار)فرا خواهد رسيد.

به زبان ساده تر و خلاصه تر: گلف استريم، جريان ابي كه بواسطه برخورد آب اقيانوس به يخهاي قطب شمال و جنوب كه نود درصد آبهاي شيرين دنيا رو تو خودش ذخيره كرده بوجود مياد. به علت آب شدن اين يخها و همچنين سرد شدن آب برخوردي به اونا، آب چگال شده و به ته اقيانوس ميره و به علت نيروي گريز از مركز چرخش زمين از كف اقيانوس به سمت استوا مياد، اونجا به سمت سطح اب مياد (چون بايد يه سيكل تشكيل بده- قانون پيوستگي) وتو سطح آب تبخير، شور و تلخ و گرم ميشه و چون گرمه كم چگاليه و به خاطر ارضا بقاء جرم به سمت قطبين ميره (البته از سطح آب-چون چگاليش كمتره) و دوباره به يخهاي قطبي ميرسه و اين سيكل تكرار ميشه-اين جريان گلف استريم-بيشترين انتقال حرارت رو تو زمين با انتقال ابهاي گرم و سرد باعث ميشه- باعث بالانس شدن دماي زمين ميشه يعني با انتقال گرماي استوا به قطب جلوي سرد شدن زياد از حد قطب و گرم شدن زياد از حد استوا و مناطق حاره اي رو ميگيره-راستي اين دو درياي بزرگ كه مثل دو طبقه اند (جريان كم چگالي و پر چگالي آب) در طول مسير هيچوقت با هم قاطي نميشن (نرخ ديفيوژن به كانوكشن بسيار پايين است، واسه اطلاعات بيشتر به تزم رجوع شود)—

تو قران 4 جا اين آقا محمد از اين جريان ياد كرده البته نميدونم اين چه جور بيسوادي كه از عمق 2000-8000متري اقيانوس اطلس و آرام خبر داره (نكته: اين جريان سال 1950 توسط زيردرياييها كشف شده) - والا تز ارشد من بود ولي نميدونستم(الان دانشجوي دكتري دانشگاه فلوريدا هستم)- آيا با وجود خداي يکتا خدايي هست؟ ليکن اکثر مردم به اين حقيقت آگاه نيستند.

مرجع اصلي: فرقان 53 الرحمن 19-21 نمل 61
[email protected]
[email protected]

قفل شده